Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Παναθηναϊκός 2009/2010

More
19 Jul 2009 12:19 #56789 by Frank
Σισέ: "Το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα"

Εντυπωσιασμένος από τον Παναθηναϊκό τον οποίο θεωρεί το καλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα και τον Σωτήρη Νίνη για τον οποίο τονίζει πως είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εμφανίστηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ.

"Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος και χαρούμενος με τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε όλοι στην δουλειά που κάνουμε. Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ, το ήξερα και ειλικρινά είμαι εντυπωσιασμένος".

-Τι είναι αυτό που σε έκανε να πάρεις την τελική απόφαση και να υπογράψεις συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό;

"Για να είμαι ειλικρινής με έπεισε το πρότζεκτ που μου παρουσίασαν το οποίο ήταν πολύ καλό. Επίσης η ευκαιρία που μου δίνεται να παίξω και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ και επειδή ο Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα. Οπότε η απόφαση για μένα δεν ήταν δύσκολη".

-Πως κρίνεις την ποιότητα της υπόλοιπης ομάδας και των συμπαικτών σου μετά από τις πρώτες δύο εβδομάδες μαζί τους;

"Όπως είπα είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με τους παίκτες και την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν η οποία θα ξεκινήσει από την πρόκριση μας στο Τσάμπιονς Λιγκ".

-Θεωρείς ότι έχεις προσαρμοστεί ήδη στον Παναθηναϊκό η θέλεις περισσότερο χρόνο για συνηθίσετε ο ένας τον άλλο;

"Ναι πιστεύω ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλο όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αλλά όσον αφορά εμένα και την προσαρμογή μου στον Παναθηναϊκό θεωρώ ότι το κλαμπ είναι μια μεγάλη οικογένεια και όλοι με υποδέχτηκαν ζεστά και πολύ θερμά και αισθάνομαι σαν το σπίτι μου ήδη. Αλλά στο γήπεδο όλοι οι παίκτες χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής για να συνηθίσουν ο ένας τον άλλο".

-Όταν ήρθες στο αεροδρόμιο σε υποδέχτηκαν περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού ενώ καθημερινά νοιώθεις την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο σου, είναι μεγάλες οι προσδοκίες, είναι το βάρος πολύ μεγάλο;

"Έχω συνηθίσει την πίεση και για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που μου αρέσει. Δεν μου αρέσει όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Τα προτιμώ όταν είναι έτσι. Ήμουν πολύ χαρούμενος με την υποδοχή. Η οικογένεια μου δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκε αλλά δεν περίμεναν τόσο πολύ κόσμο και για να πω την αλήθεια μου άρεσε πάρα πολύ και ανυπομονώ να ξεκινήσω".

-Πριν έρθεις στην ομάδα σίγουρα γνώριζες κάποιους παίκτες, τον Ζιλμπέρτο, τον Καραγκούνη πιθανότατα. Τώρα μετά από δύο εβδομάδες που έχεις δει από κοντά και τους υπόλοιπους παίκτες είναι αυτός που σου έχει κάνει εντύπωση, που τον έχεις ξεχωρίσει;

"Μου αρέσει πάρα πολύ ο Νίνης. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Θα μπορούσα να πω ότι είναι το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες οι οποίοι είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Επειδή όμως είμαι επιθετικός και σίγουρα μπορώ να κρίνω καλύτερα τους επιθετικούς θεωρώ ότι ο Νίνης είναι το μέλλον".

-Στον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Παναθηναϊκός έχεις διαπιστώσει διαφορές;

"Όπως είπα και πριν ήμαστε πολύ σοβαροί. Προσπαθούμε να έχουμε καλή οργάνωση τακτικά και να είμαστε ποιοτικοί αλλά είναι θέμα χρόνου να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλο γιατί υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες και χρειαζόμαστε παιχνίδια και χρόνο όλοι μαζί".

-Η ομάδα παίζει μόνο με έναν επιθετικό, δεν ξέρω αν θα ήθελες να έχεις δίπλα σου και έναν ακόμα επιθετικό μαζί;

"Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι εδώ για να παίρνω αποφάσεις. Είμαι εδώ για να κάνω ότι μου πουν. Αν ο προπονητής πει ότι θα παίξουμε με δύο επιθετικούς θα παίξουμε με δύο αν πει με έναν θα παίξουμε με έναν. Ένας παίκτης πρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση. Αν είναι ένας είναι ένας αν θα είναι δύο τότε και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα".

-Σε δέκα μέρες η ομάδα δίνει το πρώτο της επίσημο ματς αντιμετωπίζοντας την Σπάρτα Πράγας για τα προκριματικά θεωρείς ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη;

"Ναι σίγουρα. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Ξέρουμε ότι θέλουμε να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένα κλαμπ που ανήκει στις μεγάλες διοργανώσεις όπως αυτή και είμαι πεπεισμένος ενώ έχω εμπιστοσύνη και στους συμπαίκτες μου ότι θα είμαστε έτοιμοι".

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Τεν Κάτε, έχεις δουλέψει με πολλούς μεγάλους προπονητές πως τον βλέπεις;

"Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, ξέρει τι θέλει. Έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς και πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες του και όλα θα πάνε καλά. Είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο θέλει να παίξει ποδόσφαιρο η ομάδα είναι και ο τρόπος που μου ταιριάζει. Γιατί θέλει γρήγορο ποδόσφαιρο και συνέχεια την μπάλα μπροστά. Οπότε μου ταιριάζει και είναι πολύ καλό".

-Πότε πιστεύεις ότι θα σε δούμε στο 100% της απόδοσης σου;

"Για την ώρα έχω μόνο δύο εβδομάδες προπόνησης αλλά πιστεύω ότι θα έρθει πολύ γρήγορα. Δεν είμαι από τους παίκτες που παίζουν στο 70% ή 80%. Όταν παίζω προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό. Κάθε μέρα που περνάει προσπαθώ να βελτιώνομαι όλο και πιο πολύ για να αυξήσω τον βαθμό ετοιμότητας μου. Την Δευτέρα έχουμε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι και θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερο".

-Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν είναι ο τίτλος θεωρείς ότι είναι κάτι που μπορείτε να καταφέρετε;

"Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Θα πρέπει να δούμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα. Ξέρω ότι τα ντέρμπι είναι με τον Ολυμπιακό και σημαίνουν κάτι ξεχωριστό αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι κίνητρο για να παίξεις κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρέπει όμως να είσαι συγκεντρωμένος και στις πιο μικρές ομάδες. Θεωρώ ότι εκεί κρίνεται ο τίτλος. Όταν χάνεις βαθμούς από τις μικρές ομάδες τότε είναι που χάνεις πόντους. Δεν χρειάζεσαι κάτι το παραπάνω για να παίξεις καλά με τον Ολυμπιακό επειδή ξέρεις τη σημασία του παιχνιδιού. Όπως είπα και πριν αν και δεν θέλω να τις ονομάζω "μικρές ομάδες" αυτές πρέπει να κερδίσεις και να μην χάσεις βαθμούς".

-Ανέφερες το όνομα του Ολυμπιακού και οι οπαδοί περιμένουν από σένα γκολ στο μεγάλο ντέρμπι…

"Ναι σίγουρα αλλά όπως είπα κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, όχι μόνο ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ πρέπει να είμαστε στο 100% έτοιμοι σε κάθε ματς μόνο τότε θα κερδίσουμε τον τίτλο. Αν δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι".

-Είχες πει ότι θα βάψεις πράσινα τα μαλλιά σου, να περιμένουμε να το δούμε…

"Ναι, ναι το είχα υποσχεθεί. Είμαι κάποιος που όταν δίνω τον λόγο μου τον κρατάω. Οπότε θα το κάνω και στη συνέχεια θα επανέλθω στα βασικά, θα ξυρίσω τα μαλλιά μου και θα βάζω γκολ".

-Ο Ολυμπιακός πήρε έναν καινούριο αμυντικό τον Μέλμπεργκ από την Γιουβέντους και τον ρώτησαν για σένα και είπε ότι δεν σε θυμάται επειδή ήσουν τραυματίας. Έχεις να του απαντήσεις κάτι …

"Όχι, παίξαμε αντίπαλοι μια φορά με την Λίβερπουλ και κερδίσαμε. Από εκεί και πέρα δεν είχα την ευκαιρία να παίξω απέναντι του γιατί όντως ήμουν τραυματίας. Τον σέβομαι είναι καλός παίκτης, καλός αμυντικός αλλά θα δούμε στον αγωνιστικό χώρο".

-Κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι την μεταγραφή σου και θεώρησαν ότι έκανες ένα βήμα πίσω στην καριέρα σου. Έχεις κάτι να τους πεις;

"Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω χρόνο για να σκέφτομαι τι λένε οι άλλοι. Είμαι εδώ, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και το τι λένε δεν με νοιάζει. Με ενδιαφέρει τι λένε για μένα οι άνθρωποι της ομάδας και η οικογένεια μου. Αυτοί είναι ευτυχισμένοι, εγώ είμαι ευτυχισμένος οπότε κάθε τι άλλο δεν έχει σημασία".

-Μπροστά σου υπάρχει η πρόκληση του να συμμετέχεις στο Μουντιάλ με την Εθνική Γαλλίας τι θεωρείς ότι θα πρέπει να κάνεις για να μπορέσεις να κερδίσεις και πάλι την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού τεχνικού;

"Με το να είμαι πολύ καλός στα παιχνίδια και να σκοράρω γκολ σε κάθε ματς, αυτός είναι ο τρόπος. Για να είμαι ειλικρινής δεν πιέζω πολύ τον εαυτό μου, απλά θα παίζω το ποδόσφαιρο μου και θα προσπαθώ να σκοράρω".

-Με πόσα γκολ θα είσαι ευχαριστημένος, ποιος είναι ο στόχος σου;

"Δεν μπορώ να σας πω. Βλέπω το μάξιμουμ. Αλλά αν βάλω δέκα και βγούμε πρωταθλητές θα είναι μια χαρά. Αν βάλω είκοσι και πάρουμε το πρωτάθλημα ακόμα καλύτερα αλλά και πέντε να βάλω και κατακτήσουμε τον τίτλο τότε και πάλι καλά".

-Βλέπεις τον Παναθηναϊκό ως την ομάδα με την οποία θα μπορέσεις να διεκδικήσεις την επιστροφή σου στην Εθνική ομάδα;

"Ναι σίγουρα. Εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου, εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, εμπιστεύομαι τον προπονητή μου και είμαι σίγουρος ότι αν όλοι μαζί τα πάμε καλά τότε όχι μόνο εγώ αλλά και οι άλλοι συμπαίκτες μου όπως ο Λέτο, αλλά και αρκετοί Έλληνες παίκτες θα μπορέσουν να πάνε στα εθνικά τους συγκροτήματα. Είμαστε μια ομάδα αν τα καταφέρουμε τότε θα είναι καλό για όλους μας".

-Έχεις παίξει στην Οσέρ, την Λίβερπουλ, την Μαρσέιγ, την Σάντερλαντ ο Παναθηναϊκός σε ποια ομάδα βρίσκεται πιο κοντά σε αυτές με βάσει τις συνθήκες που έχεις συναντήσει;

"Όσον αφορά το ποδόσφαιρο είναι τόσο καλά όσο και στις άλλες ομάδες που έχω παίξει. Όσον αφορά την πόλη και τον κόσμο που με κάνει να νοιώθω πολύ άνετα είναι σαν την Μαρσέιγ επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί και με έχουν υποδεχτεί πολύ καλά. Νοιώθω σαν να είμαι στην Μασσαλία".

-Θεωρείς ότι η μεταγραφή σου έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με του Ανελκά ο οποίος πήγε στην Τουρκία και επέστρεψε και πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ και την Εθνική ομάδα;

"Όπως είπα σέβομαι κάθε παίκτη και πολύ περισσότερο τον Ανελκά ο οποίος είναι και φίλος μου και πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Νικολάς. Είναι κάτι το διαφορετικό. Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους, να σκοράρω γκολ και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

Όχι για να χρησιμοποιήσω τον Παναθηναϊκό για να πάρω μεταγραφή σε άλλο σύλλογο. Τώρα είμαι εδώ και θα είμαι για ένα, δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια. Δεν ήρθα για να χρησιμοποιήσω τον σύλλογο. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος που εκμεταλλεύεται το αβαντάζ και φεύγει και λέει αντίο. Δεν είμαι εγώ αυτός. Είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα δούμε".

-Θεωρείς ότι με την παρουσία σου εδώ δίνεις και στους υπόλοιπους συμπαίκτες σου το πνεύμα του νικητή;

"Το ελπίζω γιατί είναι αυτό που προσπαθώ να κάνω. Ξέρω ότι η πίεση είναι πάνω μου και την έχω πάρει από πάνω τους οπότε είναι καλό για αυτούς. Ελπίζω να λειτουργήσει έτσι. Εγώ προσπαθώ να βοηθώ και τους νέους παίκτες και να τους μεταφέρω τις εμπειρίες μου και ελπίζω να τους εμπνεύσω".

-Σε είδαμε στο φιλικό με την Χοφενχαίμ πολύ παθιασμένο σε κάθε σου κίνηση;
"Έτσι είμαι πάντα εγώ. Για να σας πω την αλήθεια δεν κοιμήθηκα καλά το βράδυ γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος με το παιχνίδι μου. Αλλά έχω την ευκαιρία να δείξω την Δευτέρα στο φιλικό με την Γκλάντμπαχ ότι ήταν μια κακή παρένθεση και να δώσω περισσότερα".

Σαριέγκι: "Έχουμε καλύτερη ομάδα από την Σπάρτα"

"Πρώτα από όλα ξέραμε ότι ήταν ένα φιλικό παιχνίδι και πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας. Στα φιλικά δεν έχει σημασία η νίκη αν και καλό είναι να νικάς κάθε ματς. Το πιο σημαντικό είναι να έρθουμε σε καλή κατάσταση γιατί σε δέκα μέρες παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε τον αντίπαλο μας".

