Χωρίς «Κάρα» στη Μαδρίτη
Ο Γιώργος Καραγκούνης, όπως όλα δείχνουν, δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ο Ελληνας μέσος έχει υποστεί διάστρεμμα ψηλά προς την περόνη. Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ο Ντέιβιντ από τους πράσινους καθώς δικαιώθηκε η Παλμέιρας στην δικαστική διαμάχη. Ιταλικά σενάρια φέρνουν τον Καλάτζε στο τριφύλλι.
Ο «Κάρα» έγινε αναγκαστική αλλαγή στην πρεμιέρα στο 80' και καλά – καλά δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού φαίνεται να έχει πάθει διάστρεμμα αλλά όλα θα φανούν σήμερα με τις πιθανότητες συμμετοχής στην Μαδρίτη να μην είναι με το μέρος του.
Χάνεται ο Ντέιβιντ(
Ορατός είναι ο κίνδυνος ο Ντέιβιντ να πάψει να είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός των πρασίνων βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την πρώην ομάδα του την Παλμέιρας. Την Παρασκευή έγινε η δίκη στο Εργατικό Δικαστήριο του Σάο Πάολο, με την δικαστή Κλαούντιο Ζεράτι να αποφασίζει την δικαίωση της βραζιλιάνικης ομάδας σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ντέιβιντ πρέπει να αφήσει την Φλαμένγκο, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό, και να επιστρέψει στην Παλμέιρας. Πάντως, θα ασκηθεί έφεση αύριο ο δικηγόρος του παίκτη, Μαρσέλο Σοάρες.
Με αυτή τη εξέλιξη το συμβόλαιο του νεαρού αμυντικού με τον Παναθηναϊκό ακυρώνεται και ο παίκτης μέχρι να βγει η οριστική απόφαση δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε κανέναν σύλλογο.
Ο Ντέιβιντ δεν δείχνει να ανησυχεί όπως δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι αυτή η απόφαση δεν θα είναι η οριστική, οπότε ούτε θα γιόρταζα αν ήταν θετική ούτε απελπίστηκα τώρα. Ξέρω ότι θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη. Το μυαλό μου είναι 100% στη Φλαμένγκο αυτή τη στιγμή». Στο πράσινο στρατόπεδο απλά περιμένουν την απόφαση της έφεσης.
Σενάρια για Καλάτζε
Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει κίνηση για μια ακόμη μεταγραφή και από την Ιταλία στέλνουν στην Ελλάδα τον Κάχα Καλάτζε. Ο Γεωργιανός αμυντικός της Μίλαν φέρεται να είναι μέσα στους μεταγραφικούς στόχους του τριφυλλιού με ένα σάιτ από την γειτονική χώρα να αναφέρει: «Η Μίλαν φέρεται να έλυσε το θέμα με τον Κάχα Καλάτζε. Η Λάτσιο ενδιαφερόταν για αυτόν ενώ τις τελευταίες ώρες προστέθηκε και ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Λεονάρντο (προπονητής) ζήτησε να παραμείνει». Πάντως, ακόμη και αν οι «ροσονέρι» τον αφήσουν να φύγει οι πράσινοι δύσκολα θα κινηθούν για την απόκτηση του.
[right:2y11suh3]
gazzetta.gr[/right:2y11suh3]
Λέτο: «Χαίρομαι που το όνομά μου έγινε σύνθημα»!
Ποιος θα φανταζόταν πέρσι πως ένα χρόνο μετά ο αγαπημένος των οπαδών του Ολυμπιακού θα γνώριζε την αποθέωση από τους αντίστοιχους του αιωνίου αντιπάλου, Παναθηναϊκού… Και όμως ο Σεμπαστιάν Λέτο το κατάφερε! Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα στόματα των «πράσινων» φιλάθλων: «Χαίρομαι πολύ που οι οπαδοί φώναξαν το όνομά μου. Βρίσκομαι ακόμα στο 80-90% της απόδοσης που μπορώ να πιάσω», τόνισε μεταξύ άλλων.
«Είναι πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος. Συνήθως δε σκοράρω, όμως είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός κέρδισε, νιώθω καλά. Πλέον είμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση και κοιτάζουμε την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League. Η πρόκριση είναι δύσκολη υπόθεση αλλά δεν είναι κάτι ακατόρθωτο», τόνισε ο νεοαποκτηθείς άσος του «τριφυλλιού» (σημείωσε τα δύο από τρία τέρματα της ομάδας του) και κατέληξε:
«Χαίρομαι πολύ που οι οπαδοί φώναξαν το όνομά μου. Βρίσκομαι ακόμα στο 80-90% της απόδοσης που μπορώ να πιάσω».
Από τη μεριά του, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου είπε: «Εκείνο που μετράει είναι η νίκη στην πρεμιέρα. Ιδιαίτερα από την στιγμή που επιτεύχθηκε και σ' ένα γήπεδο με κακή παράδοση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι πετύχαμε τρία γκολ και δεν δεχθήκαμε καλά. Νομίζω ότι η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο».
Τονωτικό εν όψει Μαδρίτης
Η νίκη επί του Εργοτέλη με 3-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» δίχως να εντυπωσιάσουν, αλλά όντας ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί, κατάφεραν να μπουν στο μαραθώνιο με τρεις βαθμούς απέναντι σε μία ομάδα που τους είχε νικήσει δύο φορές την περασμένη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Ο Χενκ Τεν Κάτε έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, λαμβάνοντας υπόψη και την κόπωση από την προσπάθεια της Τετάρτης κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ολλανδός τεχνικός αισιοδοξεί πως παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα του θα παρουσιάζεται και καλύτερη, αποκτώντας ομοιογένεια.
Για το καλύτερο δυνατό
Τα βλέμματα όλων στον Παναθηναϊκό στρέφονται πλέον στον επαναληπτικό της Τρίτης για τα play-offs του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν». Η ήττα με 3-2 στον πρώτο αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ελπίδες πρόκρισης, αλλά οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όσες τους έχουν απομείνει ή τουλάχιστον να… πέσουν μαχόμενοι.
«Είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πάμε χωρίς άγχος. Όλα γίνονται», είπε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ ο Σεμπαστιάν Λέτο τόνισε πως το έργο της πρόκρισης «… δεν είναι ακατόρθωτο».
Εξαιρετικά αμφίβολη για το ματς κόντρα στους «ροχιμπλάνκος» είναι η συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη. Ο διεθνής μέσος υπέστη διάστρεμμα στην περόνη του αριστερού του ποδιού και στην προπόνηση της Κυριακής θα φανεί αν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Επίσης θα φανεί αν ο Χενκ Τεν Κάτε θα πάρει μαζί του στη Μαδρίτη τον Νίκο Σπυρόπουλου ή θα τον κρατήσει εκτός ομάδας μετά το επεισόδιο που είχαν στην προπόνηση της Πέμπτης. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας για την ισπανική πρωτεύουσα.
Ουδέν θέμα Καλάντζε
Δημοσίευμα της «Gazzetta Dello Sport» ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Κάχα Καλάντζε, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Οι «πράσινοι» αν ενισχυθούν θα το κάνουν με παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί εκτός από στόπερ και ως δεξιός μπακ, ενώ ο Γεωργιανός άσος της Μίλαν αγωνίζεται αμυντικός και αριστερός μπακ.
[right:2y11suh3]
sport-fm.gr[/right:2y11suh3]