Κατα αρχην θα ηθελα να συστηθω.
Το ονομα μου ειναι Γιαννης ειμαι 27 χρονων και ασχολουμαι με τα manager simulators απο το 1996 η 1997 οπου ειχα αγορασει το championship manager το οποιο ερχοταν σε δυο εκδοσεις, Αγγλικο και Ιταλικο πρωταθλημα. (Σκληρη επιλογη αλλα πηρα το Ιταλικο για προσωπικους λογους). Χρωσταω πολλα σε αυτο το παιχνιδι γιατι μου εμαθε πολλα πραματα για το ποδοσφαιρο μιας και μεχρι τοτε οι γνωσεις μου ηταν μηδενικες στο ευρωπαικο και παγκοσμιο ποδοσφαιρο.
Επαιξα αρκετα και αυτο και τα επομενα μεχρι που μπηκαν και αλλες λιγκες και μεχρι που χωρισαν οι εταιριες και πλεον ειχα να κανω την επιλογη που ολοι εχουμε την ευκολια(
να κανουμε. Η επιλογη ηταν ευκολη για μενα οπως και για τους περισοτερους απο εσας. Το Footbal manager κερδιζε σε ολα τα σημεια οπως φαινοταν και θα επαιρνε το μεγαλυτερο μεριδιο της αγορας. Κατι με χαλαγε ομως..
Οι χρονιες περνανε και περνανε και παρολες τις απιστευτες ποριες με τραγελαφικες ομαδες και απειρα loads βαριεμαι απιστευτα. Ο λογος; Το παιχνιδι περαν του οτι ειναι κατα γενικη ομολογια ευκολο δεν μου προσφερει τις επιλογες που θελω για να αισθανθω οτι ειμαι κατι παραπανω στην ομαδα περαν ενος οχι και τοσο καλου προπονητη που απλα ολα του καθονται. Σαν να μην φτανει αυτο μου φαινετε φτωχο το ολο σκηνικο καθως ενω περνανε τα χρονια και παρουσιαζονται οι καινουργιες εκδοσεις παραμενουμε στα μηδενικα γραφικα και στους αστειους ηχους. Αποφασισα λοιπον να δοκιμασω και το FIFA Manager.
Πηγα στο net-cafe που αραζα, πηρα το ποτακι μου, εβαλα το “lanaki” μου και ξεκινησα. Οι πρωτες εντυπωσεις ηταν πολυ καλες γιατι πολυ απλα φαινοταν ομορφο. Μου πηρε λιγη ωρα για να βγαλω ακρη με τις επιλογες που ειχα αλλα οταν τα καταφερα ενθουσιαστικα με την πληθωρα των επιλογων που ειχα. Πλεον δεν ημουνα ενας απλος coach, ειμουν το αφεντικο! Μπορουσα να κανω οτι θελω και οταν λεμε οτι θελω το εννοω. Απο το πως θα φτιαξω το γηπεδο μεχρι τη ειδους μετοχες θα αγοραζα για μενα. Λεπτομερια παντου και σε ολα. Ο μισθος μου ειχε νοημα επιτελους. Ενα αλλο σημαντικο για μενα ηταν η δυσκολια στα παιχνιδια. Μου πηρε πολυ χρονο να καταφερω να κερδισω το πρωτο μου παιχνιδι γιατι πολυ απλα επρεπε να ειμαι πολυ ενεργητικος σε αυτο. Επρεπε να αλλαγω συνεχεια πραγματα μεσα στο συστημα και στις εντολες των παιχτων για να παρω καλο αποτελεσμα. Ναι ηταν χαλια η αισθηση του τρισδιαστατου αγωνα αλλα δεν με ενοιαζε και πολυ ( παντα παιζω σε text mode). Ναι η database ηταν λιγο (και το πιστευω) λιγο μπερδεμενη αλλα ετσι κι αλλιως μετα τα χριστουγεννα αυτο μετραει ολο και πιο λιγο λογο μεταγραφων, ποσο μαλλον μετα απο 2-3 χρονια.
Δεν θελω να γραψω και αλλα γιατι θα πλαγιασω πολυ. Αυτο που θελω να πω ομως ειναι οτι το καθε manager εχει τα δικα του στοιχεια που το κανουν ξεχωριστο. Ειναι προσωπικη αποφαση το ποιο θα παιξεις και το ποσο σε γεμιζει. Εμενα το FIFA Manager μου αρεσε γιατι σου δινει απειρες επιλογες στο πως θα χειριστεις την ομαδα ως συλογο γενικοτερα και οχι μονο σαν coach-scouter οπως το Football Manager. Ειναι δυσκολη η μεταβαση απο το ενα στο αλλο και θα ξενερωσεις με καποια πραματα αλλα πιστευω αξιζει να του δωσεις την ευκαιρια του.
Υ.Γ. Πριν βιαστητε να με κραξεται οτι δεν ξερω απο Football Manager κτλ. Εχω παιξει μεχρι που εχω πεθανει in-game και ειναι αστειο να αναφερω τι εχω καταφερει γιατι ειμαι σιγουρος (λογο δυσκολιας) οτι οι περισοτεροι εχετε κανει παρομοια πραματα.
Υ.Γ.(2) Συγνωμη για τονους και τυχων ορθογραφικα.
:fball: