Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Amiga: Γενική Συζήτηση

More
18 Jan 2010 19:31 #68067 by konstantinos77
Τι μου θύμησες τώρα.... το Pixel ήταν το πρώτο περιοδικό που αγόρασα στην ζωή μου.... με το που πήρα τον πρώτο Amstrad 6128... ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jan 2010 19:36 #68072 by konstantinos77
Απίστευτο μηχάνημα.... το πρώτο 32bit μηχάνημα και το πρώτο που παρουσιάζε ταυτόχρονα 16 million colours!!

More
28 Sep 2010 18:09 #79759 by Μάνος Γρυπάρης
Η Amiga επανέρχεται

H επιστροφή της Amiga αναμένεται να γίνει σε Αμερικανικό έδαφος.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το δημιούργημα της Commodore να ήταν τελείως ανενεργό, όμως οι εξελίξεις τους τελευταίους μήνες φαίνεται να τρέχουν ραγδαία. Η εξαγορά της Amiga από την Commodore USA, σηματοδοτεί καίριες εξελίξεις και υπό το βλέμμα της νέας διοίκησης, ο αγαπητός σε πολλούς υπολογιστής αναμένεται να επιστρέψει στην αγορά.

Η Commodore USA ανακοίνωσε ότι μία νέα Amiga βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη. Στο επίσημο site www.commodoreusa.net , μπορείτε να δείτε πως ακριβώς θα μοιάζει ο συγκεκριμένος υπολογιστής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα Amiga θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα AROS, το οποίο θα είναι μία open source στα πρότυπα του Amiga OS 3.1. Αυτό σημαίνει ότι πλέον, με την βοήθεια της community, θα μπορεί να υπάρχει πλήρες backwards compatibility προς παλιότερα games και εφαρμογές, κάτι που δεν ήταν απόλυτα εφικτό τα τελευταία χρόνια.

Ο σχεδιασμός της νέας Amiga θα κρατήσει ένα σημαντικό στοιχείο από το παρελθόν, που δεν είναι άλλο από το μεγάλο σε όγκο πληκτρολόγιο. Τόσο μεγάλο, που στο πλάι του θα φιλοξενεί floppy disk drive για την υποδοχή παλιών δισκετών Amiga, αλλά και DVD-Rom.

25 χρόνια μετά και οι ελπίδες δεν έχουν ακόμη σβήσει. Θα καταφέρει άραγε η Commodore USA να επαναφέρει έναν θρύλο των υπολογιστών στο προσκήνιο ή θα υπάρξει για άλλη μια φορά χάος, εξαιτίας της αδιαφορίας των εταιρειών ως προς το software; Πάντως, ο πρόεδρος της εταιρείας Barry Altman, υποσχέθηκε ότι έχει ήδη κλείσει συμφωνία με δύο αποκλειστικά games τα οποία θα συνοδεύσουν την νέα Amiga στο ντεμπούτο της. Είδωμεν…

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
28 Sep 2010 18:17 #79760 by Ιβάν
Απ'ότι βλέπω το πληκτρολόγιο θα αντικαταστει τον πήργο. Μπράβο τους. Καλά κάνουν που δεν το βάζουν κάτω. Το θέμα είναι πως δεν θα είναι πολοί αυτοί που θα αγοράσουν την Amiga.

More
28 Sep 2010 21:11 #79768 by rafor
Το θεμα ειναι οτι και να βγει , στην αρχη η υποστηριξη θα ειναι πολλη μικρη.Κατι που εγινε και με τα Mac.Στην αρχη κανεις δεν επερνε Mac και ακομα και σημερα δεν βγαινουν softwares ή χρησιμες εφαρμογες τοσο στα Mac οσο ακομα στα Windows.Οπως και τα Linux που τα δουλευουν αρκετοι , αλλα το λογισμικο που βγαινει και κυκλοφορει για αυτα, ειναι εντελως περιορισμενο.Σαν ιδεα ο σχεδιασμος μου αρεσει, ιδιαιτερα το οτι θα υπαρχει στο πληκτρολογιο και θηκη για CD-DVD ROM κατι που το καθιστα πολυ ευχρηστο,καθως και οι θυρες για floppy disc.Τωρα δεν ξερω εαν θα υπαρχει και η κεντρικη μοναδα, αυτο δεν το εχω καταλαβει , αλλα βαση του κειμενου εαν δειτε αναφερεται οτι θα μπορει να τρεχει αρχικα πιο παλιες εφαρμογες , κατι που του δινει σαν ολο project ενα ακομη μεγαλο μειονεκτημα.

More
05 Aug 2011 16:45 - 05 Jan 2015 23:35 #97147 by Μάνος Γρυπάρης
Το site λέγεται Recordedamigagames.ath.cx κι έχει amiga games τα οποία έχουν παίξει οι υπεύθυνοι του site από την αρχή έως το τέλος.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για παλιούς και νέους gamers.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πλήρη λίστα με τα games

Εδώ είναι το κανάλι τους στο YouTube

[img
[img
[img

(George M. Cohan)
Last edit: 05 Jan 2015 23:35 by Μάνος Γρυπάρης.

