Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

AEK 2009/2010

More
26 Jun 2009 17:17 #55040 by Χρήστος Αρμυριώτης
«Δεν ήθελε ΑΕΚ ο Κατσουράνης!»

Συνέντευξη μέσω της οποίας μίλησε για τα περισσότερα θέματα που απασχολούν την ΑΕΚ, παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός της Ενωσης, αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έχει ολοκληρώσει η ΑΕΚ, το θέμα Μανωλά, τον οποίο παρομοίασε με... τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, αλλά και τον Κώστα Κατσουράνη, για τον οποίο υποστήριξε ότι «ποτέ δεν είπε ότι ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ». Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να σταθεί δίπλα στη νέα προσπάθεια που θα γίνει εν ψει της καινούργιας σεζόν.

Αναλυτικά τι είπε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arrena»:

Για την παραίτηση Μανωλά και τις προσπάθειες να μεταπεισθεί: «Ο Στέλιος εμμένει σε όσα έχει πει. Προσπαθούμε, αλλά είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα γιατί είναι ξεροκέφαλος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσει κι αυτός, όπως έκανε και ο κ. Αλαβάνος. Θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει. Έχω στο μυαλό μου κάποια ονόματα, αλλά δεν πρόκειται να βγει τίποτα προς τα έξω έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα Μανωλά. Θέλω να προσπαθήσω άλλη μία φορά. Η ΑΕΚ θέλει ανθρώπους που μπορούν, θέλουν και γνωρίζουν».

Για τις μεταγραφές: «Τα οικονομικά μας είναι γνωστά και πηγαίνουμε με βάση τις δυνατότητες που έχουμε. Προσπαθούμε να πάρουμε παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν. Έχουμε χρόνο και προσπαθούμε να πάρουμε ακόμα 2-3 παίκτες. Για τον Εντίνιο, αυτός λέει ότι θέλει να φύγει, αλλά εγώ είμαι μακριά. Εάν πουληθεί, τότε θα πάρουμε κάποιον. Αν είχαμε τη δυνατότητα θα παίρναμε καλύτερους, αλλά και αυτοί που πήραμε μπορούν να βοηθήσουν».

Για τον Μάκο: «Τον Μάκο δεν τον πήραμε χωρίς λόγο. Έχει πολύ καλά στοιχεία και μπροστά του πολλά χρόνια. Είναι ταλέντο και εξαρτάται από αυτόν περισσότερο εάν θα βελτιωθεί και εάν δώσει ό,τι περιμένει ο κόσμος από αυτόν».

Για τον Ιορντάκε: «Ο Ιορντάκε είναι έμπειρος και παίζει πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία του ρουμανικού πρωταθλήματος. Είναι γρήγορος, επιθετικογενής, παίζει και στις δύο πλευρές, παίζει και πίσω από τους σέντερ φορ, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και έχει αρκετά καλά στοιχεία. Θα είναι σημαντικός».

Για τον Καράμπελα: «Ήθελα τον Καράμπελα επειδή από αυτήν την πλευρά είναι από τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Μπορεί να γίνει καλύτερος απ΄ό,τι ήταν στον Άρη. Μπορεί να παίξει ακόμα δύο θέσεις. Είναι αξιόλογος παίκτης, έχει καλό χαρακτήρα που είναι σημαντικό για μένα».

Για το θέμα Κατσουράνη: «Απ’ όσο ξέρω, ποτέ δεν ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ. Η συζήτηση γινόταν για τα 5 εκ., για τίποτε άλλο. Ούτε ο παίκτης είχε κάνει δηλώσεις ότι θέλει να έρθει στην ΑΕΚ. Εγώ έφερα τον Κατσουράνη στην ΑΕΚ και ξέρω καλύτερα από όλους την αξία του και δεν θέλω να πω τίποτα».

Τέλος, έδωσε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: «Θα πρέπει να είναι πάντα μαζί μας, όπως ήταν το τελευταίο διάστημα. Και στα άσχημα αποτελέσματα, και στα δύσκολα, δεν πρέπει να αφήσει την ομάδα. Στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί ευχαριστημένοι. Πρώτα ο κόσμος και μετά κι εμείς».

Παιχνίδι τακτικής για τον Λεονάρντο

Με σύμμαχο το χρόνο (και βέβαια τον παίκτη) "μπαίνει" η ΑΕΚ στο παιχνίδι της μεταγραφής του Λεονάρντο από τον Λεβαδειακό. Εχοντας καλύψει τις βασικές μεταγραφικές ανάγκες της, η Ενωση μπορεί να χειριστεί την υπόθεση με ηρεμία και δίχως να έχει καμία πίεση. Τουναντίον, αυτή πλέον μεταφέρεται στην πλευρά των Βοιωτών.

Με δεδομένο πως ο παίκτης μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο και δεν συζητά ενδεχόμενο πρόωρης επέκτασης της συνεργασίας, ο Κομπότης ξέρει πως για να μην τον χάσει δίχως να λάβει ούτε ευρώ θα πρέπει να το κάνει τώρα. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να μπουν στη "μάχη" της διεκδίκησης του Λεονάρντο οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν πέσει στο κενό (οι Πειραιώτες δεν ενδιαφέρονται, οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να φτάσουν ούτε την "κιτρινόμαυρη" πρόταση) και το θέμα έχει λάβει θετική τροπή για την ΑΕΚ.

Ο Νίκος Θανόπουλος αναμένεται να καταθέσει τις προσεχείς ημέρες πρόταση προς τον Λεβαδειακό, που σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές θα αφορά ποσό 600.000 ευρώ συν κάποιους ποδοσφαιριστές ως αντάλλαγμα (αν και ο Κομπότης δείχνει διάθεση για χρήματα και μόνο).

Πηγή: goalday.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jun 2009 17:16 #55243 by Frank
Replied by Frank on topic AEK 2009/2010
[center:12ga8ju7]Κάτοικος Σάλκε ο Πλιάτσικας!

[/center:12ga8ju7]

Την καριέρα του στην γερμανική Σάλκε θα συνεχίσει ο Βασίλης Πλιάτσικας. Ο νεαρός πρώην άσος της ΑΕΚ κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα του με την μεταγραφή αυτή. Η ΑΕΚ απ' την μεριά της θα καρπωθεί με 300 χιλ. ευρώ.

Ο νεαρός Έλληνας διεθνής παίκτης έχει ήδη συμφωνήσει για 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας με την γερμανική Σάλκε. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία. Η ΑΕΚ απ' την μεριά της θα καρπωθεί με 300 χιλ. ευρώ.

Επρόκειτο για χρήματα που αξίωνε η ελληνική ομάδα για τον παίκτη. Έτσι και οι δύο πλευρές αυτήν την στιγμή είναι πολύ ευχαριστημένες...

gazzetta.gr

More
04 Jul 2009 14:50 #55719 by Frank
Εντίνιο... μαινόμενος!

Απίστευτο ξέσπασμα του Εντίνιο! Ο Πορτογάλος φορ της ΑΕΚ που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου δεν δίστασε να χαρακτηρίσει υποκριτές τους ανθρώπους της «Ένωσης, να ζητήσει να μειωθεί η ρήτρα του ενώ τα... έχωσε και στον Ντούσαν Μπάγεβιτς για το σύστημα που χρησιμοποιούσε την περυσινή σεζόν!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο aek365.gr

«Ζήτησα μόνο την Τετάρτη να πάρω άδεια λόγω γενεθλίων. Την Πέμπτη θα γυρίσω. Φεύγω όμως από την ΑΕΚ για δύο λόγους: Δεν πήρα ευκαιρίες και δεν με υπολογίζει ο Μπάγεβιτς. Έχω πει στον μάνατζέρ μου να τα δώσει όλα για να μου βρει ομάδα στην Αγγλία ή την Πορτογαλία.

