Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

E3 2015

More
16 Jun 2015 17:46 - 17 Jun 2015 00:35 #162751 by Δημήτρης Αραμπατζίδης
Λοιπόν ήρθε η ώρα για ένα μικρό απολογισμό της Ε3 μέχρι στιγμής από μένα :D

Bethesda
Για πρώτη φορά στην ιστορία της έκανε press conference στην Ε3 και σίγουρα έκλεψε την παράσταση! DOOM, Dishonored 2 και φυσικά Fallout 4! Προσωπικό αγαπημένο το DOOM, καθώς είναι old-school FPS, ακριβώς όπως το θέλω. Big F-ing guns που είπε και ο τυπάς της id Software και σαπίζουμε στο ξύλο δαιμόνια!

Microsoft
Νομίζω πως μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως την νικήτρια της Ε3 από τώρα. Backwards compatibility και μας έστειλε όλους αδιάβαστους. Αν προσθέσουμε στην εικόνα και μία ντουζίνα exclusives που έρχονται για το Xbox One, σε αντίθεση με το απογοητευτικό line-up της Sony, μιλάμε για νίκη επικών διαστάσεων.

ΕΑ
Η εταιρεία με την μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δείχνει πως θέλει να ξεκολλήσει την ρετσινιά των τελευταίων ετών από πάνω της, βγάζοντας games που όλοι μας γουστάρουμε και θέλουμε να παίξουμε. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Need for Speed, το οποίο επιστρέφει στις ρίζες της σειράς, κάτι που φώναζαν όλοι οι fans του NFS. Στα συν το Mass Effect: Andromeda (αργεί) και το αγαπημένο μου FIFA.

Ubisoft
Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η Ubisoft δεν έδειξε live gameplay από το Assassin's Creed. Αντιθέτως θα λέγαμε πως με τα βίας αναφέρθηκαν στο Syndicate. Μου άρεσαν πάρα μα πάρα πολύ τα The Division, Ghost Recon: Wildlands, Siege και φυσικά το νέο IP, For Honor. Άντε να δούμε...

Sony
Η χειρότερη press conference της Ε3 για μένα προσωπικά! Απογοητευτικό line-up, καμία ουσιαστική ανακοίνωση και μία από τα ίδια. Η Sony έτσι όπως πάει θα πετάξει το όποιο πλεονέκτημα έχει χτίσει μέχρι στιγμής έναντι του Xbox One στα σκουπίδια. Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.... Επίσης, ειμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει το hype γύρω από το Last Guardian; Σαν παιχνίδι της προηγούμενης γενιάς έμοιαζε...
Last edit: 17 Jun 2015 00:35 by Δημήτρης Αραμπατζίδης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Jun 2015 17:47 #162752 by Παντελής Δασκαλέλος
Μετά την εντυπωσιακή press conference της Bethesda, την σκυτάλη πήρε η Microsoft, η οποία κέρδισε το κοινό με την ανακοίνωση του backwards compatibility. Προσωπικά ήθελα ένα-δύο exclusives παραπάνω, αλλά εντυπωσιάστηκα από το HoloLens και από το Xbox Game Preview μια υπηρεσία στα πρότυπα του Steam Early Access, αλλά ακόμη καλύτερη, καθώς μπορεί κάποιος να κατεβάσει δοκιμάστικές εκδόσεις των παιχνιδιών χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Προσωπικά μου αρέσει το μπάσιμο της Microsoft στα indie, στο κομμάτι αυτό έχει πάρει και πάλι τα ηνία. Μάλιστα πέρα από τα indie που είδαμε υπάρχουν δεκάδες ακόμη που θα έρθουν στο Xbox One και στα Windows 10 και ένα από αυτά είναι το αγαπημένο μου The Incredible Adventures of Van Helsing. Στην EA με πήρε ο ύπνος να πω την αλήθεια, καθώς το μόνο που με συγκίνησε ήταν το Star Wars Battlefront, από την άλλη η Ubisoft μου άφησε καλές εντυπώσεις με το For Honor, αλλά και για το γεγονός ότι δεν πήξαμε στην casuaλιά σαν τις προηγούμενες χρονιές.

