Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

AEK 2009/2010

More
14 Jul 2009 18:48 #56322 by Frank
Replied by Frank on topic AEK 2009/2010
Ταχτσίδης: «Θέλω να μείνω…»

Την επιθυμία να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ εξέφρασε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ωστόσο από τις απαντήσεις του στις επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου φάνηκε να μην είναι καθόλου σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί. «Επιθυμία μου είναι να μείνω. Αυτή η ομάδα με ανέδειξε και με βοήθησε. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει στην Αθήνα», δήλωσε ο 18χρονος μέσος.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Το θέμα που θέλει να μάθει ο περισσότερος κόσμος της ΑΕΚ είναι τι γίνεται με το συμβόλαιό σου…

Αυτό είναι ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει στην Αθήνα. Εδώ μπορείτε να με ρωτήσετε ότι θέλετε για την προετοιμασία για το ποδόσφαιρο και θα σας απαντήσω.

Δεν θες να μας πεις τουλάχιστον αν η δική σου επιθυμία είναι να συνεχίσεις στην ΑΕΚ;

Σίγουρα η επιθυμία μου είναι να συνεχίσω εδώ πέρα. Αυτή η ομάδα με ανέδειξε, με βοήθησε, με στήριξε και όλος ο κόσμος ήταν δίπλα μου. Όπως είπα και πριν αυτά τα θέματα θα τα λύσουμε στην Αθήνα. Τώρα είμαι εδώ, δουλεύω στις προπονήσεις, πρέπει να δίνω το 100% και να περιμένω τις ευκαιρίες από τον προπονητή μου.

Αυτό που μας έχει κάνει εντύπωση είναι ότι και από την ΑΕΚ έχει βγει επισήμως ότι στις συζητήσεις που είχατε υπήρχε μεγάλη διαφορά στο οικονομικό κομμάτι. Αληθεύει αυτό;

Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτό το θέμα. Σας είπα και πριν είναι θέμα που θα λυθεί στην Αθήνα.

Θεωρείς ότι θα λυθεί και θα έχει αίσιο τέλος;

Αυτό το ξέρει η οικογένειά μου. Αυτή αποφασίζει για μένα. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

Μήπως αυτή η εκκρεμότητα σε επηρεάζει;

Δεν κοιτάω αυτό το θέμα. Εγώ κοιτάω να είμαι καλός στις προπονήσεις μου, να δείχνω το 100% των δυνατοτήτων μου στον προπονητή μου, να δείχνω ότι είμαι έτοιμος και να περιμένω την ευκαιρία.

Αισθάνεσαι κουρασμένος, λόγω της συμμετοχής σου στο τουρνουά με τη μεσογειακή ομάδα;

Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί παίξαμε τέσσερα παιχνίδια σε έξι ημέρες. Ετσι ήταν αναμενόμενο να έρθουμε εδώ κουρασμένοι και τώρα πιστεύω να βρούμε τη φόρμα μας σιγά-σιγά.

Είσαι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά και στην ΑΕΚ έχεις πάρει κάποια παιχνίδια. Υπήρξαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για σένα;

Δεν το γνωρίζω τίποτα.

Η συνύπαρξη πολλών μέσων στην ΑΕΚ στη θέση που παίζεις κι εσύ, σου δημιουργεί κάποιο άγχος;

Αυτό με ευχαριστεί γιατί θα έχω κάποιο κίνητρο ώστε να δουλεύω ακόμη πιο πολύ. Να έχω κάποιους παίκτες από τους οποίους θα μαθαίνω για αυτή τη θέση. Είμαι ακόμη μικρός, έχω πολλά να μάθω. Θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά και από εκεί και πέρα ο προπονητής θα κρίνει ποιος θα παίξει και ποιος δεν θα παίξει.

Έχεις μιλήσει με τον κύριο Μπάγεβιτς σχετικά με τη θέση που σε προορίζει;

Δεν έχω κάνει αυτή τη συζήτηση με τον κύριο Μπάγεβιτς. Απλά εγώ ήρθα εδώ για να είμαι σωστός και να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου.

Ποια θέση πιστεύεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα;

Επιθετικό χαφ. Πίσω από το σέντερ φορ.

Με τις ευκαιρίες που πήρες πέρυσι αισθάνεσαι πιο έτοιμος φέτος να χτυπήσεις την πόρτα της ενδεκάδας;

Έτοιμος δεν θα το έλεγα. Ποτέ δεν μπορεί ένα παιδί 18 χρονών που σε μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό να πει ότι εγώ είμαι έτοιμος και μπορώ να πάρω στις πλάτες μου την ομάδα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Από εκεί και πέρα εγώ θα προσπαθώ κάθε μέρα όσο μπορώ να γίνομαι όλο και καλύτερος.

Από ποιον συμπαίκτη σου μέσα στην ομάδα «κλέβεις» πράγματα από το στιλ παιχνιδιού του;

Από πολλούς παίρνω διαφορετικά. Από τον Γεωργέα παίρνω το γέλιο του. (Γελάει). Την ατάκα του. Πλάκα κάνω. Ο Γεωργέας είναι σημαντικός, μας βοηθάει. Ο Κυργιάκος επίσης είναι ηγέτης για μένα στην ομάδα, είναι κοντά στα μικρά παιδιά και βοηθάει τους πάντες. Πιο πολλά στοιχεία θα μπορούσα να πάρω από τον Παντελή Καφέ που παίζει στο κέντρο. Τώρα από το Μάκο θα δείξει…

Πως σου φάνηκε η απόφαση του Κυργιάκου να μην θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός;

Δικιά του απόφαση είναι και δεν μπορώ να την κρίνω. Αυτός θα ξέρει καλύτερα το λόγο που επέλεξε κάτι τέτοιο.

Αισθάνεσαι πως μετά τις περσινές σου εμφανίσεις, ο κόσμος πλέον έχει περισσότερες απαιτήσεις από σένα; Το αντιμετωπίζεις ως βάρος αυτό το γεγονός ή ως κίνητρο;

Κίνητρο δεν θα το έλεγα, ίσως …βάρος. Όχι. Ο κόσμος είναι φυσιολογικό να βλέπει ένα παιδί που ήταν από το πουθενά και έπαιξε και είδε κάτι. Θα ζητήσει κάτι παραπάνω και είναι φυσιολογικό. Εγώ θα προσπαθήσω να τους ανταποδώσω ότι προσδοκούν.