Την Πέμπτη θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα του ζητήσω να ρίξει τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό μου. Έχουν βάλει 2 εκατ. ευρώ. Είναι δυνατόν για έναν παίκτη που δεν υπολογίζουν να έχουν βάλει ρήτρα 2 εκατ. ευρώ; Είναι απαράδεκτο. Καταλαβαίνω ότι έχω παίξει στην Εθνική της χώρας μου, αλλά δεν με υπολογίζουν. Αυτό είναι υποκρισία. Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί ομάδα που να δώσει 2 εκατ. ευρώ. Πιστεύω όμως ότι θα βρεθεί η «χρυσή» τομή».

Με το ζόρι «παντρειά»

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού Λεονάρντο ξεκαθάρισε στο περιβάλλον του ότι έχει πεισμώσει και θα κάνει τα πάντα για να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Φουντώνει η μάχη για την απόκτηση του δεξιού μπακ με τους Γκριν, Ογκαράρου και Σεϊταρίδη να βρίσκονται ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.Συνεχίζουν να γράφουν για Σάλομον τα ΜΜΕ της Αργεντινής.

Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Λεονάρντο στον Λεβαδειακό καθώς όπως του επισημάνθηκε από το τεχνικό επιτελείο των Βοιωτών τα αποτελέσματα των εργομετρικών του δεν ήταν καλά και πρέπει να βελτιωθεί. Από την πλευρά του ο παίκτης επιθυμεί διακαώς να αποχωρήσει από τον σύλλογο ωστόσο ο Γιάννης Κομπότης συνεχίζει να κρατάει αμείλικτη στάση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και δεν παραχωρεί τον Λατινοαμερικανό αν δεν πάρει το ποσό που θέλει. Επιπλέον το γεγονός ότι ο Λεονάρντο πριν από λίγες ημέρες αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «πράσινους» με αυξημένες αποδοχές. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Λεονάρντο δεν έχει ...μάτια για άλλη ομάδα εκτός από την ΑΕΚ και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay φέρεται να είπε στο περιβάλλον του «Δεν θα λυγίσω και θα δικαιωθώ.Ας το καταλάβουν. Έχω πεισμώσει πολύ με αυτή την ιστορία».

Η επιλογή του δεξιού μπακ

Συνεχίζεται η αναζήτηση δεξιού μπακ στην «Ένωση» με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να φαίνεται να έχει καταλήξει σε τρεις περιπτώσεις (Ογκαράρου, Γκριν και Σεϊταρίδης). Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος λύνει το συμβόλαιο του με τον Άγιαξ και πλέον η ολοκλήρωση της μεταγραφής του φαίνεται ότι βρίσκεται ξεκάθαρα στο χέρι του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από κει και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να μπουν «σφήνα» στην απόκτηση του Γκριν ο οποίος φέρεται να έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με την Κατάνια. Από την πλευρά του ο παίκτης φαίνεται να είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ ωστόσο οι ατζέντηδες του ξεκαθαρίσουν ότι θα υπογράψει στην Ιταλική ομάδα. Επιπλέον οι άνθρωποι του «δικέφαλου» συνεχίζουν να βλέπουν τον Γιούρκα Σεϊταρίδη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εφόσον μπουν χρήματα από τις πωλήσεις των Εντίνιο και Σορεντίνο, οι «κιτρινόμαυροι» θα κινηθούν για την απόκτηση του παίκτη.

Μικρά Μικρά από τον Τύπο

*Αργεντίνικα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον 30χρονο μέσο της Λανούς Σεμπάστιαν Σάλομον.

*Δεν μεταπείστηκε ο Στέλιος Μανωλάς και πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο Βασίλης Δημητριάδης.

*Το σημερινό ραντεβού του Μπάγεβιτς με τον Ταχτσίδη ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου.

*Στην Αθήνα θα βρεθεί ο Νίκος Νοτιάς προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους Θανόπουλο και Μπάγεβιτς για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς και επιθεώρηση των εργασιών στον χώρο του προπονητικού κέντρου.

Κίνδυνος αναβολής του ντέρμπι

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθεί το ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Στη Σούπερ Λίγκα υπήρχε η αίσθηση ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ζητήσουν από την ΟΥΕΦΑ να διεξαχθεί ο επαναληπτικός για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό.

Και αυτό διότι ο συγκεκριμένος προκριματικός γύρος έχει ενταχθεί στο πακέτο της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης του Τσάμπιονς Λιγκ για την τριετία 2009-2012, επομένως είναι θέμα των διοργανωτών ποια μέρα θα διεξαχθούν τα ματς και όχι της κάθε ομάδας.

Πλέον στη Σούπερ Λίγκα ελπίζουν στην τύχη και εύχονται ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού να γίνει την Τετάρτη και όχι την Τρίτη, διαφορετικά θα αναγκαστούν να προχωρήσουν στη λύση της αναβολής του ντέρμπι. Εκτός και αν η ΑΕΚ καταφέρει να πείσει την ΟΥΕΦΑ να ορίσει το δικό της ματς για το Γιουρόπα Λιγκ την Τρίτη ή την Τετάρτη αντί για την Πέμπτη, ωστόσο και αυτό το ενδεχόμενο έχει να κάνει με το ποια ομάδα θα είναι αντίπαλός της.
[right:h28hq1em]gazzetta.gr[/right:h28hq1em]

More
05 Jul 2009 11:29 #55744 by Frank
«Δεν πρόδωσα την ΑΕΚ»

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως προπονητής της ΑΕΚ μετά το 1996 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν... απολαυστικός! Ο ΣερβοΈλληνας προπονητής μίλησε για όλους και για όλα. Για την ζωή του, τα παιδικά του χρόνια, τις γυναίκες αλλά και την «Ένωση» που χτίζει για την νέα αγωνιστική περίοδο. «Δεν πρόδωσα την ΑΕΚ» είπε για την μετακίνηση του στον Ολυμπιακό ενώ για τον Δημήτρη Μελισσανίδη τόνισε πως «πιστεύω ότι κάποια μέρα θα γυρίσει»!

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην εφημερίδα «REAL NEWS» που κυκλοφορεί αύριο (σημερα) και τον Μιχάλη Φουστέρη:

Ντούσαν για... όλα!

- Θα αλλάζατε πράγματα στη ζωή σας;

«Πέρασα πολλά, τα θυμάμαι όλα. Μακάρι να σταματούσα τον πόλεμο, μακάρι να μην είχε γίνει ποτέ πόλεμος και στην πατρίδα μου να ήταν όλα όμορφα και ειρηνικά».

- Ησασταν καλός μαθητής;

«Οχι πολύ. Διάβαζα, πάντως, μην νομίζεις, απλά άλλο ήταν το όνειρό μου. Στην αρχή ήθελα να γίνω πιλότος. Εβλεπα τα αεροπλάνα να πετούν και έλεγα, θέλω κι εγώ να πετάξω. Μετά αφοσιώθηκα στην μπάλα».

- Τυχαία στην Ελλάδα;

«Το έχω ξαναπεί. Στην ΑΕΚ ήρθα λόγω του Ατσα Πέτροβιτς και του Λουκά Μπάρλου. Μεγάλος πρόεδρος».

