Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Frames στο PC

More
More
13 Jul 2013 15:29 #128209 by Κώστας Λάβαρης
Σόρρυ φταίει το s που είναι δίπλα στο d. :P Αλλά γιατί γελάς τόσο;

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Jul 2013 17:06 #128274 by Χρονης Καραγεωργιαδης

aliengoa wrote: Πότε είπα ότι είναι πιο δυνατοί απο τους Hashwell? Είπα πως είναι καλύτεροι. Εδώ βέβαια ο 8 FX της AMD είναι καλύτερος απο hashwell? Και εν τελει δεν μπαίνει πάντα το καλύτερο ή το φθηνότερο. Υπάρχουν τόσοι ακόμη παράμετροι. Αλλά εκ του αποτελέσματος μετά το Wii, WiiU και τώρα με τα νέα PS4 και Xbone που φοράνε όλα AMD CPU ε μπορούμε να πούμε ότι την έφαγε λάχανο την Intel. :wink:

Για την APU σου απάντησα. Το οτι βασίζεται σε μια τεχνολογία ο επεξεργαστής δεν σημαίνει πως είναι ίδιος. Καταρχήν δεν υπάρχει 8πύρηνος jaguar! Αρα; Αυτό σημαίνει πως δεν είναι το ίδιο τσιπάκι. Ξαναλέω πως μονάδα APU δεν υπάρχει. Εαν υπάρχει μέσα τότε θα είναι απενεργοποιημένος.

www.xbitlabs.com/news/cpu/displa ... cture.html

Οπως ανέφερα παραπάνω για το τεστ του που έγινε για το bf4 αλλά και άλλων γνωστών site η κάρτα γραφικών του PS4 σύμφωνα με τα βίντεο (γιατί μόνο αυτά έχουμε ακόμα) είναι ανώτερη ενός λαπτοπ με 7970! Οχι στην ταχύτητα αλλά στην ευκρίνεια. Βέβαια, μένουν όλα αυτά να αποδειχτούν. Οπως μιλας ομως εσύ κατηγορηματικά ότι δεν είναι κάτι κορυφαίο έτσι υποστηρίζω και εγώ τα λεγομένα μου. Δεν μπορείς ομως να είσαι απόλυτος. Οι κονσόλες δεν κυκλοφόρησαν ακόμα και οι πληροφορίες για τις CPU/GPU τις έχουμε πάρει μόνο απο την AMD με το σταγονόμετρο και εικάζουμε.
Επειδή υπάρχουν όλες οι παραπάνω διαφορές (8 πύρηνος Jaguar που δεν θα βγει ποτέ στα PC, DDR5 memory controller για το PS4, custom κάρτα γραφικών που με βάση βίντεο θεωρούν πως είναι ανώτερη της 7970 κλπ) Σαφώς και δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθεί σε μια κονσόλα Core i7 EE + nVidia 690 μια και το κόστος θα εκτοξευόταν. Χωρίς να είναι όμως δυνατές στα χαρτιά οι κονσόλες βλέπουμε ένα ταπεινό 360 με 512MB RAM και πολύ παλαιότερης τεχνολογίας cPU να τρέχει το ίδιο καλά με PC το Skyrim και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν θεωρήσουμε πως ο περισσότερος κόσμος δεν έχει mid τουλάχιστον κάρτα γραφικών.

ΥΓ Το chipset ούτε το είδα ούτε θα μάθουμε τι είναι. Το ανέφερε για να σου δείξω πως είναι άστοχη η σύγκριση με την λογική σου. Όμως, από την στιγμή που μιλάμε για μια τεχνολογία x86 έστω και custom τα παιχνίδια αλλά και κάποια απο τα συστήματα μπορούμε να τα βάλουμε σε μια υποθετική συζήτηση-σύγκριση.

Κάνουμε όπως το βιντεάκι του mikeius και Μάνου τώρα με το κονσόλα vs PC :P

Φιλε μου δεν στο λεω προσβλητικα αλλα πραγματικα δεν εχεις ιδεα...και οτι εγω μπορει να ξερω κατι παραπανω δεν με κανει ουτε πιο εξυπνο ουτε ξερολα απλα στο λεω για το συγκεκριμενο θεμα...
Υ.Γ.το λινκ που εβαλες ειναι πανπαλαιο και επιβεβαιωνει τα οσα ειπα παραπανω καλυτερα να διαβαζεις πριν βαλεις κατι...
Υ.Γ.2 @snikefriend @aliengoa
η διαφωνια ηταν για τους επεξεργαστες των κονσολων και το αν ειναι πιο δυνατοι απο τους haswell( :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: και ΟΧΙ CONSOLE vs PC τα εχω και τα δυο οποτε μακρια απο μενα αυτα...
μιλαω παντα φιλικα...