More
09 Jul 2013 16:03 #127845 by Μάνος Γρυπάρης
Σήμερα μάθαμε ότι η Amiga Games Incorporated πουλήθηκε για 500.000 δολάρια στην Writer's Group Film Corp μια αμερικάνικη εταιρεία διανομής η οποία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τα 300 και κάτι Amiga Games σε iOS και Android. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ιστορικοί τίτλοι όπως το Wing (με την επική μουσική στο intro) και το Alien Breed.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
05 Jan 2015 23:45 - 05 Jan 2015 23:48 #155255 by Μάνος Γρυπάρης

Amiga Walker
To Amiga Walker είναι ένα prototype Amiga computer το οποίο συμπυκνώνει την υπολογιστική ισχύ μιας Amiga σε αυτό το πολύ μικρούλη tower. Πρακτικά σας λύνει τα χέρια διότι όσοι είχατε Amiga με Tower (από A1200 και πάνω συνήθως) έπρεπε να συνδέσετε εξωτερικό tower με καλωδιοταινία με το πληκτρολόγιό σας και μετά να το σφραγίσετε κάπως. Αυτό το μωράκι όμως, δημιουργήθηκε το 1995 κι έχει τα εξής specs:

68EC030 / 40 Mhz
FPU socket
Realtime clock onboard
2MB Chip RAM , 4 MB Fast RAM
2 SIMM sockets for RAM expansion έως 96 MB
4xSpeed CD-ROM
Εξωτερικό πληκτρολόγιο (αφού πλέον δεν κάθεται πάνω στην Motherboard)
Expansion slot για CPU / Zorro / PCI / Video slots
Workbench 3.2
SuperIO chip

Λείπει κάτι? Ναι, ο σκληρός δίσκος και μάλιστα στην περιγραφή στην επίσημη σελίδα ο δημιουργός αναφέρει "Πιθανότατα και σκληρός δίσκος" κάτι που δεν είναι σαφές : www.blachford.info/computer/walker/walker.html .

Όπως και να έχει ο δημιουργός του έφτιαξε 2 αντίτυπα, κράτησε το ένα και πούλησε το άλλο το 2011 στο Amiga.org:
www.amiga.org/forums/showthread.php?t=58649
Τιμή εκκίνησης τα 250 λίρες. Δεν τα έδινα σε καμία περίπτωση. Τελικά πουλήθηκε για 1.100 λίρες!
www.amiga.org/forums/showthread.php?t=58649&page=3
Οπότε από τα δύο μοναδικά κομμάτια στον κόσμο, ένα έχει ο δημιουργός κι ένα ο αγοραστής.

Ο δημιουργός είναι ο Petro T. Tyschtschenko κι αυτό είναι το προφίλ του στο Facebook. - www.facebook.com/ptyschtschenko
Μίλησα μαζί του και ο ίδιος να ξέρετε ότι ψάχνει ακόμα χρηματοδότη (το μεράκι ποτέ δεν σταματά!) επομένως όποιος γνωρίζει κάποιον να ξέρετε ότι μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του ώστε να συνεχίσει η παραγωγή του Amiga Walker. Η μπορει εναντι ενος καλου ποσου -ποιος ξερει- να φτιαξει και για εσας ενα. Ευελπιστω πλέον με καλυτερα specs αλλά και ταυτοχρονα συμβατοτητα στα παλια games.

Θέλετε να πάρετε μια γερή δόση από Amiga? Δείτε το Retro Gamers 7 όπου για πρώτη φορά στη σειρά Retro Gamers έπαιξα με την αγαπημένη μου Amiga, με IK+ και Shadow of the Beast:

[img
[img
[img

(George M. Cohan)
Attachments:
Last edit: 05 Jan 2015 23:48 by Μάνος Γρυπάρης.

More
28 Feb 2015 23:29 - 28 Feb 2015 23:37 #157372 by Γιάννης

Manos wrote: Ποιοι χρήστες απ' το forum έχουν παίξει θρυλικά Manager Games στην Amiga?

Με αφορμή το μήνυμα του wintaxt θεώρησα ότι θα ήταν καλή ιδέα να ανοίξουμε ένα τέτοιο topic για τους...managerάδες της παλιάς εποχής. Το Championship Manager 1 είχε κυκλοφορήσει τότε σε Amiga και PC (φυσικά στην Amiga ήταν πολύ ανώτερο καθώς εκείνη την εποχή τα PC pixelιάζανε στα παιχνίδια τους). Με αυτό λοιπόν ξεκίνησα και συγκεκριμένα στην Amiga 500. Τότε το παιχνίδι ήταν 2 δισκέτες και το save γινότανε στην 3η. Μου είχε κολλήσει (με bad sector) στην 13η σεζόν! Πίκρα. Μετά, όταν πήρα Amiga 1200 κι έβαλα 3GB σκληρό δίσκο το παιχνίδι φόρτωνε την σεζόν σε 10 δεύτερα (όπως γίνεται σήμερα σε οποιονδήποτε Η/Υ).

’λλα Manager Games που έπαιξα, ήταν το Tracksuit Manager, το οποίο είχε δεδομένα της σεζόν 1996/1997 (και βάση πληροφοριών με στατιστικά και abilities που θύμιζαν λίγο CM2). Με το save υπήρχε κι εκεί πρόβλημα, αφού το παιχνίδι ήταν κι αυτό σε 2 δισκέτες και μετά την 3η, 4η σεζόν χτύπαγε κάτι ανελέητα crash όταν φόρτωναν τα δεδομένα της νέας σεζόν.

Επίσης τίμησα και τα The Manager και Premier Manager. Αυτά για τα Manager Games στην θρυλική Amigα μας. :icon knight:

Αγαπητέ Μάνο τι μου θύμισες φίλε όμορφο θέμα, σαν παλιός amiga user την τίμησα την amiga. Φυσικά με τα καλύτερα football manager games:
Player manager, the manager (απο τα αγαπημένα μου),
premier manager 1,2,3 και το on the ball (με τα πανέμορφα γραφικα).
Last edit: 28 Feb 2015 23:37 by Γιάννης.

More
26 Jun 2015 11:55 #163294 by Βασίλης
βγήκε η συνέχεια του λατρεμένου player manager σε android,win,mac os Κλπ

κατεβαστε το απο εδω:

www.kickoffworld.net/