Είπες ότι η επιθυμία σου είναι να παραμείνεις στην ΑΕΚ. Πέρυσι αρκετοί είπαν πως ίσως και να είσαι ο μελλοντικός ηγέτης της ΑΕΚ. Το έχεις αυτό στο μυαλό σου, ή σκέφτεσαι να πας σε ομάδα του εξωτερικού;

Και γιατί να μην μείνω στην ΑΕΚ και να γίνω ηγέτης εδώ; Θα μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι όμως λίγο βαρύ να ακούγεται για μένα αυτό. Θα ήταν χαρά μου και τιμή μου να γίνει αυτό. Τώρα ο χρόνος θα δείξει. Τα όνειρα είναι όνειρα…

Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου ακόμη και μετά από δέκα χρόνια ακόμη στην ΑΕΚ;

Τον σκέφτομαι και μ’ αρέσει πάρα πολύ.

Ποιους ανθρώπους θα ήθελες να ευχαριστήσεις για τη μέχρι τώρα πορεία σου;

Υπάρχουν πάρα πολλοί. Θέλω να ξεκινήσω από τον προπονητή μου που είχα στην Αργολίδα τον κύριο Άρη Κατραμάνο, μετά τον κύριο Χριστόφορο Κόλα που με στήριξε πολύ στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ και τον κύριο Μπάγεβιτς που με έφερε εδώ πέρα και έπαιξα. Αμα δεν ήταν ο κύριος Μπάγεβιτς δεν θα έπαιζα.

Ποια είναι τα σημεία που θεωρείς δυνατά στο παιχνίδι σου ή κάποια που νομίζεις ότι χρειάζεσαι βελτίωση;

Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Αυτά που μπορώ να κρίνω είναι τα μειονεκτήματά μου. Λόγω του ύψους, είμαι λίγο αργός θα έλεγα. Όμως για αυτό είμαι στην προετοιμασία για να βελτιώσω κάποια πράγματα όσο μπορώ καλύτερα.

[right:izi8t7y9]sport-fm.gr[/right:izi8t7y9]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Jul 2009 18:50 #56323 by Frank
Τζεμπούρ: «Αφοσιωμένος στην ΑΕΚ»

Την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ, παρά την έντονη φημολογία για ενδεχόμενο παραχώρησης του σε γαλλικούς συλλόγους ή ομάδες από Σαουδική Αραβία εξέφρασε στη συνέντευξη του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός υπογράμμισε πως δεν έχει πρόβλημα να παίξει σε οποιαδήποτε θέση θέλει ο προπονητής του, τόνισε πως τον ενδιαφέρει να πάει καλά η ομάδα και όχι το να περάσει τον Μπλάνκο στα γκολ, ενώ σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, απάντησε πως όλα αυτά τα έχει αφήσει πίσω.

Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά, με την προοπτική του Μουντιάλ μπροστά σου. Ποιες είναι οι προσδοκίες;

Το πρώτο που θέλω είναι να βοηθήσω την ΑΕΚ. Με την Εθνική ομάδα περιμένω πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε το Κόπα Άφρικα.

Γράφτηκαν πολλά για προτάσεις που είχες από ομάδες στη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία. Υπήρχαν όντως και αν είναι σίγουρος πως θα παραμείνεις στην ΑΕΚ;

Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος γιατί μπορεί η ομάδα ή ο προπονητής να αποφασίσουν πως δεν σε χρειάζονται. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΚ και θέλω να διασκεδάζω με το ποδόσφαιρο, να κάνω επιτυχίες και να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα. Αν και επαναλαμβάνω ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί.

Είναι αλήθεια πως μίλησες με κάποιες ομάδες;

Με μένα δεν έχει μιλήσει κανείς απευθείας, μπορεί να το έχει κάνει ο ατζέντης μου. Δεν είναι προτεραιότητα για μένα να φύγω από την ΑΕΚ, θέλω να μείνω και να τη βοηθήσω.

Είσαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ;

Πάντα είμαι ευτυχισμένος όταν παίζω ποδόσφαιρο. Είμαι σε μεγάλη ομάδα, έχω ζήσει τα δύσκολα χρόνια και τη μιζέρια, και ξέρω πως πολλοί άνθρωποι δεν είναι σαν κι εμάς αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να περνάω καλά με τους ανθρώπους που είναι κοντά μου στην ομάδα

Παίζει ρόλο το γεγονός πως φέτος είσαι παρών από την αρχή της προετοιμασίας;

Φυσικά. Μία καλή προετοιμασία σου δίνει και μια καλή συνέχεια στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πέρσι όπως και στο χθεσινό δίτερμα έπαιζες μακριά από την περιοχή. Που σ’ αρέσει να παίζεις περισσότερο;

Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση. Θα ήθελα να παίζω μπροστά γιατί είναι η θέση μου, όμως σημασία έχει τι ζητάει η ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να παίζω εκεί που θέλει ο προπονητής. Αν με ρωτάτε που προτιμάω να παίζω όμως εγώ θα σας απαντήσω ότι θέλω να παίζω μπροστά.

Θα περάσεις στα γκολ τον Μπλάνκο;

Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Αν ερχόμασταν 5οι ή 6οι δεν θα είχε καμία σημασία το να έβαζα εγώ περισσότερα γκολ . Ας βάζει περισσότερα και ας πηγαίνει ψηλά η ομάδα.

Πιστεύεις ότι χρωστάς κάποια γκολ στον κόσμο;

Αυτό εξαρτάται από τη θέση που αγωνίζομαι. Αν είμαι δεξιά από την περιοχή, είμαι πιο μακριά και είναι πιο δύσκολο να φτάσω σε θέση για γκολ. Όταν είμαι κοντά στο τέρμα μπορώ να σκοράρω περισσότερο.

Εκτιμάς πως βρίσκεται σε καλό δρόμο η προετοιμασία;

Το επιτελείο έχει την εμπειρία για να κρίνει κάτι τέτοιο. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνει το προπονητικό τιμ και από εκεί και μετά θα δούμε στην πορεία.

