Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Oλυμπιακός 2009/2010

More
16 Sep 2009 22:11 #61059 by Frank
Replied by Frank on topic Oλυμπιακός 2009/2010
Η φιλοσοφία του επαναστάτη Ζίκο

Από τις πλέον ισχυρές προσωπικότητες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Αρτούρ Αντούνιες Κόιμπρα κατά κόσμον Ζίκο αποτελεί σύμβολο για κάθε Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή.

Ο 56χρονος τεχνικός είναι θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου, ξεκαθαρίζει πως δεν δέχεται παρεμβάσεις από προέδρους, ενώ χαρακτηρίζεται "εξπέρ" στην ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του.

Παράλληλα φημίζεται για την ελευθερία κινήσεων που δίνει στους παίκτες προτιμώντας να μην αναλώνεται σε ατέρμονες αναλύσεις τακτικής. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Φενέρμπαχτσε, Άλεξ στάζει μέλι για τον συμπατριώτη του.

Άλεξ: "Είναι καλύτερος από τον Πελέ"

"Όσο περνά ο καιρός θα γίνεται συνεχώς καλύτερος προπονητής. Όχι μόνο λόγω εμπειρίας αλλά επειδή οι νεότεροι παίκτες θα συνειδητοποιούν πως δεν πρόκειται για σούπερ ήρωα, αλλά για έναν απλό άνθρωπο. Για μένα ο Ζίκο είναι μεγαλύτερο όνομα από τον Πελέ.

Αυτό συμβαίνει γιατί τον παρακολουθούσα να παίζει και να κάνει όλα αυτά τα θαυμάσια πράγματα. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω σαν τον Ζίκο. Η φάση οπαδού και ειδώλου δυσκόλεψε τη σχέση μας. Σκεφτόμουν: "Φίλε, είναι ο Ζίκο μπροστά μου, ο ήρωας μου".

Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου

Ο "λευκός Πελέ" παραμένει παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. "Δεν θα σταματήσω ποτέ να επιθυμώ καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλές αμυντικές ομάδες με πόδοσφαιριστές που προτιμούν να αλλάζουν συνεχώς πάσες στις γραμμές. Προτιμώ παίκτες που διασκεδάζουν με το θέαμα και επιτίθενται".

Όχι στις παρεμβάσεις των προέδρων

Ο Ζίκο έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, όσον αφορά στις σχέσεις με τους προέδρους. "Ασφαλώς και οφείλουμε να δίνουμε εξηγήσεις στον πρόεδρο ενός συλλόγου. Είναι το αφεντικό. Γνωρίζω τι είδους πράγματα είναι αποδεκτά για να διατηρήσω τη δουλειά μου, αλλά ποτέ δεν θα επιτρέψω να απειληθεί η αυτονομία μου".

Ο "μοναχός του Θιβέτ" και ο διάλογος

Ο Ζίκο θεωρείται από τους πλέον... δημοκρατικούς προπονητές και όχι άδικα. Ο διάλογος με τους ποδοσφαιριστές βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. "Ποτέ δεν θα έκανα με την ιδιότητα του προπονητή αυτά που μισούσα ως παίκτης. Για μένα ο διάλογος είναι απαραίτητος στο ποδόσφαιρο όσο και στη ζωή. Μου αρέσει να κουβεντιάζω με τους παίκτες και δεν αποκλείω τίποτα.

Πάντα τους δίνω την ευκαιρία να ακούω τις απόψεις τους. Δεν θέλω να με ακούνε και να εκτελούν αυστηρά τις εντολές μου. Θέλω να έχουν απόλυτη ευκαιρία, να παίρνουν αποφάσεις μέσα στο γήπεδο, τούτη είναι η φιλοσοφία μου".

Ο Άλεξ είναι σαφής για την συμπεριφορά του Ζίκο. "Αποφεύγει πάντα τις συγκορύσεις, παραμένει ήρεμος και δεν αγχώνει τους παίκτες. Είναι απίστευτα ήρεμος. Μοιάζει σαν μοναχός του Θιβέτ!"

Στην Τουρκία ακόμη σχολιάζουν δύο περιστατικά, όπου χάρη στην ψυχραιμία του Ζίκο η Φενέρμπαχτσε πέτυχε τον στόχο της.

Η συμβουλή Νο 1

Στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ στην αναμέτρηση με τη Σεβίλλη στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" ο γκολκίπερ Βολκάν Ντεμιρέλ είχε υποπέσει σε δύο σοβαρά λάθη. Το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Τούρκος διεθνής έδειχνε ιδιαίτερα νευρικός. "Το ποδόσφαιρο είναι σπουδαίο άθλημα. Μπορείς να εξιλεωθείς μέσα σε λίγα λεπτά. Ξέχνα ότι συνέβη. Έχειε την ευκαιρία να γίνεις ήρωας". Τελικά ο Ντεμιρέλ απέκρουσε τρία πέναλτι!