Κατ' εμέ η Sony έρχεται τρίτη πίσω από Bethesda, Microsoft, αλλά επίσης κέρδισε τα κοινό της με την ανακοίνωση του The Last Guardian, η χαρά του κόσμου στην ανακοίνωσή του ήταν τόσο μεγάλη που κανείς δεν ασχολήθηκε με τα γραφικά του που θυμίζουν PS3. Ούτε και εμένα με νοιάζουν να πω την αλήθεια, αλλά όταν μας έχεις βγάλει το λάδι τόσο χρόνια θέλω να δω κάτι και να πω Wow, θέλω και το eye candy μου. Το wow βέβαια το είπα στο remake του Final Fantasy VII, το οποίο πάντως θα έρθει και σε άλλα format, οπότε μικρό το κακό. Από εκεί και πέρα το PS Vita ήταν σαν να μην υπήρχε (ευχαριστώ Sony για το middle finger στα 300 ευρώ που έσκασα για να το πάρω και να μαζέυει σκόνη). Αυτό για το οποίο ανυπομονώ πάντως είναι το Horizon, το οποίο δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα πρωτοποριακό (σαν Monster Hunter ένα πράγμα), αλλά από τεχνικής πλευράς τα έσπαγε.

More
16 Jun 2015 21:53 - 16 Jun 2015 21:54 #162764 by Φοίβος Ζαφείρης
Γενικά φέτος το show είναι καλό αν και γίνονται ανόητα και αχρείαστα λάθη στις παρουσιάσεις. Η Bethesda κέρδισε δικαίως τις εντυπώσεις, αλλά μιλούσε μισή ώρα μόνο για Fallout, το οποίο δεν είναι κακό, αλλά δε θα μπορούν πάντα να κάνουν το ίδιο. Έπαιζαν με ρίσκο, αλλά και τελικά με πλεονέκτημα.

Η Microsoft σίγουρα έκανε μεγάλο μπαμ με το backwards compatibility, αλλά οι τίτλοι της με άφησαν τελείως αδιάφορο. Βασικά ένα θέμα με τις conferences όσων διαθέτουν συστήματα είναι ότι αναπόφευκτα το ενδιαφέρον θα παίζει ανάλογα με το σύστημα που κάποιος ήδη έχει στην κατοχή του. Δεν έχω Xbox One και δεν είδα επουδενί κάτι που με κάνει να ήθελα να έχω. Όχι, ούτε το HoloLens που μπορεί να δείχνει εντυπωσιακό, αλλά μέχρι να δούμε την εφαρμογή του σε παιχνίδια και γνώμη από το μέσο χρήστη, δεν πείθομαι.

Ούτε PS4 έχω, αλλά το line-up μ' άρεσε πολύ περισσότερο. Πάλι δεν ειδα system seller, αλλά αν υπήρχε στην κατοχή μου θα μου κινούσαν πολλά το ενδιαφέρον. Εκτός από το Black Ops III. Βασικά, πολύ ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση ότι πλέον το PS4 είναι το νέο "σπιτι " του CoD. Τι παίζει μ' αυτό; Το μεγαλύτερο foul της Sony ήταν η αδιαφορία για το Vita.

H Nintendo μ' αρεσε περισσότερο απ' ό,τι περίμενα. Τα ίδια IPs όπως πάντα, αλλά τουλάχιστον ξεχώριζαν, είχαν χρώματα, ήταν σε μια άλλη κουλτούρα. Το Starfox και μόνο θα ήταν system seller για μένα, δεδομένου του price-point του Wii-U. Foul δικό τους ότι το Wii-U ακόμα δεν έχει δικό του Legend of Zelda τίτλο (δε μετρούμε τα HD των παλιών) και βγάζουν LoZ για το 3DS. Αυτό τελικά που έχουν σε development ήδη, μήπως φάει καθυστέρηση για να έρθει μαζί με το NX;

Η ΕΑ μ' έκανε να κοιμηθώ. Ξεκίνησε καλά με το ME: Andromeda και το Unravel κλέβει καρδιές, αλλά έπρεπε να τελειώνουν τσακ-μπαμ με τα mobile και κυρίως με τα sports games ή να τ' αφήσουν στο τέλος. Το Battlefront μοιάζει όμορφο, αλλά κουτσό παιχνίδι γιατί "it wooks pweety" δεν μπαίνει στο σκληρό μου. Έχω και τις ταινίες.