Η κούραση που φάνηκε να σας βγαίνει χθες;

Αυτές τις πρώτες μέρες είχαμε πάρα πολύ πίεση, οπότε ήταν φυσικό να μας βγει κούραση. Σήμερα είχαμε ρεπό. Εξαρτάται από το πρόγραμμα. Η πορεία θα δείξει αν είναι καλό ή όχι.

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να πάρει τον τίτλο;

Στη Γαλλία λέμε πως η προετοιμασία είναι το κλειδί για να έχεις καλή πορεία. Αν κάνουμε καλή δουλειά, θα έχουμε και καλά αποτελέσματα.

Κάτι που θέλεις να πεις για το ματς με τον Ολυμπιακό;

Για να πάρουμε το Πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσουμε όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που αντιμετωπίζουμε, οπότε πρέπει να τον κερδίσουμε, όπως και τα επόμενα παιχνίδια.

Όλοι λένε πως είσαι ένα καλό παιδί, αλλά κάποιες φορές χάνεις τον έλεγχο. Τι απαντάς;

Είναι ενδιαφέρον για τις εφημερίδες να παρουσιάζουν κάποιον ως το κακό παιδί. Εγώ προσπαθώ να συνεργαστώ με όλους. Όταν νιώθω πως μου φέρονται δίκαια, ΟΚ, αλλά όταν αδικούμαι, από τον βαθμό αδικίας, εξαρτάται και η αντίδραση μου.

Η σχέση σου με τον προπονητή είναι καλύτερη φέτος;

Δεν θα πάω πίσω, στο παρελθόν, είμαι εδώ σαν επαγγελματίας, όποιο πρόβλημα υπάρξει εγώ θα ήθελα να με παίρνετε τηλέφωνο και να σας δίνω την εκδοχή μου. Ίσως κάποια στιγμή να φύγω από την ΑΕΚ, αλλά είμαι επαγγελματίας, παίζω για τον κόσμο και δεν με αφορούν τα υπόλοιπα.

[right:ljq88r4g]sport-fm.gr[/right:ljq88r4g]

More
15 Jul 2009 09:53 #56374 by Frank
AEK: Με 5 ευρώ πήρε Ιορντάκε!

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, το αναφέρουν τα συμφωνητικά. Η μεταγραφή του Ίλιε Ιορντάκε κόστισε στην ΑΕΚ μοναχά 5 ευρώ! Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα «gsp.ro» η «Ένωση» έδωσε μόλις 1.700 δραχμές για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Ρουμάνου μεσοεπιθετικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το παραπάνω δημοσίευμα, η Παντούρι επέλεξε να δώσει την άδεια στον παίκτη να μετακινηθεί στην ελληνική ομάδα έναντι 5… ολόκληρων ευρώ προφανώς για να μην πάρει το ποσοστό μεταπώλησης που δικαιούται η Ντιναμό Βουκουρεστίου (σ.σ. κατέχει ένα μέρος των δικαιωμάτων του).

[right:18x3rbj0]sport-fm.gr[/right:18x3rbj0]

More
16 Jul 2009 09:56 #56446 by Frank
Μάκος: «Δεν είναι βέβαιο πως θα είμαι βασικός»

Με την πεποίθηση πως η καριέρα του στην ΑΕΚ ξεκινάει από μηδενική βάση και πως κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένος πως θα ξεκινάει στην ενδεκάδα, εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Μάκος. Χωρίς έπαρση και με την καλώς εννοούμενη ταπεινότητα επανέλαβε πως η επιθυμία του ήταν ν’ αγωνιστεί στην «Ένωση» με τον συγκεκριμένο προπονητή. Ο Γρηγόρης Μάκος στάθηκε και στην αντιμετώπιση που έχει ο κόσμος απέναντι του λέγοντας πως αισθάνεται υπέροχα όταν συναντά φίλους της ΑΕΚ που θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του, αλλά και στον δύσκολο μήνα που πέρασε μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα.

-Ζεις ένα όνειρο με την ένταξή σου στην ΑΕΚ;

Το ήθελα πάρα πολύ. Ηθελα να φύγω από τον Πανιώνιο με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αλλά δεν έγινε έτσι. Ηρθα σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα και το Κύπελλο κι αυτό είναι το καλύτερο για μένα.

-Τι διαφορές εντοπίζεις σε σχέση με τις προετοιμασίες που έκανες στον Πανιώνιο;

Αν εξαιρέσουμε τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο που είχαμε τον ίδιο προπονητή (σ.σ. Λίνεν), οι προετοιμασίες ήταν πάντα διαφορετικές. Οταν έρχεσαι στην ΑΕΚ που πρωταθλητισμό, η προετοιμασία είναι πιο σκληρή, πιο δυνατό και το σύνολο καλών παικτών είναι μεγαλύτερο. Επομένως, οι διαφορές είναι μεγάλες.

-Ηθελες να κάνεις ένα παραπάνω βήμα. Γιατί επέλεξες την ΑΕΚ;

Οταν είπα ότι θέλω να φύγω από τον Πανιώνιο, είχα γεμίσει πράγματα από αυτόν και ήθελα να δοκιμαστώ σε υψηλότερο επίπεδο για να δω κι εγώ αν μπορώ να τα καταφέρω. Η ΑΕΚ που έδωσε την ευκαιρία κι αυτή θέλησε να με πάρει. Δεν υπήρχε κάτι άλλο από την Ελλάδα και ήθελα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ, ειδικά με αυτόν τον προπονητή.

-Αυτό ήθελες εξ’ αρχής; Να βρεθείς στην ΑΕΚ του Μπάγεβιτς;

Αυτό πέρασε προς τα έξω. Τα πράγματα είναι απλά. Από τη στιγμή που ένας τέτοιος προπονητής πιστεύει σε εσένα, γιατί να μην κάνεις το βήμα; Είμαι 22 ετών και μπορώ να δουλέψω με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει πετύχει όπου κι αν έχει δουλέψει.

-Σε αγχώνει το γεγονός ότι εντάχθηκες σε μια μεγάλη ομάδα που έχει μείνει πολλά χρόνια χωρίς τίτλο ή σου δίνει επιπλέον κίνητρο; Νιώθεις έτοιμος;

Αν είμαι έτοιμος, θα φανεί στην πορεία. Θεωρώ ότι ήμουν έτοιμος για το παραπάνω βήμα και είναι τώρα στα πόδια μου να το αξιοποιήσω. Το θέμα του τίτλου με αγχώνει, αλλά αυτό το άγχος είναι ωραίο. Δεν είναι το άγχος που σε σκοτώνει. Θέλει πολύ τον τίτλο ο κόσμος και η ομάδα κι αν δεν έχεις άγχος και είσαι… στον κόσμο σου, δεν θα μπορείς να δουλέψεις σωστά.