Η συμβουλή Νο 2

Στον αγώνα κόντρα στην Τσέλσι στο "Σουκρού Σαράτσογλου" ο Ντέιβιντ σε μία προσπάθεια να βοηθήσει την άμυνα της ομάδας του, έσπρωξε άθελα του, την μπάλα στην εστία της Φενέρμπαχτσε. Στην ανάπαυλα μπήκε στα αποδυτήρια εμφανώς απογοητευμένος.

Ο Ζίκο του θύμισε πως είχε σκοράρει δύο γκολ κόντρα στη Σεβίλλη. "Παιδί μου, το αυτογκόλ δεν θα διαγράψει την ιστορία σου. Ψηλά το κεφάλι, παίξε δυνατά" ήταν η συμβουλή του. Ο Ντέιβιντ εν συνεχεία σκόραρε από τα 30 μέτρα.

Ο διάλογος αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα και η προπόνηση νούμερο δύο. Δεν έχει μελετήσει τακτική όπως οι Σκολάρι, Λουξεμπούργκο, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα. Ο Ζίκο δίνει έμφαση στα βασικά του ποδοσφαίρου.

"Για μένα το ποδόσφαιρο είναι κάτι μηχανικό. Χρειάζεται να μάθεις κινήσεις, να τις έχεις στο μυαλό σου. Κοντρόλ, πάσα, σουτ, κεφαλιά. Όλα είναι θέμα προπόνησης. Εάν υπάρχει κάτι στο οποίο είμαι καλός είναι παρατηρώ τις κινήσεις ενός παίκτη και να προσπαθώ να διορθώσω τα λάθη του. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου αυτό κάνω. Επισημαίνω τα λάθη. Θα ήμουν εγωιστής εάν δεν μοιραζόμουν αυτό το χάρισμα".

Ο Εντού Ντρασένα μιλάει για τον Ζίκο

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπικού, Εντού Ντρασένα δηλώνει φαν του Βραζιλιάνου προπονητή. "Σε πλησιάζει με ηρεμία και σου εξηγεί τι πρέπει να κάνεις. Δεν χρειάζεται να συζητήσεις με έναν άνθρωπο όπως ο Ζίκο. Είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Εάν κάνεις ότι σου λέει θα αποζημιωθείς".

Ακόμη σκοράρει με απευθείας φάουλ!

Παρά τα 56 του χρόνια ο Ζίκο δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του. Στην Τουρκία προκαλούσε συχνά τον Βολκάν Ντεμιρέλ. Έπειτα από τέσσερα σουτ που αποτελέσουν τεστ για το γόνατο του, ήταν πανέτοιμος.

Πέντε αριστοτεχνικά εκτελεσμένα κατέληγαν στα δίχτυα. Στη συνέχεια οι παίκτες παρακαλούσαν τον Ζίκο να σταματήσει προκειμένου να μην πληγωθεί το ηθικό του γκολκίπερ!

Αποθέωση και από Ρομπέρτο Κάρλος

Από το fan club του πρώην τεχνικού της εθνικής Ιαπωνίας δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και ο Ρομπέρτο Κάρλος.

"Ο Φάμπιο Καπέλο προβληματιζόταν ακόμη και για την πιο μικρή λεπτομέρεια στην τακτική. Οι προπονήσεις του Ζίκο αφορούν κυρίως τα βασικά στοιχεία του ποδοσφαίρου. Είναι ένας προπονητής που μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε καλά στον αγωνιστικό χρόνο. Το μόνο πράγμα που απαιτεί είναι καλό ποδόσφαιρο".

Κριτική αλλά με επιχειρήματα

Ο Ζίκο δεν έκρυβε τη δυσαρέσκεια του για την άδικη κριτική που του ασκούσαν στην Τουρκία. "Δέχομαι την κριτική.

Αυτό που δεν δέχομαι είναι η κριτική χωρίς ανάλυση και επιχειρήματα. Αισθάνομαι αηδιασμένος όταν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πως συμπεριφέρεσαι καθημερινά στη δουλειά σου, σε χτυπούν κάτω από τη ζώνη. Με έχουν χαρακτηρίσει 'μαθητευόμενο' στην Τουρκία.

Όλοι ξέρουν τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο. Μπροστά σε αυτό που υπέφερα εκεί ήταν παιχνιδάκι η καριέρα μου στην Ιαπωνία".

Τα αρνητικά στοιχεία του Ζίκο

Ο Ζίκο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, θα παρακολουθήσει το βράδυ το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο νέος προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας.

Η προπονητική του καριέρα πήρε τα πάνω της όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Τουρκίας με την Φενέρμπαχτσε και έφτασε μέχρι τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Αδιαμφισβήτητα η επιτυχία ήταν τεράστια αλλά οι κακές γλώσσες από την γείτονα χώρα αναφέρουν πως είχε στα χέρια την πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του Τουρκικού πρωταθλήματος.

