Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Amiga: Γενική Συζήτηση

More
23 Jul 2009 18:41 #57251 by Μάνος Αλιμπέρτης
Aπο τα λίγα που ξέρω η εδραίωση του κλασσικου PC έφερε και τον θάνατο της...

19 χρόνια πίσω, που για άλλος τομείς της επιστήμης δεν ειναι και κανα τραγικα μεγαλο διάστημα, και ομως για την πληροφορικη ειναι αιώνες...Σκεφτείτει τι εχει υλοποιηθεί σήμερα ή τι σχεδιάζεται σε σχέση με την Αμικα 500 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 Jul 2009 19:28 #57257 by Ρωμανός Βογιατζής
Έχω παίξει ρε Amiga μικρός όμως...αλλα ακόμα μου κάνει εντύπωση γιατί δεν προχώρησε καθόλου ενώ ήταν μπροστά για την εποχή της !!!!

More
23 Jul 2009 20:02 #57259 by Giannis
:P "Η αμίκα 500"! χαχαχα! Αν αφερέσεις το "500" ακούγετε σαν μάρκα τσιγάρων! :lol:

More
23 Jul 2009 20:12 #57263 by Μάνος Γρυπάρης
Τα είπαμε και στην εκπομπή με τον Τσουρινάκη . Η Amiga (ακόμα και η 500 που βγήκε το '87) είχε απίστευτες δυνατότητες, πολύ ανώτερα γραφικά και ήχο από τα PC, το λειτουργικό σύστημα Workbench όταν οι άλλοι την έβγαζαν με τα 3.1.....ΑΛΛΑ την έφαγε η ανοιχτή αρχιτεκτονική των PC. Δεν μπορούσες να αναβαθμίσεις μια Amiga, πέρα από το να της βάλεις λίγη παραπάνω RAM κι έναν επεξεργαστή. Κατά τα άλλα στα PC άλλαζες motherboard, κάρτες γραφικών, κάρτες ήχου...αυτά δεν τα είχε η Amiga. Κι επειδή οι χρήστες δεν μπορούσαν να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη (ειδικά με τις επόμενες Amiga που κάποιες είχαν κι ασυμβατότητες) τα παράτησαν.

Επίσης, για να μην κρυβόμαστε, το κλείσιμο της Commodore το '94 λόγω χρεωκοπίας ήταν το σήμα ότι όλα τελείωσαν.

Πάντως επειδή εγώ έζησα εκείνη την εποχή, έστω κι αν πήγαινα Δημοτικό, θυμάμαι ότι άλλοι είχαν Amstrad, άλλοι Amiga, άλλοι Atari κι άλλοι PC. Εγώ είχα τα 2 πρώτα κι ήμουν φανατικός σε αυτά. Κι όντως τα καλύτερα games της εποχής έβγαιναν σε Amiga και Amstrad.

To παραπάνω βίντεο έπαιζε σε πολλές χώρες, φυσικά δεν το έφτιαξαν Έλληνες, έτσι? :wink:

Δείτε κι ένα μεγαλύτερο τρέιλερ της Amiga 500:
[youtube:28jxmq9c]
[/youtube:28jxmq9c]

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
23 Jul 2009 21:59 #57276 by Ρωμανός Βογιατζής
Την άκουσα την εκπομπή (μίλησα κιόλας στον αέρα :P ) Μάνο έχεις ακόμα amiga η emulator????

More
24 Jul 2009 15:19 #57340 by Μάνος Γρυπάρης

Van Basten7 wrote: Την άκουσα την εκπομπή (μίλησα κιόλας στον αέρα :P ) Μάνο έχεις ακόμα amiga η emulator????

Ναι, αλλά δεν την δουλεύω.

www.planetemu.net για ότι θες.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
24 Jul 2009 15:24 #57343 by Χρήστος Γκουρμπάτσης
1 μεγκα ραμ!!!!!!!!μεγαθυριο

More
17 Dec 2009 16:54 #66860 by antonis 21
ρε θελω ενα τετοιο...μιλαμε για πολυ παλιες καταστεσεις που δυστυχος δεν τις προλαβα!!! :wink: :wink: :icon bow:

More
18 Jan 2010 19:23 #68062 by konstantinos77
Αν δεν υπήρχε η Amiga η τεχνολογία των παιχνιδιών δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα..... ;)

More
18 Jan 2010 19:26 #68064 by konstantinos77
Απίστευτα μηχανήματα για την εποχή τους και πολύ μπροστά για την εποχή τους.....