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Σπάρτα Πράγας, μια ομάδα με την οποία παίξατε και πέρυσι. Θεωρείς εύκολη ή δύσκολη την πρόκριση;

"Σαφώς και θα είναι δύσκολη. Η Σπάρτα είναι μια καλή ομάδα. Κάθε χρόνο μετέχουν στα προκριματικά. Αυτό σημαίνει ότι είτε παίρνουν το πρωτάθλημα είτε βγαίνουν δεύτεροι οπότε σίγουρα είναι καλή ομάδα. Τους κερδίσαμε δύο φορές πέρυσι και πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Θεωρώ ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από αυτούς. Έχουμε αρκετές πιθανότητες για να προκριθούμε".

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλουν ένα πρωτάθλημα, εσείς δουλεύετε σκληρά στην Αυστρία, τι μπορείς να τους υποσχεθείς…

"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα παλέψουμε για τον τίτλο γιατί και εμείς τον θέλουμε. Είμαστε τόσα χρόνια χωρίς κάποιο τίτλο και το θέλουμε. Υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε για ότι καλύτερο δυνατό".

[right:rg2xo8mp]sport24.gr[/right:rg2xo8mp]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Jul 2009 14:20 #56800 by Frank
Φουλ για δεξί μπακ

Πολύ πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να μην έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του και να κινηθεί και για την απόκτηση ενός δεξιού μπα. Εξελίξεις αναμένονται μετά τις αναμετρήσεις με τη Σπάρτα Πράγας. Ποιοι βρίσκονται στην κορυφή της «πράσινης» λίστας. Νέοι «μνηστήρες» για Σίλβα Κλέιτον και Αλέξανδρο Τζιόλη.

Παίζει του δεξιού μπακ

Μπορεί απ’ τον Παναθηναϊκό αυτό που βγαίνει να είναι πως οι μεταγραφές ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν, όμως κάθε άλλο παρά απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο ν’ αποκτηθεί και ένας παίκτης για τη δεξιά πλευρά της άμυνας. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ζντένεκ Γκριγκέρα της Γιουβέντους, όμως «αγκάθι» αποτελούν οι απαιτήσεις του. Ο 29χρονος Τσέχος ζητάει 2-2.5 ευρώ το χρόνο, ποσό που αν δεν πέσει αρκετά, θα σταθεί οριστικό εμπόδιο.

Ψηλά βρίσκονται επίσης και οι Αντρές Χίνκελ της Σέλτικ, αλλά και ο Γάλλος Μπερνάρ Μεντί της Χαλ. Αντίθετα δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση του Αντον Βάντεν Μπόρε, μια και όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει στη Σιένα. Όπως και να χει εξελίξεις αναμένονται μετά τις αναμετρήσεις με τη Σπάρτα Πράγας, καθώς αυτό που προέχει είναι η πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League.

Βλέπει Κλέιτον η Τζένοα

Την περίπτωση του Σίλβα Κλέιτον φέρεται να εξετάζει η Τζένοα σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την Ιταλία. Ο Βραζιλιάνος άσος αρέσει στον τεχνικό του συλλόγου της Γένοβας, Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι και δεν αποκλείεται να μετουσιώσει το ενδιαφέρον σε επίσημη πρόταση, που όπως λένε οι Ιταλοί φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ. Τον 26χρονο μεσοεπιθετικό φαίνεται πως έχει στο «στόχαστρό» της και η Σανταντέρ που έχει αποκτήσει ήδη με τη μορφή δανεισμού απ’ το «τριφύλλι», τον Νασίφ Μόρις.

Όσον αφορά τον Αλέξανδρο Τζιόλη, μετά τη Σεντ Ετιέν ακόμα μια γαλλική ομάδα ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό της. Όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, η Ρεν ίσως εκδηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον της προσφέροντας ένα ποσό της τάξεως του 1.5-2 εκατ. στον Παναθηναϊκό, ενώ οι ετήσιες απολαβές του διεθνούς άσου θα είναι διπλάσιες από αυτές που παίρνει στους «πράσινους».

[right:3qf7gt9i]sport-fm.gr[/right:3qf7gt9i]

More
20 Jul 2009 11:26 #56909 by Frank
Μπιέρσμιρ: «Εξαιρετικό κλίμα και υψηλές απαιτήσεις»

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις του Ματίας Μπιέρσμιρ, τόσο από την προετοιμασία, όσο και από το γενικότερο κλίμα που συνάντησε στον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός αμυντικός μιλώντας στην «Goteborg Posten», εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή συνέχεια των «πρασίνων», ενώ τόνισε πως υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις στην ομάδα.

- Πως είναι για σένα η προετοιμασία στην Αυστρία;
«Έχω μπει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Το πρωί υπάρχει εντατική προπόνηση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό και όλοι είναι αρκετά καλοί μαζί μου. Βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού το κλίμα είναι πιο πειθαρχημένο, αφού και οι απαιτήσει είναι υψηλότερες».

- Αισθάνεσαι κουρασμένος;

«Όχι σε καμία περίπτωση. Είναι αρκετά διασκεδαστικό αυτό που γίνεται εδώ. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και σε αυτό βοηθούν όλοι»..

- Έκανες το ντεμπούτο σου κόντρα στη Χοφενχάιμ
«Χάσαμε με 0-1, έπαιξα το τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά πιστεύω πως τα πήγα πολύ καλά, κέρδισα μονομαχίες και τα πήγα καλά στο πρέσινγκ».

- Οι διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με την Γκέτεμποργκ;

«Είναι διαφορετικό το παιχνίδι μας, είναι περισσότερο ένας εναντίον ενός».

- Ο τραυματισμός σου στο μηρό;
«Αισθάνομαι πολύ καλά, δεν αντιμετωπίζω ενοχλήσεις και το ελέγχω συχνά».

- Πότε θα επιστρέψετε στην Ελλάδα;

«Δευτέρα έχουμε το φιλικό με την Γκλάντμπαχ και την Τρίτη θα επιστρέψουμε στην Αθήνα».

- Έφτασε η ώρα για το Τσάμπιονς Λιγκ., αφού στις 28 Ιουλίου θα βρείτε μπροστά σας την Σπάρτα

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την κλήρωση και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Συναντήσαμε και πέρσι την Σπάρτα, ήταν δυνατά ματς και τα καταφέραμε».

- Στην ομάδα σου βρίσκεται και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Πως είναι;

«Είναι πολύ καλός και πραγματικός επαγγελματίας».

