Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Θάνατοι μουσικών: Γενική συζήτηση

More
15 Jan 2016 09:32 #175410 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Κρίμα πραγματικά, εξαιρετικός ηθοποιός με χαρακτηριστική φωνή. Καταραμένη αρρώστια...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jan 2016 11:43 - 15 Jan 2016 11:43 #175414 by Georgios Manolis
Ναι ρε τι γίνεται όλοι μαζί φεύγουν?Anyway R.I.P.

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore
Last edit: 15 Jan 2016 11:43 by Georgios Manolis.

More
14 Feb 2016 06:53 #176729 by Μάνος Γρυπάρης

Πέθανε ο Γκλεν Φρέι. Κιθαρίστας και συνιδρυτής των Eagles

Ο Γκλεν Φρέι, ο παραγωγικότατος κιθαρίστας, τραγουδιστής, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Eagles, πέθανε χθες στα 67 του χρόνια, σύμφωνα με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος, που είναι παγκόσμια γνωστό για το χιτ "Hotel California" και άλλες επιτυχίες.

Ο Φρέι πέθανε στη Νέα Υόρκη από επιπλοκές από ρευματοειδή αρθρίτιδα, οξεία ελκογόνο κολίτιδα και πνευμονία, είπε το συγκρότημα.

Πολιτείες, χρησιμοποιούσαν στοιχεία κάντρι μαζί με ροκ μουσική. Έφτασαν στην κορυφή με επιτυχίες όπως "Desperado", "Already Gone" και "Take It to the Limit", και παρέμειναν δημοφιλείς σε σταθμούς ροκ σχεδόν μισό αιώνα αργότερα.

Ο Φρέι είχε συνεργαστεί με τον ντράμερ Ντον Χένλει για να γράψουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος. Ενώ ο Χένλει συνήθως τραγουδούσε για το συγκρότημα, ο Φρέι έπαιζε κιθάρα και πιάνο, και έπαιζε σημαντικό ρόλο ως δεύτερη φωνή, ενίοτε και πρώτη.

Γεννημένος στο Νιτρόιτ, ο Φρέι ίδρυσε τους Eagles το 1971 στο Λος Άντζελες μαζί με τον Χένλει αφού είχε συνεργαστεί με την ροκ σταρ Λίντα Ρόνσταντ.

Σε δήλωσή του για τον Φρέι, ο Χένλει είπε, "Αυτός τα ξεκίνησε όλα. 'Ηταν ο σπινθήρας, ο τύπος με σχέδιο. Είχε μια εγκυκλοπαιδική γνώση της δημοφιλούς μουσικής και ένα εργασιακό ήθος που δεν τα παρατούσε. ΄Ηταν αστείος, ξεροκέφαλος, ψυχολογικά άστατος, γενναιόδωρος, με μεγάλο ταλέντο και κινητοποίηση".

Όταν διαλύθηκε το συγκρότημα το 1980, ο Φρέι ακολούθησε με επιτυχία τη δική του καριέρα, ηχογραφώντας τα τραγούδια "The One You Love" και "The Heat Is On", καθώς και κομμάτια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ ξεκίνησε και μια δεύτερη καριέρα ως ηθοποιός, με έναν μικρό ρόλο στην ταινία "Jerry Maguire" το 1996.

Το 1994, το συγκρότημα επανασυνδέθηκε και έβγαλε το δίσκο "Hell Freezes Over". Το συγκρότημα εξακολούθησε να διοργανώνει συναυλίες όπου τα εισιτήρια ξεπουλούσαν. Η τελευταία ήταν τον Ιούλιο του 2014, όταν συμπλήρωσαν μια περιοδεία δύο χρόνων.

Σε συνέντευξή του το 2012 σε εφημερίδα της Τάμπα, Φλόριντα, ο Φρέι είχε αποδώσει μέρος της επιτυχίας του συγκροτήματος στην υγεία των μελών του. Πέρσι όμως η δική του υγεία άρχισε να χειροτερεύει, με εντερικά προβλήματα.

Φέτος τον Δεκέμβριο τα μέλη του συγκροτήματος θα ήταν ανάμεσα των καλλιτεχνών Κάρολ Κινγκ και Τζορτζ Λούκας για την απονομή των βραβείων του Κέντρου Κένεντι, αλλά αναγκάστηκαν να το αναβάλλουν για το 2016 λόγω της υγείας του Φρέι.

Ο Φρέι ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

More
18 Feb 2016 12:00 #176855 by Πιέρρος Φουστέρης
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Παντελής Παντελίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα μετά από τροχαίο ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής παντελίδης. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 08:20 στην Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε κινούνταν από την πύλη του παλιού αεροδρομίου προς τη Βουλιαγμένης με μεγάλη ταχύτητα και κατέληξε στις μπάρες του δρόμου στη στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Όλα δείχνουν ότι έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δέντρο και στις μπάρες με αποτέλεσμα οι λαμαρίνες να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Οι πυροσβέστες έκαναν περίπου μία ώρα να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα
Το γεγονός επιβεβαίωσαν, αρχικά οι δύο νεαρές γυναίκες που ήταν στο αυτοκίνητο και έχουν τραυματιστεί (η μία σοβαρά) και ένας άνδρας του ΕΚΑΒ, ενώ το NEWS 247 επικοινώνησε με ανθρώπους του στενού του κύκλου, που επίσης επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Η σορός έχει μεταφερθεί στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου αναγνωρίστηκε από τους γονείς του.

Πηγή: news247.gr

Προσωπικό σχόλιο: Δεν τον άκουγα ποτέ τον Παντελίδη, η αλήθεια είναι. Δεν είμαι τεράστιος φαν της ελληνικής μουσικής και, πόσο μάλλον, της μουσικής που έγραφε/τραγουδούσε εκείνος (μουσική της νύχτας, ας την πούμε). Εκτιμούσα, πάντως, το γεγονός ότι ανέδειξε μόνος του τον εαυτό του (αν θυμάμαι καλά και αληθεύει, ανέβαζε βιντεάκια στο YouTube με μουσική/στίχους που έγραφε ο ίδιος και έτσι έγινε γνωστός). Δε γνωρίζω πολλά για τη ζωή του, για αυτό και δεν θα πω αν χάθηκε ένας καλός ή κακός άνθρωπος. Όμως, πάντα είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και είμαι απολύτως σίγουρος πως δεν του άξιζε τέτοιο τέλος.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:

More
18 Feb 2016 12:13 #176857 by Aνέστης Αδαμίδης
Το άκουσα κι εγώ μόλις τώρα και νόμιζα ότι έκαναν κάποια φάρσα (ξέρω τι θα μου πείτε, αλλά έχω κάνει κι εγώ τέτοια φάρσα σε μια κοπέλα...)

Και μόλις τώρα έχω οργώσει το ίντερνετ και βλέπω ότι δεν είναι φάρσα. Κρίμα ο άνθρωπος ρε φίλε. Όχι ότι άκουσα και ποτέ, αλλά νταξ... Κρίμα.

More
18 Feb 2016 12:30 #176859 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Κρίμα να φεύγουν νέοι άνθρωποι στην άσφαλτο λόγο ταχύτητας και μέθης. Στην Ελλάδα είμαστε δυστυχώς από τους πρώτους σε αυτά λόγο και κακών δρόμων. Ειδικά οι νεαροί με μηχανάκια κλπ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΤΕ!!! Ούτε μαγκιά είναι, ούτε γκομενάκι θα ρίξετε και δεν τρέχει και κάτι αν αργήσετε 5-10 λεπτά εκεί που είναι να πάτε...Αυτονόητα όλα αυτά αλλά νιώθω ότι πρέπει να τα γράψω.

More
18 Feb 2016 14:50 #176862 by Μάνος Γρυπάρης
Ειλικρινά είναι τόσο άδικο να χάνεται κάποιος από τροχαίο κι όχι από φυσικά αίτια. Πόσο μάλλον ένας σημαντικός Έλληνας τραγουδιστής, του οποίου οι μετοχές τα τελευταία χρόνια είχαν ανέβει πολύ. Είχε το ταλέντο να γράφει στίχους-μουσική, είχε καλή φωνή, δεν τον είχα ακούσει ποτέ από κοντά και πέθανε μόλις 200 μέτρα από το σπίτι μου σε σημείο που γνωρίζω. Δεν θυμάμαι ανάλογο τροχαίο με Έλληνα τραγουδιστή. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
18 Feb 2016 15:33 #176863 by Γιώργος Λόλας
Όπως είπες κι εσύ Μάνο, άδικος ο χαμός του. Είναι κρίμα γιατί ουσιαστικά δεν πρόλαβε να χαρεί την επιτυχία του. Όσο και αν τον έκραζαν πολλοί, ήταν ένας ταλαντούχος άνθρωπος και ένας αυτοδημιούργητος τραγουδιστής. Μόλις ξύπνησα, μου είπε τα νέα η αδερφή μου και νόμιζα ότι ήταν φάρσα. Καλό του ταξίδι.

More
18 Feb 2016 16:49 #176868 by Γιάννης Μοσχονάς
Μεγάλη απώλεια ο χαμός κάθε δημιουργικού ατόμου και ειδικά ο θάνατος του Γκλέν Φρέι είναι χτύπημα για το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Ξανακούγοντας το υπέροχο The Heat Is On συγκινήθηκα με τους ήχους από το αξέχαστο Beverly Hills Cop.

More
18 Feb 2016 20:43 - 22 Feb 2016 17:55 #176875 by Μάνος Γρυπάρης
Κάποια στοιχεία που παρατήρησα.
Στο ρεφρέν του παρακάτω τραγουδιού λέει "Κόλλησε το γκάζι κι εγώ σ'αγαπώ"

Όλως...τυχαίως,

Τι αναφέρει η έκθεση της τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο
«Στις 18/2 στις 8:10 στη γέφυρα εξόδου από το πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιάς της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».

Σχόλιο: Να σημειώσω ότι το σημείο το γνωρίζω και ο δρόμος έχει 2 λωρίδες ενώ καταλήγει σε μία μεγάλη κυρτή στροφή 90 μοιρών που βγάζει προς την έξοδο της Βουλιαγμένης. Όχι απλά με 200, εγώ που τρέχω πάνω από 100 δεν έχω πιάσει ποτέ. Υποθέτω ότι δεν γνώριζε ο Παντελίδης τον δρόμο, ερχόταν από Νότια (απ' το παλιό αεροδρόμιο) και γκάζωσε -κακώς- μέχρι τα 200, προφανώς ελπίζοντας ότι είχε ακόμη 500-1000 μέτρα μέχρι την Βουλιαγμένης. Η στροφή δεν είναι απότομη, είναι αρκετά ανοιχτή και με 2 λωρίδες. Συμπερασματικά η ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο τραγουδιστής ήταν υπερδιπλάσια του ορίου σε αυτό το δρόμο.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)
Attachments:
Last edit: 22 Feb 2016 17:55 by Μάνος Γρυπάρης.