Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Διεθνή Αθλητικά Νέα

More
08 Dec 2014 11:55 #153776 by sprk
Ξεχάστε τη Στεάουα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Στεάουα Βουκουρεστίου παύει να είναι γνωστή με αυτό το όνομα και τα λοιπά διακριτικά της στοιχεία

Ομάδα-«φάντασμα» εμφανίστηκε στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι.

www.sport-fm.gr/article/ksexaste-ti-steaoua/800329

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Dec 2014 12:03 #153779 by sprk
Τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα του πλανήτη

Το "Μαρακανά" μπορεί να έχει ρεκόρ με 199.850 θεατές, όμως δεν είναι ούτε στην 10άδα με τα μεγαλύτερα γήπεδα του πλανήτη. Δείτε το top-10...

Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 10 μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα στον πλανήτη, με βάση φυσικά την χωρητικότητά τους.

Μόλις δύο από αυτά βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ το θρυλικό, "Μαρακανά" μπορεί να έχει ρεκόρ 199.850 θεατών το 1950 στο Βραζιλία - Ουρουγουάη (όρθιοι φυσικά), όμως έχει πλέον μόλις... 78.838 καθίσματα και δεν είναι στο top-10. Δείτε αναλυτικά...

10. Borg El Arab Stadium
Αποτελεί την έδρα της εθνικής Αιγύπτου στην Αλεξάνδρεια. Χτίστηκε το 2006 και έχει χωρητικότητα 86.000 θεατών.

9. Gelora Bung Karno Stadium
Χτιζόταν από το 1960 μέχρι ο 1962, αποτελεί την έδρα της εθνικής Ινδονησίας στην Τζακάρτα και είναι 88.306 θέσεων.

8. Wembley Stadium
Ένα από τα δημοφιλή στάδια στον πλανήτη. Μετά την ανακατασκευή του έχει χωρητικότητα 90.000 θεατών, με το γήπεδο του Λονδίνου να είναι φυσικά η έδρα της εθνικής Αγγλίας.

7. The Rose Bowl
Στην Πασαντίνα (Καλιφόρνια / Λος Άντζελες) των ΗΠΑ με 92.542 θέσεις. Έχει φιλοξενήσει τον τελικό του Μουντιάλ 1994, Ολυμπιακούς Αγώνες 1932 και 1984, καθώς και πέντε Super Bowls.

6. FNB Soccer City
Στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, με χωρητικότητα 94.736 θεατών είναι το μεγαλύτερο στάδιο της Αφρικής. Έδρα των Kaizer Chiefs και εθνικής ομάδας. Εκεί έγινε ο τελικός του Μουντιάλ 2010, εκεί μίλησε ο Νέλσον Μαντέλα για πρώτη φορά αφού βγήκε από την φυλακή το 1990.

5. Camp Nou
Το σπίτι της Μπαρτσελόνα έχει χωρητικότητα 99.354 θεατών, είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη και προφέρεται Καμπ Νόου.

4. Bukit Jalil National Stadium
Φτάνοντας στην 4η θέση ξεπεράσαμε τις 100.000 θέσεις, με το Bukit Jalil National Stadium στην πρωτεύουσα της Μαλαισία να έχει 100.200 και φυσικά να αποτελεί την έδρα της εθνικής ομάδας.

3. Estadio Azteca
Πρόκειται για το πρώτο στάδιο στον κόσμο που έχει φιλοξενήσει δύο τελικούς Μουντιάλ, αυτόν του 1970 και αυτόν του 1986 στο Μεξικό (Mexico City). Σε αυτό σκόραρε ο Μαραντόνα με το χέρι και πέτυχε το "γκολ του αιώνα" περνώντας όλη την αγγλική άμυνα. Εκεί έγινε και το "ματς του αιώνα", η νίκη δηλαδή της Ιταλίας επί της Δ.Γερμανίας με 4-3 στην παράταση στον ημιτελικό του Μουντιάλ 1970. Υπάρχει από το 1966 και έχει 105.064 θέσεις, ενώ προφέρεται Εστάδιο Αστέκα (όχι Αζτέκα).

2. Salt Lake Stadium
Βρίσκεται στην Κολκάτα της Ινδίας (Καλκούτα όπως την ξέρουμε στην Ελλάδα), ανήκει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, έχει 120.000 καθίσματα, αλλά έχει ρεκόρ θεατών... 131.000 σε ματς πρωταθλήματος το 1997.