- Μιλήστε μου λίγο γι' αυτόν.

(τα μάτια πεταρίζουν σαν να τα τρυπάει η συγκίνηση). «Τι να πρωτοπώ για τον Λουκά... Αγαπούσε παθολογικά την ΑΕΚ και μας έκανε όλους ερωτευμένους μαζί της. Δεν τον είδα ποτέ τσατισμένο, πάντα με το καλαμπούρι και το χαμόγελο στα χείλη. Μια φορά μόνο θύμωσε με παίκτη, άστο το όνομά του. Εδωσε τα πάντα στην ΑΕΚ, το σπίτι του, τη ζωή του. Στον τέλος κέρδισε ένα λαχείο και κάπως τα έφερε βόλτα. Είχε άλογα, θυμάμαι, και ένα από αυτά το έλεγε Ντούσαν».

- Καπνίζετε; Πίνετε;

«Κάποτε πολύ, μα το έκοψα. Μαχαίρι. Ηταν θυμάμαι μετά από ένα ματς της ΑΕΚ το '93, στην Ξάνθη αν θυμάμαι καλά. Δεν το ξανάρχισα ποτέ. M' αρέσει το καλό κρασί στο φαγητό. Δεν μεθάω εύκολα (γέλια)».

- Διασκεδάζετε;

«Δεν έχω χρόνο και όταν τον βρίσκω μού αρέσουν ήρεμα πράγματα. Φαγητό με τη γυναίκα μου, καμιά εκδρομή. Πιο ξέγνοιαστος νιώθω στο Μόσταρ, με τους φίλους μου κάνουμε χαβαλέ εκεί».

- Τι προσέχετε, αλήθεια, σε μια γυναίκα;

«Να έχει μυαλό. Να είναι σωστή, πώς το λένε; H ομορφιά χρειάζεται, μα η προσωπικότητα είναι που με κεντρίζει περισσότερο».

- Πώς γνωρίσατε τη σύζυγό σας;

«Α, σου έχω ωραία ιστορία (χαμογελάει πονηρά). Είμαστε από μικροί μαζί. Την ξεχώρισα αμέσως, μα ήταν ντροπαλή και το πάλεψα λίγο. Δεν ήμουν ντροπαλός εγώ και μια μέρα την πέτυχα σε ένα λεωφορείο. Τώρα δεν μπορείς να μου ξεφύγεις, της είπα. Παντρευτήκαμε γρήγορα και μετά από τόσα χρόνια παραμένω ευτυχισμένος δίπλα της».

- Σινεμά;

«Παλιότερα πήγαινα συχνότερα. Οχι πια. Μ' αρέσουν οι περιπέτειες, στο dvd».

- Περιπέτεια η ζωή σας;

«Είμαι περήφανος για τη ζωή μου, για την οικογένεια που έφτιαξα, γι' αυτά που πέτυχα».

- Μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα σας;

«Πέτυχα γκολ, κέρδισα πρωταθλήματα, πήρα τίτλους, μα σου λέω ειλικρινά, η οικογένειά μου είναι πάνω από όλα και αυτήν θεωρώ μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα μου».

- Aισθάνεστε σταρ;

«Οχι».

- Οι πολιτικοί είναι σταρ;

«Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και να υπηρετούν τον λαό. Και οι νόμοι αν δεν εφαρμόζονται αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχουν. Μακάρι να πάψει η εκμετάλλευση του πολίτη».

- Σας άκουσα προσφάτως στο ραδιόφωνο να αναφέρεστε στον Αλέκο Αλαβάνο. Παρακολουθείτε, αλήθεια, τις πολιτικές εξελίξεις;

«Ολα. Μου αρέσει να ενημερώνομαι. Αλλά δεν θέλω να μιλάω πολύ γι' αυτό το θέμα».

- Μια ερώτηση ακόμα. Είναι αλήθεια ότι σας πρότειναν θέση σε ψηφοδέλτιο; Κι αν ναι, από ποιο κόμμα;

«Aλήθεια είναι. Αλλά δεν είναι κάτι που με ενδιέφερε και τους το είπα αμέσως. Αστο ποιο κόμμα είναι».

- Είστε συλλέκτης;

«Μικρός μάζευα γραμματόσημα. Αργότερα είχα μανία με τα άδεια μικρά μπουκάλια από ποτά στα ξενοδοχεία όπου πηγαίναμε με τις ομάδες».

- Είστε, όμως, συλλέκτης τίτλων.

«Σας ευχαριστώ».

«Δεν πρόδωσα την ΑΕΚ»

- Οι άλλοι εξοπλίζονται, εσείς στην ΑΕΚ με τις σφεντόνες...

«Εμείς θα δουλέψουμε σκληρά. Ολοι μαζί. Δεν είμαι μόνος μου. Εγιναν μεταγραφές, θα γίνουν κι άλλες. Δεν θα είναι εύκολα, αλλά στην ΑΕΚ αξίζει πάντα και μόνο η πρωτιά. Και οι τίτλοι».

- Σας αρκεί ένας τίτλος με την ΑΕΚ; Aυτό είναι το όνειρό σας;

«Ούτε ένας, ούτε δύο. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα, να ξαναγίνει αυτό που ήταν παλιά. Να λειτουργεί σωστά και να φοβίζει τους αντιπάλους της».

- Θα κλείσετε την καριέρα σας με τον δικέφαλο στο στήθος;

«Θα το ήθελα».

- Εχει περάσει από το μυαλό σας η προεδρία της ομάδας; Η' να γίνετε ιδιοκτήτης της;

«Οχι. Και άλλωστε δεν έχω τα χρήματα για κάτι τέτοιο».

- Από τους τρεις μεγάλους, μόνο στον Παναθηναϊκό δεν έχετε εργαστεί. Τυχαίο;

«Είχα πρόταση. Κι όχι μία-δύο, αλλά τρεις φορές. Είπα όχι».

- Γιατί;

«Hμουν σε άλλη ομάδα. Και όταν δίνω τον λόγο μου τον τιμώ».

- Οπαδοί της ΑΕΚ σας κατηγορούν ακόμα για ανέντιμη συμπεριφορά το '96. Λένε ότι τότε δεν κρατήσατε τον λόγο σας.

«Εχω μιλήσει και ξαναμιλήσει γι' αυτή την ιστορία. Δεν είναι έτσι όπως λένε, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα».

- Σας κατηγορούν για προδοσία.

«Δεν πρόδωσα ποτέ την ΑΕΚ».

- Την πρόδωσαν κάποιοι, λέτε;

«Εγώ, πάντως, δεν την πρόδωσα».

- Ενα σχόλιο για τον Μιχάλη Τροχανά.

«Κανένα σχόλιο».

- Μερίδα οπαδών κατηγορεί τον Ντέμη Νικολαϊδη για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει τώρα περιέλθει η ομάδα...

«Δεν ξέρω και δεν θέλω να πω τέτοια πράγματα. Με τον Ντέμη συνεργάστηκα μια μόνο χρονιά, εγώ ως προπονητής και εκείνος ως παίκτης».

- Ησασταν ευχαριστημένος;

«Οχι. Ούτε εγώ, ούτε εκείνος».

- Γιατί γυρίσατε στην ΑΕΚ;

«Μου μίλησε πολύ ο Λάκης (σ.σ. Νικολάου), και άλλοι φίλοι, το ήθελα κι εγώ. Ηξερα ότι ρισκάρω, μα ειλικρινά σου λέω, αν ήξερα τι κατάσταση θα συναντήσω, δεν νομίζω να γύριζα».

