Σχετικά με τις πωλήσεις
Από την στιγμή που η Sony ανακοίνωσε ότι το PlayStation 4 πούλησε την πρώτη ημέρα ένα εκατομμύριο κονσόλες πιστεύω ο αριθμός των 4,2 εκατομμυρίων ήταν αναμενόμενος. Κι αν η Sony είχε στα χέρια της πιο πρόσφατες πωλήσεις τότε θα μπορούσε να βγει και να πει "Ξεπέρασα και τα 4.3 εκατομμύρια του Wii U και είμαι τυπικά πρώτη". Όμως τώρα που μιλάμε αντιλαμβάνεστε ότι για να πιάσεις τέτοια νούμερα μέσα σε δύο μήνες τότε είσαι σίγουρα στην 1η θέση.
Παρότι το Xbox One έχει καλύτερα exclusives θεωρώ ότι έπαιξε σπουδαίο ρόλο:
- Η κακή πολιτική της Microsoft
- Τα +100 ευρώ που κοστίζει η κονσόλα της κι ας έχει βελτιωμένο Kinect που στα games δεν αποτελεί σοβαρή λύση,
- Ο σχεδιασμός της κονσόλας αλλά κυρίως του χειριστηρίου στις λαβές κάτι που είπα στο βίντεο του Xbox One.
Η Microsoft ίσως ανακάμψει αν δώσει περισσότερο δωρεάν content και κυρίως μεγάλα exclusives. Το Ryse ήταν τελικά καμένο χαρτί.
PlayStation Now
Θεωρώ το PlayStation Now σε συνεργασία με την Gaikai μια πολύ θετική κίνηση από πλευράς Sony. Επιτέλους θα μπορούμε να παίξουμε τα games των PS1, PS2 και PS3 μέσω cloud gaming. Θα προτιμούσα φυσικά (όπως οι περισσότεροι πιστεύω) να υπήρχε backwards compatibility στο PS4 ώστε να τρέχουμε κατευθείαν τα games που έχουμε ήδη αγοράσει.
Τέλος, μένει να μάθουμε την διαθεσιμότητα στη χώρα μας και με τι συνδέσεις και το κόστος συνδρομής ή αν θα μπορεί κάποιος χωρίς συνδρομή να συνδεθεί και να αγοράσει ένα και μόνο game το οποίο δυστυχώς θα είναι ψηφιακό. Κατά βάση πάντως, είμαι φανατικός οπαδός του physical disc.
"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)