1. Rungrado 1st of May Stadium
Με 60 μέτρα ύψος και 150.000 θέσεις το Rungrado 1st of May Stadium είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον πλανήτη. Βρίσκεται στην Πιόνγιαν της Βόρειας Κορέας και έκανε... εγκαίνια την 1η Μαΐου του 1989. Είναι γνωστό και ως May Day Stadium.

www.sport24.gr/Files/ta_megalutera_podosfairika_ghpeda_toy_p...&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=1

More
13 Dec 2014 02:19 - 18 Dec 2014 14:57 #154146 by sprk
Συλλήψεις για στημένα στη Βουλγαρία

Ο Μάρτιν Καμπούροφ, την εποχή που έπαιζε στον Αστέρα Τρίπολης
Σε κατάσταση σοκ το βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε τη σύλληψη εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, για την πιθανή εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα, δεδομένα συνελήφθησαν οι αρχηγοί τριών εκ των πιο σημαντικών ομάδων, όλοι τους με παρουσία και στην εθνική ομάδα: Του Αλεξάνταρ Τούντσεφ της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Σόφιας, του Κίριλ Κότεφ της Τσέρνο Μόρε και του Μάρτιν Καμπούροφ, ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης τη σεζόν 2007-08, της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

Οι τρεις τους, κατά σύμπτωση ( ; ) συμπαίκτες στο παρελθόν στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, ανακρίθηκαν, όπως άλλωστε πρόεδροι συλλόγων, αλλά και διαιτητές, σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε, ύστερα από σχετική επισήμανση της UEFA για το ποντάρισμα μεγάλων ποσών σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Υπό έρευνα, κατά κύριο λόγο, τα ματς της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ όταν ιδιοκτήτης ήταν ο Κονσταντίν Ντίνεφ, ο οποίος έχει ακόμα μετοχές του συλλόγου. Ο Καμπούροφ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεση και βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους, υποστήριξε πως «απάντησα σε όσες ερωτήσεις μου έγιναν. Απ' ό,τι φαίνεται, γι' αυτούς εγώ και ο αδελφός μου (σ.σ. επίσης συνελήφθη) είμαστε οι πιο μεγάλοι μαφιόζοι στην Βουλγαρία. Εχουν συλληφθεί πολλοί ακόμα από την αστυνομία».

Εκτός από τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η Λιούμπιμετς, η οποία αγωνίστηκε πέρυσι στην πρώτη κατηγορία, αλλά υποβιβάστηκε αμέσως. Η έρευνα αφορά στοιχηματισμούς στην Ασία και, κατά κύριο λόγο, στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ. Η έρευνα αφορά ακόμα αγώνες των δύο προαναφερθεισών ομάδων, στις αρχές του 2014, στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, όπου αμφότερες έχασαν όλα τα φιλικά που έδωσαν κόντρα σε Ανζί Μαχάτσκαλα, Ντιναμό Κιέβου, Αϊντχόφεν και Σανγκάη, μεταξύ άλλων.
Last edit: 18 Dec 2014 14:57 by sprk.

More
18 Dec 2014 14:59 - 18 Dec 2014 15:01 #154395 by sprk
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ

Ο Ανρί αφήνει το γήπεδο και πάει στην TV!

Μετά από 20 χρόνια μιας καριέρας... τίτλων, ο Τιερί Ανρί ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την αγωνιστική δράση και αναλαμβάνει τηλεσχολιαστής στο Sky Sports.

Ο 37χρονος Γάλλος, που πριν από έναν μήνα αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα των Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης, χαρακτήρισε την πορεία του στο ποδόσφαιρο ως «ένα υπέροχο ταξίδι».

Για τα σενάρια που τον ήθελαν να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στην αγαπημένη του Άρσεναλ, σχολίασε: «Πόσα comebacks να κάνεις; Ίσως τελικά αποδειχθεί πως ήταν κακή κίνηση. Όλοι αγαπάμε την πρώτη ταινία του Ρόκι, αλλά δεν είμαι σίγουρος σε πόσους άρεσε η τελευταία»!

Ο Ανρί, που έκανε το ντεμπούτο του στην Μονακό το 1994, έπαιξε στη συνέχεια στις Γιουβέντους, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Ρεντ Μπουλς. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους, τους συμπαίκτες μου και κάθε έναν ξεχωριστά στις ομάδες που ήμουν και φυσικά και στην εθνική Γαλλίας. Μου έκαναν μαγικές τις στιγμές μου στο ποδόσφαιρο», τόνισε.

Και είπε το αντίο του... «Έχω υπέροχες αναμνήσεις και μεγάλες εμπειρίες. Ελπίζω όλοι να ευχαριστηθήκατε να με βλέπετε όσο ευχαριστήθηκα εγώ που έπαιζα. Τα ξαναλέμε...»

Ο Γάλλος κατέκτησε τίτλους με την Μονακό (πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ το 1997), την Άρσεναλ (πρωταθλήματα 2002, 2004 , Κύπελλα 2002, 2003, 2005 και Λιγκ Καπ 2002, 2004 ), την Μπαρτσελόνα (πρωταθλήματα 2009, 2010, Κύπελλο 2009, Σούπερ Καπ 2009, Champions League 2009, UEFA Σούπερ Καπ 2009 και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2009) και τους Ρεντ Μπουλς (MLS Supporters' Shield 2013, MLS Eastern Conference 2010, 2013).

Σε εθνικό επίπεδο με την εθνική Γαλλίας αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1998, πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000 και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2003.

www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16494&subid=2&pubid=129927855
Last edit: 18 Dec 2014 15:01 by sprk.

More
18 Dec 2014 15:04 #154396 by sprk
Βγήκε από το νοσοκομείο ο Πελέ!

Τέλος καλό όλα καλά για τον Πελέ, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο σήμερα Τρίτη (09/11). Ο Πελέ πέρασε 16 μέρες στο νοσοκομείο της Βραζιλίας με ουρολοίμωξη, που προκλήθηκε μετά από επέμβαση που έκανε για αφαίρεση πέτρας στo νεφρό.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε περάσει κάποιες μέρες στην εντατική, μετά ήταν σε ένα δωμάτιο ημι-εντατικής θεραπείας και το Σαββατοκύριακο έμεινε σε ένα κανονικό δωμάτιο.

«Δόξα το Θεό είμαι καλά και έχω αναρρώσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου έστειλαν μηνύματα, με ενθουσίασαν και με εξέπληξαν. Είχα μηνύματα από την Κίνα, το Πακιστάν και σχεδόν όλες τις χώρες τις Ευρώπης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 74χρονος.

More
18 Dec 2014 15:06 #154397 by sprk
ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ

Εκβιάζουν τον Ασπρίγια, εγκαταλείπει το σπίτι του!

Την περιουσία του Φαουστίνο Ασπρίγια φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι το καρτέλ ναρκωτικών στην πόλη Τουλούα της Κολομβίας και μέλη αυτού πήγαν στο σπίτι του πρώην άσου της Πάρμα και της Νιουκάστλ και τον απείλησαν, με τον ίδιο να ανακοινώνει πως αναγκάζεται να εγκαταλείψει την γενέτειρά του!

Δεν πάει πολύς καιρός από την ληστεία που έγινε στο σπίτι του και τώρα, ο ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία πως... «τέσσερις άνδρες ήρθαν με δύο αυτοκίνητα και με απείλησαν. Μου ζήτησαν να επικοινωνήσω με το αφεντικό τους και πως αν δεν το κάνω θα σκοτώσουν κι εμένα και την οικογένειά μου».

Ο Ασπρίγια δεν είπε αν του ζήτησαν λεφτά ή όχι, ούτε αναφέρθηκε σε ονόματα, ωστόσο ο Τύπος γράφει πως θέλουν χρήματα και πως το αφεντικό του καρτέλ «Los Rastrojos» είναι ο σεσημασμένος κακοποιός με το παρατσούκλι «Goldeneye», τον οποίο έχει επικηρύξει η αστυνομία έναντι πολλών εκατομμυρίων.

«Πρέπει να φύγω από την πόλη μου, όντας θύμα εκβιασμού. Μπροστά μου απείλησαν τον πατέρα μου, τις αδερφές μου. Για την ασφάλεια των αγαπημένων μου πρέπει να φύγω από την Τουλούα», τόνισε επίσης ο 45χρονος, ο οποίος αποχώρησε από την αγωνιστική δράση πριν από 10 χρόνια, έχοντας κατακτήσει ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και ένα Κύπελλο UEFA και έχοντας αγωνιστεί σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα.

«Αφιέρωσα τη ζωή μου εκπροσωπώντας την χώρα μας στο εξωτερικό, έδωσα χαρά στους Κολομβιανούς και τώρα που κάθισα να ξεκουραστώ και να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο με την οικογένειά μου, αναγκάζομαι να φύγω από την πίσω πόρτα», είπε ακόμα ο Ασπρίγια, ο οποίος φοβάται για την ζωή του παρότι η αστυνομία τού προσφέρει ήδη προστασία.

More
18 Dec 2014 15:11 - 18 Dec 2014 15:12 #154398 by sprk
Καλεί σε παραίτηση τον Μπλάτερ ο Πλατινί

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ UEFA

Δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι οι δυο τους δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, κάλεσε έμμεσα με δηλώσεις του τον ομόλογο του στην FIFA, Γιόζεπ Μπλάτερ, να παραιτηθεί.

Η εικόνα της FIFA έχει δεχτεί πλήγματα μετά τα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου για διαφθορά στον τρόπο που δόθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στην Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ και για τον τρόπο που διεξήχθη η εσωτερική έρευνα για το θέμα.

Ο Πλατινί, λοιπόν, δήλωσε ότι χρειάζεται καθαρός αέρας στην FIFA, η οποία έχει «πολύ, πολύ, πολύ κακή εικόνα».