Η Ubisoft ήταν 50/50. Πολύ Clancy ρε αδερφέ, πολύ πιστολίδι με λίγο-πολύ το ίδιο ύφος (άσχετα με το gameplay). Το νέο South Park ήταν δυνατό ξεκίνημα (lolz were had). Και το Division και το Rainbow Six δεν τα πήρα σοβαρά, γιατί και στα δύο οι "παίκτες" διάβαζαν από σενάριο ή είχαν κάνει πρόβα. Κανείς δε μιλά έτσι στα multiplayer παιχνίδια και είναι κακός τρόπος να πουλήσεις το προϊόν σου στον μέσο gamer.

Τέλος η Square Enix, που τελείωσε πριν λίγο.... oh boy. Καλοί τίτλοι, πολύ κακή παρουσίαση. Star Ocean, Deus Ex, Tomb Raider, Just Cause 3, Kingdom Hearts 3 και Hitman στα καλά. Η πλειοψηφία δηλαδή, αλλά ειλικρινά, βαρετή και "κουρασμένη" παρουσίαση που τους χαντάκωσε χωρίς λόγο.
Last edit: 16 Jun 2015 21:54 by Φοίβος Ζαφείρης.

More
17 Jun 2015 00:34 #162772 by Δημήτρης Αραμπατζίδης

Mortifer wrote: Λοιπόν ήρθε η ώρα για ένα μικρό απολογισμό της Ε3 μέχρι στιγμής από μένα :D

Bethesda
Για πρώτη φορά στην ιστορία της έκανε press conference στην Ε3 και σίγουρα έκλεψε την παράσταση! DOOM, Dishonored 2 και φυσικά Fallout 4! Προσωπικό αγαπημένο το DOOM, καθώς είναι old-school FPS, ακριβώς όπως το θέλω. Big F-ing guns που είπε και ο τυπάς της id Software και σαπίζουμε στο ξύλο δαιμόνια!

Microsoft
Νομίζω πως μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως την νικήτρια της Ε3 από τώρα. Backwards compatibility και μας έστειλε όλους αδιάβαστους. Αν προσθέσουμε στην εικόνα και μία ντουζίνα exclusives που έρχονται για το Xbox One, σε αντίθεση με το απογοητευτικό line-up της Sony, μιλάμε για νίκη επικών διαστάσεων.

ΕΑ
Η εταιρεία με την μεγαλύτερη βελτίωση. Δείχνει πως θέλει να ξεκολλήσει την ρετσινιά των τελευταίων ετών από πάνω της, βγάζοντας games που όλοι μας γουστάρουμε και θέλουμε να παίξουμε. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Need for Speed, το οποίο επιστρέφει στις ρίζες της σειράς, κάτι που φώναζαν όλοι οι fans του NFS. Στα συν το Mass Effect: Andromeda (αργεί) και το αγαπημένο μου FIFA.

Ubisoft
Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η Ubisoft δεν έδειξε live gameplay από το Assassin's Creed. Αντιθέτως θα λέγαμε πως με τα βίας αναφέρθηκαν στο Syndicate. Μου άρεσαν πάρα μα πάρα πολύ τα The Division, Ghost Recon: Wildlands, Siege και φυσικά το νέο IP, For Honor. Άντε να δούμε...

Sony
Η χειρότερη press conference της Ε3 για μένα προσωπικά! Απογοητευτικό line-up, καμία ουσιαστική ανακοίνωση και μία από τα ίδια. Η Sony έτσι όπως πάει θα πετάξει το όποιο πλεονέκτημα έχει χτίσει μέχρι στιγμής έναντι του Xbox One στα σκουπίδια. Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.... Επίσης, ειμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει το hype γύρω από το Last Guardian; Σαν παιχνίδι της προηγούμενης γενιάς έμοιαζε...

Να τονίσω πως για την Sony αναφερόμουν στις μέχρι εκείνη την ώρα press conferences. Ώρα να γράψω και για τις 2 νέες press conferences.

Nintendo
Η Nintendo μπορεί να μην εντυπωσίασε, παρόλα αυτά έδειξε ότι περιμέναμε. Ευχάριστες εκπλήξεις τα Zelda: The Tri Force Heroes και Metroid Prime: Federation Force. Το Star Fox Zero μου άρεσε πάρα πολύ και φυσικά αυτό που περιμένω περισσότερο απ'όλα είναι το Xenoblade Chronicles X.