More
15 Jul 2013 12:45 #128327 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Τόσα έγραψα για να πάρω μια απάντηση "φιλική" ότι δεν έχω ιδέα (για δεύτερη φορά)! Διαφωτισε με τότε Damienkar!!

Το λινκ είναι παμπάλαιο λέει χωρίς να εξηγεί τι έχει αλλάξει απο τότε (απο πότε μας πειράζει η ηλικία ενός link και όχι η ουσία του αν δεν έχει αλλάξει κάτι)

Είναι φανερό ότι δεν ξέρεις να συζητάς. Ο σκοπός των φόρουμ είναι να ανταλλάσσουμε απόψεις όχι να την λέμε στον άλλον και χωρίς καν εξηγούμε κάποια πράγματα.
Επειδή λοιπόν και εσύ δεν ξέρεις τι θα πει συζήτηση το σταματάμε εδώ και ας βγάλει ο καθένας που θα διαβάσει τα ποστ ,τα δικα του συμπεράσματα.
Φιλικά πάντα όλα αυτά, έτσι

More
15 Jul 2013 13:37 #128331 by Χρονης Καραγεωργιαδης
Αδερφε εβαλες ενα λινκ που ελεγε καποιες πληροφοριες για τους jaguar που οι πληροφοριες αυτες ειναι τα ιδια που σου ειπα παραπανω+ οτι τοτε δεν ειχε ανακοινωθει οτι οι κονσολες θα εχουν μεσα jaguar APU ...για να σε διαφωτισω και οχι για να στο παιξω εξυπνος ουτε να σου την πω σου εβαλα ποσα λινκ που δινουν πληροφοριες για τις κονσολες ιδιαιτερα που αμα τα διαβασεις θα καταλαβεις πολλα και δεν θα εχεις αυτη την αποψη...δεν μπορεις να πετας "η σειρα amd fx 8 ειναι καλυτερη απο των haswell η οτι οι επεξεργαστες των κονσολων ειναι καλυτεροι χωρις στοιχεια και οταν ο αλλος σε αντικρουει και σου δειχνει καποια λινκ να του λες οτι δεν ξερει να συζητα...σκοπος των φορουμ ειναι να ανταλλαζουμε αποψεις αλλα και να μαθαινουμε κατι...αν οντως ειχες δικιο δεν θα ειχα κανενα προβλημα να πω εκανα λαθος...

More
15 Jul 2013 15:23 #128337 by Γιάννης Πετρόχειλος
Ο aliengoa θα βγαλει knock out ολο το gameworld οτι δεν ξερει να συζητα σε λιγο...

More
15 Jul 2013 15:51 #128341 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Το θέμα μου δεν ήταν αν έχω δίκιο ή άδικο. Το θέμα μου είναι πως ξεκίνησες το ποστ σου λέγοντας πως δεν έχω ιδέα. Το να προσβάλεις κάποιον δεν είναι και ότι καλύτερο.

Τα στοιχεία για την ανωτερότητα του Jaguar όχι σε σχέση με τον πανάκριβο και κορυφαίο haswell αλλά σε σχέση με όλους τους CPU εώς Core i5 υπάρχουν. Όταν λέω υπάρχουν εννοώ αυτά που κυκλοφορούν στο ιντερνετ μια και ακόμα χειροπιαστές αποδείξεις δεν υπάρχουν. Δεν θα ξαναγράψω τα ίδια.
Το οτι εσύ κόλλησες στον κορυφαίο επεξεργαστή λες και η τεχνολογία του haswell είναι μόνο ο κορυφαίος ι7 ξεχνώντας ακόμα και τον αντίστοιχα ακριβό i5 που "χάνει" απο πολλούς AMD δεν έλαβες υπόψην σου.

Τέλος πάντων, όλα καλά Damienkar
Φαντάζομαι η τεχνολογία των επόμενων των Bay Trail θα είναι ανώτερη...
Εν τέλει, προσωπική άποψη είναι αυτή, θεωρώ πως με την έλευση των νέων XBone και Ps4 οι απαιτήσεις απο τα games θα αυξηθούν κατακόρυφα.

