Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

"Εθισμός στο Internet και τα games" λέει η ελληνική τηλεόραση

More
19 Feb 2014 00:00 #140693 by Μάνος Γρυπάρης
Αυτή τη στιγμή στη Δημόσια Τηλεόραση έχει ρεπορτάζ

Internet
Η ασύμμετρη απειλή

Οι παρουσιάστριες, με κακή προφορά ορολογιών ομολογουμένως, κατακρίνουν όλα τα games και παίρνουν συνέντευξη από έναν Γιώργο Κορμά από το νοσοκομείο Παίδων λέγοντας ότι "Υπάρχουν 100 παιδιά που νοσηλεύονται".

Στη συνέντευξη μέσα από το νοσοκομείο δεν είδαμε ούτε ένα παιδί! Κλασικά πράγματα δηλαδή.

Καλεσμένος βγήκε ο Μανώλης Σφακιανάκης ο οποίος δήλωσε όσα περιστατικά είχε δηλώσει τους τελευταίους μήνες σε MEGA, Alpha, Σκάι.

Επίσης στα διαφημιστικά διαλείμματα παίζουν σποτάκια τα οποία ωθούν στην απομάκρυνση των νέων από το Internet.

Καλά πάμε.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Feb 2014 01:15 #140694 by Βασίλης
Tραγικές καταστάσεις..
καλα ο Σφακιανακης ειναι απιστευτο το οτι εχει αυτη την θεση που εχει.
υποτιθεται αυτη την θεση θα επρεπε να την ειχε ανθρωπος μεσα στα πραγματα,κοντα στη νεολαια,ανοιχτομυαλος..
Δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα ρε μαγκες!

More
19 Feb 2014 18:07 #140722 by Donnie Darko
www.gameworld.gr/community/blogs ... aidon.html
Ηταν η μερα που επρεπε να παω σχολειο αφου τελειωσα την 5μερη.Ομως κατελειξε στραβα η μερα καθως ολοι οι καθηγητες τα βαζαν με μενα(με κοροιδευαν).Βεβαια τα πηρα .Ειπα οτι απαγορευετε να κοροιδευετε παιδια θα σας καταγειλω στο υπουργειο.Μου λεγαν με τι αποδειξεις.Ετσι εβγαλα το κινητο μου και να ηχογραφουσε.Λεω εγω:Πριν τα βαλετε με μενα να προσεχετε τι θα λετε''.Τελειωσε η μερα και για ολη την εβδομαδα δεν θα γινει μαθημα.Με λιγα λογια Ο πολεμος ειναι ακομα σε εξελιση.

Αν δεν με βρίσκετε στο Facebook η σε κανά σουβλατζίδικο ε τότε θα είμαι μέσα στο Site :) :) :)
ΥΓ:Έχω μόνο Facebook,skype,twitter,youtube :)

More
20 Feb 2014 01:27 #140733 by Σπύρος
Μα καλά τι καθηγητές έχετε στο σχολείο σου;

More
20 Feb 2014 04:21 #140735 by Νικολής Ασημάκης

grotenfrod wrote: Μα καλά τι καθηγητές έχετε στο σχολείο σου;

Την ίδια απορία έχω και εγώ.

More
20 Feb 2014 23:09 #140757 by Donnie Darko

grotenfrod wrote: Μα καλά τι καθηγητές έχετε στο σχολείο σου;

γιδια εχουμε

Αν δεν με βρίσκετε στο Facebook η σε κανά σουβλατζίδικο ε τότε θα είμαι μέσα στο Site :) :) :)
ΥΓ:Έχω μόνο Facebook,skype,twitter,youtube :)

More
24 Feb 2014 00:07 #140836 by eliminator
Τα βαζουν με το internet γιατι πολυ απλα δεν μπορουν να το κατευθυνουν και να το μετατρεψουν σε πλυντηριο εγκεφαλων οπως εχουν κανει με την τηλεοραση, πορνοπροπαγανδοκουτι εννοουσα με συγχωρειτε.