Στην (Φενέρ) έμεινε για δύο χρόνια (2006-2008, παραιτήθηκε) και στη συνέχεια ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα την Μπουνιοντκόρ στο Ουζμπεκιστάν, πριν πάει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τα άσχημα αποτελέσματα με τους Ρώσους έφεραν και τις πρώτες άσχημες κριτικές προς το πρόσωπο του Ζίκο.

Όπως συμβαίνει συνήθως, όταν μία ομάδα δεν έχει τα αποτελέσματα που θα έπρεπε τότε αρχίζουν να βγαίνουν προς τα έξω τα λάθη του προπονητή, οι παραξενιές του, οι εμμονές του και τα αρνητικά του στοιχεία.

Κάπως έτσι συνέβη και στην περίπτωση του Ζίκο. Ο Τύπος της Ρωσίας βλέποντας την ΤΣΣΚΑ ανήμπορη να κερδίσει και να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο άρχισε τα… ειδικά θέματα ανάλυσης της προπονητικής λογικής του Ζίκο.

Από τα πρώτα στοιχεία που βρήκαμε και μάλιστα ως ένα από τα χειρότερα στοιχεία του Βραζιλιάνου προπονητή ήταν η φυσική κατάσταση της εκάστοτε ομάδας. Ο Ζίκο φέρεται να είναι λάτρης της τακτικής και της τεχνικής βελτίωσης των ποδοσφαιριστών αλλά αδυνατεί να δουλέψει πάνω στην φυσική κατάσταση.

Η ΤΣΣΚΑ χαρακτηρίστηκε ως αδύναμη ομάδα, χωρίς ανάσες και με τους ποδοσφαιριστές να βγάζουν προς τα έξω την δυσαρέσκειά τους για την προετοιμασία. Χαρακτηριστικά είναι αρκετά πρωτοσέλιδα που ανέφεραν πως οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έμοιαζαν να μην έχουν μυς.

(Σας θυμίζει κάτι; Ίσως τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Κετσπάγια στον Ολυμπιακό.)

Το δεύτερο «αμάρτημα» του Ζίκο φέρεται να είναι η εμμονή του στο 4-3-3 (βλ. Σόλιντ). Ο Βραζιλιάνος αρέσκεται στο συγκεκριμένο σύστημα και δύσκολα το αλλάζει ότι και αν γίνεται γύρω του.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Βλάντιμιρ Μασλατσένκο που ήταν τερματοφύλακας της Σπάρτα και της Λοκομοτιβ. «Ο Ζίκο ήταν απίστευτος ως ο ποδοσφαιριστής αλλά δεν κάνει για προπονητής».

[right:gm078v0k]sport24.gr[/right:gm078v0k]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Sep 2009 11:07 #61064 by Frank
[center:3ghgqmg3]Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0 [/center:3ghgqmg3]

Εφτάψυχος... Toro!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αυτός ο Ολυμπιακός! Με απουσίες βασικών παικτών, με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο και με τον νεοπροσληφθέντα Ζίκο στην σουίτα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς στο «καμίνι» του Καραϊσκάκη με το «χρυσό» γκολ του... ταύρου Βασίλη Τοροσίδη (79') κέρδισαν με 1-0 την Άλκμααρ. Μεγάλη επέμβαση του Νικοπολίδη στο 83΄! To gazzetta.gr βρέθηκε στο Φαληρικό γήπεδο.

Μπορεί μέσα σε μια μέρα να γίνει ξανά η ομάδα των επιτυχιών; Και όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να αφήσει πίσω του το άσχημο κλίμα, και με μια τεράστια νίκη να αποδείξει πως είναι «Πολύ σκληρός για να πεθάνει». Το αστείρευτο πάθος των παικτών του, η συγκλονιστική συμπαράσταση των οπαδών του, η εξαιρετική «κατασκοπεία» του Μπάντοβιτς και πάνω απ’ όλα η ηγετική παρουσία του Τοροσίδη έδωσαν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους Πειραιώτες. Ο Κούμαν έμοιαζε «εγκλωβισμένος» από τον Σέρβο τεχνικό του Ολυμπιακού, ο Ελ Χαμνταουί «σβήστηκε» από τους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήκαν με το 1-0.

Στη νέα εποχή «Ζίκο» ο Ολυμπιακός μπαίνει πιο δυνατός, πιο ελεύθερος και με την ψυχολογία στα ύψη. Ο «Ελ Τόρο» αποθεώθηκε από τον κόσμο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την ένεση αδρεναλίνης που χρειάζονταν και πλέον η ομάδα αρχίζει ξανά από την αρχή!