Square Enix
Kingdom Hearts III, Hitman, Deus Ex: Mankind Divided, Just Cause 3, νέο Star Ocean, NieR 2, FFVII remake. Νομίζω δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω.

More
17 Jun 2015 01:49 #162781 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic E3 2015
Οι 2 συνεντεύξεις τύπου που είδαμε σήμερα, της Nintendo και της Square Enix, δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα. H press conference της Nintendo ήταν για μένα η χειρότερη όλων , ενώ η Square Enix έχει δυνατό lineup αλλά η παρουσίασή της υστερούσε

Nintendo
Η Nintendo δείχνει να ακολουθεί σταθερά την ίδια πορεία της τελευταίας δεκαετίας, ειδικά από το Wii και μετά. Φτιάχνει games τα οποία πρέπει να παίζονται "από όλους και από κάθε ηλικία" και αυτό της στερεί τον σκληρό πυρήνα των gamers. Αυτόν που αγόρασε 80 εκ. PS3 και 80 εκ. Xbox 360. Γι' αυτό και οι πωλήσεις του Wii U βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, πέρα από 2ον)Τo hardware του και 3ον)Την έλλειψη multiplatform τίτλων που σχετίζεται με το 2.

Οπότε πρακτικά ο μέσος gamer σκέφτεται, "Αν πάρω Wii U θα παίζω αυτά που είδα στην παρουσίαση και τέλος. Κανένα ποδοσφαιράκι, κανένα racing πέραν του Mario Kart, κανένα σοβαρό Action-Adventure πέραν των exclusive, κανένα Fighting πέραν του Super Smash Bros." Ως εκ τούτου, οι κάτοχοι Wii U θα την βγάλουν με νέα...sequels των Star Fox, Xenoblade Chronicles X που εδώ δικαιολογείται το sequel γιατί είναι δυνατό χαρτί και μη κορεσμένο για την Nintendo, το Super Mario Maker και το νέο Fatal Frame όταν με το καλό έρθει Ευρώπη.

Κατά τα άλλα οι υπόλοιπες δυνατές κυκλοφορίες στρέφονται στο 3DS. Στα φορητά η Nintendo παίζει μπάλα μόνη της και εν όψει του NX γυρνάει την πλάτη στους κατόχους Wii U, κάτι που για μένα μου φαίνεται εξίσου άσχημο με τους κατόχους PS Vita για την Sony. Πρακτικά οι κάτοχοι 3DS θα χαρούν νέα Zelda, Fire Emblem. Metroid Prime, φουλ ρεπερτόριο δηλαδή. Οι κάτοχοι Wii U και ειδικά της Ευρώπης θα...περιμένουν πέρα από τα παραπάνω κάποιο Fatal Frame έτσι για να νιώσουν το Survival Horror στο πετσί τους. Αριθμητικά το Wii U θα καταλήξει να έχει στο τέλος τους λιγότερους τίτλους της 8ης γενιάς με μεγάλη διαφορά.

Square Enix
Αμφότερες Nintendo και Square Enix περιορίστηκαν στο να δείξουν τρέιλερ, τρέιλερ και περισσότερα τρέιλερ. Ο κόσμος ξέρετε γιατί θεωρεί καλύτερη press conference αυτή της Bethesda? Διότι μπήκε στην παρθενική της εμφάνιση στην E3 και παρουσίασε εκτενή gameplay videos με όσα ετοιμάζει. Οτιδήποτε άλλο συζητάμε είναι αναλώσιμο μπροστά σε αυτό. Δεν θα δούμε ταινία στο cinema. Games θέλουμε να παίξουμε και επειδή μιλάμε για υποψήφιους αγοραστές που θα κρατούν gamepad στο χέρι δείξε μας τι ακριβώς θα παίξουν!

Η Square Enix μετά την εξαγορά της Eidos έχει δυναμώσει. Πλέον ζει στην καλύτερη ίσως χρονιά της ιστορίας της από πλευράς ποικιλίας τίτλων. Ακολουθούν Rise of the Tomb Raider (που ορθά έκανε reboot πρόπερσι), Hitman reboot (επίσης ορθά), Deus Ex: Human Divided και Just Cause 3 που έστω κι από αυτό το gameplay trailer φαίνεται αρκετά βελτιωμένο.