- Ισχύει αυτό που έχετε πει ότι αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα θα φύγετε;

«Ισχύει».

- Στον κόσμο τι θα λέγατε;

«Να έρχεται πάντα στο γήπεδο. Για την ΑΕΚ, όχι για τον Ντούσαν».

- Νίκος Νοτιάς, Νίκος Θανόπουλος. Με δυο λόγια.

Τον κ. Νοτιά δεν τον ξέρω καλά, τον έχω δει λίγο. Νομίζω, όμως, ότι είναι καλός άνθρωπος και με διάθεση να προσφέρει. Το ίδιο και ο πρόεδρος, δουλεύει πολύ και θέλει να βοηθήσει πραγματικά».

- Μελισσανίδης. Επιστρέφει;

«Εκείνος μόνο το ξέρει. Εκείνος θα αποφασίσει αν και πότε. Πιστεύω, όμως, ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει».

- Με εσάς προπονητή;

«Δεν είναι απαραίτητο αυτό».

- Πέρυσι η ΑΕΚ δοκιμάστηκε από συμπεριφορές παικτών της...

«Πιστεύω ότι θα το διορθώσουμε αυτό».

- Πώς;

«Θα δείτε πώς».

- Ποιοι παίκτες ή και συμπαίκτες θα σας μείνουν αξέχαστοι στην ΑΕΚ;

«Ο Μαύρος. Και ο Βλάντιτς».

- Αξέχαστη στιγμή στην ομάδα σας;

«Το τελευταίο πρωτάθλημα».

- Και αλλού όπου δουλέψατε;

«Οι τίτλοι που πήρα».

- Σωκράτης Κόκκαλης.

«Τον εκτιμώ. Συνεργαστήκαμε άψογα».

- Εκτός Ελλάδας ή Σερβίας δεν σας είδαμε ποτέ. Τυχαίο;

«Επιλογή. Είχα προτάσεις, αλλά δεν το αποφάσισα ποτέ».

- Διαιτησία στην Ελλάδα.

(μορφάζει) «Η καλύτερη».

- Εχετε προσδιορίσει την ημερομηνία λήξης της καριέρας σας;

«Κάποια στιγμή θα έρθει και αυτή η ημέρα. Δεν ξέρω πότε ακόμα. Ούτε τι θα κάνω μετά. Πάντως, είμαι έτοιμος για όλα».

[right:1g0p5u6f]gazzetta.gr[/right:1g0p5u6f]

More
07 Jul 2009 12:57 #55878 by Frank
Μένει ο Τζιμπούρ

Την παραμονή του στην ΑΕΚ και για τη νέα σεζόν προανήγγειλε ο Ράφικ Τζιμπούρ με δηλώσεις σε γαλλική ιστοσελίδα, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται να πάρει πάνω του τις μεταγραφικές υποθέσεις που απασχολούν την Ένωση και να κλείσει τον Λεονάρντο, δίνοντας τη λύση και για το δεξί μπακ.

Στην ιστοσελίδα dzfoot.com φιλοξενούνται δηλώσεις του Τζιμπούρ, ο οποίος τονίζει ότι θα συνεχίσει κανονικά στην ΑΕΚ, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο. Η τοποθέτηση του "τρομοκράτη" ήταν απαραίτητη, καθώς γίνονταν όλο και περισσότερα τα σενάρια περί μεταγραφής του σε γαλλική ομάδα και συγκεκριμένα την Μαρσέιγ. Με την παραμονή του Τζιμπούρ δε θα χρειαστεί να ψάξει και για επιθετικό η ΑΕΚ, καθώς για τη γραμμή κρούσης προορίζεται και ο Νάτσο Σκόκο πλέον.

Μέρες Νοτιά
Αντιθέτως, συνεχίζεται το ψάξιμο για τον δεξιό μπακ και καθοριστικό ρόλο μπορε3ί να παίξει ο Νίκος Νοτιάς. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ενδεχομένως να ζητήσει οικονομική υπέρβαση για την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση και ο μεγαλομέτοχος είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο, καθώς επιθυμία του, όπως και του Νίκου Θανόπουλου, είναι να γίνει πραγματικότητα κάθε επιθυμία του προπονητή.

Μία από αυτές, φυσικά, είναι και ο Λεονάρντο και με τον Νοτιά στην Αθήνα θα γίνουν συζητήσεις με τον Λεβαδειακό για να κλείσει αυτό το θέμα. Ο Βραζιλιάνος άσος επιμένει ότι θα πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ ή θα παραμείνει στους Βοιωτούς για ακόμη ένα χρόνο και τα προσεχή 24ωρα θα γίνει η κατάλληλη κίνηση από την Ένωση. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, φυσικά, ο Νοτιάς θα ενημερωθεί και για την πορεία των έργων του νέου υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου στα Σπάτα, το οποίο χρηματοδοτεί αποκλειστικά ο ίδιος.

Ανακοίνωση για διαρκείας
Η ΠΑΕ ΑΕΚ υπενθυμίζει πως την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου και ώρα 9.00 π.μ. θα ξεκινήσει ξανά η διάθεση εισιτηρίων διαρκείας από τα γνωστά σημεία εξυπηρέτησης. Ειδικά για το ΟΑΚΑ και μόνο για την Τετάρτη 8 Ιουλίου, ενημερώνουμε πως λόγω συναυλίας που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, τα γραφεία μας θα εξυπηρετούν φιλάθλους μέχρι τις 2.00 μ.μ.

Τέλος τρεις

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Νίκο Καλτσά, Χρήστο Κωστέλλο και Τρύφωνα Κρουσταλέλη. Η διοίκηση της ομάδας εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.
[right:14lo3whw]gazzetta.gr[/right:14lo3whw]

More
08 Jul 2009 09:19 #55930 by Frank
Αν «πέσει» κάτι γίνεται…

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/07/192212.jpg?w=400

Μοναχά αν ρίξει τις απαιτήσεις του θα γίνει κίνηση από την ΑΕΚ. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης σίγουρα θα προείχε όλων των υποψήφιων για τη θέση του δεξιού μπακ που αναζητά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά το κασέ του κρατά την «Ένωση» διστακτική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής στο «δικέφαλο» δεν εξετάζουν… ζεστά το θέμα, λόγω του οικονομικού. Αν ο διεθνής μπακ αποφασίσει να «πέσει» από το 1εκατ. και κάτι παραπάνω που ζητά, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει προσέγγιση από την ΑΕΚ.

Θέλει την υπέρβαση με Γιούρκα

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/08/084129.jpg?w=400

Την απόφαση να κάνουν την υπέρβαση με την απόκτηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη φέρονται να πήραν οι διοικούντες την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» θα προτείνουν στον δεξιό μπακ συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 600.000 ευρώ και θα επιχειρήσουν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο δελεαστικό το «πακέτο» με πολύ «δυνατά» μπόνους κατάκτησης στόχων. Θα δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα στον διεθνή παίκτη να ελπίζει ότι θα πάρει ένα ποσό μεγαλύτερο του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το τελευταίο διάστημα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς «τσεκάρει», μέσω dvd, διάφορους μπακ, αφού γνωρίζει ότι η περίπτωση του 28χρονου παίκτη είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Στη χθεσινή σύσκεψη με τον Νίκο Νοτιά και τον Νίκο Θανόπουλο άκουσε ότι θα γίνει μια σοβαρή προσπάθεια απόκτησης του Σεϊταρίδη με μια καλή προσφορά (στα μέτρα της ΑΕΚ). Ο Σερβοέλληνας προπονητής θεωρεί ότι ο πρώην άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει κανέναν λόγο να βιαστεί να απαντήσει άμεσα στην ΑΕΚ, αφού είναι ελεύθερος και μπορεί και μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλές προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού.