Man of the match: Συγκλονιστικός ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ο πραγματικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Το πάθος του, η εκρηκτικότητα και πάνω απ’ όλα η ουσία του ήταν αυτή που έσπρωξε τον Ολυμπιακό στην επιτυχία. Έβγαζε την ομάδα μπροστά, δημιουργούσε φάσεις, έκοβε στην άμυνα και το σημαντικότερο, σκόραρε!

Αδύναμος κρίκος: Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις για τον Ντιόγκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσφέρει στον Ολυμπιακό τις επιθετικές λύσεις που ήθελε. «Εγκλωβισμένος» από τους αντίπαλους αμυντικούς, δεν κατάφερε να ξεφύγει, ενώ για ακόμα μια φορά δεν είχε την εκρηκτικότητα που χρειάζεται ένας φορ

Στο ύψος του: Παρά την απογοητευτική εικόνα της ομάδας, ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε δυναμικό παρών και μετέτρεψε το «Καραϊσκάκη» σε «παγίδα» για τους Ολλανδούς. Η στήριξη ήταν διαρκής και έδινε ώθηση σε δύσκολα σημεία για τους «Ερυθρόλευκους». Χωρίς μουρμούρα και πάνω απ’ όλα χωρίς ενέργειες που θα έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την έδρα του συλλόγου.

Η γκάφα: Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, στα πρώτα λεπτά ο Ελ Χαμνταούι με εξουδετερωμένο τον Νικοπολίδη και σε κενή εστία... κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Κομβικό σημείο.

Το στραγάλι: Από την αρχή του ματς ο Βίκτορ Κασάι έδειξε τις προθέσεις του για τη μη χρησιμοποίηση καρτών. Χωρίς πολλά προβλήματα, αφού μεταξύ άλλων του έλειψαν και οι δύσκολες φάσεις. Είχε πάντως κάποια προβλήματα, αφού σε σκληρά μαρκαρίσματα των Ολλανδών (σε Ντιόγκο, Τοροσίδη) δεν έβγαλε κάρτα από το τσεπάκι του.

Το ταμείο του gazzetta: Η ψυχική δύναμη νίκησε την σωματική κόπωση και με την συμπαράσταση των οπαδών του, ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του, χωρίς εμπνεύσεις για δημιουργία, με κακές επιλογές από τα άκρα, αλλά με τεράστιο πάθος και ψυχή οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν νικηφόρα στον όμιλο. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ο ηγέτης των Πειραιωτών και με τη στήριξη των εξαιρετικής αμυντικής τετράδας μπόρεσε να πετύχει μια συγκλονιστική νίκη. Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος κατάφερε μέσα σε μια μέρα να τονώσει ψυχολογικά την ομάδα και να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα…

Ολυμπιακός (Μ. Μπάντοβιτς):Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Ζαϊρί, Λεονάρντο (81’ Στολτίδης), Τοροσίδης (85’ Όσκαρ), Λεντέσμα, Ντουντού, Ντιόγκο (75’ Μήτρογλου)

Άλκμααρ (Ρ. Κούμαν): Ρομέρο, Γιάλιενς, Μορένο, Ποκογκνόλι, Ντα Σίλβα (72’ Λουίξ), Σάαρς, Ελ Χαμνταουί (77’ Πελέ), Μαρτένς (80’ Λανς), Ντέμπελε, Μουσαντέ, Χόλμαν

* Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της Αγγελικής Αρκάδη στο Γραφείο Τύπου των πρωταθλητών Ελλάδας, καθότι θα συνεχίσει σ' αυτό της ΑΕΚ.

* To εγχειρίδιο του αγώνα έχει ακόμη τον Τιμούρ Κετσπάγια ως προπονητή του Ολυμπιακού.

* Συνέντευξη του Μαροκινού χαφ Ζαουάντ Ζαϊρί έχει το match programme του αγώνα.Ο άσος του Ολυμπιακού τονίζει μεταξύ άλλων πως η ομάδα του πρέπει να μπει δυνατά και με όρεξη για να πάρει τη νίκη.

Ο Ζαϊρί τόνισε πως περισσότερο τον ανησυχούν ομάδες σαν τις Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης, ότι στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν κάνουν μία καλή πορεία. Επίσης ξεκαθάρισε πως έχει προσαρμοστεί απόλυτα στο νέο περιβάλλον ενώ εξήρε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.

* Στο match programme υπάρχει και μία μίνι συνέντευξη του προπονητή της ΑΖ, Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος διευκρινίζει πως ελπίζει σε μία φανταστική ατμόσφαιρα και μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Μιλώντας για τον Ολυμπιακό τονίζει πως είναι μία δυνατή ομάδα.

* Πάσες... με τον Αλεσάντρο Σίλβα Ντε Ζόουζα ονομάζεται η στήλη που υπάρχει στο περιοδικό του αποψινού ματς. Εκεί ο Ντουντού μιλά για τις προτιμήσεις του, τα χόμπι του και τις καλύτερές του ποδοσφαιρικές στιγμές.

