Αυτό το παιχνίδι κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά του και τα κάποια gameplay τα οποία είχα δει δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον . Αποφάσισα όμως να το δοκιμάσω μόνο και μόνο για το story και έμεινα άναυδος !!! Τα controls ήταν άψογα διαμορφωμένα (για keyboard πάντα) τα γραφικά του ήταν απίστευτα και πολύ ατμοσφαιρικά και σε συνδιασμό με το emotional story και την απίστευτη μουσική το έκαναν ένα από τα αγαπημένα μου . Το story κυλάει ομαλά χωρίς ακαταλαβίστικα σημεία και πολύ εντυπωσιακό ending !
Βέβαια δεν ήταν και τα πάντα θετικά . Ένα πρόβλημα το οποίο πολύ με απογοήτευσε ήταν ο τεράστιος βαθμός δυσκολίας σε κάποια σημεία και μετά από 20 λεπτά ατελείωτων προσπαθειών απλά καταντάει γελοίο . Άλλο ένα πρόβλημα ή μάλλον όχι πρόβλημα αλλά έληψη ήταν το γεγονός ότι το ori μπορεί να εποτεθεί μόνο με έναν τρόπο . Θα μπορόυσε λοιπόν να υπάρχει η επιλογή για το πως να επιτείθεται το ori π.χ rapid fire-λίγο damage , πολύ damage χαμηλό fire rate κλπ . Επίσης θα ήταν ωραίο ένα multyplayer mode !
Πέρα από κάθε πρόβλημα το Ori and the Blind Forest είναι ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια που έχω παίξει εως τώρα , το story συγκινεί ακόμα και με την τρίτη φορά που θα τερματίσεται και είναι η καλήτερη αρχή που θα μπορούσε ποτέ να έχει η Moon Studios !