[center:yndeogpi]Ένα βήμα πιο κοντά...[/center:yndeogpi]
[center:yndeogpi]
[/center:yndeogpi]
Έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τους Μπουρούση, Τεόντοσιτς και Σπανούλη, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, επικράτησε εύκολα 80-67 της Σαρλερούα για τον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας και έκανε το ένα από τα δύο βήματα που χρειάζονται για την κατάληψη της πρωτιάς (την οποία θα εξασφαλίσει με νίκη κόντρα στην Ρόμα στο ΣΕΦ).
Από νωρίς έδειξαν τα… δόντια τους οι «ερυθρόλευκοι» που σε κανένα σημείο δεν άφησαν την Σαρλερούα να ελπίζει σε κάτι καλό. Αντίο είπαν οι Βέλγοι στην διοργάνωση.
Μπουρούσαρος για… φίλημα
Ένας καταπληκτικός Μπουρούσης πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο και τον οδήγησε εκ του ασφαλούς. Ο Έλληνας σέντερ πέτυχε σε αυτό το διάστημα 15 πόντους με απίστευτα στατιστικά (3/3 δ. 3/3 τρ. 3 ριμπάουντ,1 κλέψιμο και 1 τάπα) και δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες.
Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 15-7 με λέι απ του Σπανούλη και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μπουρούση έφεραν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (23-12).
Από την βελγική ομάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο περιορισμός του Μάλετ, που πέτυχε 9 πόντους. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους παίκτες του Ίβκοβιτς μπροστά με 11 πόντους (25-14) έχοντας καταπληκτικά ποσοστά (85% δίποντα και 60 % τρίποντα).
Κακός στην αρχή, βελτίωση στην συνέχεια
Όσο καλός ήταν ο Ολυμπιακός στα πρώτα δέκα λεπτά, τόσο κακός ήταν στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Με μπροστάρη τον Χιλ που έφτασε τους 11 πόντους, οι Βέλγοι έτρεξαν ένα σερί 15-4 και με τρίποντο του Γκομίς έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (29-29).
Στην συνέχεια οι φωνές του Ίβκοβιτς είχαν αντίκρισμα και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ 37-30 (με 4 πόντους του Παπαλουκά). Η Σαρλερουά μείωσε στους 6 (40-34) αλλά δύο χαμένες βολές του Ρίντικ και ένα καλάθι του Σπανούλη, διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (42-34).
Η σκυτάλη στους… κοντούς
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Γιάννη Μπουρούση, στην συνέχεια όμως μίλησαν οι… κοντοί. Ο Τεόντοσιτς πήρε το «όπλο» του πετυχαίνοντας 10 πόντους σε αυτό το διάστημα και με άξιο συμπαραστάτη του τον Σπανούλη έστειλαν την διαφορά στο +13 (56-43). Με τρίποντο του Θοδωρή Παπαλουκά η διαφορά έφτασε στο +14 (61-47)
Σπανούλης και… άμυνα
Με έναν Σπανούλη να παίρνει «φωτιά» (8 πόντοι σε 4 λεπτά), ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Και όχι μόνο αυτό.
Σφίγγοντας πολύ την άμυνα, οι «ευθρόλευκοι» δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους Βέλγους να τους αμφισβητήσουν και έφτασαν σε μια εύκολη επικράτηση με 80-67.
Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ο Μπουρούσης με 19 πόντους, ο Σπανούλης με 18 ποντους και 6 ασίστ και ο Μίλος Τεόντοσιτς με 16 πόντους.
Δεκάλεπτα: 14-25, 34-42, 50-61, 67-80
Σαρλερουά (Τζιοβάνι Μπότσι): Χιλ 13 (2), Γκομίς 12 (2), Μπρόιλες 4, Χάμιλτον 4, Ράιτ 6, Γκριν 5 (1), Ρίντικ 2, Τζέιντιν, Μάλετ 16 (2), Ιαρότσεβιτς, Μπέγκιν 1, Σαντιάγκο 4.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Νεστέροβιτς 7 (11 ριμπ.), Σπανούλης 18 (1τρ. 6 ασιστ), Μπουρούσης 19 (3), Κέσελ 2, Μαυροκεφαλίδης 2, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 16 (2τριπ. 4 ασίστ), Χαλπερίν 7 (1), Λούκας.
Διαιτητές: Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Σίνισα Χέρτσεγκ (Κροατία).