- Έχεις αποφασίσει που θα μείνεις στην Αθήνα;

«Όχι ακόμα. Την Τετάρτη θα δω διαμερίσματα. Η πλειοψηφία των παικτών ζει στη Γλυφάδα και εκεί μάλλον θα μείνω. Ευτυχώς η κοπέλα μου έρχεται την επόμενη εβδομάδα»

Τελειώματα, χαβαλές και στο τέρμα ο «Χριστοδουλό»

Εχουμε γράψει ξανά ότι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού είναι πολύ καλή. Οι «πράσινοι» είναι όλοι τους σαν μια μεγάλη οικογένεια, κάτι που φαίνεται συνεχώς, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Οι πλάκες και τα πειράγματα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, κάτι που συνέβη και σήμερα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Δούλεψαν στα τελειώματα

Στο «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δούλεψαν στα τελειώματα. Μετά το ζέσταμα, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Οι «πορτοκαλί» ήταν οι Λέτο, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Καραγκούνης, Μενσά, Σισέ, Γκάμπριελ, οι «κίτρινοι» οι Σιμάο, Πετρόπουλος, Μουν, Χριστοδουλόπουλος, Μαχλελής, Ζιλμπέρτο, Καντέ και οι «πράσινοι» οι Μελίσσης, Σαριέγκι, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Μάτος, Νίνης.
Οι ασκήσεις έγιναν σε δυο γήπεδα. Στο ένα, κάθε μια ομάδα δούλευε στις σέντρες, από δεξιά και αριστερά, και στη συνέχεια στο τελείωμα του ποδοσφαιριστή που έμπαινε μέσα στην περιοχή. Στο δεύτερο γήπεδο, τοποθετήθηκαν δυο εστίες και οι δυο ομάδες έκαναν… διαγωνισμό κεφαλιών. Οι παίκτες ήταν δίπλα από την κάθε εστία και έστρωναν με το χέρι την μπάλα στον ποδοσφαιριστή που έτρεχε και σηκωνόταν για κεφαλιά. Μάλιστα, είχε τοποθετηθεί και ένα όριο, προκειμένου οι κεφαλιές να μην γίνονται από κοντινή απόσταση.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις, πέρα από τη δουλειά στα τελειώματα, περιελάμβαναν και δουλειά στη φυσική κατάσταση. Κι’ αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές την ώρα που προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν μια φάση ήταν αναγκασμένοι να σπριντάρουν.

Ο… γκολκίπερ Χριστοδουλόπουλος

Πάμε, τώρα, στα υπόλοιπα… κομμάτια της προπόνησης , τα οποία μαρτυρούν το καλό κλίμα στον Παναθηναϊκό. Μετά το τέλος του προγράμματος, οι Καρνέζης και Πετρόπουλος έστηναν την μπάλα και εκτελούσαν φάουλ. Τερματοφύλακας ήταν ο Χριστοδουλόπουλος(!) και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και ο πιο… επιτυχημένος γκολκίπερ, αν και το πάλεψε, κάνοντας κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις. «Βρήκαμε τον τερματοφύλακα που θα έχουμε, αν αποβληθεί», έλεγαν κάποιοι για να τους απαντήσει ο Τζόρβας: «Που να δείτε τον Κατσουράνη. Μεγάλος τερματοφύλακας». Η ατάκα, πάντως, ανήκε στον Πετρόπουλο, ο οποίος, έπειτα από κάποια γκολ που δέχθηκε ο Χριστοδουλόπουλος, του είπε: «Τι έγινε Λάζαρε; Σε τρυπήσαμε;».

Τα γέλια του Σισέ, ο χορός του Ζιλμπέρτο και το… χτύπημα στα αυτιά

Αυτοί που κέρδισαν, πάντως, τις εντυπώσεις ήταν οι Ζιλμπέρτο, Νίνης, Σισέ, Μουν, Γκάμπριελ, Καντέ και Αναστασίου. Μαζεύτηκαν σε μια γωνία και άλλαζαν πάσες, είτε με το πόδι, είτε με το κεφάλι, με σκοπό να μην πέσει η μπάλα στο έδαφος. Η συμφωνία ήταν η εξής: Οποιος έκανε τρία λάθη, τότε όλοι οι υπόλοιποι πήγαιναν πίσω του και τον χτυπούσαν στο αυτί! Όπως ακριβώς και έγινε, μια και όλοι πέρασαν από αυτή τη… διαδικασία, εκτός από τον Ζιλμπέρτο. Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Σισέ. Ο Γάλλος πείραζε συνεχώς τους συμπαίκτες του και όταν γινόταν το λάθος ήταν ο πρώτος που πήγαινε για το… χτύπημα. Μάλιστα, κάποιες φορές γελούσε τόσο πολύ που… κυλιόταν στο χόρτο! Από κοντά και ο Ζιλμπέρτο που… χόρευε ρυθμούς ραπ. Η ατάκα, πάντως, που έκανε όλους να γελάσουν ήταν του Αναστασίου. Όταν ο βοηθός του Τεν Κάτε έκανε τρία λάθη και έπρεπε να κάτσει για να του χτυπήσουν το αυτί, φώναξε: «easy μαλ…ες»!

Ο Σισέ ήταν ο τελευταίος που έκανε τρία λάθη, αλλά δεν το παραδεχόταν. Πάντα έριχνε το φταίξιμο σε άλλους και όταν αυτοί πήγαιναν να του χτυπήσουν το αυτί τους έδιωχνε και έφυγε μακριά. Τελικά, δεν τη γλίτωσε, μια και αναγκάστηκε να μείνει ακίνητος για να «εισπράξει» κι’ αυτός την «ποινή». Οι Τεν Κάτε και Αντωνίου κοιτούσαν για αρκετή ώρα τους παίκτες και χαμογελούσαν…

[right:1jt70f14]sport-fm.gr[/right:1jt70f14]

More
20 Jul 2009 11:29 #56910 by Frank
«Τίτλος και γεμάτο γήπεδο»

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/20/023335.jpg?w=400

Ο Σεμπάστιαν Λέτο θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό και δηλώνει ότι στόχος του είναι: «Να γεμίσουμε το γήπεδο. Εάν κερδίζουμε ο κόσμος θα έρθει να δει την ομάδα, οπότε θα προσπαθήσουμε για αυτό». «Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Θέλω να βοηθήσω να πάρουμε τον τίτλο», προσθέτει ο Αργεντινός. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Σεμπάστιαν Λέτο.

-Ποίες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την παρουσία σου στον Παναθηναϊκό και την προετοιμασία της νέας σου ομάδας;

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Βρίσκομαι περίπου τρεις εβδομάδες με την ομάδα και αισθάνομαι πολύ ωραία. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, καλούς ανθρώπους στην ομάδα και ο κόουτς επίσης είναι πολύ καλός. Οπότε πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος».

-Έπαιξες πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζεις τους αντιπάλους. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει τον τίτλο;

«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και πρέπει να παίξουμε πολλά παιχνίδια για να προσαρμοστούμε. Πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να παίζουμε σε κάθε αγώνα σαν να είναι τελικός».

-Την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και πήγε πολύ καλά, αλλά στην Ελλάδα έχασε βαθμούς από «μικρές» ομάδες και δεν τα κατάφερε. Πόσο δύσκολο είναι να τα πάτε το ίδιο καλά στις δύο διοργανώσεις;

«Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ανακαλύψουμε το πρόβλημα απέναντι στις «μικρές» ομάδες. Οι νίκες σε αυτά τα ματς δίνουν το πρωτάθλημα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε πρέπει να είμαστε όλοι μαζί μία ομάδα και να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα».

