aliengoa wrote: Πότε είπα ότι είναι πιο δυνατοί απο τους Hashwell? Είπα πως είναι καλύτεροι. Εδώ βέβαια ο 8 FX της AMD είναι καλύτερος απο hashwell? Και εν τελει δεν μπαίνει πάντα το καλύτερο ή το φθηνότερο. Υπάρχουν τόσοι ακόμη παράμετροι. Αλλά εκ του αποτελέσματος μετά το Wii, WiiU και τώρα με τα νέα PS4 και Xbone που φοράνε όλα AMD CPU ε μπορούμε να πούμε ότι την έφαγε λάχανο την Intel.
Για την APU σου απάντησα. Το οτι βασίζεται σε μια τεχνολογία ο επεξεργαστής δεν σημαίνει πως είναι ίδιος. Καταρχήν δεν υπάρχει 8πύρηνος jaguar! Αρα; Αυτό σημαίνει πως δεν είναι το ίδιο τσιπάκι. Ξαναλέω πως μονάδα APU δεν υπάρχει. Εαν υπάρχει μέσα τότε θα είναι απενεργοποιημένος.
www.xbitlabs.com/news/cpu/displa
... cture.html
Οπως ανέφερα παραπάνω για το τεστ του που έγινε για το bf4 αλλά και άλλων γνωστών site η κάρτα γραφικών του PS4 σύμφωνα με τα βίντεο (γιατί μόνο αυτά έχουμε ακόμα) είναι ανώτερη ενός λαπτοπ με 7970! Οχι στην ταχύτητα αλλά στην ευκρίνεια. Βέβαια, μένουν όλα αυτά να αποδειχτούν. Οπως μιλας ομως εσύ κατηγορηματικά ότι δεν είναι κάτι κορυφαίο έτσι υποστηρίζω και εγώ τα λεγομένα μου. Δεν μπορείς ομως να είσαι απόλυτος. Οι κονσόλες δεν κυκλοφόρησαν ακόμα και οι πληροφορίες για τις CPU/GPU τις έχουμε πάρει μόνο απο την AMD με το σταγονόμετρο και εικάζουμε.
Επειδή υπάρχουν όλες οι παραπάνω διαφορές (8 πύρηνος Jaguar που δεν θα βγει ποτέ στα PC, DDR5 memory controller για το PS4, custom κάρτα γραφικών που με βάση βίντεο θεωρούν πως είναι ανώτερη της 7970 κλπ) Σαφώς και δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθεί σε μια κονσόλα Core i7 EE + nVidia 690 μια και το κόστος θα εκτοξευόταν. Χωρίς να είναι όμως δυνατές στα χαρτιά οι κονσόλες βλέπουμε ένα ταπεινό 360 με 512MB RAM και πολύ παλαιότερης τεχνολογίας cPU να τρέχει το ίδιο καλά με PC το Skyrim και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν θεωρήσουμε πως ο περισσότερος κόσμος δεν έχει mid τουλάχιστον κάρτα γραφικών.
ΥΓ Το chipset ούτε το είδα ούτε θα μάθουμε τι είναι. Το ανέφερε για να σου δείξω πως είναι άστοχη η σύγκριση με την λογική σου. Όμως, από την στιγμή που μιλάμε για μια τεχνολογία x86 έστω και custom τα παιχνίδια αλλά και κάποια απο τα συστήματα μπορούμε να τα βάλουμε σε μια υποθετική συζήτηση-σύγκριση.
Κάνουμε όπως το βιντεάκι του mikeius και Μάνου τώρα με το κονσόλα vs PC
Φιλε μου δεν στο λεω προσβλητικα αλλα πραγματικα δεν εχεις ιδεα...και οτι εγω μπορει να ξερω κατι παραπανω δεν με κανει ουτε πιο εξυπνο ουτε ξερολα απλα στο λεω για το συγκεκριμενο θεμα...
Υ.Γ.το λινκ που εβαλες ειναι πανπαλαιο και επιβεβαιωνει τα οσα ειπα παραπανω καλυτερα να διαβαζεις πριν βαλεις κατι...
Υ.Γ.2 @snikefriend @aliengoa
η διαφωνια ηταν για τους επεξεργαστες των κονσολων και το αν ειναι πιο δυνατοι απο τους haswell(
και ΟΧΙ CONSOLE vs PC τα εχω και τα δυο οποτε μακρια απο μενα αυτα...
μιλαω παντα φιλικα...