More
27 Feb 2014 22:25 #141057 by jimbl

Manos wrote: Με τον τρόπο που δουλεύει το σύστημα εκτιμώ ότι η προπαγάνδα αυτή θα συνεχιστεί, ειδικά από όσα μέσα δεν ασχολούνται καθόλου με το Internet και τα video games. Εκτός κι αν το βίντεο διαδοθεί σε τέτοιο βαθμό που θα αρχίσουν όντως τα κανάλια να το τρέμουν. Βασικά γνωρίζουν ότι όσοι ασχολούμαστε με το Internet το είδαμε. Οι υπόλοιποι και κυρίως τα γερόντια θα πιστεύουν ότι βλέπουν. Για πόσο όμως; Σε 20-40 χρόνια από τώρα εμείς θα είμαστε τα γερόντια και τότε δεν θα ανοίγουμε καν την τηλεόραση.

Κάποτε υπήρχε "Εθισμός στην τηλεόραση" με καλές και ποιοτικές σειρές. Τώρα υπάρχει "Εθισμός στο Internet" γιατί η αλήθεια και η αμεσότητα βρίσκεται εδώ...όπου τα νέα διαδίδονται αστραπιαία και τα games περιμένουν για να μας διασκεδάσουν. Κάθε συνήθεια, κάθε μορφής διασκέδαση έχει τους "εθισμούς" της. Από την στιγμή που δεν είναι ναρκωτική ουσία πραγματικός εθισμός δεν υφίσταται. Καιρός λοιπόν να κλείσουμε το χαζοκούτι και να το ανοίγουμε μόνο όταν συνδέουμε την κονσόλα μας.

Τέλος, να θυμίσω ότι το καλοκαίρι ο ηθοποιός του Hollywood Kevin Spacey είχε ομολογήσει σε συνέντευξή του ότι η τηλεόραση χάνει ταλέντα που κάνουν καριέρα στο Internet . Το τελευταίο τα λέει όλα! Και το βλέπουμε ειδικά στην Ελλάδα.

Κοιτά, το να λες οτι δεν υπάρχει εθισμος στα Ηλ. Παιχνιδια δεν νομίζω οτι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και στο Ίντερνετ υπάρχει εθισμος και στα games υπάρχει εθισμος. Απλώς εθισμος παρουσιάζεται σε ενα ελάχιστο κομμάτι των gamers, που ειναι απολύτως λογικό αν σκεφτείς οτι το gaming ειναι μια πολυ πλούσια εμπειρία, που τωρα γίνεται ευρέως διαδεδομένη. Ποιος ειναι ο εθισμένος? το πεντάχρονο που ακούγεται σε όλο το Ίντερνετ καφέ όταν χάνει στο lol (τι μάστιγα αυτο το παιχνίδι πια) και βρίζει μάνες και σπίτια όταν το pwnαρουμε στο modern warfare. Ο ιντερνετάκιας που διοργανώνει LAN party 12 ωρων. Ο τύπος που περνά όλο το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα παίζοντας (έχω γνώρισει αυτήν την κατηγορία). Άρα το μόνο που μένει σε εμάς τους υπεύθυνους gamers ειναι η υπομονή. Game on!

SNAAAAAAAAAAAAAAAKE!!!!

More
27 Feb 2014 22:39 #141059 by Μάνος Γρυπάρης

jimbl wrote: Κοιτά, το να λες οτι δεν υπάρχει εθισμος στα Ηλ. Παιχνιδια δεν νομίζω οτι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και στο Ίντερνετ υπάρχει εθισμος και στα games υπάρχει εθισμος. Απλώς εθισμος παρουσιάζεται σε ενα ελάχιστο κομμάτι των gamers, που ειναι απολύτως λογικό αν σκεφτείς οτι το gaming ειναι μια πολυ πλούσια εμπειρία, που τωρα γίνεται ευρέως διαδεδομένη. Ποιος ειναι ο εθισμένος? το πεντάχρονο που ακούγεται σε όλο το Ίντερνετ καφέ όταν χάνει στο lol (τι μάστιγα αυτο το παιχνίδι πια) και βρίζει μάνες και σπίτια όταν το pwnαρουμε στο modern warfare. Ο ιντερνετάκιας που διοργανώνει LAN party 12 ωρων. Ο τύπος που περνά όλο το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα παίζοντας (έχω γνώρισει αυτήν την κατηγορία). Άρα το μόνο που μένει σε εμάς τους υπεύθυνους gamers ειναι η υπομονή. Game on!