-Οι Αργεντίνοι έχουν παράδοση στον Παναθηναϊκό, θεωρείς ότι μπορείς να γράψεις και εσύ το όνομά σου στην ιστορία του συλλόγου;

«Το ελπίζω και το θέλω πραγματικά. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου».

-Είσαι κλασσικός ακραίος μεσοεπιθετικός, ο Παναθηναϊκός παίζει με 4-2-3-1 ή 4-3-3, τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για σένα και την ομάδα;

«Στις πρώην ομάδες μου έπαιζα συνήθως σε 4-4-2. Αλλά τώρα έχουμε ένα διαφορετικό σύστημα, πρέπει να δούμε πως ταιριάζει στον καθένα αυτή η διάταξη. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε 4-2- -1 ή ό,τι άλλο θέλει ο προπονητής».

-Μπορείς να παίξεις ως επιθετικός χαφ από αριστερά; Όχι καθαρά στα άκρα...

«Ναι, το πιστεύω. Έπαιξα πολλές φορές στο παρελθόν εκεί. Η θέση μου είναι αριστερός ακραίος, αλλά μπορώ να παίξω και εκεί».

-Είχες στο παρελθόν σπουδαίους συμπαίκτες, τώρα έχεις τον Τζιμπρίλ Σισέ. Πως νιώθεις που είστε στην ίδια ομάδα;

«Είναι σημαντικό να έχεις έναν συμπαίκτη σαν τον Σισέ. Αλλά δεν είναι μόνο ο Σισέ. Ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, πολλοί παίκτες, με μεγάλα ονόματα υπάρχουν στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι σημαντικό αυτή τη χρονιά για τον Παναθηναϊκό, ώστε να προσπαθήσει να κερδίσει κάτι».

-Κάποιοι λένε ότι είσαι πολύ καλός παίκτης, αλλά έχεις ένα μειονέκτημα, ότι δεν σκοράρεις συχνά. Μπορείς να βοηθήσεις στο σκοράρισμα;

«Ναι μπορώ. Αλλά δεν είμαι στράικερ. Για αυτό το λόγο ήρθε ο Σισέ. Για να σκοράρει πολλά γκολ. Θα προσπαθήσω να του δώσω πολλές πάσες, αλλά φυσικά μου αρέσει να σημειώνω γκολ.. Ξέρω ότι πέρυσι σημείωσα δύο, τρία γκολ μάξιμουμ, αλλά μου αρέσει να παίζω με τη μπάλα, μου αρέσει να ντριμπλάρω -αυτό το γνωρίζετε- θα προσπαθήσω φυσικά να πετύχω και γκολ (γέλια)».

-Η επικοινωνία σου στο γήπεδο με τον Σισέ χρειάζεται χρόνο για να γίνει αυτή που πρέπει;

«Ασφαλώς. Ο κάθε ένας χρειάζεται χρόνο. Και η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Θέλω χρόνο για να ξέρω πως παίζει ο Σισέ, μίλησα μαζί του. Ίσως μία πάσα ή μία σέντρα να μην είναι καλές, για αυτό χρειαζόμαστε χρόνο, είναι φυσιολογικό».

-Θα αντιμετωπίσετε σε λίγες ημέρες τη Σπάρτα Πράγας. Τι πιστεύεις, είναι εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος;

«Η ομάδα αντιμετώπισε και πέρυσι τη Σπάρτα. Δεν θα είναι εύκολο, θα είναι δύσκολο, γιατί θα θέλουνε να μας κερδίσουν, να πάρουν τη ρεβάνς και να παίξουν στην επόμενη φάση.. Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε ρυθμό, θα παίξουμε και αύριο (σ.σ. σήμερα) ένα φιλικό ματς και αυτό θα μας βοηθήσει. Θα πρέπει σε αυτό το ματς να παίξουμε σαν να είναι τελικός, γιατί είναι τελικός. Αν δεν κερδίσουμε θα βγούμε εκτός».

-Η εικόνα στο ματς με τη Χοφενχάιμ δεν ήταν καλή. Έχετε δέκα μέρες για το ματς με τη Σπάρτα. Πιστεύεις θα είστε έτοιμοι;

«Είμαστε στην προετοιμασία ακόμα και είναι φυσιολογικό να είμαστε κουρασμένοι. Δεν παρουσιαστήκαμε φρέσκοι με τη Χοφενχάιμ, τώρα έχουμε το φιλικό με τη Γκλάντμπαχ, που είναι σημαντικό για να δούμε κάποια πράγματα. Σε μία εβδομάδα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι, ελπίζω να είμαστε έτοιμοι».

-Πιστεύεις ότι μέσω του Παναθηναϊκού μπορεί να κληθείς στην Εθνική Αργεντινής;

«Το ελπίζω. Θα προσπαθώ να παίζω καλά σε κάθε παιχνίδι για να πάω στην Εθνική. Ειλικρινά το θέλω, πρέπει να είμαι καλός στον Παναθηναϊκό και μετά θα δούμε εάν ο προπονητής της Εθνικής θέλει να με καλέσει».

-Έχεις υπογράψει συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Τι ονειρεύεσαι να έχεις πετύχει σε όλα αυτά τα χρόνια με τον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω. Αυτό που σκέφτομαι είναι να αρχίσω καλά αυτή τη χρονιά. Είναι σημαντικό αυτό για μένα. Ελπίζω να κατακτήσουμε τον τίτλο και θα δούμε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Έχω 5ετές συμβόλαιο, αλλά θα δούμε χρόνο με το χρόνο τι θα γίνει».

-Πως αισθάνεσαι ως μέλος του Παναθηναϊκού;

«Πολύ καλά. Μέρα με τη μέρα και προπόνηση με την προπόνηση, νιώθω όλο και καλύτερα».

-Θα ήθελες να δώσεις ένα προσωπικό μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Ο κόσμος ξέρει πως αγωνίζομαι. Θα προσπαθήσω να δώσω το καλύτερο στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος εδώ, συνεπώς ελπίζω να βοηθήσω ώστε να πάρουμε τον τίτλο για τον κόσμο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

-Έχεις προλάβει να κάνεις φίλους στην ομάδα;

«Είμαι μαζί με τον Αντε Ρουκάβινα κάθε μέρα. Είναι πολύ καλό άτομο, αλλά ο κάθε ένας στην ομάδα έχει πολύ καλό χαρακτήρα, είναι όλοι καλοί άνθρωποι, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

-Σταμάτησες το Μάιο τις υποχρεώσεις σου, είχε μεγάλο διάστημα διακοπών. Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Είμαι φυσικά καλύτερα απ’ ότι όταν ξεκίνησα να προπονούμαι με την ομάδα, ήμουν 40-45 μέρες σε διακοπές, οπότε είναι δύσκολο για τον καθένα να αρχίζει να δίνει αγώνες. Συζητήσαμε αυτό το θέμα με τον προπονητή. Μέρα με τη μέρα νιώθω και καλύτερα»

-Έχεις διακρίνει διαφορές σε σχέση με τον Ολυμπιακό, στην οργάνωση, στο προπονητικό κέντρο, γενικά;

«Η μόνη διαφορά είναι ότι πέρυσι είχα το σπίτι μου στη... δεξιά πλευρά της όχθης και τώρα το έχω στην... αριστερή. Καμία άλλη. Είναι το ίδιο».