Αν τελικά δεν προχωρήσει η υπόθεση του Σεϊταρίδη, η «Ένωση» θα κοιτάξει περισσότερο τις περιπτώσεις των Αργεντινών Πάμπλο Χερές και Λουτσιάνο Βέλα, οι οποίοι αποτελούν εναλλακτικές επιλογές του διεθνούς οπισθοφύλακα. «Είναι και οι δύο καλοί παίκτες. Μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν», έλεγε ο Μπάγεβιτς στους συνεργάτες του, ωστόσο εμφανίζεται διατεθειμένος να περιμένει τον Έλληνα παίκτη. «Είναι και οι δύο καλοί παίκτες. Μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν», είπε ο 61 ετών προπονητής, ο οποίος δείχνει να κλείνει περισσότερο προς τον Χερές της Τίγκρε.

«Ανταμείβει» τον Μπλάνκο

Στη συμφωνία να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ισμαέλ Μπλάνκο μέχρι το 2013 ήρθαν ο Νίκος Θανόπουλος με τον Γκουστάβο Οναϊντία. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε χθες συνάντηση με τον μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού και ύστερα από τη συζήτησή τους μπήκε τέλος στην κινδυνολογία που υπήρχε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον μέλλον του «Ζορό». Να σημειωθεί ότι πέραν της διάρκειας του νέου συμβολαίου, η διοίκηση αποφάσισε να αυξήσει τις ετήσιες απολαβές του παίκτη, οι οποίες μέχρι πρότινος άγγιζαν τις 350.000 ευρώ.

«Εμείς θέλουμε να ανταμείψουμε τον Ισμαέλ Μπλάνκο για όσα έχει προσφέρει αυτά τα δύο χρόνια στην ομάδα. Εχουμε πει πολλές φορές ότι είναι η σημαία της ομάδας και θεωρούμε πως η ανανέωση του συμβολαίου του θα είναι μια σωστή ανταμοιβή», είπε ο κ. Θανόπουλος στον Οναϊντία, ο οποίος από την πλευρά του επανέλαβε ότι «ο "Ζορό" είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και θέλει πολύ να μείνει για πολλά χρόνια και να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει τίτλους».

Ο εκπρόσωπος του 25χρονου φορ μίλησε στη «SportDay» και τόνισε: «Ηταν μία τυπική συνάντηση, χωρίς κάποια ουσία. Δεν είχα γνωρίσει τον πρόεδρο και ήθελα να τον γνωρίσω. Ημουν στην Ελλάδα και ήταν μία καλή ευκαιρία για να συναντηθούμε», δήλωσε ο κ. Οναϊντία και συμπλήρωσε, λέγοντας: «Οταν γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις επί του θέματος, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι αυτό που επαναλαμβάνει διαρκώς και ο ίδιος ο Μπλάνκο. Οτι είναι πολύ ευχαριστημένος στην ΑΕΚ, αισθάνεται πολύ άνετα εδώ και θέλει να μείνει στην ομάδα».

Η τακτική για Λεονάρντο

Καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στην υπόθεση του Λεονάρντο. Η ΑΕΚ τηρεί στάση αναμονή και δεν πρόκειται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει πρόταση στον Λεβαδειακό για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

«Ο Λεονάρντο είναι μέσα στις επιλογές μας. Ομως έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Δεν κοιτάμε μόνο μία περίπτωση σε κάθε θέση. Το μόνο που μπορώ να πω, χωρίς ονόματα, είναι ότι η εναλλακτική λύση για τον Λεονάρντο είναι παίκτης από το εξωτερικό. Είναι μία περίπτωση που προχωράμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νοτιάς στην ιστοσελίδα «aek365».

Όπως αναφέρει η «SportDay», υπάρχουν δύο Λατίνοι που εξετάζονται, σε περίπτωση όμως που δεν αποκτηθεί ο 22χρονος παίκτης, για να μη βρεθεί η ομάδα ξεκρέμαστη, αν δεν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού (για τον οποίο, πάντως, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκτηθεί).

[right:3mj1e4ib]sport-fm.gr[/right:3mj1e4ib]

More
10 Jul 2009 15:43 #56073 by Frank
Μάχο: «Καταστροφική χρονιά»

Πικρή γεύση άφησε στον Γιούργκεν Μάχο άφησε η δεύτερη χρονιά του στην ΑΕΚ. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας μίλησε στον Τύπο της χώρας του για την αρνητική τροπή που πήραν για τον ίδιο τα πράγματα στην «Ένωση» αφού από την 1η Ιουλίου ο 31χρονος τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

«Στα δύο χρόνια που ήμουν στην ΑΕΚ έζησα σχεδόν όλα όσα μπορεί να ζήσει ένας ποδοσφαιριστής. Ο πρώτος χρόνος ήταν για μένα εξαιρετικός, ο δεύτερος όμως ήταν πολύ κακός. Όλα όσα έζησα στον πρώτο χρόνο καταστράφηκαν σε πολύ μικρό διάστημα και αυτό μου αφήνει πικρία. Κάθισα και σκέφτηκα πολύ», τόνισε αρχικά ο Μάχο.

Όσο αφορά στο επόμενο βήμα της καριέρας του ο πρώην πορτιέρο της ΑΕΚ πρόσθεσε: «Πρέπει να επιλέξω με πολύ προσοχή το επόμενο βήμα στην καριέρα μου, ειδικά μετά από αυτή την καταστροφική σεζόν. Πρέπει να εξετάσω τα πάντα και να βρω την ομάδα που θα μου ταιριάζει. Θέλω στη νέα μου ομάδα να αποδείξω ότι είμαι ο καλύτερος».

Θανόπουλος: «Υπέρβαση με Γιούρκα»

Για όλους και για όλα μίλησεο ο Νίκος Θανόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα για τους φίλους της ομάδας τις τελευταίες μέρες, το οποίο δεν είναι άλλο από το φλερτ με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ενώ μίλησε και για την εκλογή του στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Θανόπουλου στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6»

Για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη: «Με τον Γιούρκα είχαμε μια συνάντηση χθες. Μου έκανε εντύπωση ότι άνθρωπος Γιούρκας είναι πάρα πολύ απλός. Του έθεσα ένα πλαίσιο στο οποίο μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας. Σε συμφωνία με τον προπονητή είπαμε ότι θα μιλήσουμε μαζί του. Δικαίως έχει στο μυαλό του να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Νομίζω ότι θα κοιτάξει την περίπτωση να συνεχίσει στο εξωτερικό, διότι είναι 28 ετών και μπορεί να δει την καριέρα του. Εμείς για τον Γιούρκα θα κάνουμε την υπέρβαση».