[center:yndeogpi]Ζιοβάνι: «Ούτε μέρα χωρίς να σκεφτώ… Ολυμπιακό»![/center:yndeogpi]
[center:yndeogpi]
[/center:yndeogpi]
Και στο μυαλό του Ζιοβάνι… «είναι κάτι μαγικό»!
Ο μεγάλος Βραζιλιάνος μίλησε από τη Βραζιλία στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Θρυλικά Μεσάνυχτα» και δήλωσε αιώνια… ερωτευμένος με τον Ολυμπιακό!
Αφού εξέφρασε, δε, τη στεναχώρια του που δεν θα μπορέσει να βρεθεί στο αυριανό φιλικό, μίλησε για τις αναμνήσεις και τα γκολ που τον «σημάδεψαν» στην Ελλάδα!
Αναλυτικά τα λεγόμενα του Ζιοβάνι:
Για τους λόγους που δεν μπόρεσε να έρθει για το παιχνίδι: «Έχω υιοθετήσει δύο παιδιά. Αύριο το ένα τα δύο θα υποβληθεί σε μια θεραπεία και, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν μπορώ να λείπω. Να ξέρετε, πάντως, ότι εγώ είμαι πιο λυπημένος απ’ όλους που δεν ήρθα και ελπίζω να τα καταφέρω όσο πιο γρήγορα γίνεται να βρεθώ ξανά στην Ελλάδα.
Παρόλο που πέρασε αρκετός καιρός από τότε που έφυγα, ακόμα νιώθω την αγάπη του κόσμου. Δεν ήθελα να έρθουμε μόνο για μένα και τη γυναίκα μου. Θέλαμε, επίσης, για να δείξουμε και στα δύο καινούργια μέλη της οικογένειας μας την Ελλάδα».
Για το αν παρακολουθεί τον Ολυμπιακό: «Φέτος δεν μπορώ να παρακολουθώ την ομάδα, αλλά πάντα ρωτάω για εκείνη και πάντα μαθαίνω τα αποτελέσματα της».
Για το αν παίζει ακόμα ποδόσφαιρο: «Η αλήθεια είναι ότι κρατιέμαι σε καλή κατάσταση, αφού γυμνάζομαι καθημερινά. Παίζω ποδόσφαιρο αλλά όχι επαγγελματικά. Πλέον είμαι αφοσιωμένος στην οικογένεια μου».
Για το αν μιλάει ακόμα με φίλους από την Ελλάδα: «Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει πολλές επαφές. Μόνο με λίγους ανθρώπους μιλάω συχνά. Όταν βλέπω, όμως, στο διαδίκτυο φάσεις από τότε που ήμουν στον Ολυμπιακό, πάντα συγκινούμαι και πάντα αναπολώ την περίοδο εκείνη».
Για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ ευτυχής και νιώθω ευλογημένος που ο Θεός με έστειλε στην Ελλάδα. Γι’ αυτό θέλω να φέρω τα παιδιά μου εκεί. Για να γνωρίσουν αυτόν τον τόπο. Ακόμα και όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη, βρήκα φίλους του Ολυμπιακού που μου μιλούσαν με θερμά λόγια. Πάντα με συγκινεί και πάντα τη νιώθω -ακόμα και τώρα- την αγάπη του κόσμου».
Για το γκολ που θυμάται περισσότερο: «Όντως, το γκολ με τη Γαλατασαράι ήταν πολύ ωραίο. Όλα τα γκολ (είτε στην Ελλάδα, είτε στο Champions League) ήταν σημαντικά, αλλά κάποια έχουν ιδιαίτερη αξία. Αυτά που μου έχει μείνει περισσότερο, όμως, είναι στο 3-0 της Ριζούπολης και φυσικά εκείνο που πέτυχα στο 1-4 της Λεωφόρου».
Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει: «Είμαι πολύ περήφανος που ο κόσμος του Ολυμπιακού και όλοι οι Έλληνες με αγκάλιασαν. Η ομάδα αυτή θα είναι πάντα στην καρδιά, τόσο τη δική μου, όσο και της οικογένειας μου. Να ξέρετε ότι δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μη σκέφτομαι τον Ολυμπιακό, την Ελλάδα και τις μέρες που πέρασα εκεί».
[youtube:yndeogpi]
[/youtube:yndeogpi]
sport-fm.gr