[center:r7ntpf75]Νικοπολίδης: «Έτσι εκδικήθηκα τον Παναθηναϊκό»[/center:r7ntpf75]
[center:r7ntpf75]
[/center:r7ntpf75]
Ως ένα μέσο εκδίκησης για όσα πέρασε στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους μήνες της καριέρας του εκεί χαρακτήρισε ο Αντώνης Νικοπολίδης τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ως φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Βράδυ» του Alpha.
«Δεν έχω μετανιώσει καθόλου που πήγα το καλοκαίρι του 2004 στον Ολυμπιακό. Η μεταγραφή μου αυτή ήταν ένας τρόπος εκδίκησης στον Παναθηναϊκό για αυτά που πέρασα το τελευταίο εξάμηνο. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει, αλλά είναι πολύ δύσκολο να σε έχουν εκτός ομάδας», δήλωσε ο παλαίμαχος (πλέον) τερματοφύλακας στον Πέτρο Κωστόπουλο.
Παράλληλα τόνισε πως «... είχα σκεφτεί να αποσυρθώ μετά την κατάκτηση του νταμπλ το 2009. Το συζήτησα με τη γυναίκα μου και μου είπε να κάνω ό,τι θέλει η καρδιά μου. Ο κ. Κόκκαλης μού ζήτησε τότε να παραμείνω και το έκανα. Την επόμενη χρονιά είχαμε μία καλή πορεία στο Champions League, αλλά το τελευταίο εξάμηνο ήταν εφιαλτικό. Δεν ήθελα να φύγω με αυτόν τον τρόπο κι έτσι αποφάσισα να συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο».
Όσο για το γεγονός ότι δεν αγωνιζόταν στην τελευταία του σεζόν, είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, εγώ ήθελα να αγωνίζομαι πάντα, ειδικά στα ντέρμπι και κυρίως στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Αυτά τα ματς είναι διαφορετικά από όλα τα άλλα».
Για τη συμπεριφορά των οπαδών εναντίον του είπε: «Έχω ακούσει πάρα πολλά και έχω δεχτεί από αντικείμενα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μέχρι και νωπό κοτόπουλο μού έχουν πετάξει. Κάποιες φορές με έβριζαν τόσο πολύ, που όταν ορισμένες στιγμές δεν το έκαναν μού φαινόταν παράξενο (γέλια). Αυτό το πράγμα στα γήπεδα είναι απαράδεκτο. Ο κάθε άνθρωπος εκεί βγάζει την καφρίλα του».
Ως ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του χαρακτήρισε την κατάκτηση του Euro το 2004. «Ήταν κάτι ξεχωριστό. Κανείς μας δεν το περίμενε. Αρχίσαμε να το πιστεύουμε μετά την πρόκριση στο ματς με τη Γαλλία. Όταν επιστρέψαμε και για κάποιο διάστημα πετούσαμε στα σύννεφα. Ευτυχώς αυτό το πράγμα ήρθε σε μένα στα 33 μου και με τη βοήθεια της γυναίκας μου κατάφερα να το διαχειριστώ. Χρειάστηκε και λίγη... παντόφλα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Γιώργο Καραγκούνη. «Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, τον αγαπώ πολύ. Ζει για το ποδόσφαιρο. Το είχα καταλάβει από τότε που σαν 13 χρονών παιδί είχε έρθει στην Παιανία. Ο Γιώργος δεν έχει θέσει στο γήπεδο. Παίζει όπου θέλει. Όμως τον αγαπάμε έτσι και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Είναι μία από τις πιο σημαντικές μορφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Ο Αντώνης Νικοπολίδης τόνισε πως θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική, ενώ-τέλος-ανέφερε πως τα παιδιά του είναι οπαδοί του Ολυμπιακού. «Δεν φοβάσαι μήπως μελλοντικά σου φέρει η κόρη σου γαμπρό Παναθηναϊκό;», ρώτησε ο παρουσιαστής κι εκείνος απάντησε γελώντας «... δεν πρόκειται να γίνει αυτό».
sport-fm.gr