Πριν λίγο καιρό παραπονιόμουν σε έναν φίλο μου που βλέπει πολλά anime ότι δε βγαίνει τίποτα ενδιαφέρον πια. Όλα είναι ή βασισμένα σε hentai games ή είναι γεμάτα ecchi σκηνές. Η απάντησή του ήταν ότι δεν ήξερα που να κοιτάξω και μου πρότεινε μερικά. Όντως ήταν πολύ καλά έως εξαιρετικά οπότε σκέφτηκα να τα μοιραστώ με την κοινότητα γιατί μπορεί και άλλοι να ψάχνουν κάτι ενδιαφέρον να δουν και να μην πιστεύουν ότι υπάρχει. Επίσης κι εμένα θα με ενδιέφε να διαβάσω προτάσεις από άλλους για anime που δεν ξέρω. Για να μπεί ένα πλαίσιο θα ορίσω αυθαίρετα ως πρόσφατα μόνο anime που έχουν κυκλοφορήσει από το 2010 και μετά.
Οι προτάσεις μου:
Katanagatari: 12 επεισόδεια ωριαία (πράγμα σπάνιο για anime). Βασισμένο σε βιβλίο από τον ίδιο που έχει γράψει το Bakemonogatari αλλά χωρίς καθόλου ecchi στοιχεία. Εξαιρετικό animation και ιδιαίτεροι χαρακτήρες. Τα επεισόδεια έχουν πολύ περισσότερο διάλογο παρά δράση αλλά οι σκηνές της δράσης είναι πάρα πολύ καλές.
Shinsekai yori: Ένα horror anime, από τα πιο σοκαριστικά που έχω δει. Ότι καλύτερο έχω δει τον τελευταίο καιρό αλλά δε θα άντεχα να το ξαναδώ
Kids on the Slope: Slice of life anime που εξελίσσεται σε μια παραλιακή πόλη της ιαπωνίας την δεκαετία του '60. Η πλαγιά του τίτλου είναι η ανηφόρα που οι δύο πρωταγωνιστές ανεβαίνουν κάθε μέρα για να φτάσουν στο σχολείο τους. Δεμένο με εξαιρετική jazz μουσική.
Pshyco-pass: Thriller με πολύ καλά γραφικά σε μια μελοντική κοινωνία όπου η ψυχολογία του καθενώς μπορεί να μετρηθεί και τα εγκλήματα προλαβαίνονται πριν γίνουν. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο κακός.