Για την εκλογή του στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ ο κ. Θανόπουλος ανέφερε:
«Πρέπει να ευχαριστήσω τους εταίρους του συνεταιρισμού μας. Η ευθύνη για εμένα είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Η Superleague βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο Πρέπει να εξάρω το έργο των προκατόχων μου. Όλοι οι προκάτοχοι, με αποκορύφωση τη θητεία του κ. Πηλαδάκη και της ομάδας του έχουν πετύχει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα και αυτό που αλλάζει είναι το πρόσωπο του προέδρου. Δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε οι τακτικές ούτε οι ιδέες ούτε οι νοοτροπίες. Άλλωστε, ποτέ δεν αλλάζεις μια ομάδα που κερδίζει. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να μπούμε στη φάση της υλοποίησης των μεγάλων συμφωνιών και όσων έχουμε δρομολογήσει από πέρυσι. Θα δώσουμε έμφαση στη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων, στη βία και γενικότερα σε όλα τα θέματα που πρέπει να φέρουν τον κόσμο πίσω στα γήπεδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και αυτό πρέπει να είναι. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό να το εντάξουμε στο χώρο της διασκέδασης πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερό μας θέμα. Όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο και είμαστε τυχεροί που ασχολούμαστε με αυτό».

Για τις σχέσεις της Λίγκας με τη διαιτησία:
«Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από αυτές τις εποχές. Η Διαιτησία βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια, στα χέρια της ΕΠΟ, με έντιμους ανθρώπους. Η Λίγκα δεν πρέπει να έχει σχέση με τη διαιτησία. Εμείς έχουμε πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε όσον αφορά την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αν προοδεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, νομίζω η διαιτησία δεν θα είναι ποτέ το πρόβλημα. Πιστεύω ότι η διαιτησία βρίσκεται σε καλά χέρια με πολύ έντιμους ανθρώπους».

Για το ενδεχόμενο τα επόμενα χρόνια να υπάρχει στη Λίγκα μόνο εκτελεστικός διευθυντής και όχι πρόεδρος: «Κοιτάξτε δεν είμαστε μακριά από αυτό το μοντέλο. Ο ρόλος του προέδρου είναι θεσμικός και χρειάζεται ο θεσμικός ρόλος του προέδρου, επειδή εκπροσωπεί τη Λίγκα απέναντι στην Πολιτεία. Από εκεί και πέρα, η καθημερινότητα της Λίγκας έχει μια ξεκάθαρη δομή. Έχει τον γενικό διευθυντή της, τον κ. Κομνηνό, ο οποίος έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Ο γενικός διευθυντής και μαζί με την ομάδα του τρέχουν τη Λίγκα. Νομίζω τελικά ότι αυτό το μοντέλο ισχύει. Ο πρόεδρος προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα εκεί που χρειάζεται. Γιατί χρειάζεται ο θεσμικός ρόλος ενός προέδρου. Νομίζω ότι το μοντέλο έτσι πρέπει να συνεχίσει για να μπορεί ο γεν. διευθυντής, ο τεχνοκράτης, να μπορεί να κάνει τη δουλειά του απερίσπαστα και να έχει κάποιον άνθρωπο στις δύσκολες στιγμές, στις δύσκολες αποφάσεις να είναι δίπλα του».

Για το θέμα της κλήρωσης του πρωταθλήματος: «Δεν κοιτάω σαν κοιτάω σαν ΑΕΚ ούτε σαν Ολυμπιακός το θέμα της κλήρωσης. Όταν ήδη έχουμε κάνει μια κλήρωση, πριν από μία εβδομάδα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να έρθουμε οι ίδιοι άνθρωποι και να πούμε ότι κακώς την κάναμε ή δεν τα σκεφτήκαμε πιο πριν. Δεν είναι απόλυτα σοβαρό. Παρόλα αυτά, έχει τεθεί θέμα από όλους του εταίρους ένα συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε υποχρεωμένοι σαν Λίγκα να το ερευνήσουμε το θέμα των ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα γίνει με απόλυτη ισονομία. Δεν θα είναι μόνο η αναβολή του ντέρμπι, αλλά ολόκληρης της αγωνιστικής. Η Ευρώπη είναι πια απαραίτητη για την πρόοδο των ομάδων μας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν βάλω την κοινή λογική κάτω νομίζω ότι οι ομάδες μας πρέπει να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, πριν βγουν στην Ευρώπη. Αντιλαμβάνομαι ότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, αλλά όταν πέφτουμε στη μάχη της Ευρώπης χωρίς να έχουμε κανένα παιχνίδι στα πόδια μας μπαίνουμε σε μειονεκτική θέση. Είναι κάτι που θα θέσω στο Συμβούλιο (σ.σ.: Το θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος) για του χρόνου. Ωστόσο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα (σ.σ.: υπάρχει μουντιάλ). Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στη Λίγκα που οι αποφάσεις είναι συναινετικές και έτσι θα προχωρήσουμε».

Για τη θητεία του κ. Πηλαδάκη:
«Ο κ. Πηλαδάκης νομίζω ότι έκανε την καλύτερη θητεία. Τον γνωρίζω προσωπικά ως άνθρωπο και ως επιχειρηματία και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαδέχεσαι έναν τόσο πετυχημένο πρόεδρο. Γιατί ουσιαστικώς συγκρίνεσαι μαζί του. Το ευχάριστο για εμένα είναι ότι σε ένα μεγάλο σημείο έχουν κλείσει οι μεγάλες εκκρεμότητες. Βεβαίως, έχουν μείνει η υλοποίησή τους, οι οποίες μερικές φορές είναι ίσως και πιο δύσκολη από το στήσιμο. Υπάρχει μια σειρά θεμάτων όπως είναι εκείνο της βίας που πρέπει να είμαστε κάθετοι και πρέπει να συνεχίσουμε στη γραμμή του κ. Πηλαδάκη. Επίσης, η βελτίωση των αγωνιστικών χώρων, όπως είναι τα θέματα της σχέσης μας με την Αστυνομία. Είναι πάρα πολλά θέματα προς υλοποίηση, αλλά σίγουρα η μαγεία υπάρχει. Τα στελέχη της Superleague είναι σε ένα επίπεδο που μπορούν να τρέχουν τη Λίγκα και ο πρόεδρος τους βοηθάει στο θεσμικό ρόλο που είναι απαραίτητος».

Για την επιστροφή εκπροσώπου της ΑΕΚ σε θεσμικό ρόλο: «Είναι μεγάλη τιμή να είμαστε στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας και στην αντιπροεδρία της ΕΠΟ. Ξέρετε ότι η ΑΕΚ έχει μια φιλοσοφία που θέλει να μένει μακριά από τα κέντρα αποφάσεων. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι η ισονομία, η αμεροληψία και πρόοδος του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η φιλοσοφία της. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάω σαν ΑΕΚ, αλλά ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και αυτό θα προσπαθήσω με τη βοήθεια του κ. Πιλάβιου να ενστερνιστούμε και στην ΕΠΟ. Γιατί μόνο έτσι θα φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για πρόοδο ποδοσφαίρου και να έχουμε μέσο όρο εισιτηρίων μερικές αγωνιστικές που δεν υπάρχει ντέρμπι να έχουμε 6-7 χιλιάδες. Όλα γυρνούν γύρω από τον κόσμο. Το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο είμαστε υποχρεωμένοι να το φέρουμε πιο κοντά να συγκλίνει πιο κοντά στις ευρωπαϊκές χώρες. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν μικρά βήματα και σταθερά. Θα προσπαθήσω να κάνω βήματα στα αποτελέσματα»

[right:54lcywqp]gazzetta.gr[/right:54lcywqp]

More
11 Jul 2009 16:39 #56127 by Frank
Στο «κόλπο» για Γιούρκα η Τζένοα

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/11/111551.jpg?w=400

Ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή της ΑΕΚ για να εντάξει στο δυναμικό της τον Γιούρκα Σεϊταρίδη κάνει η Τζένοα που κατέθεσε πρόταση στον 28χρονο διεθνή άσο. «Καταστράφηκαν όλα σε πολύ μικρό διάστημα», δήλωσε ο Γιούργκεν Μάχο. Τα δωμάτια των παικτών και ο μοναχικός…Στην Κροτόνε υπέγραψε ο Ενσιαμπαμφούμου.