* Η Άρσεναλ έχει τα δικά της... μάτια στον σημερινό αγώνα. Το ματς παρακολουθεί το μέλος του τεχνικού της επιτελείου, Στιούαρτ Χιούστον.

Φάρσα για βόμβα στο ξενοδοχείο της Άλκμααρ!

Κάποιοι άγνωστοι επέλεξαν να περάσουν την ώρα τους κάνοντας φάρσα για βόμβα στο ξενοδοχείο που διέμενε η Άλκμααρ. Με το που έγινε το τηλεφώνημα ακολουθήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και κατόπιν τούτου διαπιστώθηκε ότι πολύ απλά δεν είχε μπει ποτέ βόμβα...

[right:3ghgqmg3]gazzetta.gr[/right:3ghgqmg3]

Το γκολ του Βασίλη Τοροσίδη
[youtube:3ghgqmg3]
[/youtube:3ghgqmg3]

More
18 Sep 2009 01:46 #61125 by lavezzi7
Η χορογραφία των οργανωμένων φίλων της ΘΥΡΑΣ 7 στο παιχνίδι με την Άλκμααρ.

[youtube:2p64s9lf]
[/youtube:2p64s9lf]

Όπως ακριβώς είχα ενημερώσει...ATTACK NOW!!!
Ομάδα και κόσμος μια γροθιά σε μια φανταστική ατμόσφαιρα.
Πολύτιμοι πόντοι για τον Θρύλο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο,γενικά.

More
18 Sep 2009 15:25 #61145 by lavezzi7
Θεοδωρίδης: "Σεβάστηκα την άποψη του Ζίκο"

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος αναμένεται να παραχωρήσει τη θέση του γενικού αρχηγού στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, εξηγεί πως παρά την αποχώρησή του θα παραμείνει κοντά στην ομάδα.

Με δηλώσεις του στον “Novasportfm” ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είπε πως σεβάστηκε την απόφαση του νέου τεχνικού της ομάδας Ζίκο.

"Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για εμένα"

"Τα χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό άλλαξαν επτά προπονητές και όλοι τους μιλούν με τα καλύτερα λόγια για μένα. Το πρώτο που κοιτάζω εγώ είναι το θέμα του προπονητή. Αυτός είναι ο βασιλεύς της ομάδας, αυτός διατάζει. Από τη στιγμή που είπε ο Ζίκο ότι δεν θέλει κανέναν να ανακατεύεται, εγώ είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τη γνώμη του, να φύγω και να τον αφήσω να κάνει τη δουλειά του. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και κοστίζει μία περιουσία. Όλα θα πάνε καλά, δεν αλλάζει τίποτα στον Ολυμπιακό. Εγώ παραμένω σαν αντιπρόεδρος του συλλόγου. Ο όρος γενικός αρχηγός είχε μπει από τον πρόεδρο για μένα και τον απέσυρε τώρα που έφυγα".

"Έγινε πανζουρλισμός"

"Οι παίκτες με συγκίνησαν. Πανζουρλισμός έγινε. Χαιρέτησα όλο το προσωπικό, γιατί τα πρωταθλήματα δεν τα δίνουν μόνο οι παίκτες, αλλά το σύνολο των εργαζομένων. Είπα στους παίκτες ότι το μόνο που ζητώ από αυτούς είναι να νικήσουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα".

"Καμία δραχμή από τον Ολυμπιακό"

"Δεν θα πάω στην Τούμπα. Όταν χρειαζόταν, δεν έλειψα ποτέ από καμία μάχη. Πρώτος πήγαινα και τελευταίος έφευγα. Δεν είναι δικό μου θέμα αν θα πάω. Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν τελείως ανιδιοτελής. Δεν πήρα από τον Ολυμπιακό ούτε δραχμή. Όλα τα έκανα και τα κάνω για την τρελή αγάπη που έχω στον Ολυμπιακό. Θα παραμείνω δίπλα στην ομάδα με τον τρόπο που ξέρω εγώ. Δεν ξέρω ακόμη αν θα είναι ο Ζίκο στην Τούμπα. Για να τα λέμε όλα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον άνθρωπο αυτό να κάνει το ντεμπούτο του στην Τούμπα".

More
18 Sep 2009 15:27 #61146 by lavezzi7
Ρ. Κάρλος: "Ιδανική λύση ο Ζίκο"

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ζίκο, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος μετακόμισε στην Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε, κατόπιν εισήγησης του πρώτου.

Το κορυφαίο αριστερό μπακ της τελευταίας δεκαετίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Goal" μίλησε για τις εμπειρίες του από τον τεχνικό του Θρύλου.