Στον τομέα των JRPG θεωρείται η κορυφαία αλλά επειδή δεν παίζω JRPG δεν είμαι ο κατάλληλος να την κρίνω. Όσοι παίζετε πείτε την άποψή σας. Δεν περιμένατε το Final Fantasy 15? Προσωπικά όμως το ότι μας έδειξε τόσα τρέιλερ και διεξήγαγε συνέντευξη τύπου σε κλειστό χώρο σε ένα booth που θύμιζε πολιτικό λόγο εμένα με ξένισε ως παρουσίαση. Που είναι το show των Microsoft, Sony και Ubisoft (ειδικά η τελευταία το έχει στο πετσί της)? Που είναι τα gameplay videos? Έχεις ακόμα και games που κυκλοφορούν σε λίγους μήνες. Δείξτα, κάνε μου μια ανάλυση για το gameplay. Βαριέμαι να βλέπω developers να μιλάνε 5 λεπτά για αυτονόητα πράγματα και στο τέλος ένα τρέιλερ που μου δείχνει μηδέν πράγματα (αντε gameplay trailer στην καλύτερη που δείχνει 1-2). Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Κατά τα άλλα εμεινε το PC Gaming Show όπου μετά από τόσες παρουσιάσεις δεν πιστεύω ότι θα δούμε καμιά έκπληξη. Πολύ μπλα-μπλα θα πέσει όπως το κόβω.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
17 Jun 2015 02:13 #162783 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
Bethesda
Πρώτη συνέντευξη τύπου για την Bethesda στην E3 και μπορώ να πω ότι πήγε πάρα πολύ καλά. Έτσι όπως παρουσιάσαν το Fallout 4 το βλέπω να πηγαίνει για Game of the Year. Πολύ δυνατά φάνηκαν και τα DOOM και Dishonored 2, αν και το DOOM φαίνεται να έχει διαφορετική ατμόσφαιρα από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, Υπερ της Bethesda ήταν ότι παρουσίασε πολλά gameplay βίντεο.

Microsoft
Για μένα η καλύτερη Press Conference της φετινης Ε3 με πολλά exclusives και στολίδι το backwards compatibility. Η παρουσίαση του Holo-Lens φάνηκε ενδιαφέρον αλλά σε κάτι τέτοια πράγματα κρατάω χαμηλά τους τόνους. Ηalo 5, Forza και Gears 4 τα δυνατότερα της χαρτιά. Το Sea of Thieves φαίνεται επίσης πολύ καλο.

ΕΑ
Δεν είδαμε πολλά gameplay βίντεο στην παρουσίαση της EA, παρ' όλα αυτά μάθαμε περισσότερα για κάποιους πολύ σοβαρούς τίτλους που τους περιμένει όλος ο κόσμος, όπως τo Mass Effect; Andromeda και περισσότερα για το νεό Need for Speed. Από την άλλη πλευρά αδιάφορο με άφησε η ανακοίνωση για το νεό expansion του MMORPG Star Wars. Σε γενικές γραμμες αρκετά καλή press conference αλλά ελειπής.

Ubisoft
Η Ubisoft ανακοίνωσε πως το Assassin's Creed θα έρθει το φθινόπωρο του 2015 αλλά δεν μας έδειξε κανένα gameplay βίντεο. Ίσως τα κρατάει για άλλες εκδηλώσεις βέβαια. Σε γενικές γραμμές πάντως η Ubisoft είχε μέτρια παρουσίαση επιδεικνύοντας κατά το κύριο μέρος της παρουσίασης της τίτλους που αποτελούν sequel στις διάφορες σειρές της. Το νέο IP όμως, το For Honor, φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.

Sony
Πολύ λίγα exclusive παρουσίασε η Sony για φέτος. Με εξαίρεση το Horizon που φαίνεται να έχει προοπτικές, το Uncharted το ξέραμε από πέρσυ ότι έρχεται -καλό το gameplay trailer, γεράκος ο Nathan- και το Last Guardian φαινόταν να έχει γραφικά για PS3 και βρίσκεται τόσα χρόνια στην ανάπτυξη. Ωραία ανακοίνωση ήταν και αυτή για το remake του FFVII. Γενικότερα όμως δεν έδειξε πολλά πράγματα φέτος η Sony, η παρουσίαση της ήταν λίγη απέναντι σε αυτή της Microsoft.

Nintendo
Η Nintendo έδειξε ότι περιμέναμε. Νέοι τίτλοι για το Wii U και το 3DS με το Χenoblade Chronicles να ξεχωρίζει. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η ανακοίνωση Metroid Prime: Federation Force.