Ιταλικό εμπόδιο για Γιούρκα

Η ΑΕΚ έκανε ότι περνούσε απ’ το χέρι της και αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να κάνει δικό της τον Γιούρκα Σεϊταρίδη στον οποίο έδωσε διορία 10 ημερών για ν’ απαντήσει. Όμως δεν είναι κρυφό πως ο 28χρονος δεξιός μπακ έχει ως προτεραιότητά του το εξωτερικό και η πρόταση της Τζένοα για την απόκτησή του είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για την «Ένωση».

Οι Ιταλοί μετουσίωσαν το ενδιαφέρον τους σε επίσημη πρόταση για τον διεθνή άσο, την οποία και έχει ήδη στα χέρια του ο μάνατζερ του, Ζόρζε Μέντες. Η ομάδα της Γένοβας προσφέρει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τις 850.000 ευρώ (λίγα περισσότερα απ’ τα 600.000-700.000 που του δίνει η ΑΕΚ χωρίς τα πριμ) και όπως γίνεται αντιληπτό το δέλεαρ για να παίξει στην ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου είναι μεγάλο.

«Καταστροφή…»

Την πίκρα του για τη δεύτερη κακή σεζόν που είχε στην ΑΕΚ μένοντας στον πάγκο της ομάδας, εξέφρασε ο Γιούργκεν Μάχο ο οποίος αναζητεί αυτή τη στιγμή ομάδα.

«Αυτά τα δύο χρόνια έζησα σχεδόν όλα όσα μπορεί να ζήσει ένας παίκτης. Ο πρώτος χρόνος ήταν για μένα εξαιρετικός, ο δεύτερος όμως πάρα πολύ άσχημος. Όσα έζησα την πρώτη σεζόν καταστράφηκαν σε πολύ μικρό διάστημα και αυτό μου αφήνει πικρία», δήλωσε ο Αυστριακός τερματοφύλακας σε Μέσα της πατρίδας του.

Τα 15 δωμάτια και ο Ντάνιελ…

Απ’ τη στιγμή που η αποστολή της ΑΕΚ απαρτίζεται από 31 άτομα, κάποιος θα απολάμβανε το «προνόμιο» της μοναξιάς…Όπως συμφωνήθηκε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς θα είναι σόλο και αυτό κάθε άλλο παρά τον πειράζει.

Τα υπόλοιπα 15 δωμάτια απαρτίζονται απ’ τα παρακάτω ζευγάρια

Σάχα-Σκόκο, Μπλάνκο-Χουανφράν, Ενσαλίβα-Ζεράλντο, Ντιούφ-Τζεμπούρ, Γιαχάγια-Παληγεώργος, Κυργιάκος-Κουτρομάνος, Καφές-Αλεξόπουλος, Γεωργέας-Λαγός, Αραμπατζής-Παυλής, Γκέντσογλου-Ταχτσίδης, Μοσχονάς-Μανωλάς, Καράμπελας-Μάκος, Ιορντάκε-Λούκατς, Χετεμάι-Μπερνς, Μαντούκα-Ρίκκα.

Στην Κροτόνε ο Ενσιαμπαφούμου

Στη Serie B (είχε αγωνιστεί στην Άσκολι) επέστρεψε ο Ολιβιέ Ενσαμπαμφούμου. Ο Γάλλος αμυντικός ο οποίος έμεινε για έξι μήνες στην ΑΕΚ (είχε δύο συμμετοχές), υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Κροτόνε που προβιβάστηκε την περασμένη σεζόν στην Β΄ κατηγορία Ιταλίας.

Επέλεξαν αριθμούς οι παίκτες

Τους αριθμούς που θα φορούν τη νέα σεζόν επέλεξαν τα νέα αποκτήματα της ΑΕΚ. Ο Γρηγόρης Μάκος θα αγωνίζεται με το 14, ο Νίκος Καράμπελας θα φορά το 15 ενώ, ο Ίλιε Ιορντάκε το 30.

Ο Κώστας Μανωλάς επέλεξε το 24 και ο Σεϊντού Γιαχάγια το 26. Ο Μίλαν Λούκατς διάλεξε το 27, ο Θοδωρής Μοσχονάς το 28, και ο Γιώργος Παληγεώργος το 35.

Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές μόνο ο Γιάννης Αραμπατζής και ο Μιχάλης Παυλής άλλαξαν αριθμό σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ άφησε το 84 και πήρε το 22, ενώ ο νεαρός επιθετικός πήρε το 21 αντί για το 83.

[right:3i6z3ia2]sport-fm.gr[/right:3i6z3ia2]

More
12 Jul 2009 17:56 #56203 by Frank
Εβδομάδα εξελίξεων

Δύο είναι οι μεταγραφικές εκκρεμότητες για την ΑΕΚ και η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την έκβαση των δύο υποθέσεων. Μέχρι την Τρίτη αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις στο σίριαλ της απόκτησης του Λεονάρντο, καθώς θα γίνει επίσημη πρόταση στον Λεβαδειακό. Η προσφορά δεν θα ξεπερνά σε ύψος αυτή που έγινε δεκτή από τον Πανιώνιο για τον Γρηγόρη Μάκο, ενώ θα ζητηθεί από τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, μία απάντηση το συντομότερο δυνατό. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ζητήσει να κλείσει το θέμα του μεσοεπιθετικού το συντομότερο δυνατό και αν δεν είναι εφικτό να αποκτηθεί ο διακαής του πόθος, θα στραφεί σε άλλες λύσεις.

Όσον αφορά στη θέση του δεξιού μπακ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έρθει η απάντηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην πρόταση της ΑΕΚ για συμβόλαιο με «πάγιες» ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ συν μπόνους που μπορούν να ανεβάσουν τις αποδοχές το σε επταψήφιο αριθμό. Η Τζένοα μπήκε στο παιχνίδι της απόκτησης του 28χρονου άσου, ωστόσο δεν έχει καταθέσει ακόμη πρόταση. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει εντοπίσει μια-δυο περιπτώσεις παικτών που θα έρθουν στο προσκήνιο εφόσον η κατάληξη με τον Σεϊταρίδη δεν είναι επιθυμητή.

Μοχλός πίεσης σε Εντίνιο

Πρόταση ακούνε και πρόταση δεν βλέπουν στην ΑΕΚ για τον Εντίνιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει επίσημη ενδιαφέρον από ομάδα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της «Ένωσης» (1,5 εκατ. ευρώ). Αν δεν υπάρξει πρόταση το προσεχές διάστημα, ο Πορτογάλος φορ θα κληθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα για προπονήσεις, μιας και έχει συμβόλαιο και εξακολουθεί να πληρώνεται από την ομάδα. Η κίνηση αυτή γίνεται για να πιεστεί ο ποδοσφαιριστής και ο μάνατζέρ του, που έχουν επιδείξει μία αναβλητικότητα που δεν αρέσει στη διοίκηση.