-Πριν υπογράψεις ζήτησες συμβουλές από κάποιους για αυτήν την απόφαση; Σκέφτηκες τι μπορεί να έλεγαν στον Ολυμπιακό;

«Ξέρω πως είναι ο κόσμος στην Ελλάδα, αλλά έπρεπε να δω το μέλλον μου. Έχω οικογένεια, ήμουν πέρυσι στον Ολυμπιακό, τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό, αυτό είναι το μέλλον κάθε ποδοσφαιριστή, να αλλάζει ομάδες. Γνωρίζω ότι εδώ είναι διαφορετικά. Το συζήτησα με τους φίλους και την οικογένειά μου. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά την πήρα».

-Είσαι φίλος με τον Γκαλέτι, αλλά θα είστε αντίπαλοι φέτος. Θέλεις να του στείλεις ένα μήνυμα;

«Όχι, για τον Γκαλέτι δεν θέλω να πω τίποτα. Για τον Μπελούτσι θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη στην Πόρτο».

-Αναφέρθηκες στον προπονητή, τι είδους διαφορές διαπιστώσεις σε σχέση με τον Βαλβέρδε και γενικώς πως βλέπεις τον Τεν Κάτε;

«Δουλεύω μαζί του μόνο τρεις εβδομάδες. Πιστεύω ότι είναι καλός άνθρωπος και καλός προπονητής. Τι πιο σημαντικό είναι ότι έχει τη νοοτροπία του νικητή και θέλει να τα δίνουμε όλα για τη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος με τον κόουτς».

-Πέρυσι ακούστηκαν πολλές ιστορίες για σένα και τον Ολυμπιακό, σε κατηγόρησαν για τον χαρακτήρα σου, ότι είχες προβλήματα με τον Βαλβέρδε. Έχεις να απαντήσεις κάτι; Θέλεις να πεις κάτι σε όσους φοβούνται ότι αυτό θα επαναληφθεί στον Παναθηναϊκό;

«Ξέρετε ότι ο κάθε παίκτης θέλει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Είμαι τέτοιος παίκτης. Θέλω να παίζω και να κερδίζω. Δεν μου αρέσει να χάνω. Ξέρω ότι πέρυσι είχα πολλά προβλήματα με τον προπονητή, αλλά αυτό είναι μία διαφορετική ιστορία. Τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό, έχω διαφορετικό προπονητή, θέλω να είμαι χαρούμενος εδώ, να κερδίσω το πρωτάθλημα, να πετύχω γκολ. Έχω 5ετές συμβόλαιο αισθάνομαι καλά».

-Σε συνέντευξη του ο Σισέ είπε ότι τον έχει εντυπωσιάσει ο Νίνης. Εσύ ποιον συμπαίκτη σου έχεις ξεχωρίσει;

«Ο Σισέ είπε τον Νίνη, ε; Ο Νίνης είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν ξέρω... Εγώ θα έλεγα ο Σιμάο. Μου αρέσει ο Σιμάο. Για το δικό μου στυλ, προτιμώ τον Σιμάο. Να τρέχει, να κόβει και να μου δίνει τη μπάλα (γέλια). Ο Σιμάο είναι πολύ δυνατός, τρέχει πολύ, είναι νέος, είναι πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό που έχει τον Σιμάο».

-Ως γηπεδούχος έχεις συνηθίσει να παίζεις σε γήπεδα με τους οπαδούς κοντά στους παίκτες. Τώρα θα παίξεις στο ΟΑΚΑ. Αυτό είναι μειονέκτημα σε σχέση με την έδρα του Ολυμπιακού;

«Στόχος μας είναι να γεμίσουμε το γήπεδο. Εάν κερδίζουμε ο κόσμος θα έρθει να δει την ομάδα, οπότε θα προσπαθήσουμε για αυτό. Δεν είναι μειονέκτημα. Είναι διαφορετικό το γήπεδο του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει 70 χιλιάδες κόσμο, οπότε δεν είναι εύκολο για τον αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο να έρχεται και να γεμίζει το γήπεδο».

-Σου αρέσει ως έδρα το ΟΑΚΑ; Για ορισμένους είναι μειονέκτημα απέναντι στις μικρές ομάδες επειδή δεν είναι κοντά ο κόσμος και για άλλους πλεονέκτημα λόγω του ότι είναι μεγάλο ως γήπεδο...

«Ναι. Έχω παίξει εκεί τρεις φορές. Είναι καλύτερα για τους παίκτες να είναι γεμάτο το γήπεδο, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Είτε παίζουμε με 70 χιλιάδες οπαδούς, είτε με 10 οπαδούς, θα παίζουμε για να κερδίζουμε».

[right:1buykriq]sport-fm.gr[/right:1buykriq]

More
20 Jul 2009 21:38 #56977 by Frank
Parlez-vous.... Cisse?

Με τον Τζιμπρίλ Σισέ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Γκλάντμπαχ στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, πριν τα προκριματικά του Champions League με την Σπάρτα Πράγας. Οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι σε όλες τις γραμμές, με όλα τα αστέρια της ομάδας να παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Αν και στο πρώτο 20λεπτο η Γκλάντμπαχ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας ευκαιρίες με τον Ματμούρ στο 4' (διπλή προσπάθεια με ισάριθμα σουτ που απέκρουσε ο Τζόρβας), τον Μαρξ στο 8' (σουτ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού)και τον Μπομπαντίγια στο 12' λεπτό (νέα απόκρουση του Τζόρβα), ο Παναθηναίκός στη συνέχεια πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Οι Πράσινοι έδειξαν πολύ καλύτερο πρόσωπο από αυτό με την Χόφενχαϊμ και κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Στο 24' ο Κατσουράνης έβγαλε τετ α τετ τον Σισέ με τον Χάιμεροτ, αλλά ο Γάλλος νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 30' και πάλι ο πρώην άσος της Λίβερπουλ σούταρε μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Κατσουράνη στο 33'.

Στην επανάληψη οι μεγάλες φάσεις απουσίασαν, καθώς οι πολλές αλλαγές έκοψαν τον ρυθμό των δύο ομάδων. Στο 74' ο Σισέ, που έδειξε κινητικό και με όρεξη, έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά τον συνδυασμό Καραγκούνη-Γκάμπριελ καθώς νικήθηκε ξανά από τον Χάιμεροτ. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο διεθνής επιθετικός πήρε την εκδίκησή του, όταν έπιασε την κεφαλιά στη σέντρα του Μουν και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το φιλμ του αγώνα