Square Enix
Έδωσε ρέστα μαζί με την Bethesda η Square Enix φέτος. Παρουσιάστηκε gameplay trailer από το Kingdom Hearts, το Just Cause 3, το Hitman και Deus Ex: Mankind και τα τέσσερα παιχνίδια ενδιαφέρουν πάρα πολύ κόσμο. Μεγάλο ενδιαφέρον για το NieR καθώς και για το Project Setsuna που βρίσκεται σε ακόμα σε ανάπτυξη. Για τα δύο τελευταία βέβαια δεν μάθαμε πολλά πράγματα.

More
17 Jun 2015 12:53 #162808 by Georgios Manolis
Replied by Georgios Manolis on topic E3 2015
Ορίστε και η Pc Gaming Conference για όσους την έχασαν σε 1080p.

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
17 Jun 2015 13:57 - 17 Jun 2015 14:03 #162809 by Georgios Manolis
Λίγα λόγια για την φετινή Ε3.

Bethesda: Εξαιρετική πρώτη PC της Bethesda με live gameplay για Doom και Fallout 4,τι άλλο να ζητήσει κανείς.

Microsoft: Μακράν η καλύτερη φετινή PC,με τα Halo 5 και Forza 6,πολλά exclusives και το κερασάκι στη τούρτα το Backwards Compatibility.

Ubisoft: Μερικές ελείψεις όμως τις κάλυψε με πολλές ανακοινώσεις με 2 παιχνίδια που ξεχώρισαν για μένα,τα Ghost Recon:Wildlands και For Honor.Επίσης είδαμε gameplay του The Division.

Sony: Απογοήτευση φέτος απο τη Sony γιατί περίμενα πολλές ανακοινώσεις γύρω απο τις υπηρεσίες της για το Ps4.Oι ανακοινώσεις των The Last Guardian και Shenmue 3 ήταν σημαντικές για τους fans αλλά μήπως είναι κάπως αργά.Ενώ το Uncharted 4 με άφησε αδιάφορο.Same old...same old.Το νέο IP της Guerilla το Horizon: Zero Dawn αντιθέτως φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Nintendo: Κλασική Ninty χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο που δεν έχουμε ξαναδεί εκτός ίσως απο το Star Fox Zero και την ανακοίνωση του Metroid Prime Federation Force.

Square Enix: Του trailer το κάγκελο...Μέτρια πράματα απο τη Square ενώ περιμέναμε gameplay μας δίνει ένα action trailer και απο δω παν κι άλλοι.Έκανε μεν κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις αλλά χωρίς καλή παρουσίαση.

Pc Gaming Conference:Ωραίο σκηνικό και παρουσιάσεις των καλεσμένων.Ωραία πράματα απο AMD,οι λεπτομέριες για το DX 12,τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα.Το gameplay του SOMA πολύ μικρό αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει οπότε no big deal.Καλά τα νέα απο τη Bohemia για το DayZ και το singleplayer.Το Take on Mars.Και επίσης το Expansion του ArmA 3,πρώτη φορά τροπικό περιβάλλον στη σειρά,για να δούμε.Αν και το γνωρίζαμε απο πρίν οι 4-5 που παίζουμε ακόμα... :lol: Πέρα απ τη πλακα παίζει πολύς κόσμος κι αυτό χάρη σους modders.Η εταιρία το γνωρίζει και γι αυτό τους στηρίζει.

Αυτά απο μένα δεν μπορώ να πω οτι φέτος ήταν η καλύτερη Ε3 που έχω δει αλλά είναι σίγουρα μέσα στις καλύτερες. ;)

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
Last edit: 17 Jun 2015 14:03 by Georgios Manolis.