Τρεις «νέοι» για την ενδεκάδα

Μπορεί να ακούγεται… πρώιμο, ωστόσο τρία από τα νέα αποκτήματα της ΑΕΚ δείχνουν με την παρουσία τους στο Ζέεφελντ να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του Ντούσαν Μπάγεβιτς με το «καλημέρα». Ο λόγος για τους Γρηγόρη Μάκο, Νίκο Καράμπελα και Ίλιε Ιορντάκε. Ασφαλώς πάντως είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει καθημερινά να δίνει το 100% για να πείσει τον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Χετεμάι: «Μεγάλος ο ανταγωνισμός»

Ο Περπαρίμ Χετεμάι μίλησε σε εφημερίδα της πατρίδας του για τις πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία της ΑΕΚ. «Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα, αλλά έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Τώρα ξεκινάω την τέταρτη χρονιά μου εδώ και είμαι από τους πιο παλιούς. Είναι ακόμα 5-6 παιδιά που είχαν έρθει στην ομάδα πριν από εμένα», δήλωσε ο 22χρονος Φινλανδός μέσος στην «Ilta Sanomat». «Είμαστε εδώ στην προετοιμασία 31 ποδοσφαιριστές. Η προετοιμασία είναι δύσκολη και υπάρχει ανταγωνισμός».

Ικανοποίηση για τα διαρκείας

Περίπου 12.000 διαρκείας για τη νέα περίοδο έχουν διατεθεί μέχρι τώρα από την ΠΑΕ ΑΕΚ, αριθμός που ασφαλώς ικανοποιεί τους διοικούντες. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι με πολύ πιο δαπανηρές μεταγραφές είχαν πωληθεί 18.200 κάρτες.

[right:3onr4l1c]sport-fm.gr[/right:3onr4l1c]

More
13 Jul 2009 15:10 #56251 by Frank
Με οδηγό το περσινό… πάθημα

Όταν είσαι μακριά από την προετοιμασία τα άρθρα και τα σχόλια για αυτήν είναι σίγουρα παρακινδυνευμένα. Αν δεν βλέπεις πως λειτουργεί η ομάδα στην καθημερινότητά της, είναι δύσκολο να καταλάβεις σε ποια κατεύθυνση είναι ο προπονητής και τι θέλει να κάνει. Μιλώντας όμως το μεσημέρι της Κυριακής με τον Κώστα Μιαούλη, προσπάθησε να μου δώσει να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται σε αυτές τις πρώτες μέρες στο Ζέεφελντ.

Με το προσόν που είχε έτσι κι αλλιώς, αλλά το έχει αναπτύξει ακόμα περισσότερο κάνοντας περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο, όπου είναι υπεύθυνος για τις εικόνες που θα προσλάβει ο ακροατής, μου έδωσε να καταλάβω ότι έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην φυσική κατάσταση. Καμένη από πέρσι στον τομέα αυτόν, κυρίως γιατί οι μισοί νέοι παίκτες ενσωματώθηκαν στην ομάδα στο τέλος της προετοιμασίας, η ΑΕΚ πρέπει να παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένη στον τομέα αυτό για να διεκδικήσει κάτι καλό.

Χωρίς να μπλέκουμε πλέον σε κουβέντες για συστήματα και με λίγες μεταγραφικές εκκρεμότητες η ΑΕΚ δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι τέτοιον καιρό. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι παίκτες που θα αποτελούν τον βασικό… πυρήνα της, είναι στην ομάδα από πέρσι και κάνουν όλη την προετοιμασία, ενώ πριν από έναν χρόνο τέτοιες μέρες ο Δώνης έβλεπε παίκτες να έρχονται και να φεύγουν με μεγάλη συχνότητα.

Αυτό το καλοκαίρι όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και η προετοιμασία βαίνει απρόσκοπτα. Αν μάλιστα στην επόμενη εβδομάδα τελειώσουν και οι υποθέσεις του Γιούρκα Σεϊταρίδη και του Λεονάρντο, τότε θα είναι ακόμα καλύτερα. Τελικά η περσινή χρονιά ήταν μεν πολύ κακή, αλλά ήταν τόσο διδακτική που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις φετινές επιδιώξεις της ΑΕΚ.

«Τελειώνει» του Λεονάρντο

Στα τελευταία επεισόδια βρίσκεται το σίριαλ του Λεονάρντο στην ΑΕΚ. Στα προσεχή 24ωρα αναμένεται να κατατεθεί επίσημη πρόταση στον Λεβαδειακό για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού. Η «Ένωση» δεν είναι διατεθειμένη να ξοδέψει περισσότερα από 800.000 ευρώ για αυτή την κίνηση, όσα διέθεσε, με λίγα λόγια, για να πάρει τα δικαιώματα του Μάκου από τον Πανιώνιο. Η πρόταση θα αφορά το 100% του παίκτη, ενώ είναι άγνωστο αν στο «πακέτο» της προσφοράς θα συμπεριληφθούν έμψυχα ανταλλάγματα.

Στην αναμονή για «Γιούρκα»

Το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα απαντήσει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στην πρόταση της ΑΕΚ για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 600.000 ευρώ, η οποία μάλιστα με τα μπόνους μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο. Ο Έλληνας αμυντικός εξετάζει σοβαρά πλέον το σενάριο του επαναπατρισμού, ωστόσο περιμένει ακόμα κάτι από το εξωτερικό. Για το ενδιαφέρον που προέκυψε το Σαββατοκύριακο από την Τζένοα αναφορά έκανε χθες ο ιταλικός Τύπος και πιο συγκεκριμένα η «Gazzetta dello Sport»: «Η Τζένοα βολιδοσκοπεί τον Σεϊταρίδη. Του προσφέρει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 800.000 ευρώ. Υπάρχει όμως και η ΑΕΚ».

Άφεση αμαρτιών στον Παυλή;

«Απών» από τη χθεσινή -πρωινή- προπόνηση ήταν ο Μιχάλης Παυλής. Ο νεαρός επιθετικός σηκώθηκε την ώρα του γενικού εγερτηρίου (7:15) και κατέβηκε για το πρωινό (7:45). Στη συνέχεια όμως ανέβηκε ξανά στο δωμάτιό του, καθώς υπήρχε αρκετός χρόνος για να ξεκουραστεί μέχρι τη στιγμή που η ομάδα θα έφευγε για το γήπεδο(9:15). Τελικά δεν φάνηκε ποτέ, αφού αφέθηκε στα «χέρια» του Μορφέα. Κοινώς, αποκοιμήθηκε. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ενημερώθηκε για το συμβάν, αλλά δεν τιμώρησε τον Παυλή. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έκρινε σκόπιμο να του επιβάλει κάποια κύρωση για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε, αφενός γιατί δεν ήταν κάτι το σοβαρό, αφετέρου διότι δεν ήθελε να διαταράξει το καλό κλίμα που επικρατεί στην προετοιμασία. Βέβαια, δεν θα τελειώσει τόσο απλά η υπόθεση, απλώς η απόφαση για την τιμωρία του Παυλή θα παρθεί με την επιστροφή της αποστολής από την Αυστρία.

Πρόβα τζενεράλε με Μπόκα;

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση της Μπόκα Τζούνιορς, για διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού επί ελληνικού εδάφους μεταξύ των δύο ομάδων, βρίσκεται η αντίστοιχη της «Ένωσης». Η ημερομηνία που φαίνεται ότι καταλήγουν οι δύο πλευρές είναι στις 8 Αυγούστου. Αν «φιξαριστεί» τελικά η αναμέτρηση με τον αργεντίνικο σύλλογο, τότε θα πρόκειται για ένα πολύ δυνατό «τεστ» πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στο UEFA Europa League.

[right:1ldzg8se]sport-fm.gr[/right:1ldzg8se]