"Όταν πήγα στη Φενέρ το 2007, ο Ζίκο είχε φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα ήδη από την πρώτη σεζόν που είχε αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Είχε ζητήσει και το κατάφερε να έρθουν στην ομάδα οι Ντιέγκο Λουγκάνο, Εντου Ντρασένα, Κέζμαν και Ντέιβιντ, προκειμένου να μπορέσει να ''χτίσει'' ένα σύνολο που θα έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο και θα έπαιρνε αποτελέσματα. Για μένα ήταν φοβερά σημαντικό να δουλεύω και με συμπατριώτη μου και πολύ περισσότερο με κάποιον που θεωρείται ακόμα από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών.

Υπό την καθοδήγησή του η Φενέρ έκανε την καταπληκτική πορεία της στην Ευρώπη τη σεζόν 2007-08. Στην Τουρκία και τη Φενέρ όλοι τον λατρεύουν και αυτό αποδεικνύεται πως μέχρι τώρα τον φωνάζουν ''βασιλιά Αρθούρο''.

Πολλοί δεν τον πίστευαν όταν είχε έρθει από την Ιαπωνία, αλλά πέτυχε να οδηγήσει τη Φενέρ στην κατάκτηση τίτλων και σε διακρίσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να τον θεωρούν ως τον πλέον επιτυχημένο προπονητή του συλλόγου.

Δεν είχε πρόβλημα να συντονίσει μια ομάδα που στις τάξεις της είχε όχι μόνο νεοφερμένους παίκτες, αλλά και παίκτες-ονόματα. Για να γίνει αυτό δεν απαιτείται να γνωρίζεις μόνο το θεωρητικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, αλλά και να μπορείς να διαχειριστείς το έμψυχο υλικό που έχεις στα χέρια σου.

Του αρέσει να βγαίνει νικητής, χωρίς όμως να μεταδίδει στις ομάδες του άγχη και εμμονές. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε ήδη δουλέψει σε κάποιον καλό ευρωπαϊκό σύλλογο και ο Ολυμπιακός θα του προσφέρει την ευκαιρία να υλοποιήσει και τις δικές του φιλοδοξίες αλλά και της νέας του ομάδας".

More
20 Sep 2009 15:44 #61304 by Frank
[center:2lw86gn7]Pre Game: Παοκ - Οσφπ (20/09, 21:15 - Nova) [/center:2lw86gn7]

Δειτε το τρέιλερ του sport24.gr για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Παρακολουθήστε το ρετρο βιντεο του sport-fm.gr για τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός από το 1973 μέχρι και το 1992.

Χωρίς... φορ στην Τούμπα

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχει ο Ολυμπιακός κάνει το δίδυμο των Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Ανδρέα Νινιάδη να παρατάξει πολλούς αμυντικογενείς παίκτες απόψε στην Τούμπα (21:15 Novasports 1). Σκέψεις για Στολτίδη στην αρχική ενδεκάδα από Μπάντοβιτς. Να κρατήσει τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Ελλάδας θέλει ο Ζίκο ενώ ο Κετσπάγια αποχαιρέτησε τους πρώην παίκτες του. Λεντέσμα: «Δεν μας προβληματίζει η Τούμπα». Ντιόγκο: «Νίκη στη Θεσσαλονίκη».

Ο προσωρινός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» είδε το τελευταίο... θύμα να είναι ο Ζαουάντ Ζαϊρί και το ιατρικό απουσιολόγιο γεμάτο από τους Γκαλέτι, Μαρέσκα, Ντάρμπισιρ, Ντομί και Σοϊλέδης. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να αγωνιστεί με βασικό τον Ιεροκλή Στολτίδη.

Ο Μπάντοβιτς σκέφτεται να παρατάξει τους πρωταθλητές με τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ολοφ Μέλμπεργκ και Αβράαμ Παπαδόπουλο, έχοντας στα δεξιά τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ και στα αριστερά τον Ραούλ Μπράβο.

Το μεγάλο ερωτηματικό, όμως είναι η μεσαία γραμμή. Η μια σκέψη του Σέρβου είναι να έχει στα χαφ τους Ντουντού, Λεντέσμα και Στολτίδη με τον Τοροσίδη να αγωνίζεται ως δεξί χαφ και τον Λεονάρντο αριστερό χαφ ενώ στην επίθεση να είναι ο Μήτρογλου.

Το άλλο πιθανό σχήμα του Ολυμπιακού είναι στο κέντρο να ως ανασταλτικός μέσος ο Ντουντού με έναν εκ των Λεντέσμα ή Στολτίδη και μπροστά τους ο Ντιόγο ή ο Όσκαρ ενώ δεν χάνει την θέση του στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου και στα άκρα της μεσαίας γραμμής οι Τοροσίδης και Λεονάρντο.

Στην αποστολή βρίσκονται ακόμα οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος και Γ. Παπαδόπουλος. Ο Μπάντοβιτς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γκαλέτι, Ντάρμπισαϊρ, Μαρέσκα, Ντόμι, Σοϊλέδη και Ζαϊρί.