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

90' Λήξη αγώνα
84' Και άλλη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίνης στη θέση του Γκάμπριελ.
80' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σισέ μετά το γκολ που σημείωσε παραχωρεί τη θέση του στον Πετρόπουλο.
77' Αλλαγή για τους Πράσινους. Ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Λέτο.
75' ΓΚΟΛ ο Παναθηναϊκός. Ο Τζιμπρίλ Σισέ ανοίγει το σκορ για την ελληνική ομάδα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μουν από δεξιά.
74' Ωραία προσπάθεια για τους Πράσινους με τον Καραγκούνη και Γκάμπριελ να αλλάζουν ωραία τη μπάλα, η οποία θα έχει τελικό αποδέκτη τον Σισέ, όμως ο Γάλλος δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
62' Αλλαγές για τον Τεν Κάτε. Οι Κατσουράνης και Σαλπιγγίδης παραχωρούν τις θέσεις τους στους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνη.
54' Απειλεί από στημένη φάση ο Μομπαντίγια της Γκλάντμπαχ, έδιωξε ο Τζόρβας.
46' Εναρξη δεύτερου μέρους

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

45' Λήξη του πρώτου μέρους.
40' Ο Τζόρβας μπλόκαρε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χουάν Αράνγκο.
32' Σουτ του Κατσουράνη, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Βύντρα γύρισε προς την εστία, όμως ο Χάιμεροτ μπλόκαρε.
30' Απειλεί ξανά ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός πήρε τη μπάλα από τον Γκάμπριελ, όμως το σουτ που δοκίμασε πέρασε λίγο πάνω από την εστία των Γερμανών.
24' Τετ α τετ πλάγια δεξιά βρέθηκε ο Σισέ με τον Χάιμεροτ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κατσουράνη, όμως ο τερματοφύλακας της Γκλάντμπαχ έκλεισε σωστά τη γωνία του και απέκρουσε με τα πόδια.
22' Σουτ του Λέτο από μακρινή απόσταση, αρκετά έξω η μπάλα.
17' Κεφαλιά του Σαλπιγγίδη μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα πάνω από την εστία της Γκλάντμπαχ.
12' Νέο σουτ του Ματμούρ για τους Γερμανούς, ο Τζόρβας μπλόκαρε.
9' Μακρινό σουτ του Σισέ για τον Παναθηναϊκό, η μπάλα πέρασε άουτ.
9' Ο Μαρξ για την Γκλάντμπαχ δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της περιοχής, έπεσε στην δεξιά του γωνία ο Τζόρβας και μπλόκαρε.
4' Καλή στιγμή για την Γκλάντμπαχ, με τον Ματμούρ να σουτάρει δύο φορές από πλάγια δεξιά και τον Τζόρβα να απαντάει και τις δύο με τα πόδια.
1' Με λευκές εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός, με μαύρες η Γκλάντμπαχ.
1' Εναρξη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις

Γκλάντμπαχ (Μίκαελ Φρόντζεκ): Χάιμεροτ, Ντάντε, Λέβελς, Ρόουες, Μαρξ, Αράνγκο, Ζορ, Γιάντσκε, Μπράντλεϊ, Μπομπαντίγια, Ματμούρ

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε):
Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (62' Ζ.Σίλβα), Λέτο (77' Χριστοδουλόπουλος), Γκάμπριελ (84' Νίνης), Σαλπιγγίδης (62' Καραγκούνης), Σισέ (80' Πετρόπουλος).

[right:1rvjrbzs]exedrasports.gr[/right:1rvjrbzs]

More
21 Jul 2009 02:29 #57002 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Μπορει να νικησαμε 1-0, αλλα το κεντρο με τον Κατσουρανη ηταν κακιστο. Ολο του το παιχνιδι ηταν οι 2 μπαλιες. Στο κεντρο δεν εκανε τιποτα και οι αντιπαλοι ανεβαιναν στα 3/4 του γηπεδου ανενοχλητοι. Οτι εκοβε ο Simao μονος του.

Απο τη στιγμη που βγηκε ο Κατσουρανης και μπηκε Zilberto η ομαδα αλλαξε προσωπο. Σε καμια περιπτωση ο Ελληνας αμυντικος-μεσος δεν επιασε ουτε μετρια αποδοση.

More
21 Jul 2009 13:34 #57018 by doxitis
μην βγαζεις συμπερασματα απο τωρα...

More
22 Jul 2009 08:41 #57149 by Frank
Δανεικός στην Μάιντς ο Ίβανσιτς!

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/21/201324.jpg?w=400

Με τη μορφή δανεισμού θα αγωνιστεί τελικά στην Μάιντς ο Αντρέας Ίβανσιτς. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση της γερμανικής ομάδας, ο Παναθηναϊκός συμφώνησε να παραχωρήσει τον Αυστριακό μεσοεπιθετικό δανεικό για δύο χρόνια (2011).

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι Γερμανοί θα έχουν το δικαίωμα εφόσον μείνουν ικανοποιημένοι από την παρουσία του «Ιβ» να ενεργοποιήσουν την οψιόν και να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους για δύο επιπλέον χρόνια.

«Ο Αντρέας Ίβανσιτς είναι για μας, με την εμπειρία του, μια πολύ σημαντική προσθήκη, διότι η ποιότητά του δυναμώνει περισσότερο τη μεσαία μας γραμμή. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που διαθέτουμε έναν ποδοσφαιριστή της αξίας του, που μπορεί να μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τους στόχους μας», ήταν τα λόγια του προπονητή της Μάιντς Κρίστιαν Χίντελ.

Επιστρέφει στη Βραζιλία ο Ντέιβιντ

Προκειμένου να ελευθερώσει μία θέση ξένου στο ρόστερ του, ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να παραχωρήσει δανεικό τον νεαρό βραζιλιάνο αμυντικό, Ντέιβιντ. Πολλές ομάδες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του (μία από αυτές ήταν η πολωνική Βίσλα Κρακοβίας), αλλά τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντέιβιντ θα επιστρέψει στη Βραζιλία, για χάρη της Ατλέτικο Παραναένσε.

Η βραζιλιάνικη ομάδα θα αποκτήσει τον Ντέιβιντ με τη μορφή δανεισμού, καθώς οι άνθρωποι των «πρασίνων» πιστεύουν στο ταλέντο και στις δυνατότητες του νεαρού αμυντικού.

[right:1p48so3o]sport-fm.gr[/right:1p48so3o]

More
23 Jul 2009 12:20 #57224 by Frank
Πατέρας: «Καμία άλλη μεταγραφή»

Στην αποκάλυψη ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού θα μείνει ως έχει τουλάχιστον μέχρι τη νέα μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προέβη ο Νικόλας Πατέρας. Με δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι: «Δεν αφήνω κανένα παράθυρο. Δεν θα γίνει καμία άλλη μεταγραφή».

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες της «SportDay» οι «πράσινοι» συνεχίζουν να καλοβλέπουν το ενδεχόμενο αγοράς ενός μπακ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση και απλώς στη διοίκηση συνεχίζουν τις διερευνητικές επαφές. Ο Γάλλος δεξιός μπακ της Χαλ, Μπερνάρντ Μεντί, επανήλθε χθες στο προσκήνιο, μια και Μέσα της πατρίδας του αναπαρήγαγαν ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του «τριφυλλιού». Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα θέμα.

- Πρόεδρε, είχατε κάνει δηλώσεις επί αυστριακού εδάφους οι οποίες συζητήθηκαν..

«Τι είχα πει;».

Αυτά που είπατε για Γκαγκάτσηδες και Ψυχομάνηδες...

