Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Frames στο PC

More
12 Jul 2013 14:34 #128156 by Κώστας Λάβαρης
Ε όχι και κάθε 2 χρόνια. Εγώ το pc μου το έχω 4 και παίζει τέλεια όλα τα παιχνίδια. Κάνε μία καλή αναβάθμιση κάθε 4-5 χρόνια. Αυτή είναι η διαφορά με τις κονσόλες και τα pc. Το 2020 θα παίζεις με τεχνολογία 2013 στις κονσόλες ενώ στα pc μπορείς με την πιο πρόσφατη. Το Pc δεν είναι ένα κλειστό κουτί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένα σύστημα που όσο περνάει ο καιρός εξελίσσεται και δέχεται αναβαθμίσεις. Και τέλος δεν είναι ανάγκη να κάνεις όλα τα upgrades αμέσως, αλλά σε βάθος χρόνου. Δεν πιστεύω οι next-gen κονσόλες να είναι τόσο καλύτερες από τα pc όσο τις παρουσιάζουν.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jul 2013 18:31 #128167 by Φίλιππος Δαουκόπουλος

Damienkar wrote:

aliengoa wrote: Οπως βλέπεις η τεχνολογία των νέων κονσολών είναι πολύ πιο μπροστά απο των σημερινών PC ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι 2 εταιρίες Sony και Ms επέλεξαν και οι δύο την AMD για CPU/GPU/Chipset (αυτό πάει στα Intel fanboys που βάλθηκαν να μας "πείσουν" για την ανωτερώτητα της σχεδίασης της Intel χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι καλοί).

Φιλε μου μαλλον δεν ξερεις τιποτα...επελεξαν amd για τον λογο οτι ειναι πιο φθηνοι,οι επεξεργαστες που εχουν μεσα οι next gen κονσολες ειναι αδυναμοι...η amd τους εκανε για να ανταγωνιστει την intel στα laptop εναντι των atom...επεξεργαστες των σημερινων pc κυριολεκτικα διαλυουν αυτων των PS4-xone...το Jaguar λες δεν εχει ερθει ακομα στα pc???τους APU τους ξερεις???ε αυτο ειναι η ιδια αρχιτεκτονικη...συγγνωμη για το υφος μου αλλα δεν μπορω να βλεπω τοσο παραπληροφορηση...οταν μιλαμε για κατι καλυτερα να ξερουμε πρωτα,αλλιως να λεμε μονο την προσωπικη μας αποψη και οχι να τα παρουσιαζουμε σαν γεγονοτα...

Εκτιμώ την απάντηση σου όχι όμως το ύφος σου που είναι τουλάχιστον εριστικό. Δεν θα μπω στην διαδικάσια να σου απαντήσω αόριστα όπως έκανες εσύ.
Λίγα λόγια όμως για την αρχιτεκτονική Jaguar

en.wikipedia.org/wiki/AMD_Accele ... _Temash.29

Έχει παρουσιαστεί η αρχιτερκτονική όχι όμως στην μορφή που θα έχουν στις νέες κονσόλες. Η CPU των XBone/PS4 θα είναι ένα custom 4+4 πύρινο τσιπ με διαφορές στα σημεία πχ δεν θα έχουν την μονάδα APU ενσωματωμένη λόγω της ανεξάρτητης κάρτα γραφικών. Η συχνότητα τους θα είναι πολύ πιο αυξημένη από ότι στα PC ενώ το θέμα του κόστους δεν είναι σοβαρή δικαιολογία μια και υπάρχουν πάμπολες φθηνές ανταγωνιστικές λύσεις όχι μόνο απο την Intel αλλά και απο άλλες εταιρίες. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως ο ενσωματωμένος memory controller θα λειτουργεί με DDR5 μνήμη και εδώ βλέπουμε διαφορά ακόμα και μεταξύ των ίδιων επεξεργαστών μια και το Xbone θα έχει DDR3.
Η κάρτα γραφικών επίσης είναι υβρίδιο της 7970 και μάλιστα με αναβαθμισμένη μνήμη και χαρακτηριστικά. Θα υποστηρίζει το καινούριο DirectX της Microsoft που ακόμα δεν εμφανίστηκε!!
Τέλος, η αρχιτεκτονική των κονσολών μπορεί να μοιάζει με τα PC αλλά δεν είναι η ίδια. Μπορείτε κάλλιστα να δείτε τι chipset χρησιμοποιεί κάθε πλακέτα (εδώ περιμένω Damienkar να μου απαντήσεις) και θα καταλάβετε τις διαφορές.

