Review Detail

6.5 1 10 0.5
Jedi Fallen Order
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

6.5
Ανά τους καιρούς έχουμε δει αρκετά παιχνίδια με την ονομασία Star Wars. Άλλα ήταν εξαιρετικά και καθηλωτικά και άλλα δε μας τράβηξαν το ενδιαφέρον. το Jedi Fallen Order, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκει κάπου στο ενδιάμεσο, με μια τάση προς την πρώτη κατηγορία.

Η ιστορία του Jedi Fallen Order συμβαίνει λίγα χρόνια μετά την εκτέλεση της εντολής 66. Όταν όλοι οι κλώνοι αναγκάστηκαν να στραφούν εναντίον των αξιωματικών και συμπολεμιστών τους Jedi, ένας νεαρός Padawan, ο Cal Kestis, κατάφερε να δραπετεύσει σε έναν πλανήτη παλιατζήδων, έχοντας χάσει στην προσπάθεια αυτή τον μέντορά του. Μη έχοντας καμιά άλλη επιλογή, αποφασίζει να μεταμφιεστεί ο ίδιος σε παλιατζής και να κρυφτεί από την αυτοκρατορία κατά αυτόν τον τρόπο. Μέχρι που μια μέρα, οι συνθήκες τον αναγκάζουν να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να σώσει ένα φίλο του από θάνατο και αυτό οδηγεί την αυτοκρατορία στα ίχνη του. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, δέχεται τη βοήθεια κάποιων αγνώστων, οι οποίοι επίσης τον αναζητούσαν και πρόκειται για μια πρώην ιππότη Jedi, την Cere Junda και τον οδηγό του σκάφους που έχει μισθώσει, τον Greez Dritus.

Έχοντας ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση του γαλαξία και τους επικείμενους κινδύνους, αποφασίζει να συμμετάσχει στην προσπάθεια της Cere για την ανάκτηση ενός holocron, το οποίο περιέχει τα ονόματα άλλων παιδιών Force users, ώστε να μην πέσουν στα χέρια της αυτοκρατορίας. Και κάπως έτσι, ξεκινάει το ταξίδι στον γαλαξία.

Kατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού, επισκεπτόμαστε μέρη που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά και μέρη που γνωρίζουμε από άλλα κομμάτια που απαρτίζουν το σύμπαν της Disney. Έχοντας συντροφιά ένα ρομποτάκι, μαθαίνουμε πληροφορίες για τον πολιτισμό σε αυτούς τους πλανήτες. Επίσης, συλλέγουμε πληροφορίες για το τι συνέβη κατά της διάρκεια της εκτέλεσης της εντολής 66, καθώς βρίσκουμε και πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν στο ταξίδι μας.

Γενικά, η ιστορία του παιχνιδιού φαίνεται να είναι καλοδεμένη. Ανακαλύπτουμε το παρελθόν των βασικών χαρακτήρων και μαθαίνουμε για αποφάσεις που πήραν στο παρελθόν, ώστε να τους γαλουχήσουν σε αυτό που είναι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ως χειριστές του κεντρικού χαρακτήρα, ερχόμαστε σε επαφή με το παρελθόν και τα σημάδια που άφησαν στον χαρακτήρα μας τα γεγονότα του παρελθόντος. Ξεκλειδώνουμε τις νέες δυνάμεις μέσω των αναμνήσεων αυτών και αποκτούμε ικανότητες που βοηθούν στη συνέχεια του ταξιδιού.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι γενικά εύκολος. Οι συνδυασμοί βγαίνουν σχετικά εύκολα (με ορισμένες εξαιρέσεις) και το σύστημα μάχης είναι απλό. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακό. Αν μη τι άλλο, δε χρειάζεται να είναι κανείς ο Daigo για να κάνει μια απόκρουση της προκοπής. Έχει τη δυσκολία του, ειδικά όταν μαζεύονται γκρουπ αντιπάλων διαφόρων κατηγοριών (ranged+melee ή purge troopers), όπου χρειάζεται προσοχή στον χειρισμό, αλλά με τις κατάλληλες ικανότητες ξεκλειδωμένες, γίνεται πιο εύκολη η μάχη.

Και κάπου εδώ θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα βασικό πρόβλημα. Το παιχνίδι μπορεί να το εκμεταλλευτεί κανείς με ευκολία. Ακόμη κι αν δεν έχουν ξεκλειδωθεί οι απαιτούμενες ικανότητες, υπάρχουν πολλά glitches, τα οποία εμένα προσωπικά με έκαναν να λυθώ στα γέλια και να λέω πόσο γαμάτος είμαι, αφού είχα πεθάνει 500 φορές στο ίδιο σημείο. Ε, άργησα να τα ανακαλύψω... Πρόκειται για τρόπους με τους οποίους μπορείς να ξεγελάσεις το σύστημα και να προχωρήσεις το παιχνίδι σε σημεία που ακόμη δεν είναι η ώρα να εξερευνήσεις, δημιουργώντας ένα "παράδοξο" στην ιστορία. Εν πάση περιπτώσει, το κακό είναι ότι υπάρχουν. Το καλό είναι ότι για άτομα σαν εμένα, προκαλούν πολύ γέλιο και προσθέτουν στη διασκέδαση.