More
17 Jun 2015 17:27 - 17 Jun 2015 17:43 #162829 by Σταύρος Δήμου
Replied by Σταύρος Δήμου on topic E3 2015
Εμένα πιο πολύ με ενθουσίασε και μου άρεσε η παρουσίαση της Bethesda. Αρχικά γιατί έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Doom, όπου φάνηκε η σειρά να επιστρέφει στις ρίζες της, 'back to basics', δηλαδή αυτό που ήλπιζα, μιας και προσωπικά μεγάλωσα και αγάπησα τα FPS των 90s, και πιστεύω πως τέτοιου στυλ FPS λείπουν αισθητά από τη βιομηχανία τα τελευταία 10 χρόνια. Δεύτερον είχαμε την ευχάριστη έκπληξη του Dishonored 2. Προσωπικά μου άρεσε πολύ το πρώτο, και η αναβάθμιση στα γραφικά, οι νέες δυνάμεις, το νέο μέρος, και η δυνατότητα να παίξουμε και ως Έμιλη, έδωσαν μια ανανεωτική ευχάριστη φρεσκάδα. Τέλος, Fallout 4. Οι ανησυχίες για τα γραφικά που υπήρχαν για λίγες μέρες πιο πριν εξαφανίστηκαν, και η ανανέωση σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού με ενθουσίασε. Επίσης να πω κάτι άλλο. Πέραν του ότι ευχαριστήθηκα πιο πολύ την παρουσίαση της Bethesda λόγο του ότι είχε περισσότερα παιχνίδια που για μένα αποτελούν σίγουρη αγορά, την ευχαριστήθηκα επίσης για τον τρόπο με τον οποίο έκανε τη παρουσίαση. Ούτε φλυαρίες, ούτε να φωνάξουν ανθρώπους που δεν έχουν πιάσει gamepad ποτέ στη ζωή τους στη σκηνή να μας μιλήσουν για video games, ούτε ηλίθιες παύσεις των ομιλούντων να περιμένουν αμήχανα χειροκροτήματα κάθε 2 λέξεις όπως κάποιοι άλλοι γραφικοί τύποι... Με εξέπληξε η επαγγελματικότητα της, και μάλιστα από τη πρώτη της ever παρουσίαση.

Τις παρουσιάσεις των Microsoft και Sony δεν τις είδα live, μιας και από τη μια κοιμόμουν εκείνες τις ώρες και μέρες, και από την άλλη το ενδιαφέρον μου δεν ήταν και τόσο λόγο του ότι παίζω στο PC. Ωστόσο έδειξαν καλά πράγματα και οι δύο. Το βιντεάκι του νέου Gears of War μου άρεσε και ας μη βγει στο PC. Το Minecraft Hololens το βλέπω επιφυλακτικά, cool ακούγεται σαν ιδέα, αλλά μου γεννιούνται ερωτήματα όπως το πως θα λειτουργεί ο χειρισμός, τα προβλήματα που ίσως προκύψουν λόγο διαθέσιμου χώρου κτλπ...
Η παρουσίαση της SONY ξεχώρισε για εμένα, και ευχαριστώ προσωπικά τη SONY για ένα και μόνο λόγο: Shenmue 3!!! Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της Ε3. Η σειρά ήταν νεκρή απ' το 2001 και μετά, και πραγματικά κανείς δεν περίμενε να ακούσει ξανά κάτι για αυτή 14 χρόνια μετά. Και μάλιστα όχι μόνο η SONY αναβιώνει τη σειρά που έπαιξα στο Dreamcast και αγάπησα, αλλά έχει και τη γενναιοδωρία να κάνει διαθέσιμο το παιχνίδι στο PC. Πολύ respect λοιπόν από μένα στη SONY, και ας μην έχω PS4.

Η ubisoft έδειξε νομίζω τα περισσότερα ολοκαίνουρια IP, και μεγάλο μπράβο σε αυτή για αυτό, αν και προσωπικά κάποιο από αυτά τα νέα παιχνίδια δεν είναι του γούστου μου. Βλέποντας τον οπλοφόρο γάτο καβάλα στο δρακομονόκερο ήταν κάπως... WTF?! LOL.

Η νόμιζα πως ήταν η πιο βαρετή, ίσως να κονταροχτυπιέται με τη Nintendo. Πολύ επικέντρωση στο casual gaming. Mobile gaming, και ύστερα παιχνίδια αθλητικά, τα οποία είναι αναμενόμενα μιας και βγαίνουν κάθε χρόνο. Δυστυχώς πολύ φλυαρία και ελάχιστη ουσία. Πολλά βιντεάκια παιχνιδιών, που τα ξεπέταγε στα γρήγορα, τα οποία δεν έδιναν και σχεδόν καθόλου πληροφορίες. Περίμενα πως και πως να μάθω επιτέλους για το Mass Effect, για το οποίο πρώτη φορά μας μίλησαν πριν 2 χρόνια, και επί της ουσίας το μόνο που μάθαμε είναι ότι λαμβάνει χώρα σε άλλο γαλαξία. Τίποτα για το story, για το gameplay... Στα σκοτάδια παραμένουμε.