ΥΓ. snikefriend σε ευχαριστώ για το σχόλιο

More
15 Jul 2013 16:08 #128344 by Χρονης Καραγεωργιαδης
Φιλε aliengoa...δεν υπαρχει τιποτα προσωπικο απεναντι σου να το ξερεις κουβεντα κανουμε...
Δες πως εχουν τα πραγματα...αυτα που σου ειπα παραπανω δεν ειναι αποψεις ειναι γεγονοτα...εγω και εσυ μπορει να χτυπιομαστε στο πατωμα και να επιμενουμε οτι το ps4 εχει πιο καλο επεξεργαστη απο ενα μετριο pc...αλλα τα γεγονοτα λενε αλλα και ειναι τα εξης...τους επεξεργαστες jaguar APU η AMD αρχικα τους κατασκευασε για να ανταγωνιστει τους atom της intel και σκοπος της ειναι να τους βαζει σε κινητα,laptop και κονσολες που εχουν αναγκη χαμηλης ενεργειακης καταναλωσης...ενας i5 3570k ivybridge οχι haswell κυριολεκτικα σαν επεξεργαστης σβηνει απο το χαρτη αυτων των κονσολων...
Λες οτι κολλησα στον κορυφαιο Ι7 χωρις εγω καν να εχω αναφερει τον Ι7...
Λες οτι υπαρχουν στοιχεια στο ιντερνετ χωρις ομως να εχεις αναφερει καποια αντιθετως εγω σου εδειξα πολλα που ουτε καν τα ειδες...
Επισης ο Ι5 δεν χανει απο κανενα AMD επεξεργαστη στο gaming ειδικα παρα μονο σε καποιες multithread εφαρμογες πρεπει να καταλαβεις οτι η AMD ειναι πολυ πισω σε τεχνολογια εναντι της INTEL...
πραγματικα δεν ηθελα να προσβαλω και σου ξαναζητω σορρυ γι'αυτο αλλα ολα αυτα που σου λεω ειναι γεγονοτα και οχι αποψεις...γι'αυτο και σου ειπα οτι δεν εχεις ιδεα...και οτι μπορει να μην εχεις ιδεα δεν σημαινει οτι ειναι κατι κακο...δεν γινεται ολοι να ξερουμε τα παντα...

More
15 Jul 2013 16:29 #128345 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Στα περισσότερα που λες έχεις δίκιο αν και επειδή δούλεψα έναν FX8350 απο πλευράς κόστους προς απόδοση έχει μεγάλη διαφορά.
Οσον αφορά το Jaguar δεν αντιλέγω σε αυτά που είπες και είναι γνωστά όσο στο γεγονός πως μιλάμε ουσιαστικά για ένα custom chip. Μια και δεν πρόκειται να υπάρξει 8πύρηνος Jaguar (εξαλλου, είπαν πως στις κονσόλες είναι 2 4πύρηνοι ενωμένοι). Είναι και άλλα θέματα σχετικά με την τεχνολογία που με κάνει να πιστεύω πως μιλάμε για μια διαφοροποιημένη αρχιτεκτονική. Ηδη η AMD μέσω της TSMC έβγαλε 22nm CPU. DDR5 που θα έχει το PS4 είναι μια ακόμη ένδειξη ότι δεν μιλάμε για τον κλασσικό Jaguar και όλοι ξέρουμε πως ο memory controller είναι ενσωματομένος στο τσιπ οπότε παίζει ρόλο η αρχιτεκτονική του.
Είδα επίσης και το βίντεο για την κάρτα γραφικών που σύμφωνα και με το IGN συμπερένουν πως οι νέες κονσόλες θα έχουν μια δυνατότερη της 7970 κάρτα γραφικών.
Ολα τα παραπάνω και διάφορα άλλα δημοσιεύματα με έκαναν να πιστέψω ότι μιλάμε για μια ολίγον(?) διαφορετική τεχνολογία απο την σημερινή των PC. Και δεν είναι τυχαίο που στους Bay Trail θα αλλάξει η Intel βασικά πράγματα όπως το Pipelining και το bracnh prediction (μαζί πάνε αυτά συνήθως).

Σίγουρα, όταν κυκλοφορήσουν οι κονσόλες θα μπορούμε να μιλήσουμε με χειροπιαστές αποδείξεις.

ΥΓ
Για την τεχνολογία των δυο εταιριών θα το αναλύσουμε σε άλλο θέμα. Δεν είμαι πολέμιος της Intel (intel έχω εδω και χρόνια) αλλά πολλές καινοτομίες της ξεκίνησαν απο την AMD (πχ 64bit (η ΙA64 της Intel καταργήθηκε ήδη), ενσωματομένος memory controller, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στην CPU και όχι στο Northbridge κλπ) χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι καλύτερη από την Intel.

More
15 Jul 2013 17:09 #128351 by Χρονης Καραγεωργιαδης
Φυσικα και οι AMD για τα λεφτα τους ειναι παρα πολυ καλοι,εμενα με χαλαει προσωπικα η υπερβολικη καταναλωση ρευματος και οτι εχουν μεγαλες θερμοκρασιες...παντως για κονσολα οντως θα ειναι πολυ δυνατα μηχανηματα σε σχεση με το παρελθον...