Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Έρευνες: Γενική συζήτηση

More
11 Feb 2009 18:02 #50466 by Vassilis
Πολύ ενδιαφέρων... Πήρα και εγώ μέρος σε αυτή την έρευνα :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Feb 2009 00:11 #50520 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Στο κειμενο καπου λεει οτι οι ανθρωποι γινονται πιο τολμηροι...
ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ; Τολμηρο ειναι να καθεται ενας ανθρωπος μπροστα απο μια οθονη και να μην εχει σχεσεις και επαφες με τον εξω κοσμο;

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
14 Feb 2009 02:44 #50530 by Vassilis

IloveCONSOLES wrote: Στο κειμενο καπου λεει οτι οι ανθρωποι γινονται πιο τολμηροι...
ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ; Τολμηρο ειναι να καθεται ενας ανθρωπος μπροστα απο μια οθονη και να μην εχει σχεσεις και επαφες με τον εξω κοσμο;

Κρίνοντας από μένα, ναι :mrgreen:

More
23 Mar 2009 13:38 #51643 by Μάνος Γρυπάρης
Χονγκ Κονγκ: «Αχρηστη η ζωή χωρίς το Internet»

«Η ζωή δεν θα είχε νόημα και δεν θα άξιζε αν δεν υπήρχε το Internet», υποστηρίζει ο ένας στους επτά νεαρούς κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Η έρευνα έγινε με δείγμα 1.800 ατόμων, ηλικίας 12 έως 25 ετών. Από αυτούς το 14% απάντησε ότι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς το Internet, ενώ το 80% χαρακτήρισε το διαδίκτυο ως απαραίτητο.

Το ένα τέταρτο των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι χρησιμοποιούν το Ίντερνετ πάνω από τέσσερις ώρες κάθε μέρα.

Στο Χονγκ Κονγκ ζουν 7 εκατομμύρια άνθρωποι και το 77% των νοικοκυριών έχουν ευρυζωνικές συνδέσεις.

NAFTEMPORIKI.GR

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
29 Mar 2009 14:40 #51794 by Milkman14
Η λεξη ''εξαρτηση'' κολαει μια χαρα σε αυτο το θεμα...

More
04 Aug 2009 05:23 - 05 Nov 2015 20:48 #57869 by Stathis Yannacopoulos
Gaming, Φύλο και λοιπά δημογραφικά στοιχεία

Λοιιπόν.. Έχω ακούσει τους Users να συζητούν τον αριθμό των gamers ανάμεσα στα 2 φύλα και να υπάρχει το ερώτημα για το αν είναι περισσότεροι οι άνδρες ή οι γυναίκες. Βρήκα λοιπόν κάποια στοιχεία τα οποία δεν δείχνουν την πλήρη εικόνα και αφορούν ΜΟΝΟ την Β. Αμερική (και κατα τεράστιο ποσοστό μονο τις ΗΠΑ). Εδώ βέβαια να σημειώσω 2 στοιχεία. 1)Η Αμερικανική αγορά είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο ( το 42% των Αμερικανών έχουν κονσόλα σπίτι τους και το 68% παίζουν με κάποιο τρόπο video games!! Τρομερό στατιστικό για μια τόσο μεγάλη χωρα)
2)Το gaming είναι στην Αμερικανική κουλτούρα περισσότερο απο τον υπόλοιπο κόσμο (με εξαίρεση ίσως την Ιαπωνία).
Θέλω να πω οτι είναι παρα πολύ πιθανό αυτό το case study δηλαδή οι ΗΠΑ να μας δείχνουν μια γενική άποψη για το gaming με πιθανότητες είτε το λάθος να είναι κατα είτε υπερ. Δηλαδή.. Είτε στον υπόλοιπο κόσμο να παίζουν ακόμα λιγότερο οι γυναίκες ( για εμένα το πιο πιθανό σενάριο εκτός Ιαπωνίας) είτε να παίζουν περισσότερο. Μέχρι να παραθέσει κάποιος περισσότερα στοιχεία 100% σίγουροι δεν μπορούμε να ήμαστε. Εγώ είμαι της άποψης οτι σε όλο τον κόσμο παίζουν λιγότερο games απο ότι στην Αμερική οι γυναίκες απλά δεν έχω στοιχεία.

ΟΛΑ τα στοιχεία είναι απο τον επίσημο φορέα theesa www.theesa.com και αποτελούν την δημογραφική έκθεση του 2009

Όσον αφορά αυστηρά το θέμα φύλο και gaming

40% percent of all players are women and women over 18 years of age are one of the industry's fastest growing demographics. Today, adult women represent a greater portion of the game-playing population (34%) than boys age 17 or younger (18%).

Στο online gaming 53% άντρες 47% γυναίκες.

Με λίγα λόγια. Τουλάχιστον στην Β. Αμερική οι άνδρες που παίζουν παιχνίδια αποτελούν το 60% και οι γυναίκες το 40%.

Το εντυπωσιακό στατιστικό είναι οτι οι γυναίκες 18+ παίζουν παιχνίδια περισσότερο απο τα αγόρια 17 και κάτω. Απο όλο το ηλικιακό φάσμα οι γυναίκες 18+ αποτελούν το 34% των ανθρώπων που παίζουν games ενώ τα αγόρια 17- το 18%. (Δηλαδή είναι ενα στατιστικό σούμα που βάζει με βασικό κριτήριο ηλικία/φύλο ποιοι παίζουν παιχνίδια. Ίσως Μάνο αυτό να διάβασες κάπου απομονωμένο και να μπερδευτηκες).