-Τα συναισθήματα που έχεις βιώσει από την ημέρα που εντάχθηκες στην ΑΕΚ;

Οταν βλέπεις οπαδούς να έρχονται από άλλη περιοχή, μόνο και μόνο για να σε δουν και να βγάλουν φωτογραφία μαζί σου και να σου ευχηθούν καλή επιτυχία, νιώθεις υπέροχα. Ηταν κάτι που δεν είχα ζήσει ούτε στον Πανιώνιο, σημαίνει πολλά για μένα και μου δίνει δύναμη.

-Εχεις προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον;

Οι παλαιότεροι προσπάθησαν να βάλουν στο κλίμα όσα παιδιά ήρθαμε φέτος . Προσωπικά, βρήκα στην ΑΕΚ τους Τζεμπούρ και Ενσαλίβα που ήξερα από τον Πανιώνιο, είμαι μια χαρά και με τα ξένα παιδιά και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

-Πως αντιμετωπίζεις τον συναγωνισμό των Καφέ, Ενσαλίβα, Ρίκκα, Γιαχάγια. Είσαι έτοιμος για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να καθίσεις στον πάγκο;

Ολοι θεώρησαν δεδομένο ότι θα έχω φανέλα βασικού, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ξεκινώ από το μηδέν και είμαι έτοιμος να δουλέψω. Αν δουλεύεις, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς και θα μπορείς να αρπάξεις την ευκαιρία σου. Υπάρχει πράγματι μεγάλος συναγωνισμός, αλλά αυτό είναι καλό.

-Σε είδαμε στην πρώτη δοκιμή του προπονητή σε δίδυμο με τον Καφέ. Πως ήταν η συνεργασία;

Δεν νομίζω ότι ο προπονητής δοκίμασε κάτι στάνταρ. Εκανε μια δοκιμή, θα κάνει κι άλλες και έχουμε πολλά φιλικά μπροστά μας. Εχω αγωνιστεί με τον Καφέ στην Κύπρο. Με τον Ενσαλίβα συνεργαστήκαμε μια χρονιά στον Πανιώνιο, ενώ έχω παίξεικαι με τον Ρίκκα στην Ελπίδων. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα

-Σ’ έχουμε δει στο παρελθόν να καλύπτεις πολλές θέσεις. Εχεις μιλήσει με τον προπονητή να δεις αν σε προορίζει και για κάποια άλλη θέση πέρα από αμυντικό χαφ;

Στα 18 μου στον Πανιώνιο, υπήρχαν φορές που προπονητές με χρησιμοποιούσαν παντού για τις ανάγκες του διπλού. Τώρα, οι προπονητές ξέρουν. Αν μιλήσουν μαζί σου, μπορείς να τους πεις την άποψή σου. Ο προπονητής της ΑΕΚ ξέρει ότι η θέση μου είναι αμυντικό χαφ.

-Πως έζησες το μεταγραφικό σου στόρι;

Αν και είχα τη δυνατότητα να κάνω ενάμιση μήνα διακοπές, ένα πολύ μεγάλο διάστημα για ποδοσφαιριστή, ήταν οι χειρότερες διακοπές που έκανα. Από τη μία, είχα τον κόσμο του Πανιωνίου που εξέφραζε κακές απόψεις για μένα, ακόμη και σε τετ α τετ και από την άλλη, τον κόσμο της ΑΕΚ και άλλων ομάδων που με πλησίαζαν για να με ρωτήσουν που θα πάω, τι θα κάνω. Ηταν κάτι που με γέμιζε πολύ άγχος.

-Φοβήθηκες για το ενδεχόμενο να μείνεις στον Πανιώνιο ύστερα από όλα αυτά;

Και να έμενα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Είμαι επαγγελματίας και είχα πει τη γνώμη μου. Δεν κρυβόμουν. Αν ο κόσμος δεν με ήθελε, ας πήγαινε στον πρόεδρο του Πανιωνίου και να το έλεγε.

-Σε στενοχώρησε ο τρόπος που έφυγες;

Πολύ. Κάποιοι άνθρωποι ίσως δεν καταλαβαίνουν ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να πάμε ψηλότερα. Εχουμε μια καριέρα μέχρι κάποια ηλικία και ζούμε από αυτό που κάνουμε. Εγώ έκανα το βήμα που ήθελα και τελειώσαμε.

-Πως είναι να ξεκινάς το πρωτάθλημα με ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό;

Από τη μία θα ήθελα ένα ήρεμο ξεκίνημα, αλλά έχουμε ντέρμπι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν έχω αγωνιστεί ξανά σε γεμάτο γήπεδο. Προσπαθώ να σκέφτομαι την εικόνα που είχε η εξέδρα στα ντέρμπι που έβλεπα πέρυσι και να ανεβαίνω...

[right:ihn4r2cz]sport-fm.gr[/right:ihn4r2cz]

More
17 Jul 2009 12:31 #56551 by Frank
«Σφήνα» της Ραπίντ Βιέννης για Λεονάρντο!

«Φωτιά» βάζει στην ΑΕΚ το ενδιαφέρον της Ραπίντ Βιέννης για τον Λεονάρντο! Την ώρα που στην «Ένωση» περιμένουν, ακόμη και σήμερα, θετική εξέλιξη στο σίριαλ με τον Λεβαδειακό για την απόκτηση του παίκτη, η αυστριακή ομάδα, μέσω του αθλητικού της διευθυντή, Αλφερντ Χέρντογκλ, είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση για τον Βραζιλιάνο.

«Δεν έχουμε προχωρήσει σε επίσημη πρόταση. Θα το κάνουμε όμως σύντομα. Πρόκειται για μια πολύ καλή περίπτωση», τόνισε ο Χερντογκλ, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της Ραπίντ και μεγαλώνοντας την αγωνία του «Δικέφαλου», για την απόκτηση του «μικρού μάγου».