Ένα άλλο πρόβλημα που δεν είναι δύσκολο να παρατηρηθεί, είναι το γεγονός πως όταν ξεκλειδωθεί ολόκληρο το skill tree, μετά εξακολουθείς να συλλέγεις skill points. Από τη στιγμή που δεν έχουν κάποια άλλη χρήση, θα ήθελα να μάθω ποιος ο λόγος που μου τα δίνει. Ούτε να τα μοιραστώ μπορώ, ούτε υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πιάσουν τόπο. Οπότε, έχουμε ήδη ένα αναπάντητο ερώτημα.

Εντούτοις, οφείλω να ομολογήσω ότι τα τοπία και οι πλανήτες γενικότερα είναι ιδιαίτερα όμορφα σχεδιασμένοι. Ο κάθε πλανήτης έχει τη δική του θεματική παλέτα. Έτσι υποκινείται και το ψυχικό μέρος του εγκεφάλου, ώστε να δίνεται η απαραίτητη προσοχή κάθε φορά. Έχει γίνει έρευνα σχετικά με τα χρώματα και την επίδραση αυτών, μπορείτε να την αναζητήσετε. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά και ευχάριστα στο μάτι. Ακόμη και σε εχθρικά περιβάλλοντα.

Για τον ήχο δεν μπορώ να πω πολλά, σε γενικές γραμμές ήταν ικανοποιητικός. Εναλλαγές σύμφωνα με την κατάσταση κάθε φορά, κλασσικά στοιχεία παιχνιδιού. Μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά ανεπαίσθητος, ειδικά όταν δεν υπήρχε δράση. Σε σημείο που να αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρασκηνιακή μουσική. Τελικά δεν υπήρχε πάντοτε.

Ένα μεγάλο αρνητικό στοιχείο που θέλω να επισημάνω, είναι τα loading times. Ειδικά σε respawn, ήταν απίστευτα μεγάλα. Εμένα προσωπικά με εκνεύριζε ορισμένες φορές. Αφού είχα φτάσει σε σημείο, κάθε φορά που είχε loading να πιάνω την κιθάρα και να παίζω μέχρι να ολοκληρωθεί. Έχω υπόψιν μια δικαιολογία για το συγκεκριμένο φαινόμενο, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι αυτό.

Η έκταση των χαρτών είναι αρκετά εκτενής. Μπορεί να περιηγηθεί κανείς για αρκετή ώρα. Αν δε χαθεί. Εγώ είχα ένα θεματάκι προσανατολισμού. Όμως εν τέλει κατάφερνα να τον βρω το δρόμο. Μετά από εξονυχιστική μελέτη του χάρτη και πολλά αδιέξοδα, λάθος στροφές κτλ, τον έβρισκα το δρόμο.

Τέλος, θεωρώ ότι η διάρκεια του παιχνιδιού είναι αρκετά ικανοποιητική. Εγώ έκατσα και λίγο παραπάνω για να ξεκλειδώσω όλα τα achievements. Ήταν αρκετά εύκολο, οφείλω να ομολογήσω. Όμως το βασικό είναι ότι δεν ένιωσα να τρέχει η ιστορία και τα γεγονότα μέσα σε 5 ώρες. Ήταν ένα στρωμένο παιχνίδι, με καλά δομημένο σενάριο και η διάρκειά του ήταν η ιδανική.

Πλέον μετά το τέρμα του παιχνιδιού, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε κάποια challenges, τα οποία είναι πραγματικά δύσκολα. Ή εγώ είμαι πολύ κακός. Περισσότερο το πρώτο.

Αυτά είχα να πω για το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του, άλλωστε ήδη έχει κάνει μεγάλη θραύση ως παιχνίδι. Αν δεν έχει τύχει να το αγοράσετε, πιστεύω ότι αξίζει η ευκαιρία, ειδικά αν το βρείτε και σε καμιά προσφορά. Δεν είναι κακό παιχνίδι, αλλά δεν είναι και MGS 4. Για μένα, είναι ένα παιχνίδι που θα ικανοποιήσει τον παίκτη, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα ασχοληθεί κανείς μαζί του μετά το τέλος του. Δεν είμαι σίγουρος εάν το EA Pass έχει να προσφέρει κάτι επιπλέον, καθώς ακόμη δεν έχω χρησιμοποιήσει τον κωδικό μου. Όταν γίνει αυτό, ίσως ενημερώσω το κείμενο.

Report this review Was this review helpful? 0 0

Comments

128 results - showing 21 - 30
« 1 2 3 4 5 ... »
Ordering
Already have an account?
December 13, 2024
555
P
pHqghUme
December 13, 2024
555