Λεντέσμα: «Δεν μας προβληματίζει η Τούμπα»
Ο Κριστιάν Λεντέσμα θα κάνει... ντεμπούτο στη Τούμπα καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού πάντως δεν προβληματίζεται για την καυτή ατμόσφαιρα «Ξέρω ότι είναι ένα δύσκολο γήπεδο, μια καυτή έδρα, αλλά έχουμε παίξει και άλλες φορές σε τέτοια γήπεδα και δεν μας προβληματίζει. Προσωπικά θα παίξω για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο και ελπίζω να συνδυάσω αυτό το ματς με μία νίκη. Έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε. Είναι κρίμα που θα λείψει ο Ζαϊρί όπως μάθαμε την τελευταία στιγμή, όπως είναι κρίμα που θα λήψει ο Γκαλέτι και ο Μαρέσκα. Ο Ζίκο είναι γνωστός σε όλους. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες και τώρα θα είναι προπονητής μας. Ελπίζω και περιμένω το καλύτερο με τον προπονητή".

Ντιόγκο: «Νίκη στη Θεσσαλονίκη»
Ο Ντιόγκο είτε αγωνιστεί βασικός είτε ως αλλαγή θα παλέψει για τη νίκη στην Τούμπα με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να κάνει λόγο για ότι καλύτερο στη Θεσσαλονίκη «Ξέρουμε το γήπεδο αυτό και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο παρά τα προβλήματα μας. Όλοι θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε τη νίκη. Με τον νέο προπονητή θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε για τον Ολυμπιακό. Τον γνωρίζουν όλοι και είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε μαζί του. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου για το καλύτερο».

Ντουντού: «Καλό η αλλαγή»
Ο Ντουντού μόνο καλά λόγια είχε να πει για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού δεν φοβάται την Τούμπα και θέλει τη νίκη «H Τούμπα είναι μία δύσκολη έδρα αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Θέλουμε τη νίκη. Εμείς κάναμε τη μεγάλη... επιστροφή στο παιχνίδι με την Αλκμάαρ. Δείξαμε τον καλό μας εαυτό. Είχαμε πολύ πάθος και αρκετά... νεύρα στο παιχνίδι μας. Καταφέραμε και αλλάξαμε προς το καλύτερο την εικόνα μας. Για μένα είναι κάτι εξαιρετικό που η ομάδα συνεργάζεται πλέον με τον Ζίκο. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο εκτός από κολακευτικά λόγια. Είναι μεγάλη τύχη και για την ομάδα και για μένα που θα έχω έναν προπονητή από την Βραζιλία στην Ευρώπη. Πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι η αλλαγή θα κάνει καλό».

Ζίκο: «Μεγάλη ευθύνη»
Ο Ζίκο θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ και όπως δήλωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα θέλει να κρατήσει τον Ολυμπιακό στους τίλους: «Είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς, να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό στους τίτλους. Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα. Είδα το ματς με την Άλκμααρ και το κοινό της ομάδας είναι φανατικό. Πιστεύω ότι την Τρίτη θα προπονήσω για πρώτη φορά την ομάδα, για το παιχνίδι της Τετάρτης. Το ντεμπούτο μου θα είναι με την ΑΕΚ, ένα κλασικό ντέρμπι. Το ματς θα είχε διεξαχθεί, αλλά είχε αναβληθεί λόγω των πυρκαγιών στην Αθήνα».

Αποχαιρέτησε ο Κετσπάγια
Ο Τιμούρ Κετσπάγια αποχαιρέτησε τους πρώην παίκτες του και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο Γεωργιανός τεχνικός ευχήθηκε να ήταν ποδοσφαιριστής και όχι προπονητής: «Χάρηκα που συνεργάστηκα μαζί σας και όπου και να βρίσκομαι θα λέω ότι έχω φίλους στον Ολυμπιακό. Εσάς. Μακάρι σε αυτή την ομάδα να ήμουν παίκτης και όχι προπονητής. Διότι το έργο των προπονητών στον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο. Δεν είμαι ο άνθρωπος που παρουσιάζουν οι εφημερίδες. Δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί σας και πιστεύω ότι δεν έχετε κι εσείς μαζί μου. Περάσαμε στους ομίλους και αν έμενα στην ομάδα, είμαι βέβαιος ότι θα παίζαμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

[right:2lw86gn7]gazzetta.gr[/right:2lw86gn7]

More
20 Sep 2009 21:27 #61314 by Frank
Σημερα η εκπομπη ΤΣΙΠΣ του Sentra fm ειχε αφιερωμα στις δηλωσεις που εγραψαν ιστορια ...