Πρόβλημα με Τζεμπούρ, Χουανφράν

Δίχως τους Τζεμπούρ και Χουανφράν έγινε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ. Ο 25χρονος επιθετικός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο ισχύο και θα μείνει εκτός προπονήσεων για δύο μέρες, οπότε θα χάσει το αυριανό φιλικό με τη Σλάβια Πράγας, που θα διεξαχθεί επί αυστριακού εδάφους στις 18:30. Σε ότι αφορά τον Ισπανό αμυντικό ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα, σήμερα έκανε ατομικό πρόγραμμα και αύριο θα κριθεί η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τους Τσέχους.

[right:239v3fbc]sport-fm.gr[/right:239v3fbc]

More
18 Jul 2009 10:56 #56660 by Frank
Στη Μάλαγα ο Εντίνιο

Όπως μετέδωσε πρώτος ο ΝοvaΣΠΟΡ FM ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Εντίνιο στη Μάλαγα έναντι 1 εκ. ευρώ. Μάλιστα η Ένωση θα διατηρήσει το 40% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. "Θέλω ΑΕΚ και Μπάγεβιτς" δήλωσε ο Έκι Γκονζάλες, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Ροζάριο Σεντράλ.

Η ΑΕΚ θα εισπράξει 1εκ ευρώ σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών, αλλά ταυτόχρονα θα κρατήσει και το 40% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Με αυτόν τον τρόπο λύνεται το πολύκροτο σίριαλ της πώλησης του διεθνή Πορτογάλου επιθετικού με την «Ένωση» πάντως να πετυχαίνει μια καλή συμφωνία που της δίνει το δικαίωμα να διατηρεί και δικαιώματα πάνω στον ποδοσφαιριστή. Η μεταγραφή αναμένεται να τελειώσει και τυπικά μέχρι τη Δευτέρα.

Εκι Γκονζάλες: "Θέλω ΑΕΚ και Μπάγεβιτς"

Τελικά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Τα δημοσιεύματα που ήθελαν την ΑΕΚ να κινείται για την απόκτηση του Έκι Γκονζάλες, αποδείχθηκαν πέρα για πέρα αληθινά. Όπως δήλωσε ο Αργεντινός μέσος στην ιστοσελίδα www.aek365.gr , ο μάνατζέρ του έχει δεχθεί κρούση από την διοίκηση της ΑΕΚ αλλά ακόμα δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση. «Αν τελικά υπάρξει επίσημη πρόταση εννοείται ότι θα τη μελετήσω σοβαρά» τόνισε ο Γκονζάλες, ο οποίος δεν θεωρεί πρόβλημα την παρουσία του πριν από λίγα χρόνια στον Παναθηναϊκό. «Φυσικά και θα ήθελα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Θα ήταν πολύ ωραία να επιστρέψω στην Ελλάδα. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που έχω αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα το θεωρώ θετικό καθώς γνωρίζω το πρωτάθλημα και δεν θα χρειαστώ χρόνο για να προσαρμοστώ».

Ο Αργεντινός παίκτης χαρακτήρισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς κορυφαίο προπονητή στην Ελλάδα και δήλωσε ότι θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί του. Όσο για το χαρακτήρα του… «Δεν έχει καμία σχέση με το αν είμαι πειθαρχημένος ή όχι. Μάλιστα νομίζω ότι είμαι αρκετά πειθαρχημένος σαν παίκτης. Ο τεράστιος όμως ζήλος μου για να κερδίζω κάποιες φορές παρεξηγείται και ίσως από αυτό τον λόγο να έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα»

[right:3nm1s0yb]sport-fm.gr[/right:3nm1s0yb]

More
19 Jul 2009 02:04 #56777 by Frank
Γκονζάλες: «Θέλω να παίξω για τον Μπάγεβιτς»

Την επιθυμία του να αγωνιστεί για χάρη ενός προπονητή όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξέφρασε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Έκι Γκονζάλες. «Μου έχουν πει για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, είναι προπονητής νικητής. Θα ήθελα να παίξω γι’αυτόν», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ πρόσθεσε: «Αγαπώ την Ελλάδα. Προς το παρόν είμαι ελεύθερος και δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την ΑΕΚ».

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα: «Μου έλειψε η Ελλάδα. Και στην οικογένειά μου έλειψε η χώρα σας. Πάντα περνούσαμε καλά εκεί. Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω. Θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω. Μόλις την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μου και θα περιμένω να δω τι θα κάνω. Προς το παρόν δε δεσμεύομαι με συμβόλαιο, είμαι ελεύθερος».

Για το αν υπάρχουν επαφές με την ΑΕΚ και τι γνωρίζει για την ομάδα: «Κάποιος μου τηλεφώνησε και μου είπε για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αλλά δε θέλω να πω ποιος. Γνωρίζω τον Λύσανδρο Γεωργαμλή (συνεργάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς), αλλά δε με πήρε εκείνος τηλέφωνο. Μου έχουν πει για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, είναι προπονητής νικητής. Θα ήθελα να παίξω για εκείνον. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την ΑΕΚ».

Για τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό, τις μεταγραφές της πρώην ομάδας του, τις αναμνήσεις του και γενικότερα, τι γνωρίζει για τους «πράσινους» του σήμερα: «Δε μαθαίνω πολλά για τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι ο Λέτο πήγε εκεί. Τόσο εκείνος, όσο και ο Κατσουράνης είναι πολύ καλοί παίκτες. Ήξερα ότι πέρυσι ήρθε στη διοίκηση ο κ.Πατέρας, ενώ και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παραμένει στον σύλλογο. Όσο για τον κ. Τεν Κάτε, δεν έχω να πω κάτι. Δεν έχω συνεργαστεί μαζί του και δεν τον γνωρίζω. Εγώ είχα πολύ καλές στιγμές με την ομάδα. Κρατάω την αγάπη του κόσμου και την κατάκτηση του νταμπλ. Το να παίξω σε άλλη ομάδα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, είμαστε επαγγελματίες».

Για το πώς κύλησε η σεζόν με τη φανέλα της Ροζάριο: «Είχα κάποια προβλήματα με τη διοίκηση. Όλα λύθηκαν όταν άλλαξε ο πρόεδρος. Όταν έφυγα από την Ελλάδα ήθελα να γυρίσω στη Ροζάριο. Είχα κάποιους μικροτραυματισμούς αυτή την περίοδο, μυϊκούς, αλλά τώρα είμαι καλύτερα από ποτέ. Έκανα καλή χρονιά με τη Ροζάριο».