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είπε συγκεκριμένα στο «Europa 1»: «Τον υποστήριξα το 1998, γιατί πίστεψα ότι είναι το σωστό πρόσωπο. Μετά από πέντε θητείες, είναι ώρα να μπει καθαρός αέρας και να γίνει χώρος για κάποιον άλλον. Νομίζω ότι η εικόνα της FIFA είναι πολύ, πολύ, πολύ κακή και αυτό πρέπει να σταματήσει».

www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16494&subid=2&pubid=129921388
Last edit: 18 Dec 2014 15:12 by sprk.

More
24 Dec 2014 11:06 #154566 by sprk
Τσάβι: «Είχα φτιάξει βαλίτσες για Νέα Υόρκη>>

Ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου ήταν αυτό που έπεισε τελικά τον Τσάβι να μείνει στους Καταλανούς και να μην πάει στη Νιου Γιορκ Σίτι το καλοκαίρι, αν και είχε ετοιμάσει ήδη τα πράγματα του.

Όπως είπε ο Τσάβι την περασμένη σεζόν δεν ένιωθε χρήσιμος στην Μπαρτσελόνα και έτσι είχε πάρει την απόφαση να πάρει μεταγραφή για τη Νιου Γιορκ Σίτι.

«Είχα πάρει την απόφαση. Θα πήγαινα στη Νέα Υόρκη. Είχε τελειώσει. Ένα τηλεφώνημα από τον Μπαρτομέου τα άλλαξε όλα. Πήρε τον μάνατζερ μου και του είπε ότι με ήθελε εδώ. Πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο τους είπα ότι πίστευα πως ο καιρός μου στην Μπαρτσελόνα τέλειωσε.

Δεν ένιωθα χρήσιμος και νόμιζα ότι δεν θα είμαι. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο έλαβα το τηλεφώνημα από τον Μπαρτομέου και μετά μίλησα με τον Λουίς Ενρίκε. Με έπεισε, ήταν καθοριστικό, άλλαξα γνώμη. Είχαμε ήδη πακετάρει με την γυναίκα μου για να πάμε στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Τσάβι.

www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16490&subid=2&pubid=129934880

More
24 Dec 2014 11:08 #154567 by sprk
Άγαλμα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ

Ταξίδι «αστραπή» από το Μαρόκο στην Πορτογαλία έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όπου βρέθηκε στην Φουντσάλ, των Νησιών Μαδέρα, για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του.

Αυτό το χάλκινο άγαλμα ζυγίζει 800 κιλά, έχει ύψος 2,40 μέτρα και είναι στο λιμάνι της πόλης κοντά στο μουσείο του παίκτη.

Η αλήθεια είναι ότι κοιτώντας κανείς το άγαλμα προσέχει ότι στο πρόσωπο ο καλλιτέχνης δεν το «πέτυχε» πολύ, αλλά και το ότι είναι ιδιαίτερα τονισμένοι οι μυς του σώματος του «CR7».

«Είναι τιμή για εμένα να είμαι πίσω στην Μαδέρα, όπου μεγάλωσα και έχω τις ρίζες μου και την οικογένεια μου. Είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Εύχομαι το 2015 να κερδίσουμε με την Ρεάλ όλους τους τίτλους και το Champions League», δήλωσε ο Ρονάλντο, μια μέρα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με την Ρεάλ.

Ο Πορτογάλος, ακόμα, τιμήθηκε και με το μετάλλιο «Cordão Autonomy», που αποτελεί την υψηλότερη τιμή στην περιοχή.

www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16490&subid=2&pubid=129933050

More
24 Dec 2014 11:10 #154568 by sprk
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΥ

500 καλάθια με παιχνίδια σε παιδιά από τον Σουάρες

Η χρονιά που φεύγει αφήνει γλυκόπικρη γεύση στον Λουίς Σουάρες μετά τα όσα έγιναν, αλλά ο Ουρουγουανός επιθετικός της Μπαρτσελόνα τις άγιες αυτές μέρες έκανε μια πολύ όμορφη κίνηση, στέλνοντας 500 χριστουγεννιάτικα καλάθια με δώρα σε νοσοκομείο παιδιών στην πατρίδα του.

Τα καλάθια, που περιείχαν δώρα, φαγητά και ποτά για τους μικρούς ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειες τους, πήγαν στο νοσοκομείο «Περέιρα Ροσέλ» του Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.

Εκτός από τα δώρα σε κάθε ένα καλάθι υπήρχε ακόμα και ένα μήνυμα γραμμένο από τον Σουάρες.

«Καλά Χριστούγεννα και ένα πανέμορφο 2015 με τους αγαπημένους σας. Λουίς Σουάρες και η οικογένεια», έγραφε το μήνυμα.

www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16490&subid=2&pubid=129935432