Τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να εγκαταλείψω για λίγο τον αγαπημένο μου Thresh και να ασχοληθώ με ένα Champion που συνήθως επιλέγεται ως Counterpick σε AD champions. Αναφέρομαι στον ένα και μοναδικό The Rock (καμία σχέση με τον ηθοποιό-πρωήν παλαιστή) ή τον Malphite αν προτιμάτε.
Ο Malphite συνήθως παίζετε ως tank παρόλα αυτά τουλάχιστον κατ' εμέ τον προτιμώ ως hybrid/off-tank champion. Χωρίς να είμαι ειδήμων πιστέυω πως με αυτό τον τρόπο έχει πολύ καλύτερο early και mid game και παράλληλα αποτελεί μια υποτυπώδη απειλή για το αντίπαλο party στο late game, όπου κακά τα ψέμματα ως tank το μόνο που κάνετε είναι η ulti για initiate και απλά μετά σοκάρετε damage. Άλλωστε ακόμα και στην περιγραφή της Riot ο Malphite δεν αναφέρεται ως tank και είναι κριμά να μην επενδύσετε λιγάκι στο αρκετά υψηλό του AP.
Προσωπικά το build που ακολουθώ κατά 80% των περιπτώσεων είναι το εξής:
Start: Doran's Ring και 2 health pots.
Εκ' πρώτης όψεως το συγκεκριμένο item ίσως να μηνα σας γεμίζει το μάτι παρόλα αυτά συμπληρώνει ιδανικά τα stats σας. Σας δίνει το πολυπόθητο mana regen για να κρατηθείτε στο lane σας όσο το δυνατόν περισσότερο, αρκετό health και παράλληλα boostaρει το AP σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κανετε ακόμη περισσότερο harass και στερήσετε το farm από τον αντίπαλο σας.
Early game: Sunfire cape και Frozen Heart
Τα δύο αυτά items ανήκουν στο παραδοσιακό tank build του Malphite και η αλήθεια είναι ότι συμπληρώνουν ιδανικά και το δικό μας build. To 20% cooldown και το μεγάλο mana bonus του Frozen Heart εμμέσως ευνοεί το AP build, καθώς σας δίνει την δυνατότητα να spamαρετε τα skills σας.
Boots: Εδώ υπάρχουν τρεις επιλογές (Ninja Tabi, Mercury's Threads και Sorcerer's Shoes) ανάλογα με τους αντίπαλους champions.
Mid game: Iceborn Gauntlets ή Zhonya's Hourglass
Τα gauntlets χρησιμοποιούνται ευρέως από tanky champions οπότε δεν θα αναφερθώ σε αυτά. Αντίθετα η Zhonya's Hourglass είναι πραγματικά μια ασυνήθιστη επιλογή για τον Malphite. Στην πραγματικότητα όμως στο build αυτό προσφέρει εξαιρετικά bonuses τόσο στο AP όσο και στο Armor σας. Επιπλέον, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά το initiate με την ulti και να χωθείτε απέναντι σε όλο το αντίπαλο party.
End Game: Abyssal Scepter, Deathfire Grasp, Warmog's Armor, Atma's Impaler, Hextech Gunblade, Wit's End
Προσωπικά προτιμώ το Abyssal Scepter, Hextech Gunblade build. Παρόλα αυτά το combo Warmog's Armor και Atma's Impaler είναι απαραίτητο όταν αντιμετωπίζετε nukers.
Επειδή όπως προανάφερα δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδήμων, καθώς μόλις πρόσφατα έφτασα στο 27 level θα ήθελα τις απόψεις πάνω στο build μου και αν έχετε φυσικά να προτείνετε κάτι διαφορετικό. Αυτό που θέλω να αναφέρω μόνο είναι ότι το playstyle μου με Malphite είναι καθαρά Snowball και άκρως aggresive, αξιοποιώντας στο έπακρο την passive μου και κάνοντας tower dive και gank με την πρώτη ευκαιρία.