Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Θάνατοι μουσικών: Γενική συζήτηση

More
31 Dec 2015 22:56 #174545 by G

Domine Non Es Dignus wrote: Ah, κατάλαβα τι εννοείς. Αναφερόμουν αποκλειστικά στη μουσική που έπαιζαν, η οποία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Σίγουρα ήταν κάτι, αλλά όχι Ξενάκης, για να το θέσω έτσι. Τουλάχιστον παικτικά/συνθετικά και όσον αφορά τη νοοτροπία του κάθε κομματιού. Όχι πως αυτό είναι απαραίτητα κακό, just a fact (ίσα ίσα που ακούγεται και πιο εύκολα έτσι. Και αφού δεν είναι και επιτηδευμένο, ακούγετα ακόμα πιο ευχάριστα).

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και είναι λάθος αυτό. Άλλο είδος μουσικής δημιουργούσε ο Ξενάκης και άλλο ο Lemmy και οι Motorhead.
Btw, καλή χρονιά εύχομαι σε όλους!
The following user(s) said Thank You: Χριστίνα Χριστοδουλίδη

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Jan 2016 02:56 #174557 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Η πρώτη μου απόπειρα να ξεφύγω από τους Iron Maiden ήταν με τον Lemmy και τους Motorhead. R.I.P.. Άκουσα τα πρώτα έξι άλμπουμ και μετά έκανα παύση. Ο ήχος τους δε μου ήταν ιδιαίτερα οικείος, ίσως πολύ σκληρός για τα γούστα μου, αλλά πάντοτε γούσταρα με τρέλα το στυλ του Lemmy on stage. Γέμιζε τη σκηνή μόνος του, ήταν μορφή.

More
10 Jan 2016 01:17 #175104 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Απευθείας η τελετή αποχαιρετισμού:

More
10 Jan 2016 02:40 #175108 by 001

Rasmo wrote: Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και είναι λάθος αυτό. Άλλο είδος μουσικής δημιουργούσε ο Ξενάκης και άλλο ο Lemmy και οι Motorhead.

Βασικά εσύ κάνεις λάθος, δε σύγκρινα τα είδη της μουσικής αλλά την καινοτομία που αυτά εισήγαγαν/διαιώνησαν.

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)

More
11 Jan 2016 13:47 - 11 Jan 2016 13:50 #175169 by Andrew
Έφυγε απο τη ζωή και ο David Bowie παίδες, άσχημα νέα για τη μουσική αυτό τον καιρό! Πρώτα "κοιμήθηκε" ο Lemmy, που και να μην ακους Motorhead είναι ένα σεβαστό άτομο στο χώρο της μουσικής και τώρα, ο David! Ξέρω ότι δεν είναι εδώ το Topic για να γραψώ και να με συγχωρέσει ο Μάνος, αλλά πίστευα πως θα θέλατε να το μάθετε και να το συζητήσουμε, αν ήδη δεν το γνωρίζετε..

Last edit: 11 Jan 2016 13:50 by Andrew.

More
11 Jan 2016 14:39 - 11 Jan 2016 14:39 #175172 by Marios Ntallaris

Ο γνωστός μουσικό έφυγε από την ζωή στα 69. "O David Bowie έφυγε ήρεμος από την ζωή έχοντας ως το τέλος στο πλευρό του την οικογένεια του μετά από 18 μήνες γενναίας μάχης με τον καρκίνο", δήλωσε ο γιος του και σκηνοθέτης της κινηματογραφικής μεταφοράς του Warcraft, Duncan Jones. Η 50χρονη μουσική καριέρα του Bowie χαρακτηρίζεται από πολλές επιτυχίες και δίσκους που συχνά χρησιμοποιούνται και για soundtrack γνωστών παιχνιδιών. Επίκαιρο παράδειγμα αποτελεί το The Man Who Sold the World το οποίο ακούγεται στο Metal Gear Solid V.

Στο επίσημο twitter του ο Hideo Kojima ανέβασε την παρακάτω εικόνα
Last edit: 11 Jan 2016 14:39 by Marios Ntallaris.
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

More
11 Jan 2016 20:18 #175186 by jimbl
Πολύ κρίμα. Ένας εκκεντρικός και ταλαντούχος καλλιτέχνης, με πρωτότυπες ιδέες που άλλαξαν τη μουσική σκηνη των 70s και 80s. Αγαπημένα album το Hunky Dory, το Aladdin Sane και φυσικα το έπος Ziggy Stardust. Επίσης ενδιαφέρον το αλμπουμ Low, στο οποίο πειραματίζεται με electronic και ambient ηχους με τη συνεργασια του Brian Eno. To νέο άλμπουμ δεν το έχω ακούσει, διότι ακόμα περιμένω τον δίσκο απο εξωτερικό.

SNAAAAAAAAAAAAAAAKE!!!!

More
11 Jan 2016 21:53 #175196 by Γιάννης Μοσχονάς
Είναι κρίμα όταν τόσο δημιουργικοί άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από το τέρας που θερίζει ζωές στην εποχή μας, τον τρισάθλιο καρκίνο. Ο χαμός του Bowie από την μια μας γεμίζει θλίψη για το μεγάλο ταλέντο που έσβησε και από την άλλη αποδεικνύει ότι τα λεφτά και η δόξα δεν είναι συνώνυμα της υγείας και της καλής ζωής. Ας ελπίσουμε να παραδειγματιστούν από τον χαμό του τα υπόλοιπα μέλη της παγκόσμιας καλλιτεχνικής οικογένειας και να κόψουν την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά τους αν και δεν το βλέπω να γίνεται πολύ σύντομα.
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

More
11 Jan 2016 23:42 #175216 by G

Domine Non Es Dignus wrote: Ah, κατάλαβα τι εννοείς. Αναφερόμουν αποκλειστικά στη μουσική που έπαιζαν, η οποία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.Σίγουρα ήταν κάτι, αλλά όχι Ξενάκης, για να το θέσω έτσι. Τουλάχιστον παικτικά/συνθετικά και όσον αφορά τη νοοτροπία του κάθε κομματιού. Όχι πως αυτό είναι απαραίτητα κακό, just a fact (ίσα ίσα που ακούγεται και πιο εύκολα έτσι. Και αφού δεν είναι και επιτηδευμένο, ακούγετα ακόμα πιο ευχάριστα).

Εγώ εδώ βλέπω σύγκριση μουσικής, που παράλληλα είναι τελείως διαφορετική η μία με την άλλη(ως genre). Άν κάνω λάθος σόρρυ αλλά αυτό διαβάζω.

More
12 Jan 2016 00:12 #175222 by 001
Αν δώσεις βάρος στο «κάτι το ιδιαίτερο» part (γιατί εκεί πάει το «δεν ήταν και Ξενάκης»), ίσως το διαβάσεις διαφορετικά :P

TLDR version: πολύ λιγότερη μουσική αξία, καθώς δεν ήταν καινοτόμο.

Τώρα θα μου πεις (όχι εσύ απαραίτητα, σχήμα λόγου) «ομφγ φαγ δον'τ λιστεν ιφ γιου δον'τ λικε» - το θέμα είναι πως μου αρέσει. Σίγουρα ακούγεται πιο εύκολα από Ξενάκη (και ατονική in general) πάντως, χε. That's the whole point.

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)