Έχω αγανακτήσει πια και δεν πάει άλλο. Η Microsoft έχει τραβήξει το σκοινό όσο εκεί που δεν παίρνει!
Windows 7
Χθες έκανα install τα Windows 7, την τελευταία Release Candidate έκδοση που μας έχει αποσταλεί. Παρατήρησα λοιπόν τα εξής:
-Το μόνο που έχει αλλάξει αυτούς τους μήνες είναι η ταχύτητα των Windows ΑΛΛΑ ως προς το αρχικό boot του υπολογιστή! Μπαίνεις στα Windows πιο γρήγορα αλλά από εκεί κι έπειτα ΟΛΕΣ οι εφαρμογές καθυστερούν! Παρατήρησα 20-30% καθυστέρηση τουλάχιστον, σε ότι κι αν έκανα. Έστω και για να ανοίξω ένα παράθυρο και να κάνω browse στέλνοντας αρχείο υπάρχει καθυστέρηση.
- Το quick launch στο task manager δεν έχει προστεθεί. Πρέπει πάλι να το εισάγεις μέσω των toolbars με την γνωστή πατέντα που
δημοσιεύσαμε
πρόσφατα.
- Συνεχίζω να λαμβάνω τα σπαστικά μηνύματα επιβεβαίωσης διαγραφής καταλόγων, χωρίς να μπορώ να τα αποφύγω (οι ρυθμίσεις δεν πιάνουν ούτε γι' αστείο)
- Το κάτω μέρος της οθόνης τρεμοπαίζει ανά μισή ώρα! Είναι λες και έχω αγοράσει τηλεόραση τεχνολογίας καθοδικού σωλήνα κι είναι στα τελευταία της. Σημείωση: Έχω Acer Aspire 5715Z (ήδη αγόρασα περισσότερη RAM).
- Οι ρυθμίσεις των Windows έχουν γίνει έτσι ώστε θα πρέπει να φας 5-10 λεπτά για να βρεις ένα απλό πράγμα. Θέλησα να κάνω τα εικονίδια του Start Menu μικρότερα και κάνοντας στο task manager δεξί κλικ και Properties έψαχνα πόση ώρα για να βρω ένα κουτάκι με τίτλο Large icons το οποίο ήτανε τσεκαρισμένο κι έπρεπε να το ξετσεκάρω για να δουλέψει. Μιλάμε για το απόλυτι σπάσιμο. Θες να κάνεις κάτι ΑΠΛΟ και είναι λες και παίζεις Adventure για να βρεις τη λύση!
Microsoft Office
Καταρχήν προσωπικά απεχθάνομαι την έκδοση 2007 γιατί τα μενού είναι ότι χειρότερο. Ψάχνεις π.χ. να εισάγεις νέα γραμμή και η επιλογή αυτή είναι χωμένη σε ένα μικρό βελάκι, σε μία από τις σελίδες του μενού. Παλιότερα επέλεγες Insert-Row που το είχες μονίμως μπροστά σου και καθάριζες.
Εκανα install την έκδοση Office 2003 (Ελληνικά). Όλα οκ, απλά τώρα που ξαναπέρασα Windows θυμήθηκα το κλασικό σπάσιμο. Τα copy-paste δεν λειτουργούν με Ctrl+C και Ctrl+V! Εχουμε μάθει 10 χρόνια αυτή τη μέθοδο και βρεθήκανε μερικά στουρνάρια-προγραμματιστές να εισάγουνε δικά τους shortkeys? Τώρα φυσικά ψάχνω να βρω πάλι πως να τα αλλάξω.
Γενικά
Αμα απαρυθμίσω πόσα προβλήματα μπορεί να σου σπάσουν τα νεύρα από τις νέες εκδόσεις των Windows και του Office δεν θα τελειώσω ούτε αύριο. Προφανώς οι head programmers της Microsoft πρέπει να έχουν απίστευτα χαμηλό IQ. Οι επιλογές των μενού τοποθετούνται κυριολεκτικά όπου να 'ναι και κάθε νέα έκδοση ακολουθεί το κλίμα της εποχής, καθυστερεί ακόμη περισσότερο το PC σας.
Αν δεν αλλάξουν κάποιοι μυαλά εκεί μέσα, ο κόσμος βλέπω να έχει μόνιμα Windows XP και Office 2000. Κι ευτυχώς που η Microsoft στην αγορά των PC δεν κατέχει μεγάλο μερίδιο αγοράς, γιατί είμαι σίγουρος ότι μέσα στο 2010 θα βγάλει τίτλους που θα είναι ασύμβατοι με τα XP.