Τώρα όσων αφορά της Nintendo... Είναι ξεκάθαρο πιστεύω πως τα μεγαλύτερα studios της εταιρίας δουλεύουν σε τίτλους για το NX το οποίο θα παρουσιαστεί του χρόνου, ώστε η νέα κονσόλα να μην έχει παρόμοιο launch με το WiiU, το οποίο δεν είχε καθόλου παιχνίδια στο launch του. Αυτό όμως έκανε πολύ αισθητή την απουσία παιχνιδιών για το WiiU στη φετινή Ε3. Από αυτά που έδειξαν, ακολούθησαν τα χνάρια της ΕΑ, στο να δείχνουν βίντεο αναμενόμενων παιχνιδιών τα οποία δεν δείχνουν τίποτα το καινούριο. Κάποιες επιλογές με παραξένεψαν πολύ, είπα WTF όταν είδα να χρησιμοποιείται ο τίτλος "Metroid" για διαστημικό ποδοσφαιράκι στο 3ds. Ούτε για πλάκα αν μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα, νόμιζα πως μόνο ο Μάριο θα έβγαινε σε τέννις, ποδόσφαιρο, μπάσκετ κτλπ. Τι να πω ? Πιο πολύ λογική θα είχε να δω ένα survival horror βασισμένο στο Metroid (μη ξεχνάμε ότι τη σειρά την εμπνεύστηκαν από τη ταινία Alien) παρά space soccer. Μου δόθηκε η εντύπωση πως ή εγώ ή η Nintendo είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Η Square Enix έδειξε διάφορα καλά και ωραία, ενδιαφέροντα παιχνίδια, αλλά τίποτα το super-συγκλονιστικό IMO.

Η παρουσίαση της Occulus ήταν τελείως αδιάφορη, καλύτερα να μην είχε γίνει καν. Τα ίδια άτομα επαναλαμβάνονταν και έλεγαν ακριβώς τις ίδιες φράσεις ξανά και ξανά, μάλλον περιμένοντας ότι άμα ο κόσμος άκουγε ξανά κάτι για το οποίο δεν χειροκρότησε τη πρώτη, ίσως να άλλαζε γνώμη και να χειροκροτούσε. Η αμηχανία στα πρόσωπα των ομιλούντων τους έκανε γραφικούς. Αναλώθηκαν στο να λένε γενικότητες "το VR είναι το μέλλον", "πραγματικά έχουμε καταφέρει καλό VR", και από ουσία τίποτα. Που είναι τα παιχνίδια ? Δείξε μας κάνα παιχνίδι ρε καημένε, περιεχόμενο θέλουμε να δούμε, όχι να ακούσουμε για άλλη μια φορά τα ίδια που μας λες σε κάθε εμφάνιση που κάνεις τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Τέλος το PC show το οποίο ξενύχτισα για να το δω, αν και είχε αρκετά θετικά, προσωπικά δεν με ενθουσίασε. Ναι, θα βγουν το Gears of War, Killer Instict, στο PC, πράγμα πολύ καλό, αλλά θα προτιμούσα Masterchief Collection. Κάποια indie είχαν κάποιο ενδιαφέρον. Τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά δεν είναι του γούστου μου (αυτό με το vietnam, και το american truck simulator).

Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η απουσία της Valve από την E3, η οποία το Φθινόπωρο κυκλοφορεί και επίσημα τα Steam Machines. Σε ποιους απευθύνεται αν όχι στους gamers ? Και αν τα steam machines απευθύνονται στους gamers, γιατί δεν τα παρουσίασαν στην σημαντικότερη και μεγαλύτερη gaming έκθεση του κόσμου ? Μεγάλο αίνιγμα η απουσία των Steam Machines και Steam VR από την E3.
Last edit: 17 Jun 2015 17:43 by Σταύρος Δήμου.

More
17 Jun 2015 20:12 - 17 Jun 2015 20:12 #162836 by Georgios Manolis
Α δεν είπα για την Ε.Α.,αλλά τι να πω για την Ε.Α. τα είπε όλα ο Σταύρος πιο πάνω! ;)

Last edit: 17 Jun 2015 20:12 by Georgios Manolis.