Για το αν του έχουν ζητήσει συμβουλές συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές για την Ελλάδα και το πρωτάθλημα τη χώρας μας: «Μου έχουν ζητήσει συμβουλές για την Ελλάδα και τους λέω τα καλύτερα. Όμως δε θέλω να πω κάτι περισσότερο».

[right:3kf0mno8]sport-fm.gr[/right:3kf0mno8]

More
19 Jul 2009 14:17 #56798 by Frank
Μελισσανίδης: «Βαρέθηκα να ακούω για υποψήφιους σωτήρες!»

Ενοχλημένος από τις κατά καιρούς εμφανίσεις ανθρώπων που θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μιλώντας στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». «Στενοχωριέμαι που η ομάδα μου δεν πάει καλά τα τελευταία χρόνια και βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω για ανθρώπους που θέλουν να σώσουν την ΑΕΚ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας εφοπλιστής.

Απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Μελισσανίδη στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής»:

Το ποδόσφαιρο είναι…

«…μια πραγματική τρέλα!»

Την ΑΕΚ πώς τη βλέπετε;

«Νοικοκυρεμένη, προσεκτική και με τον Μπάγεβιτς στο τιμόνι μπορεί να κάνει αρκετά».

Κατακτώντας επί προεδρίας σας 3 πρωταθλήματα σερί έχετε δημιουργήσει έναν μύθο στην ΑΕΚ. Ο κόσμος και τα media σάς πιέζουν να επιστρέψετε. Πώς νιώθετε;

«Τα πρωταθλήματα δεν τα παίρνουν οι πρόεδροι, τα κερδίζουν οι παίκτες και ο προπονητής. Κοίταξε, κολακεύομαι αλλά είναι έτσι οι καταστάσεις που δεν μπόρεσε να δέσει… και από την άλλη δεν έχω ευχέρεια χρόνου. Στενοχωριέμαι που η ομάδα μου δεν πάει καλά τα τελευταία χρόνια και βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω για ανθρώπους που θέλουν να σώσουν την ΑΕΚ, πραγματικά βαρέθηκα…».

Από την ΑΕΚ λείπουν τα λεφτά ή το μοντέλο διοίκησης;

«Και τα δύο».

Μπορεί να ασχοληθείτε ξανά με την ομάδα;

«Δεν νομίζω, έχω βγάλει και σχετική ανακοίνωση. Πιστεύω ότι στην ΑΕΚ πρέπει να γίνει γενναία χρηματοδότηση όπως στις άλλες μεγάλες ομάδες».

Τι θυμάστε με νοσταλγία;

«Τα πρωταθλήματα, το παιχνίδι στην εμπόλεμη Σερβία, τους τσαμπουκάδες…».

Δηλώσατε ότι φέτος που ο Νίκος Πατέρας διανύει την πρώτη του ουσιαστικά χρόνια ως πρόεδρος του ΠΑΟ δεν θα θέλατε να βρεθείτε απέναντί του ως πρόεδρος. Γιατί;

«Γιατί είναι στενός φίλος μου. Τον αγαπάω και είναι από τους λίγους ανθρώπους που εκτιμώ τόσο στη ναυτιλία…».

Οι εφοπλιστές συντηρούν έναν μύθο… πρώτα το ποδόσφαιρο, τώρα τα media. Έχετε ανάλογο ενδιαφέρον;

«Όχι, δεν με ενδιαφέρουν τα media. Στο ποδόσφαιρο μπήκα γιατί αγαπώ τον αθλητισμό».

Εντίνιο: «Δεν με σεβόταν ο προπονητής!»

Αιχμές κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς άφησε ο Εντίνιο, μιλώντας στη «SportDay». «Ο προπονητής δεν με σεβόταν και δεν με μεταχειριζόταν όπως κάποιους άλλους», τόνισε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και ανέφερε πως ό,τι συνέβη στην ΑΕΚ «είναι ήδη παρελθόν για μένα. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Τα προβλήματα αυτά με βοήθησαν να ωριμάσω».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Εντίνιο, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στη σημερινή (19/07) «SportDay»:

Πώς υποδέχτηκες την οριστικοποίηση της μεταγραφής σου στη Μάλαγα;

«Είμαι ευτυχισμένος. Υστερα από όλα όσα πέρασα το τελευταίο διάστημα, αυτή ήταν η καλύτερη είδηση που έλαβα τελευταία. Αν και αρχικά ήθελα να πάω στην Αγγλία, σαφώς και είμαι ικανοποιημένος που θα παίξω στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, με αντιπάλους τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μέσι, τον Κακά».

Μια φράση που είχες χρησιμοποιήσει πολλές φορές και κυρίως μετά τα πειθαρχικά παραπτώματα ήταν ότι «για όλα φταίει ο Εντίνιο»...

«Εγώ ποτέ δεν επιδίωξα να έχω πρόβλημα με τον προπονητή μου. Αισθάνθηκα όμως ότι δεν με σεβόταν και δεν με μεταχειριζόταν όπως κάποιους άλλους συμπαίκτες μου. Δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί κάποιοι είναι φίλοι μου, αλλά είναι γεγονός ότι κάποιοι είχαν ευνοϊκή μεταχείριση από τον προπονητή. Υπήρχαν παίκτες που αρνούνταν να παίξουν σε άλλη θέση από τη φυσική τους και το δεχόταν. Υπήρχαν παίκτες που δεν προπονούνταν στο 100% αλλά στο 50% και την Κυριακή έπαιζαν…».

Με τι γεύση φεύγεις;

«Δεν ήθελα να φύγω. Αλλά αυτά είναι ήδη παρελθόν για μένα. Τα έχω ξεχάσει. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Τα προβλήματα αυτά με βοήθησαν να ωριμάσω. Θέλω η ΑΕΚ να πανηγυρίσει τους τίτλους που δεν μπόρεσα να χαρώ εγώ. Αν και θεωρώ ότι πρόπερσι αναδείχτηκα πρωταθλητής μέσα στο γήπεδο...