Καλό είναι να μιλάμε με επιχειρήματα και όχι με πομπώδεις τίτλους και ύφος "τα ξέρω όλα". Περιμένω τεκμηριωμένη απάντηση και παρακαλώ όχι flame και εξυπνακίστικα σχόλια.

More
12 Jul 2013 18:36 #128168 by Ανδρέας Γρυπάρης
υποθετικό σενάριο (5 χρόνια πρίν)

mobo : www.bit-tech.net/hardware/mother ... -formula/2
RAM : 8GB DDR2 (250Ευρώ από ebay γιατί Ελλάδα είχε ένα 500άρικο κάποτε η Dominator 1066)
vga : Geforce 9800GTX
μη το κουράζω, δες specs εδώ .

σήμερα αυτό το PC δε παίζει να αντέχει τόσο καλά όσο τότε, δες μια τι specs θέλει το Crysis 3 (Minimum).

Η διαφορά είναι ότι για το PC έδωσα/έδωσες/έδωσε κάποιος 2.5k (με καλό κουτί, δίσκο κλπ), τότε, και σήμερα είναι μέτριο-καλό εως Minimum στο gaming. Σε κονσόλα, έχω ένα wii, και αγοράζω με το ίδιο ποσόν games αβέρτα και έχω ρέστα. Σήμερα βέβαια το χαλάσαν λίγο γιατί ανέβασαν τις τιμές. Αλλά και πάλι συμφέρει κονσόλα.
Αυτός είναι και ο λόγος που δίνω περισσότερο σε περιφερειακά (UPS, monitor, printer, keyboard-mouse, SSD, HDD) τα πολλά λεφτά παρά σε αναλώσιμα HW (mobo-cpu-ram-κάρτα γραφικών).

More
12 Jul 2013 23:25 - 13 Jul 2013 00:17 #128178 by Χρονης Καραγεωργιαδης
@snikefriend
Εγω φιλε μου απαντησα σε αυτο που ειπε παραπανω το παλικαρι...αυτο που λες τωρα εσυ δεν εχει καμια σχεση με την δυναμη των επεξεργαστων που λεγαμε παραπανω...
Αλλα για να σου απαντησω θα σου πω οτι και στο PC ειναι πανω κατω ακριβως το ιδιο + οτι κανεις και αλλα πραγματα περα των games...εσυ(οχι συγκεκριμενα εσυ) φιλε που εχεις μονο κονσολα αγοραζεις τα παιχνιδια 60-70 ευρω...εγω 30-40 και αν βαλω και το steam πολυ πιο φθηνα...εσυ φιλε για να παιξεις online πρεπει να πληρωνεις συνδρομη...εγω οχι...μεσα στα 7-8 χρονια που λες θα εχω κανει αποσβεση τα εξτρα λεφτα που θα εχω δωσει για το pc...
Ο λογος αγορας του εκαστοτε μηχανηματος ειναι τα παιχνιδια και τα exclusive του και οχι τα χρηματα αυτη την καραμελα την λενε αυτοι που δεν γνωριζουν...ειναι απλο,θελεις να παιζεις strategy και καποια multiplatform παιρνεις pc θελεις the last of us-halo θα παρεις κονσολα...τα θελεις ολα ε τα παιρνεις ολα...
Last edit: 13 Jul 2013 00:17 by Χρονης Καραγεωργιαδης.

More
12 Jul 2013 23:52 #128179 by Χρονης Καραγεωργιαδης
Φιλε aliengoa μιλαω φιλικα παντα και σορρυ αν ειπα κατι που σε προσβαλε η σου φανηκε καπως...
On topic...
Λες οτι οι jaguar ειναι πιο καλοι και απο τους haswell κιολας?αυτο μπορεις να μου πεις που το βρηκες?
Κανεις λαθος οι next κονσολες ειναι apu με συχνοτητα στα 1,8ghz γι'αυτο και επωφελουνται απο την γρηγορη μνηνη GDDR5...

www.xbitlabs.com/news/cpu/displa ... loped.html

www.vg247.com/2013/02/28/ps4-apu ... -produced/

www.techpowerup.com/180394/amd-j ... -core.html

www.anandtech.com/show/6976/amds ... i-temash/5

Στο τελος μου λες να σου απαντησω σε τι ακριβως???δεν σε καταλαβα,να δω τα chipset των κονσολων???τα εχεις δει εσυ???
λες να απανταμε με επιχειρηματα ενω εσυ ο ιδιος εχεις πει τοσα χωρις να στηριξεις την αποψη σου με στοιχεια οπως αυτο που ειπες οτι ειναι πιο δυνατοι οι jaguar και απο τους haswell...ε συγγνωμη αλλα οταν διαβαζω αυτο σχολιο πως περιμενες να απαντησω...