«Δεν αλλάζει κάτι. Εσύ δεν θεωρείς κάτι τέτοιο;».

Η εκτίμησή σας για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού;

«Είμαστε σε καλή πορεία. Η ομάδα βρίσκει σιγά σιγά τον δρόμο της με βάση όσα είδα στην Αυστρία. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια. Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μοιάζει σαν μια ορχήστρα, η οποία χρειάζεται να βρει τον κατάλληλο συγχρονισμό. Μόλις τα καταφέρουμε, όλα θα πάνε κατ' ευχή».

Αφήνετε κάποιο μικρό παράθυρο για άλλη μία μεταγραφή;

«Δεν αφήνω κανένα. Δεν θα γίνει καμία άλλη μεταγραφή...».

Παρουσίαση φανέλας και αποκαλυπτήρια στο γήπεδο

Γεμάτο είναι το σημερινό πρόγραμμα των παικτών του Παναθηναϊκού. Αρχικά, οι Σισέ, Σαλπιγγίδης και Καραγκούνης θα βρεθούν στις 14:30 στο «Athens Plaza» και θα παρουσιάσουν τη νέα φανέλα των «πρασίνων» για τη νέα περίοδο. Αργότερα στις 21:00, τα φώτα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα ανάψουν πάλι, αυτή τη φορά για τα αποκαλυπτήρια της ομάδας. Στην ΠΑΕ θεωρούν ότι οι εξέδρες θα είναι γεμάτες, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η είσοδος είναι ελεύθερη!

Με σύστημα 4-3-2-1 για την Πράγα

Μπορεί ο Χενκ Τεν Κάτε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να δοκίμασε τόσο το 4-3-3 όσο και το αγαπημένο του 4-2-3-1 αλλά όπως φάνηκε από τη χθεσινή προπόνηση, ετοιμάζει άλλο σύστημα για την Πράγα. Ο Ολλανδός τεχνικός δοκίμασε τρεις αμυντικούς μέσους σε διάταξη 4-3-2-1 έχοντας στους βασικούς, τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Σπυρόπουλο και Μπιάρσμιρ στα άκρα της άμυνας με τους Καντέ και Βύντρα αμυντικό δίδυμο. Κατσουράνη, Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα στη μεσαία γραμμή με τους Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη αριστερά και δεξιά αντίστοιχα πίσω από τον προωθημένο Σισέ. Με το ίδιο σύστημα είχε επιλέξει να αγωνιστεί και πέρυσι ο Τεν Κάτε κόντρα στην Σπάρτα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πράγα και δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να επιχειρήσει και φέτος.

Το οικογενειακό διπλό έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1 με σκόρερ τους Σισέ και Νίνη ενώ ως έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή του Μπιάρσμιρ στη θέση του δεξιού μπακ. Ατομική προπόνηση ακολούθησε για μια ακόμα ημέρα ο Άντε Ρουκάβινα.

[right:4irc0z8u]sport-fm.gr[/right:4irc0z8u]

More
24 Jul 2009 01:03 #57302 by Frank
Πράσινη αποθέωση...
http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/23/221404.jpg?w=400

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/23/221605.jpg?w=400

Σε μια φαντασμαγορική παρουσίαση ενόψει της νέας σεζόν, 10.000 φίλοι του Παναθηναϊκού αποθέωσαν τους παίκτες της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας . Λέτο, Κατσουράνης και Σισέ ξεσήκωσαν με την παρουσία τους τον κόσμο ενώ στο..οικογενειακό διπλό οι φίλαθλοι βρήκαν την ευκαιρία να αποθεώσουν τα αστέρια του τριφυλλιού.
«Ευχόμαστε οι νέες εμφανίσεις να μας φέρουν τύχη και με αυτές να να πετύχουμε τους στόχους μας» δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης στην παρουσίαση της νέας φανέλας.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης" θύμιζε λίγο από...ΝΒΑ. Ένας-ένας οι παίκτες του Παναθηναϊκού, έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο με έναν ειδικό προβολέα να τους φωτίζει, τη στιγμή που όλα τα φώτα του σταδίου ήταν σβηστά. Λέτο, Κατσουράνης και Σισέ γνώρισαν την αποθέωση με τον Γάλλο επιθετικό να κερδίζει το μεγαλύτερο χειροκρότημα απ' όλους.

Πράσινοι vs Άσπροι

Ο Χενκ Τεν Κάτε, έδωσε την ευκαιρία στους περίπου 10.000 φίλους της ομάδας να παρακολουθήσουν ένα μίνι οικογενειακό διπλό. Με τους πράσινους αγωνίστηκαν οι Τζόρβας, Καραγκούνης, Μπιάρσμιρ, Μουν, Σιμάο, Σισέ, Λέτο, Μελίσσης, Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Γκάμπριελ ενώ στους άσπρους οι Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Μαχλελής, Χριστοδουλόπουλος, Μάτος, Πετρόπουλος, Νίνης και Σαλπιγγίδης. Για την ιστορία...νικητές αναδείχθηκαν οι πράσινοι με σκορ 7-5 με τον Σισέ να σκοράρει δυο φορές ενώ χατ-τρικ σημείωσε ο Πετρόπουλος για τους άσπρους.

Οι νέες εμφανίσεις

Νωρίτερα σήμερα, παρουσιάστηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών οι νέες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Στην εκδήλωση βρέθηκαν οι Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης και Σισέ, οι οποίοι υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με πολλούς φίλους του τριφυλλιού.

«Ευχόμαστε οι νέες εμφανίσεις να μας φέρουν τύχη και με αυτές να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η Adidas είναι από τις καλύτερες εταιρeίες στον τομέα της και πρέπει να έχουμε τις καλύτερες εμφανίσεις από αυτήν. Εξάλλου μιλάμε για μια ομάδα η οποία πέρυσι ήταν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ευχόμαστυε το ίδιο και φέτος, μαζί με τους εγχώριους στόχους», το σχόλιο του Γιώργου Καραγκούνη, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη των δηλώσεων πήρε ο «Σάλπι»:

«Είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζεται η συνεργασία με την Adidas. Εύχομαι η νέα φανέλα να μας φέρει και το πρωτάθλημα που όλοι θέλουμε τόσο πολύ». Τέλος, ο Γάλλος σούπερ σταρ του «τριφυλλιού», Τζιμπρίλ Σισέ, είπε: «Μου αρέσει πολύ η φανέλα. Μου αρέσουν και οι τρεις, αλλά ειδικά η μαύρη. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τον τρόπο που με έχουν υποδεχθεί στην ομάδα και με έχουν κάνει να νιώσω καλά για το καλωσόρισμα. Μου αρέσει πολύ η φανέλα. Συγχαρητήρια στην Adidas».

* Ο ΠΑΟ δήλωσε στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα των παικτών για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χενκ Τεν Κάτε συμπεριέλαβε σε αυτή όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε στην προετοιμασία εκτός από τον Τζόναθαν Μενσά, του οποίου η τύχη δεν έχει αποφασιστεί ακόμα στην πράσινη ΠΑΕ...

[right:3acpszrp]sport-fm.gr[/right:3acpszrp]