Θέλω να θυμάμαι μόνο τις καλές στιγμές. Την αγάπη των φιλάθλων που με αγκάλιασαν και με στήριξαν, τους έχω στην καρδιά μου. Θα ήθελα η ΑΕΚ να πάρει τίτλους για τον κόσμο και τους συμπαίκτες μου. Οι φιλίες που έκανα στην ομάδα θα διατηρηθούν. Και κάτι ακόμη: παρά τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα».

Λεονάρντο: «Θα πάω στην ΑΕΚ!»

Ενοχλημένος από τη στάση του Λεβαδειακού ήταν ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έλεγε σε άτομα που βρίσκονται πολύ κοντά του: «Ας κάνουν ό,τι θέλουν στον Λεβαδειακό, εγώ δεν πάω πουθενά αλλού. Θα πάω στην ΑΕΚ! Αν εξακολουθούν να με θέλουν, θα υπογράψω τον Ιανουάριο. Ο,τι κι αν συμβεί, εγώ θα συνεχίσω στην ΑΕΚ». Ο 22χρονος άσος εμφανίζεται αποφασισμένος να γίνει παίκτης της «Ένωσης» και ήθελε πολύ να τεθεί τώρα στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, του οποίου το ενδιαφέρον τον κολάκεψε.

Μία ημέρα μετά το «ναυάγιο» με τον Λεονάρντο, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην αναζήτηση του παίκτη που θα καλύψει τη θέση του μεσοεπιθετικού. Το τελευταίο διάστημα ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Έκι Γκονζάλες, ο οποίος μίλησε χθες στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον Μπάγεβιτς.

Παράλληλα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός φέρεται να εξετάζει την περίπτωση του Σαμίρ Μπέκριτς (σ.σ.: 24χρονος μεσοεπιθετικός της Ζελέζνιτσαρ), όπως και του Ιγκόρ Μπουρζάνοβιτς. Ο Σέρβος μέσος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012 με τον Ερυθρό Αστέρα και ο 61 ετών προπονητής ενδιαφέρεται για τον δανεισμό του.

Επιμένει ευρωπαϊκά ο Γιούρκας

Όπως αναφέρει η «SportDay», ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ειδοποιήθηκε από τον μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες, να περιμένει μέχρι την Πέμπτη, αφού είναι αρκετά πιθανό να προκύψει αυτό που περιμένει από την Ιταλία (αναμένεται να του καταθέσει πρόταση κι άλλη ομάδα μετά την Τζένοα).

Ωστόσο, ο διεθνής οπισθοφύλακας εμφανίζεται διατεθειμένος να περιμένει μέχρι το τέλος του μήνα (ακόμη και μέχρι τις αρχές Αυγούστου) προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία, όπου έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει βέβαια και από αύριο θα αρχίσει να ενεργοποιεί τις περιπτώσεις που έχει σταντ μπάι. Αυτοί που έχουν προβάδισμα τη δεδομένη στιγμή είναι ο (ελεύθερος από τη Στρασμπούρ) 27χρονος Ούγγρος Ζόλταν Ζέλεσι και ο 25χρονος Πάμπλο Χερές (το συμβόλαιό του με την Κολόν λήγει του χρόνου).

[right:1hu0eghp]sport-fm.gr[/right:1hu0eghp]

More
20 Jul 2009 11:04 #56903 by Frank
Εναλλακτικό πλάνο…

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/20/083548.jpg?w=400

Τις εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του δεξιού μπακ ενεργοποιεί η ΑΕΚ, αφού εκπνέει η διορία για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Οι παίκτες που έχουν προκριθεί είναι ο Πάμπλο Χερές (σ.σ.: 25χρονος Αργεντινός) και ο Ζόλταν Ζέλεσι (σ.σ.: 27χρονος Ούγγρος). Οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν προσιτές οικονομικά περιπτώσεις.

Ο Χερές, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Τίγκρε, έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με την Κολόν, ενώ ο Ζέλεσι έμεινε ελεύθερος από το Στρασβούργο. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να καλύψουν άμεσα τη θέση του δεξιού μπακ και οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν από σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τον Σεϊταρίδη, ο διεθνής οπισθοφύλακας έχει ειδοποιηθεί από τον μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες, πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει το αεροπλάνο για Ιταλία, μια και μέχρι την Πέμπτη υπολογίζει να έχει βρει αυτό που επιθυμεί στη γειτονική χώρα (περιμένει κάτι ακόμα, πλην της Τζένοα).

Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό, πάντως, ο 28χρονος παίκτης εμφανίζεται στο περιβάλλον του αποφασισμένος να περιμένει ακόμα και μέχρι τις αρχές Αυγούστου προκειμένου να βρει ομάδα στο εξωτερικό.

Ξεκινάει η αναζήτηση μεσοεπιθετικού

Σε αναζήτηση του παίκτη που θα καλύψει τη θέση του μεσοεπιθετικού βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά το «ναυάγιο» της απόκτησης του Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος θα μείνει στον Λεβαδειακό, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν προχωρήσει κάποια περίπτωση. Στην κορυφή της σχετικής λίστας του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται ο Ιγκόρ Μπουρζάνοβιτς. Ο 23χρονος παίκτης του Ερυθρού Αστέρα χαίρει της εκτίμησης του Σερβοέλληνα τεχνικού.

Σύμφωνα με τη σερβική «Kurir», ο 61 ετών προπονητής φέρεται να επικοινώνησε προ δεκαημέρου με τη διοίκηση του Αστέρα, ζητώντας τον δανεισμό του Μαυροβούνιου διεθνούς χαφ σε περίπτωση που δεν προχωρούσε η υπόθεση του Λεονάρντο. Ωστόσο, η διοίκηση της ομάδας του Βελιγραδίου δεν έχει κάποια ειδοποίηση, είτε από τον «Ντούσκο» είτε από την ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά τον Έκι Γκονζάλες, ο Αργεντινός έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί στους «κιτρινόμαυρους», στους οποίους προτάθηκε. Η περίπτωση του, όμως, δεν έχει προχωρήσει. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι Βόσνιοι ανέφεραν ότι ο Μπάγεβιτς έχει στο «στόχαστρο» και τον Σαμίρ Μπέκριτς (σ.σ.: 24χρονο μεσοεπιθετικό της Ζελέζνιτσαρ).

Δεν το πιστεύουν στη Μάλαγα!

