Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Amiga: Γενική Συζήτηση

More
04 Feb 2007 20:08 #26374 by Kostas Kefallinos
xmxmxmx
ligo eterixronismenh h apantis h alla ok no prob!
dld an ena pc trexei macos tote einai mac?kai to antistrofo?dld to software xaraktirizei enan ypologisth pleon?katara!etsi opws exoun er8ei ta pragmata sth plhforikh mallon etsi einai.ok ok,exw adiko.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
04 Feb 2007 20:50 #26376 by a Guest
Replied by a Guest on topic Amiga: Γενική Συζήτηση
Αντιμετωπίζετε ένα πολύ δύσκολο ερώτημα. Το ερώτημα όμως πιστεύω τίθεται σε λάθος βάση. Αν έχεις μια 4000 (νομίζω αυτή ήταν με τον 68040) και τρέξεις linux εξακολουθεί να παραμένει amiga ή γίνεται ένα linux box?
Θεωρώ ότι όλοι οι κλασσικοί υπολογιστές (σιχαίνομαι τον όρο συλλεκτικοί ή ρετρό) αποτελούνται κυρίως από μια φιλοσοφία hardware και τε software. Οπότε κάθε κλώνος των οφείλει να διαθέτει την ίδια φιλοσοφία ενώ παράλληλα να μην υπολείπεται σε ισχύ. Το πάντρεμα είναι σαφώς δύσκολο και εφόσον οι μητρικές εταιρείες δεν συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτά τα μηχανήματα μόνο μαντεψιές μπορούμε να κάνουμε για το πως θα ήταν σήμερα. Άλλωστε για να είμαστε πραγματιστές δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ένας 68060 ακόμα και στα 100ΜHz μπορεί επ' ουδενί να σταθεί μπροστά σε έναν athlon 64. Έτσι πρέπει να επιλεγεί ένας καινούριος επεξεργαστής και μια νέα αρχιτεκτονική που φυσικά θα αποκλίνει αρκετά από την αρχική σχεδίαση. Υπάρχει βέβαια κάποιο όριο σε αυτή την απόκλιση αλλά αυτό πρέπει να τεθεί από όλη την κοινότητα.
Γι' αυτό λοιπόν εγώ θα δώσω τον εξής ορισμό: Κλώνος ενός οποιουδήποτε κλασσικού υπολογιστή είναι αυτός που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με την αρχική φιλοσοφία του υπολογιστή και με τον σκοπό να αποτελέσει τη συνέχεια αυτού. Τώρα αν ο πήγασσος η Efika ή η Samantha πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις θα πρέπει να το κρίνετε εσείς οι αμιγκάδες. Από δω και πέρα, αν και έχω άποψη δεν μου πέφτει λόγος...

More
16 Feb 2007 17:06 #27204 by Νίκος Τσούμας
ένα ακόμα video από amiga os4
έδω

More
21 Feb 2007 21:57 - 23 Jan 2017 03:36 #27695 by Νίκος Τσούμας
Amikit
Το απόλυτο περιβάλλον εργασίας για winuae (εξομοίωση Amiga στο PC) ξαναχτυπά.
Με amiga OS4 like
Έτσι για την προθέρμανση.
Last edit: 23 Jan 2017 03:36 by Μάνος Γρυπάρης.

More
21 Feb 2007 22:08 #27697 by Chris Zotos
Μμμμμ !!! Θυμίζει πολύ Linux... !!!

More
21 Feb 2007 23:40 #27721 by Νίκος Τσούμας
Δεν χρειάζεται να είσαι λάτρης του ρετρό η amiga

More
22 Feb 2007 04:58 #27732 by Νίκος Τσούμας
Επίσης ο linus τάδε(δεν θυμάμαι επίθετο ούτε και με ενδιαφέρει) είχε πει ότι είχε εμπνευστή από υπολογιστές όπως ο QL(ήτανε και κάτοχος ενός τέτοιου νομίζω), προσωπικά δεν μου αρέσει το linux .ενώ όσες φορές και εάν έχω δείξει amiga λειτουργικό έστω και το morphos ο καθένας έχει να πει κάτι άλλος ότι μοιάζει με του MAC άλλος με linux άλλος ότι είναι φτυστό ο πατέρας του (ο ποιος?)

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
22 Feb 2007 18:13 #27774 by a Guest
Replied by a Guest on topic amikit-Νέα έκδοση-

Nikos\ wrote: Επίσης ο linus τάδε(δεν θυμάμαι επίθετο ούτε και με ενδιαφέρει) είχε πει ότι είχε εμπνευστή από υπολογιστές όπως ο QL(ήτανε και κάτοχος ενός τέτοιου νομίζω), προσωπικά δεν μου αρέσει το linux .ενώ όσες φορές και εάν έχω δείξει amiga λειτουργικό έστω και το morphos ο καθένας έχει να πει κάτι άλλος ότι μοιάζει με του MAC άλλος με linux άλλος ότι είναι φτυστό ο πατέρας του (ο ποιος?)

Torvalds, έτσι για την ιστορία. Το αν σου αρέσει ή όχι το Linux είναι καθαρά θέμα γούστου και αναγκών. Εγώ προσωπικά αν δεν έπρεπε να χρησιμοποιώ ορισμένες εφαρμογές αποκλειστικά για Windows, θα τα είχα πετάξει από το μηχάνημα. Όσον αφορά για το πως βλέπουν οι άλλοι το κάθε λειτουργικό σύστημα, όταν είχα πρωτοδεί τα Windows 3.11 είχα εντυπωσιαστεί με το πόσο είχαν αντιγράψει το GEM. Είναι καθαρά αποτέλεσμα του τι έχεις δει πρώτα...

More
25 Feb 2007 13:16 #27979 by Νίκος Τσούμας
Να μερικά links για το cd32
εδώ και εδώ
ένα γαλλικό

ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά του cd32

More
25 Feb 2007 15:46 #27986 by Whiteulver
Δεν νομιζω να είναι ρετρο φαση το Amiga OS4 look.

Όπως βλεπετε, το περιβαλλον δεν εχει να ζηλεψει τπτ απο τα αλλα λειτουργικα (Linux και Windows)

Μια πρωτη επαφή με το AmigaOS θα ειναι αρκετη για να δειτε πως κατανέμονται τα αρχεια συστηματος, χωρις να γίνεται το μπαχαλο που βλέπουμε στο φακελο C:\Windows ή στον αντιστοιχο των Linux.

Στο AmigaOs ξερεισ τι εχεις και που το εχεις. Χωρις registry κολπα, uninstaller installer κλπ.

Αλλη φιλοσοφια.

Με λιγα λογια σε αφηνει να ασχοληθεις και να χαρεις τον υπολογιστή σου, χωρις να μπλεκεις με antivirus, reg cleaners, κλπ