More
13 Jul 2013 14:08 #128195 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Πότε είπα ότι είναι πιο δυνατοί απο τους Hashwell? Είπα πως είναι καλύτεροι. Εδώ βέβαια ο 8 FX της AMD είναι καλύτερος απο hashwell? Και εν τελει δεν μπαίνει πάντα το καλύτερο ή το φθηνότερο. Υπάρχουν τόσοι ακόμη παράμετροι. Αλλά εκ του αποτελέσματος μετά το Wii, WiiU και τώρα με τα νέα PS4 και Xbone που φοράνε όλα AMD CPU ε μπορούμε να πούμε ότι την έφαγε λάχανο την Intel. :wink:

Για την APU σου απάντησα. Το οτι βασίζεται σε μια τεχνολογία ο επεξεργαστής δεν σημαίνει πως είναι ίδιος. Καταρχήν δεν υπάρχει 8πύρηνος jaguar! Αρα; Αυτό σημαίνει πως δεν είναι το ίδιο τσιπάκι. Ξαναλέω πως μονάδα APU δεν υπάρχει. Εαν υπάρχει μέσα τότε θα είναι απενεργοποιημένος.

www.xbitlabs.com/news/cpu/displa ... cture.html

Οπως ανέφερα παραπάνω για το τεστ του που έγινε για το bf4 αλλά και άλλων γνωστών site η κάρτα γραφικών του PS4 σύμφωνα με τα βίντεο (γιατί μόνο αυτά έχουμε ακόμα) είναι ανώτερη ενός λαπτοπ με 7970! Οχι στην ταχύτητα αλλά στην ευκρίνεια. Βέβαια, μένουν όλα αυτά να αποδειχτούν. Οπως μιλας ομως εσύ κατηγορηματικά ότι δεν είναι κάτι κορυφαίο έτσι υποστηρίζω και εγώ τα λεγομένα μου. Δεν μπορείς ομως να είσαι απόλυτος. Οι κονσόλες δεν κυκλοφόρησαν ακόμα και οι πληροφορίες για τις CPU/GPU τις έχουμε πάρει μόνο απο την AMD με το σταγονόμετρο και εικάζουμε.
Επειδή υπάρχουν όλες οι παραπάνω διαφορές (8 πύρηνος Jaguar που δεν θα βγει ποτέ στα PC, DDR5 memory controller για το PS4, custom κάρτα γραφικών που με βάση βίντεο θεωρούν πως είναι ανώτερη της 7970 κλπ) Σαφώς και δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθεί σε μια κονσόλα Core i7 EE + nVidia 690 μια και το κόστος θα εκτοξευόταν. Χωρίς να είναι όμως δυνατές στα χαρτιά οι κονσόλες βλέπουμε ένα ταπεινό 360 με 512MB RAM και πολύ παλαιότερης τεχνολογίας cPU να τρέχει το ίδιο καλά με PC το Skyrim και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν θεωρήσουμε πως ο περισσότερος κόσμος δεν έχει mid τουλάχιστον κάρτα γραφικών.

ΥΓ Το chipset ούτε το είδα ούτε θα μάθουμε τι είναι. Το ανέφερε για να σου δείξω πως είναι άστοχη η σύγκριση με την λογική σου. Όμως, από την στιγμή που μιλάμε για μια τεχνολογία x86 έστω και custom τα παιχνίδια αλλά και κάποια απο τα συστήματα μπορούμε να τα βάλουμε σε μια υποθετική συζήτηση-σύγκριση.