Έκπληξη προκάλεσε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Μάλαγας ότι η διοίκηση διέθεσε χρήματα για τη μεταγραφή του Εντίνιο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι ο πρώτος παίκτης που αγοράζουν οι Ανδαλουσιάνοι από τη στιγμή που μπήκαν σε ειδικό καθεστώς για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Η Μάλαγα παίρνει μόνο ελεύθερους και δανεικούς παίκτες, ενώ την τελευταία τριετία έχει δαπανήσει χρήματα μόνο για την απόκτηση του Ουέλιγκτον (600.000 ευρώ). Τη μεταγραφή την έχουν επιβεβαιώσει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά οι Ισπανοί μάλλον θα το πιστέψουν όταν θα εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση από τη Μάλαγα (αυτό θα συμβεί με την ανταλλαγή και του τελευταίου φαξ).

• Στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας θα συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του ο Φεντερίκο Ασκάρατε. Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ δεν βοήθησε ιδιαίτερα την Πόλι Εχίδο, με την οποία είχε πέρυσι μόλις 15 συμμετοχές, αλλά η διοίκηση του ανανέωσε το συμβόλαιο για ένα χρόνο. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο προπονητής έχει πολύ καλή άποψη για τον Αργεντινό στόπερ, ο οποίος πέρυσι προδόθηκε από τους συχνούς τραυματισμούς του.

[right:3ky9bw5s]sport-fm.gr[/right:3ky9bw5s]

Ο Ντούσκο θέλει τον Μάντζιο

http://engine.feed.gr/?catid=10523&imgid=5704342&srcid=1041&type=11487

Μπορεί στον αρχικό σχεδιασμό της ΑΕΚ οι δύο μεταγραφικές εκκρεμότητες να αφορούσαν την απόκτηση επιτελικού μέσου και δεξιού μπακ, αλλά το «ναυάγιο» στη μεταγραφή του Λεονάρντο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την Ενωση.

Από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση του Εντίνιο οι «κιτρινόμαυροι» κοιτούν και για έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν οι υπάρχοντες και φαίνεται πως έχουν καταλήξει ότι η ιδανική περίπτωση είναι ο Βαγγέλης Μάντζιος. Θέμα για το οποίο σας είχε ενημερώσει το «Goal» πριν από τρεις ημέρες και πλέον αναμένεται να υπάρχουν άμεσες και δραστικές εξελίξεις.

Ο Μπάγεβιτς παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τον 26χρονο επιθετικό και έχει εξαιρετική άποψη για την ποιότητά του. Θεωρεί πως είναι παίκτης που ταιριάζει ιδανικά στο προφίλ του επιθετικού που θέλει, δηλαδή είναι ψηλό κορμί που μπορεί να παίξει με πλάτη, καλός τεχνίτης, δυνατός στο κεφάλι, αλλά και στο πόδι. Τέτοιος παίκτης δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο ρόστερ της ΑΕΚ, αλλά όπως φαίνεται θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί. Το σπουδαίο είναι πως ο Μάντζιος φαίνεται να βλέπει με πολύ καλό μάτι ενδεχόμενη μετακόμισή του στην Ενωση.

Οπως λεγόταν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του, η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της Ενωσης και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μπορούν να αποδειχθούν ως το ιδανικό εφαλτήριο για να βάλει και πάλι την καριέρα του σε σταθερά ανοδική πορεία.

Τα δύο σενάρια

Είναι αλήθεια πως δεν συνηθίζεται στην ελληνική πραγματικότητα να γίνονται αγοραπωλησίες μεταξύ των τριών ομάδων του τέως ΠΟΚ. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως τα δεδομένα ανάμεσα στις σχέσεις της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες. Κάτι που φάνηκε αρχικά από το deal που πήγε να γίνει τον Γενάρη με την απόκτηση του Τζιμπούρ από τον Παναθηναϊκο, επιβεβαιώθηκε απόλυτα από την αναίμακτη συμφωνία για τον Κατσουράνη και πιθανολογείται πως θα συνεχιστεί με τον Μάντζιο. Βλέπετε, η ΑΕΚ δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να καλύψει τα 2 εκατ. ευρώ που αξιώνει ο Παναθηναϊκός για τον διεθνή φορ. Ωστόσο, ποντάροντας ακριβώς στις καλές σχέσεις μπορεί να βρεθούν άλλοι κώδικες προσέγγισης που μπορεί να αφορούν είτε σε δανεισμό με οψιόν αγοράς είτε ακόμα και σε καθεστώς συνιδιοκτησίας. Οπως και να έχει, πάντως, το δεδομένο είναι ότι στην ΑΕΚ ψάχνονται σοβαρά για την απόκτηση του ταλαντούχου επιθετικού, με τις εξελίξεις να αναμένονται άμεσα.

[right:3ky9bw5s]goalday.gr[/right:3ky9bw5s]

More
20 Jul 2009 22:54 #56992 by Frank
Οικονομική ανάσα για την ΠΑΕ

Εύρωστος επενδυτής που έχει έδρα την Ελβετία (Κύπριος ή ελληνοαμερικανός) βρίσκεται σε συζητήσεις για να ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ ΑΕΚ καταβάλλοντας 9 εκατ. ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Την Δευτέρα (20/7) υπήρχε μία φήμη σύμφωνα με την οποία η ΠΑΕ συζητούσε την πώλησή της. Ουσιαστικά ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Νίκος Νοτιάς, ήταν και είναι σε συζητήσεις με επενδυτή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί τα 6.000.000 ευρώ και απομένουν ακόμα 9.000.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η ΑΜΚ.

Η ανακοίνωση:

"Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΚ, θέλουμε να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο είναι σε εξέλιξη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 15 εκατομμύρια ευρώ.

Βλέπει Μάντζιο ο Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν ενήμερος για τις διοικητικές εξελίξεις όλες αυτές τις ημέρες και αυτός είναι ένα λόγος που έχει αλλάξει κατά πολύ ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος είναι ένας από τους παίκτες που πριν την εισροή χρημάτων δεν θα μπορούσε να απασχολήσει την Ένωση αλλά πλέον είναι από τους βασικούς στόχους.

Ο Έλληνας στράικερ αρέσει στον Σερβοέλληνα τεχνικό και με τα νέα δεδομένα η απόκτησή του είναι εφικτή.

[right:2mt5dwrr]sport24.gr[/right:2mt5dwrr]