Προφανώς αυτό που λες εσύ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γιατί με την λογική σου πριν από 100 χρόνια που δεν υπήρχαν τα games τα παιδιά είχαν "εθιστεί" στο να παίζουν ποδόσφαιρο, το οποίο κατηγορούσαν ως "εθιστικό" και "αλήτικο" άθλημα γιατί τότε ασχολιόντουσαν με τον στίβο. Αν είναι εθιστικά τα games τότε είναι εθιστική η τηλεόραση, το Facebook και τα Likes στις photos που επιδιώκουν τα κοριτσάκια (κόντρα-παιχνίδι ποια θα πάρει τα περισσότερα), η αδρεναλίνη της ταχύτητας σε αυτούς που κάνουν κόντρες, το σεξ (ειδικά για τους διάσημους) και πάει λέγοντας.

Για να υπάρχει εθισμός θα πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις από την κατάχρηση. Και το gaming δεν δημιουργεί καμία επίπτωση. Κάποια στιγμή θα σηκώσει ο άνθρωπος το κεφάλι από την οθόνη και θα πάει να δουλέψει, να φάει, να κοιμηθεί κτλ. Επειδή πέθαναν 10 άτομα στον κόσμο δεν θα το κάνουμε και σίριαλ. Αν λες ότι είναι "Εθισμός" τότε θα έπρεπε να χτιστούν φυλακές αποτοξίνωσης σε όλο τον κόσμο όπως γίνεται στην Κίνα (για να "απεξαρτηθούμε).

Εθισμός υπάρχει στα ναρκωτικά, όχι στις ασχολίες. Είναι απλά μιας μορφής διασκέδαση.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
27 Feb 2014 22:56 #141060 by Sharkman
εγώ ξέρω ότι όσο εκεί έξω γίνονται πράγματα πραγματικά κατά της κοινωνίας και των πολιτών θα συνεχίζουν τα δελτία να μεταδίδουν ένα καράβι άκυρες έρευνες και θέματα μόνο και μόνο για αποπροσανατολισμό. Αυτή είναι η γνώμη μου και πριν βιαστούν κάποιοι να με εντάξουν δεν ασχολούμαι με κάποιο κόμμα
απλά παρατηρώ πόσο εύκολο είναι να υπάρχει αδιαφάνεια και από τους δημοσιογράφους κάποιοι να είναι έντιμοι αλλά να υπάρχουν και εκείνοι που εύκολα θα αποπροσανατολίσουν ένα από αυτά τα θέματα είναι και τώρα να δίνουμε υπέρμετρη σημασία στο lol και το gaming λες και εκεί είναι το θέμα... ότι έχεις ένα δελτίο ή μία εφημερίδα με δεδομένο χώρο και χρόνο να γράψεις και να πεις ειδήσεις και ασχολείσαι με ένα καράβι πράγματα άλλα αντί να αναζητήσεις τι γίνεται σε αυτό το κράτος με τα οικονομικά του..με τα θέματα μόρφωσης..με τα θέματα υγείας... αλλά πάντα δίνουμε σημασία σε όλα αυτά τα προβλήματα όταν χτυπήσουν την πόρτα μας. Το θέμα δεν είναι το gaming εδώ ούτε ένα μάτσο άλλα θέματα που ξεφουρνίζουν κατά καιρούς.
Interne Η ασύμμετρη απειλή????? Αυτό ήταν θέμα εε? OK.

Wade Wilson/Deadpool: Did I say this was a love story? I meant horror movie!