μια απο αυτες ειναι οι δηλωσεις που εκανε ο Κοκκαλης για την αποκτηση του Timur ... απολαυστε την :wink:

[youtube:26ofb3mr]
[/youtube:26ofb3mr]

:bduh:

More
20 Sep 2009 22:05 #61316 by Μάνος Γρυπάρης
ΧΑΑΧΑΧΑχαχαχαχα! Θεός ο Socrates!
Το ήξερα ότι δεν θα προλάβει να κάνει ΟΥΤΕ παρέλαση ο Γεωργιανός!
Αλλά όταν τα λένε του Κόκκαλη που τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα δεν τους ακούει. Τι να κάνουμε, This is Greece... =D>

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
20 Sep 2009 23:19 #61322 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Δεύτερο «σπίτι» του!

http://engine.feed.gr/?catid=10485&imgid=7772310&srcid=1041&type=11487

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον σχεδόν... αποδεκατισμένο Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν την ευκαιρία να φύγουν νικητές από την Τούμπα, με γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 90ό λεπτό για το 2-1, στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Οι πρωταθλητές παραμένουν αήττητοι στην έδρα του «δικέφαλου» για 12ή χρονιά στο πρωτάθλημα και κοιτούν πλέον από πιο κοντά τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (μείωσαν στους 5, έχοντας ματς λιγότερο).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3΄: Ο Σορλέν φτάνει από τα αριστερά ως την περιοχή και γεμίζει στον Βιεϊρίνια, αυτός δοκιμάζει το σουτ στην κίνηση, η μπάλα έφυγε άουτ
10΄ ΓΚΟΛ: Εκτέλεση κόρνερ του Σορλέν από τα αριστερά, στο πρώτο δοκάρι η -δύσκολη και υπέροχη- γυριστή κεφαλιά του Βιεϊρίνια, για το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ
20΄: Ο Φωτάκης δοκιμάζει το σουτ περίπου από τα τριάντα μέτρα, ο Νικοπολίδης μπλοκάρει σταθερά
41΄ ΓΚΟΛ: Ο Τοροσίδης σεντράρει από δεξιά και σχεδόν πάνω στην τελική γραμμή, ο Ντιόγο μένει αμαρκάριστος και με κεφαλιά ισοφαρίζει για τον Ολυμπιακό σε 1-1
59΄: Ο Τοροσίδης σεντράρει από δεξιά για το κεφάλι του Ντιόγο, ο Βραζιλιάνος πιάνει τη σκαστή κεφαλιά, ο Χαλκιάς μπλοκάρει σταθερά
69΄: Κόρνερ του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, ο Φιλομένο πιάνει την κεφαλιά προ του Νικοπολίδη, η μπάλα φεύγει άουτ
74΄: Κόρνερ του ΠΑΟΚ από τα δεξιά, ο Τσιρίλο πιάνει καλά την κεφαλιά, η μπάλα φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη
75΄: Ο Φωτάκης προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Νικοπολίδη από μακριά, η μπάλα φεύγει μόλις άουτ
76΄ ΔΟΚΑΡΙ: Από βαθιά μπαλιά του Σορλέν, ο Φιλομένο τσίμπησε την μπάλα υπέροχα προ του Μέλμπεργκ και σούταρε στο τετ α τετ με τον Νικοπολίδη, η μπάλα τράνταξε το «ερυθρόλευκο» δοκάρι και απομακρύνθηκε
80΄: Ο Ζεβλάκοφ με πλάγιο βρίσκει τον Μήτρογλου μέσα στην περιοχή που με πλάτη στο τέρμα γυρίζει και σουτάρει με τη μία, σε ετοιμότητα ο Χαλκιάς διώχνει με γροθιές
90΄ ΓΚΟΛ: Ο Ντουντού γεμίζει στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Τοροσίδης με κεφαλιά-πάσα δίνει έτοιμο γκολ στον Αβραάμ Παπαδόπουλο που με νέα κεφαλιά χαρίζει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 2-1

ΣΚΟΡΕΡ: 10΄ Βιεϊρίνια - 41΄ Ντιόγο, 90΄ Παπαδόπουλος
ΔΟΚΑΡΙ: 76΄ Φιλομένο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκκος (Κέρκυρας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29΄ Φωτάκης, 46΄ Φιλομένο - 60΄ Λεονάρντο
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Πάμπλο Γκαρσία (83΄ Ίβιτς), Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια (88΄ Κονσεϊσάο), Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (46΄ Φιλομένο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Λεντέσμα, Στολτίδης (77΄ Μήτρογλου), Λεονάρντο (86΄ Όσκαρ), Τοροσίδης, Ντιόγο (88΄ Γκαλίτσιος)

[right:e2yml874]Πηγή:goalday.gr[/right:e2yml874]

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
20 Sep 2009 23:21 #61323 by Frank
Κοίτα να δεις που θα γκρινιάζουν οι Ολυμπιακοί επειδή θα φύγει από προπονητής ο Μπάντοβιτς ... :roll: