Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Θάνατοι μουσικών: Γενική συζήτηση

More
12 Feb 2012 12:49 #104729 by theogfilis
Ρε διάολε, έχεις την πολιτική και την οικονομική κατάσταση, έχεις τον βαρύ χειμώνα, σου έρχονται και τέτοιες ειδήσεις. Η κατάθλιψη δεν απέχει πολύ.

One more match, I promise..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Feb 2012 21:56 #104751 by Kostas Milonas
Κριμα ειλικρινα για αυτη την ειδηση, πιστευω πως ειχε παρα πολλα να δωσει ακομα. Φωναρα απο τις λιγες...

Το πιο πιθανο ειναι οι εξαρτησεις να επαιξαν ρολο για την καταληξη της, αλλα ας περιμενουμε τα τελικα αποτελεσματα πριν πουμε κατι αλλο.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

More
30 Dec 2015 12:59 - 30 Dec 2015 13:03 #174398 by G
Άν και λίγο καθυστερημένα, ας μου επιτραπεί να κάνω αυτό το θέμα, αφιερωμένο για τον Έναν και Μοναδικό Lemmy.
Γι'αυτόν που μας δίδαξε απο μικρή ηλικία σωστή μουσική και τι θα πεί βρωμικό, ωμό και αυθεντικό R&R. Νιώθω πολύ τυχερός που τον/τους είχα δεί -έστω και μία φορά- ζωντανά πριν 10 χρόνια στον λυκαβηττό. Rest in Power Lemmy.
Motorhead - The Game

Βάζω και ένα αφισάκι που έκανα.
Last edit: 30 Dec 2015 13:03 by G.

More
30 Dec 2015 13:19 - 30 Dec 2015 14:10 #174400 by 001
Πες με εριστικό, αλλά ο θάνατος ινδαλμάτων και γενικότερα στυλοβατών βοηθάει το μέταλ να ωριμάσει, με την έννοια πως δεν έχει κάποια σταθερά πλέον, πρέπει να δημιουργήσει τη (τις) δική (δικές) του - κάτι σαν τις βοηθητικές στο ποδήλατο.

Fun fact, οι Motorhead ήταν το πρώτο πράγμα που είχα ακούσει από «σκληρό» (αν και πραγματικά σκληρός είναι ο Mahler) ήχο, κάπου στα 11 μου. Από τις σπάνιες περιπτώσεις συγκροτήματος που κάνει καλά αυτό που κάνει γιατί το γουστάρει, ακόμα και αν αυτό το κάτι δεν είναι και το πιο επαναστατικό πράγμα στον κόσμο (sic).

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)
Last edit: 30 Dec 2015 14:10 by Πιέρρος Φουστέρης.

More
30 Dec 2015 14:11 - 30 Dec 2015 14:12 #174402 by G
Το πολιτικοποιείς(περί ινδαλμάτων, επαναστατικό, κλπ) το θέμα -άμα κάνω λάθος με συγχωρείς- ενώ είναι καθαρά μουσικό και μόνο (τουλάχιστον κατ'εμέ). Πόσο μάλλον ο (λογικός κι επόμενος) θάνατος ενός μεγάλου μουσικού για το είδος του, στο οποίο προχθές έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος -που μεγάλωσε, γαλούχησε, δίδαξε γενιές και μπάντες του ακραίου ήχου, μουσικά και όχι μόνο- ώστε να αρχίσει ένας νέος.
Σχετικά με το "αν και πραγματικά σκληρός είναι ο Mahler" που λες καταλαβαίνω πως και τι εννοείς και εν μέρη συμφωνώ. Αλλά ας μη το πάμε στο φιλοσοφικό/ρομαντικό κομμάτι, ας μείνουμε εδώ στον σκληρό ήχο του Lemmy.
Last edit: 30 Dec 2015 14:12 by G.

More
30 Dec 2015 15:02 #174406 by 001
Που κολλάει η πολιτικοποίηση? Μουσικό ίνδαλμα εννοώ :P

Δε σκοπεύω να φύγω από αυτό, γι' αυτό και τα περί τού Mahler τα έχω σε παρένθεση. Γενικά ο Lemmy ήταν κάτι σαν πατέρας για τον ήχο, νομίζω αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει.

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)

More
30 Dec 2015 15:53 #174410 by G

Domine Non Es Dignus wrote: Που κολλάει η πολιτικοποίηση? Μουσικό ίνδαλμα εννοώ :P

Είχες μια πολιτική(με την ευρυτερη έννοια του όρου εννοείται) χροιά εδώ: "ακόμα και αν αυτό το κάτι δεν είναι και το πιο επαναστατικό πράγμα στον κόσμο", κυρίως γι'αυτό το είπα. :P

Domine Non Es Dignus wrote: Δε σκοπεύω να φύγω από αυτό, γι' αυτό και τα περί τού Mahler τα έχω σε παρένθεση. Γενικά ο Lemmy ήταν κάτι σαν πατέρας για τον ήχο, νομίζω αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει.

Συμφωνώ απόλυτα! :)

More
30 Dec 2015 16:23 #174412 by 001
Ah, κατάλαβα τι εννοείς. Αναφερόμουν αποκλειστικά στη μουσική που έπαιζαν, η οποία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Σίγουρα ήταν κάτι, αλλά όχι Ξενάκης, για να το θέσω έτσι. Τουλάχιστον παικτικά/συνθετικά και όσον αφορά τη νοοτροπία του κάθε κομματιού. Όχι πως αυτό είναι απαραίτητα κακό, just a fact (ίσα ίσα που ακούγεται και πιο εύκολα έτσι. Και αφού δεν είναι και επιτηδευμένο, ακούγετα ακόμα πιο ευχάριστα).

(Georges Bataille)

More
30 Dec 2015 16:41 #174415 by Georgios Manolis
R.I.P. Γίγαντα!
Τους Motorhead τους έμαθα πολύ αργότερα απο τους Metallica οι οποίοι επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό απο τον Lemmy και νομίζω ο Lars είπε χθές οτι ο Lemmy ήταν ο λόγος που δημιούργησαν το band.
Ένα μεγάλο respect για όσα πρόσφερε στη μουσική γενικότερα. B)

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
30 Dec 2015 21:07 #174431 by Κατερίνα Μαρίνου
Κριμα, εφυγε ενας μεγαλος καλλιτεχνης που αφησε το στιγμα του στην μουσικη σκηνη και εδωσε εμπνευση στις νεοτερες μπαντες να συνεχισουν στον θαυμαστο κοσμο της metal. :(