Απο την άλλη.. Οι άνδρες gamers είναι το 60% και απο αυτούς online παίζει το 53% οι γυναίκες που αποτελούν το 40% και παίζουν απο αυτές online 47% δείχνουν μια δυνατή παρουσία των γυναικών στο online multiplayer. Αν ήμουνα καλός στα μαθηματικά θα έβγαζα και την αναλογία αλλά έχω την εντύπωση με μια πρώτη ματία απο εναν ΑΣΧΕΤΟ με τα μαθηματικά οτι η ψαλίδα στο online gaming κλείνει ελαφρά υπερ των γυναικών ( αν κάποιος μαθηματικός που δεν βαριέται ας κάνει κάνα σχόλιο).

Άλλα στοιχεια
Ο μέσος όρος των gamers στην Αμερική είναι 35 χρονών και παίζουν παιχνίδια 12 χρόνια. 25% είναι πάνω απο 50 χρονών. 42% έχουν κονσόλα στο σπίτι τους. 57%-47% όπως είπα και πιο πάνω είναι το ποσοστό ανδρών γυναικών στο online multiplayer.. 92% Οι γονείς είναι παρόν όταν αγοράζουν τα παιδιά ένα παιχνίδι ( λογικά αυτό πάει για τους ανήλικους). 77% απο τους γονείς πιστεύους οτι το parental control ( δηλαδή οι ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν οι γονείς σε ενα παιχνίδι όσον αφορα πχ τον τομέα της βίας κτλ) είναι χρήσιμα και 63% απο τους γονείς πιστεύουν οτι τα παιχνίδια παίζουν θετικό ρόλο στις ζωές των παιδιών τους. Αυτό το τελευταίο είναι και δείγμα του οτι το gaming είναι μέσα στην Αμερικανική κουλτούρα.

Όλα τα στοιχεία υπάρχουν εδω

www.theesa.com/facts/pdfs/ESA_EF_2009.pdf
Last edit: 05 Nov 2015 20:48 by Μάνος Γρυπάρης.

More
04 Aug 2009 15:26 #57885 by Μάνος Γρυπάρης
Πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα. Και κρατάμε το ότι το γυναικείο κοινό ολοένα και αυξάνεται.
Προβλέπω σε λίγα χρόνια να ρωτάμε τις γυναίκες μας "Τι θα φάμε σήμερα" και να μας απαντάνε "Μωρό μου πάρε delivery, έχω κολλήσει στην 6η πίστα του Warcraft 5".

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
04 Aug 2009 15:48 #57887 by Νικολής Ασημάκης
Μπαααα, αυτό πιστεύω πως θα γίνει σε πολλά χρόνια. Ένα έχω να πω όμως. Στο φιλικό μου περιβάλλον μόνο 2 φίλες μου έχουν παίξει παιχνίδια σοβαρά (κυρίως Lara Croft), όλες όμως, ακόμα και οι casual, έχουν παίξει Sims σε κατάσταση πόρωσης (με τα μέτρα του καθενός).

More
09 Aug 2009 14:39 #58164 by nickos
Δεν διευκρινίζει η έρευνα ποιους θεωρεί gamers;
Αυτός που παίζει φιδακι στο κινητό προσμετράται ως gamer;
Αν ναι τότε τα αποτελέσματα της έρευνας είναι παραπλανητικά σε μεγάλο βαθμό...

More
09 Aug 2009 15:28 #58166 by Stathis Yannacopoulos
Τα στοιχεία της εταιρίας προκύπτουν απο την συνεργασία της με τις παρακάτω εταιρίες. Αν οι παρακάτω εταιρίες κυκλοφορούν και επίσημα games σε mobile version τότε ναι συμπεριλαμβάνεται μεσα στην έρευνα και ο mobile phone gamer ( αν και κατα την γνώμη μου είναι λίγοι αυτοί) και δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι. Δεν νομίζω οτι μετράνε και εκείνον όμως που παίζει με το build in φιδάκι του κινητού του καθώς τα στοιχεία συλλέγονται με διαφορετικό τρόπο και όχι με γκάλοπ του στυλ ρωτάνε 10 άτομα αν παίζεις games και απαντάει η κοπελίτσα η άσχετη ναι παίζω φιδάκι.. Αν η κοπελίτσα όμως κατεβάζει επίσημα mobile versions διαφόρων games σαφώς και είναι gamer.

505 Games
Capcom USA, Inc.
Crave Entertainment
Disney Interactive Studios, Inc.
Eidos Interactive
Electronic Arts
Epic Games, Inc.
Her Interactive, Inc.
KOEI Corporation
Konami Digital Entertainment
Microsoft Corporation
MTV Games
Namco Bandai Games America Inc.
Natsume Inc.

Nintendo of America Inc.
Playlogic Entertainment, Inc.
SEGA of America, Inc.
Sony Computer Entertainment America
Sony Online Entertainment, Inc.
SouthPeak Interactive Corporation
Square Enix, Inc.
Take-Two Interactive Software, Inc.
THQ, Inc.
Trion World Network, Inc.
Ubisoft Entertainment, Inc.
Warner Bros. Interactive Entertainment Inc.
XSEED Games