Κάνουμε όπως το βιντεάκι του mikeius και Μάνου τώρα με το κονσόλα vs PC :P

More
13 Jul 2013 14:58 - 13 Jul 2013 15:32 #128201 by Γιάννης Πετρόχειλος
@SirLvr Παιξε Battlefield 3, και προσπαθησε με το ιδιο pc να παιξεις Battlefield 4 (Στα medium γραφικα). Τα 2 παιχνιδια εχουν 2,5 χρονια διαφορα << 4-5 που λες. Αν τα καταφερεις ειμαι μαζι σου...
@Damienkar, υπαρχουν παιχνιδια που στο pc εχουν πολυ χειροτερο online απο τις κονσολες. Θα μιλησω με συγκεκριμενο παραδειγμα: F1 2012-2013 μεσος ορος αναμονης για ονλαιν παιχνιδι σε υπολογιστη 10 λεπτα, και παικτες 3-6. Κονσολα: 3 λεπτα αναμονης, 12 παιχτες. Αν θες να παιζεις Battlefield, CoD, PES, FIFA και αλλα ΑΑΑ παιχνιδια, παιρνεις πισι. Αν δοκιμασεις να πας σε κατι λιγοτερο διαδεδομενο θα δεις οτι το πισι εχει απαραδεκτη υποστηριξη σε θεμα ονλαιν. Αλλωστε αυτος ειναι ενας απο τους λογους που εγω πληρωνω το παιχνιδι 60ευρω και εσυ 30. Επισης, διαφωνω για το θεμα της αποσβεσης. Εγω εχω παρει καμια 10ρια παιχνιδια μεταχειρισμενα με κοστος γυρω στα 30-40 ευρω ολα μαζι, και εχω αγορασει και αλλα 8 παιχνιδια με 60 ευρω στα sales του Xbox LIVE. Συνεπως δεν βλεπω αποσβεση σε σχεση με τα 500 ευρω που θα χρειαστει στο pc...Επισης, τα παιχνιδια ειναι πολυ πιο προσεγμενα στις κονσολες με πολυ λιγοτερα κολληματα, εκτος του party chat κλπ που στο Steam/Origin ειναι απο αθλια εως ανυπαρκτα.

EDIT: Επισης (περιεργο :P ) αλλα θα συμφωνησω αυτη τη φορα με τον Aliengoa. Θα προσθεσω οτι τα πραγματα αλλαξαν, και δεν μπορουμε να συγκρινουμε με τα παλια δεδομενα. Οι κονσολες πια και η τεχνολογια εχουν φτασει σε τεραστιο επιπεδο, που για να δεις διαφορα θα περασουν τουλαχιστον 4-5 χρονια κατα τη γνωμη μου. Επισης για να συναγωνιστεις τουλαχιστον τα πρωτα χρονια τις κονσολες, δεν νομιζω οτι τα update στο pc θα γινονται μονο με 500 ευρω...οταν για το BF4 χρησιμοποιουσαν καρτα γραφικων που μονη της κοστιζε πανω απο 1000 ευρω.
Last edit: 13 Jul 2013 15:32 by Γιάννης Πετρόχειλος.

More
13 Jul 2013 15:12 #128204 by Κώστας Λάβαρης
Ναι αλλά την αναβάθμιση δεν την έκανα για το Battlefield 3. Την έκανα το 2008-2009, και έπαιζε τέλεια το παιχνίδι. Τώρα 4-5 χρόνια μετά μπορώ να αναβαθμίσω κάποια χαρακτηριστικά του pc μου για να μπορώ να παίζω Battlefield 4 κτλ. Επίσης άκυρο. Υπάρχει κόσμος που παίζει Online F1; :P χαχαχαχαχαχαχα

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
13 Jul 2013 15:16 #128206 by Γιάννης Πετρόχειλος
Οκε, ειδομεν τοτε. Παντως ακομα και καλυτερα να ειναι τα pc, το γεγονος οτι τα παιχνιδια ειναι optimized για τις κονσολες τα κανει καλυτερα στις κονσολες...Και το γεγονος οτι "στο πισι μπορεις να κανεις και αλλα πραγματα" απο μονο του φανερωνει οτι δεν γινεται να ανταπεξερχεται στο gaming το ιδιο καλα οσο μια κονσολα (συνολικα μιλαω οχι μονο γραφικα και φρειμς). Και η LG μου μπαινει ιντερνετ αλλα δε τη χρησιμοποιω γι'αυτο....

More
13 Jul 2013 15:25 - 13 Jul 2013 16:05 #128207 by Κώστας Λάβαρης
Εντάξει το κάθε σύστημα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Σκοπός της κονσόλας είναι να παίζεις games, λογικό να είναι τα παιχνίδια προσαρμοσμένα σε αυτές. Αλλά δεν πρόκειται να μείνει η τεχνολογία στάσιμη στους υπολογιστές. Και αυτά που κοστίζουν τώρα 1000 ευρώ σε 2 χρόνια μπορεί να κοστίζουν 300-400. Αλλά ο λόγος που αγαπώ το pc είναι για το "backward compatibility". Έχω εγκατεστημένα τώρα GTA Vice City και IV. :P

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.
Last edit: 13 Jul 2013 16:05 by Κώστας Λάβαρης.