Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
18 Jun 2009 08:05 #54399 by Stathis Yannacopoulos
Αν και γνήσιο τέκνο του pc gaming εδώ και 16 χρόνια με το σχετικά καινούργιο μου xbox 360 το οποιο έχω περίπου 4 μήνες έχω νιώσει φάσεις που ένιωθα στις παλιές μέρες του pc gaming. Το pc μου είναι μια χαρά και φροντίζω να το κρατάω δυνατό για να παίζω τους καλούς τίτλους ( γι' αυτούς που λένε οτι η κονσόλα κοστίζει... πριν λίγο καιρό για να πάρω την 275 gtx έδωσα όσα χρήματα έδωσα ΜΟΝΟ για το xbox stand alone μαζί με 120αρι σκληρό) αλλά πλέον είναι αλήθεια οτι ελάχιστοι τίτλοι βγαίνουν στο pc και δεν μπορείς να τους παίξεις σε κονσόλα ενώ το αντίθετο συμβαίνει. Για εμένα η μόνη κατηγορία που θα προτιμήσω se pc ειναι τα fps καθώς δεν πρόκειτε να αντικαταστήσω το mouse/keyboard με τίποτα.
Επίσης το online gaming της κονσόλας μου έδωσε κάτι ξεχωριστό. Πόσα χρόνια αλήθεια είχα να παίξω fighting game σε multi? Αν και τρώω αρκετό ξύλο η εμπειρία του UFC 2009 είναι εξαιρετική. Επίσης πέρα απο τα fighting οι κονσόλες έχουν πιο δυνατές online communities σε άλλες κατηγορίες παιχνίδιών όπως είναι τα sport και τα racing. Όχι οτι το pc δεν έχει απλά σε καμμιά περίπτωση το ίδιο δυνατές.

Οπότε

PC

1)fps
2)Strategy
3)ΜΜΟ (γι'αυτούς που παίζουν)
Επίσης και τα manager games τα οποία είναι λίγα γι'αυτο δεν τα βάζω σε κατηγορία.

Console

Όλα τα υπόλοιπα είδη + αυτά τα οποία ανήκουν στο fps genre και δεν βγαίνουν σε pc η απλά τα multi platform που αργούν πολλούς μήνες σε pc (βλέπε res 5).

Και είδα τον freak πιο πάνω να λέει για το crysis.. Καλό το crysis αλλα ούτε το gameplay τοu Halo 3 ούτε του killzone έχει.. Ένα eye candy game είναι το οποίο πάτωσε τρελά στο online gaming. Στο xbox μου έχω την χαρά μέχρι στιγμής να έχω παίξει games όπως The Darkness, Condemned 2 αλλά και αρκετά άλλα τα οποίο δεν υπάρχουν στο pc. Δεν νομίζω οτι ποτέ ένας gamer θα σταθεί μόνο στα γραφικά. Άλλωστε πόσα crysis υπάρχουν εκει έξω και πόσα παιχνίδια multiplatform έχουν ΤΟΣΟ καλύτερα γραφικά που θα μας έδινε άλλης ποιότητας εμπειρία αν τα παίζαμε στο pc και όχι στην κονσόλα. Μετρημένα στα δάκτυλα θα έλεγα εγώ.

Επίσης σε άλλα ερωτήματα που τέθηκαν. Τα rpg έχουν μεγαλουργήσει στην κονσόλα.. ( εεερ.. Legend of Zelda? Final Fantasy?) οπότε δεν υπάρχει θέμα.. Μάλιστα δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε οτι τα rpg είχαν περισσότερο ποιοτικούς τίτλους στις κονσόλες (ποιος rpg gamer δεν μπορεί παρά να γονατίσει μπροστά στο Chronotrigger?). Και προσοχή... RPG λέμε.. όχι Hello. CHOP CHOP CHOP HACK HACK HACK SLASH SLASH SLASH πίσω το quest όπως πχ Diablo ( το οποίο είναι ΕΠΟΣ βέβαια). Μιλάμε για rpg με story, scenario τα οποία δημιουργούσαν συναισθήματα χαράς και λύπης.
Τα adventure -ο πάλαι ποτε KING του pc gaming- ψυχοραγεί εδώ και χρόνια ακόμα και στο pc οπότε δεν είναι χώρος για πολλές διαφωνίες. Πάντως κυκλοφορούν πλέον και στις κονσόλες και δεν είναι δύσκολος ο χειρισμός. Fps ναί εδώ έχουμε θέμα.. αλλά για τους φανατικούς κονσολάδες το gamepad τους είναι υπεραρκετό για να διασκεδάσουν όπως οι pcάδες με τα mouse.

Εν κατακλείδι.. Αν και είμαι παντρεμένος με μια ώριμη ζουμερή κυρία -η οποία θέλει αρκετά συχνά lifting- ( δηλαδή το pc) η μικρούλα που με "διασκεδάζει" με νέα εντυπωσιακά κόλπα είναι κονσόλα ;) Καλό είναι να υπάρχουν και τα 2 :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Jun 2009 11:46 #54401 by Stevepredator

Panteiakos wrote: Εν κατακλείδι.. Αν και είμαι παντρεμένος με μια ώριμη ζουμερή κυρία -η οποία θέλει αρκετά συχνά lifting η μικρούλα που με "διασκεδάζει" με νέα εντυπωσιακά κόλπα είναι κονσόλα ;) Καλό είναι να υπάρχουν και τα 2 :P

Άμα αφαιρέσουμε την επεξήγηση αποκτάει νέο ενδιαφέρον η συζήτηση.Αλλά συμφωνώ με αυτά που λες γιατί απλά είναι η αλήθεια γιατί όντως το mouse είναι το accessory που κρατάει το pc ψηλά όσο καιρό θα υπάρχει μόνο στο pc και όχι σε κονσόλες σε κάποια genre το pc θα είναι ο κυρίαρχος

Cause the only real predator is Stevepredator

More
18 Jun 2009 20:16 #54407 by Alex
Replied by Alex on topic PC VS Κονσόλες
Δεν είχα ποτέ κονσόλα και ούτε πρόκειται να αποκτήσω ποτε... Και μόνο το γεγονός οτι βάζεις dvd στην κονσόλα να παίξεις μου φαίνεται ηλίθιο... Δεν ξέρω αν κανένας ανέφερε τον παράγοντα δικτύου... Λέω εγώ τώρα... Το θέμα τον απετήσεων τώρα... Να είμαστε σοβαροί... Συγκρίνεται τον να δίνεις 300-500 για καθε καινουρια κονσόλα από το να πάρεις μια αξιοπρεπή κάρτούλα να κάνεις τη δουλειά σου (και με καλύτερα γραφικά)... Η μονη περίπτωση να προτιμήσω κονσόλα είναι στην περίπτωση του wii που πραγματικά είναι κατι διαφορετικό...
Για τα action δεν καταλαβαίνω ποια η διαφορά στην κονσόλα από το pc...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
18 Jun 2009 20:23 #54408 by Μπάμπης Χαραλάμπους

mordred wrote: Δεν είχα ποτέ κονσόλα και ούτε πρόκειται να αποκτήσω ποτε... Και μόνο το γεγονός οτι βάζεις dvd στην κονσόλα να παίξεις μου φαίνεται ηλίθιο... Δεν ξέρω αν κανένας ανέφερε τον παράγοντα δικτύου... Λέω εγώ τώρα... Το θέμα τον απετήσεων τώρα... Να είμαστε σοβαροί... Συγκρίνεται τον να δίνεις 300-500 για καθε καινουρια κονσόλα από το να πάρεις μια αξιοπρεπή κάρτούλα να κάνεις τη δουλειά σου (και με καλύτερα γραφικά)... Η μονη περίπτωση να προτιμήσω κονσόλα είναι στην περίπτωση του wii που πραγματικά είναι κατι διαφορετικό...

Για να πάρεις αξιοπρεπή καρτούλα που να μπορει να περάσει τα γραφικα του PS3 πρεπει να δώσεις μια 300αρα περίπου, τόσο κάνε και το PS3. Αν είδες την φετινή E3 θα είδες πως και η Sony και η Microsoft θα βγάλουν νέους τρόπους χειρισμου αρα είτε wii ειτε xbox ειτε ps3 παρεις θα μείνεις ικανοποιημενος. Επισεις το PC εχει έλειψη σε παιχνίδια δεν θα δεις καποιους ωραιους τιτλους στο PC πχ MGS4. Αστοχο τελείως αυτό με τα δισκακια στις κονσολες... Δηλαδή στο PC δεν είσαι αναγκασμένος να βάζεις cd για να παιξεις;; Το τελευταιο παιχνιδι που σήκωσε το PC μου ήταν το C&C:The first decade και καθε φορα που ήθελα να παίξω μου ζηταγε to DVD αρα το ίδιο ειναι και στα PC. Τωρα δεν κατάλαβα τι λες για το δικτυο.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
19 Jun 2009 03:00 #54427 by Petros
Replied by Petros on topic PC VS Κονσόλες
εδώ το PC κερδίζει και με διαφορά!!! τη λέμε τώρα =)

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
19 Jun 2009 05:07 #54432 by Stathis Yannacopoulos

Δεν είχα ποτέ κονσόλα και ούτε πρόκειται να αποκτήσω ποτε... Και μόνο το γεγονός οτι βάζεις dvd στην κονσόλα να παίξεις μου φαίνεται ηλίθιο

Αν είσαι αποκλειστηκά πειρατής ή.... αν αγοράζεις μόνο digital παιχνίδια.. Τότε αυτό που λες ισχύει. Αν βάζεις και το χεράκι στην τσέπη για R games τότε τα πράγματα είναι αλλιώς. Πάρα πολλά pc games κάνουν load απο το cd. Τώρα.. και παλιά την δισκέτα στο drive βάζαμε και στα pc και στην amiga... δεν ήμασταν λιγότερο gamers. Δηλαδή σεβαστό το επιχείρημα αλλα κατα την ταπεινή μου γνώμη δεν έχει καμιά ισχύ.

Το θέμα τον απετήσεων τώρα... Να είμαστε σοβαροί... Συγκρίνεται τον να δίνεις 300-500 για καθε καινουρια κονσόλα από το να πάρεις μια αξιοπρεπή κάρτούλα να κάνεις τη δουλειά σου (και με καλύτερα γραφικά)...

Αν και χρησιμοποιείς "βαριά" έκφραση -ας ήμαστε σοβαροί- εγώ θα σου πώ απλά οτι είσαι λάθος. Μια καλή κάρτα γραφικών (όχι top στην εποχής της αλλά απλά καλή) στοιχίζει 250-300 ευρώ και έχει διάρκεια ζωής τα 2-3 χρόνια αν θέλεις να παίζεις με πιο ποιοτικά γραφικά απο την κονσόλα. Το pc όμως δεν είναι μόνο η κάρτα γραφικών. Είναι οι μνήμες είναι οι επεξεργαστές είναι και άλλα πράγματα. Αν θέλεις να σου κάνω μια σούμα. Μια κονσόλα στο ξεκίνημα της έχει απο 7 ως 10 χρόνια ζωής και ας πούμε μια μέση τιμή 300 ευρώ ( δεν βάζω το play 3 καθώς αυτό έχει και blue ray και είναι ειδική περίπτωση.). Στα 7-10 ένας pc hardcore gamer θα πρέπει να δώσει απο 1000 ως 1500 μόνο σε hardware. Ίσως και περισσότερα.. αλλά λιγότερα με τίποτα. Και μιλάμε τώρα για τον μέσο gamer όχι τον ultra super γνώστη που ίσως κομμάτι, κομμάτι φτιάξει κάτι καλό με αρκετά καλά χρήματα. Οι τιμές είναι σχηματικές αλλά το γεγονός οτι ενα pc κοστίζει όσο αρκετές κονσόλες μαζί είναι πραγματικότητα που δεν μπορεί να τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης. Εσύ θέτεις σε μια βάση οτι έχεις pc (απο τον ουρανό κατέβηκε?) και αντι για κονσόλα παίρνεις μια κάρτα. Δεν είναι έτσι.. Έχεις pc το οποίο το έχεις πληρώσει και κάνεις αναβάθμιση δίνοντας extra χρήματα. Εδώ μιλάμε απο μηδενική βάση. Άν πούμε οτι έχω ήδη pc και σκέφτομαι να αγοράσω κονσόλα ή να κάνω αναβάθμιση είναι άλλο θέμα. Αν και εκεί θέλει σκέψη.

Ο PC gamer που τα σκάει στον τομέα των γραφικών είναι κερδισμένος. Σαφώς. Είναι αρκετά κερδισμένος απλά το αν αξίζει να δώσεις πολλά χρήματα για να παίζεις μια περιορισμένη πλέον γκάμα απο παιχνίδια είναι αυστηρά υποκειμενικό. Μπορεί κάποιον να τον καλύπτει το pc gaming μπορεί όμως και όχι.

Για τα action δεν καταλαβαίνω ποια η διαφορά στην κονσόλα από το pc...

Action? Μπορώ να σου γράψω ένα κατεβατό απο console exclusive action (και υβριδικά action) games. Μπορείς να μου κάνεις το ίδιο για το pc? Σαφώς στην κονσόλα θα βρεις τεράστια ποικιλία απο action games που δεν θα βγουν ποτέ στο pc.
Πάντα φιλικά.

More
19 Jun 2009 10:58 - 19 Jun 2009 11:00 #54434 by kostas
Replied by kostas on topic PC VS Κονσόλες

BigBoss wrote:
Για να πάρεις αξιοπρεπή καρτούλα που να μπορει να περάσει τα γραφικα του PS3 πρεπει να δώσεις μια 300αρα περίπου, τόσο κάνε και το PS3.

διαλεξε..

www.plaisio.gr/product.aspx?product=1169718&catalog=20&categ...912B0B30580CE6A04FC972966D3531

www.plaisio.gr/product.aspx?product=1212605&catalog=20&categ...912B0B30580CE6A04FC972966D3531

με μια απο αυτες εχεις καλυτερα γραφικα απο ενα PS3 με μονο 65ε...

Σιγουρα για PC θα δωσεις κατι παραπανω αλλα περνεις και κατι παραπανο,δεν πανε τσαμπα τα λεφτα..

Για τα παιχνιδια , σαφως και υπαρχουν αποκλειστικα παιχνιδια για τις κονσολες αλλα υπαρχουν και πολλα που βγενουν μονο σε PC, παντος η μεγαλη πλειοψιφια ειναι multiplatform
Last edit: 19 Jun 2009 11:00 by kostas.

More
19 Jun 2009 10:59 #54435 by Alex
1)250-300 ευρώ κάρτα... Την καρτούλα μου 4870 1Gb (DDR5 μμμ για δείτε τι έχει το ps3) την πήρα 180€...Απορώ αν μπορεί αν υπάρχει κονσόλα με τέτοια απόδοση... Και gaming σε αναλύσεις 1920Χ1200... Όσον αφορά το υπόλοιπο (cpu - RAM etc...) εφόσον δεν έχεις προϊόν δεκαετίας πολύ λίγο ρόλο παίζει... Ακόμα και το παλιό μου μηχάνημα (AthlonX2 και 1900xtx) καλύτερα θα πήγαινε... Και μην ξεχνάς ότι όταν ξοδεύεις λεφτά για το pc δεν τα ξοδεύεις μόνο για το gaming...

2)Ακόμα και αυθεντικό να το έχω πάρει το game πάλι δεν θα έβαζα cd να παίξω...

3)Όσον αφορά το δίκτυο εννοώ multiplayer.

4) Δεν θυμάμαι το Diablo 2 να βγαίνει σε κονσόλα... Για το 3 θα δείξει (αλλά μάλλον οι κονσολάδες θα κλαίνε γι ακόμη μια φορά.

5) <!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.gameworld.gr/community/viewtopic.php?f=27&t=6063 ">viewtopic.php?f=27&t=6063 μμμμ εσύ τα έγραψες BigBoss όχι εγώ... Crysis στο medium ε; Με μία 8600gt υπεράνετα (κολλητός με αυτήν έπαιζε με όλα full και shadows στο medium)... 42€ στο e-shop... www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514249 .
Μιλάμε τώρα για την πιο καινούρια engine σε κονσόλα!

6) Αν οι εταιρείες βγάζουν κάποια games μόνο για κονσόλα για να αποφύγουν την πειρατεία κακό δικό τους... Δεν θα πέσω στην λούμπα τους

7) Δεν είμαι εναντίων των consoles απλά πιστεύω πως είναι μηχανήματα με ημερομηνία λήξης (και όταν λέω ημερομηνία λήξης εννοώ ή πέταμα ή διακοσμητικό στο σαλόνι)... Στο Pc δεν ισχύει αυτό (τουλάχιστον σε τέτοιο μεγάλο βαθμό)... Αν θέλεις κάτι μόνο για να παίζεις πήγαινε πάρε μια κονσόλα... Αν σου χρειάζεται κι ένα PC αξίζει να δώσεις λίγα παραπάνω να παίζεις κιόλας.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
19 Jun 2009 11:14 #54436 by Stathis Yannacopoulos
Ok φίλε μου δεν έχω λόγο να συνεχίσω να διαφωνώ. Σε gaming forum ήμαστε ας δει ο καθένας τα επιχειρήματα και να κρίνει. Αν η κονσόλα με 7-10 χρόνια ζωής έχει ημερομηνία λήξης τότε πήγαινε σε κάποιο μουσείο να δεις τα pc που υπήρχανε το 1999. Αν καταφέρεις να το αναβαθμίσεις με 180 ευρώ τότε θα πάρεις βραβείο απο τον ίδιο τον Gates και διευθυντική θέση στην ms :)

More
19 Jun 2009 11:25 #54437 by Alex
Όταν έχεις ένα μηχάνημα το οποίο επιδέχεται αναβάθμισης (όπως ένα pc) έχεις την ευελιξία να προσαρμοστείς στις ανάγκες σου.
Για πες μου τι κονσόλες υπήρχαν το 1999...

EIZO S2401W 24'' TFT