Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Αntivirus: Γενική συζήτηση/Προτάσεις

More
17 Oct 2013 21:43 #134171 by AlexMastermind
Ένας φίλος μου πρότεινε το Comodo, ξέρει κανείς κάτι για αυτό; Είναι καλό; Τώρα έχω το ESET NOD32 Antivirus 6. Να το αλλάξω;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Oct 2013 14:18 #134194 by Φίλιππος Δαουκόπουλος

DJHaris wrote: Έβαλα το BitDefender Total Security 2014 αφού έχω διαβάσει σε πολλές ιστοσείδες(ελληνικές και ξένες+ av-test και av-comparatives)πως πρόκειται για ενα από τα καλύτερα,αν όχι το καλύτερο προγραμμα προστασίας εδώ και καιρό.
Ωστόσο, παρατήρησα κάποια καθυστέρηση στην ταχύτητα του Internet, που μπορεί να οφείλεται σε αυτό το πρόγραμμα. Υπάρχουν σχετικά αρθρα που βρήκα που ίσως πρόκειται για το firewall του.
Το έχει κανείς από τα μέλη;Είχε το ίδιο πρόβλημα?

Το είχα δοκιμάσει (original) εγώ για μια περίοδο και στα Win7 και στα Win8. Είναι πάρα πολύ βαρύ αν και δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει το σύστημα μου (δες υπογραφή).
Είναι πάντως ένα απο τα πιο αξιόπιστα antivirus. Σε πολλά ΙΤ τμήματα είδα το Avira Enterprise με τα αντίστοιχα client σε κάθε PC και αυτό λέει πολλά. Απο εκεί και πέρα επειδή υπάρχει μεγάλη διαφορά στο software απο PC σε PC είναι εύλογο να παρατηρούνται διαφορετικές συμπεριφορές.

Εμένα δεν μου αρέσουν τα antivirus που διαβάζουν συνέχεια τον δίσκο ακόμα και αν αυτό είναι το καλύτερο μέσο για την προστασία μου (προσέχουμε και λιγάκι τι κάνουμε).
Ετυχε μάλιστα με το αναφερόμενο antivirus να κάνει διπλάσιο χρόνο αντιγραφή τα αρχεία απο τον ένα σκληρό στον άλλο επειδή τα έλεγχε όλα!

More
19 Oct 2013 04:36 #134245 by Petros

AlexMastermind wrote: Ένας φίλος μου πρότεινε το Comodo, ξέρει κανείς κάτι για αυτό; Είναι καλό; Τώρα έχω το ESET NOD32 Antivirus 6. Να το αλλάξω;

Μπα δεν θα σου το πρώτεινα. Προτιμότερο είναι να βάλεις Avast παρά Comodo. Αν το ESET NOD32 που έχεις είναι γνήσειο και πληρωμένω τότε κράτατω αυτό που έχεις αλλίος βάλε Avast.

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
19 Oct 2013 04:51 #134246 by Petros

aliengoa wrote:

DJHaris wrote: Έβαλα το BitDefender Total Security 2014 αφού έχω διαβάσει σε πολλές ιστοσείδες(ελληνικές και ξένες+ av-test και av-comparatives)πως πρόκειται για ενα από τα καλύτερα,αν όχι το καλύτερο προγραμμα προστασίας εδώ και καιρό.
Ωστόσο, παρατήρησα κάποια καθυστέρηση στην ταχύτητα του Internet, που μπορεί να οφείλεται σε αυτό το πρόγραμμα. Υπάρχουν σχετικά αρθρα που βρήκα που ίσως πρόκειται για το firewall του.
Το έχει κανείς από τα μέλη;Είχε το ίδιο πρόβλημα?

Το είχα δοκιμάσει (original) εγώ για μια περίοδο και στα Win7 και στα Win8. Είναι πάρα πολύ βαρύ αν και δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει το σύστημα μου (δες υπογραφή).
Είναι πάντως ένα απο τα πιο αξιόπιστα antivirus. Σε πολλά ΙΤ τμήματα είδα το Avira Enterprise με τα αντίστοιχα client σε κάθε PC και αυτό λέει πολλά. Απο εκεί και πέρα επειδή υπάρχει μεγάλη διαφορά στο software απο PC σε PC είναι εύλογο να παρατηρούνται διαφορετικές συμπεριφορές.

Εμένα δεν μου αρέσουν τα antivirus που διαβάζουν συνέχεια τον δίσκο ακόμα και αν αυτό είναι το καλύτερο μέσο για την προστασία μου (προσέχουμε και λιγάκι τι κάνουμε).
Ετυχε μάλιστα με το αναφερόμενο antivirus να κάνει διπλάσιο χρόνο αντιγραφή τα αρχεία απο τον ένα σκληρό στον άλλο επειδή τα έλεγχε όλα!

Επίδει σε ένα IT τμήμα επιλέξανε να βάλουν Avira δεν σημπένει ότι είναι καλο.... και το Avira είναι πολύ μέτριο. Απο benchmark που έγιναν απο την AV-TEST www.av-test.org/en/tests/home-us ... laug-2013/ εδώ το καλύτερο σε Protection απο ότι λέει είναι ta F-Secure,Comodo,BullGueard,GData. Βεβαια χάνουν σε performance kai usability κάποια. Αλλά για να πάμε σε Free το Avast έχει ογδοή θέσει σε Protection αλλά χάνει λίγο στο performance αλλα απο USABILITY τα πάει πολύ καλά σε αντίθεση με το Avira που είναι πολύ χειρότερο όπως μπορούμε να δούμε εδώ.
www.av-test.org/no_cache/en/test ... eports_pi1 [report_no]=133180
Με σύγκρισή με το Avast Free Antivrus : www.av-test.org/no_cache/en/test ... eports_pi1 [report_no]=133160

με δέυτερη θέση πάει το AVG το οποίο αν κα είναι καλύτερο απο το Avira μένει λίγο πίσο όσον αφορά με το Avast.
www.av-test.org/no_cache/en/test ... eports_pi1 [report_no]=133175

και σε τελευταια θέση το antivirus της microsoft ^^ '
www.av-test.org/no_cache/en/test ... eports_pi1 [report_no]=133162

More
19 Oct 2013 14:20 #134261 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Μου αρέσει που το έκανες και παράθεση! Αφού γράφω σε πολλά!!

Ασε τα benchmarks τα φάγαμε στην μάπα τόσα χρόνια που έβγαζαν τον Νορτονα πρώτο και γενικά αυτά που ήθελαν να πουλήσουν. Αν δεν έχεις κριτική σκέψη και βασίζεσαι μόνο στα benchmark ενός site όσο αξιόπιστου και αν είναι, τι να πω....
Προσωπικά, είμαι της γνώμης ότι τα antivirus δεν μπορείς να τα μετρήσεις! Μάλιστα παλαιότερα είχαν διατυπωθεί σε γνωστά περιοδικά του χώρου (Ram, Pc magazine 2003) γιατί δεν είναι εύκολο να μετρήσεις την απόδοση του και γιατί τέτοια τεστ δεν είναι αξιόπιστα πόσο δε για ένα περιβάλλον όπου εμφανίζονται συνέχεια ιοί που δεν έχουν καταγραφεί και βασίζονται στο "δυναμική" αναζήτηση.

Προσωπική άποψη ήταν btw...

ΥΓ. Στο είχα ξαναπεί στην συζήτηση που είχαμε για τα specs των CPU και GPU. Το να παραθέτεις αυτοβούλως κάποια benchmark σε τέτοια πράγματα δεν είναι απόλυτα σωστό μια και υπάρχουν πολλά και διάφορα benchmarks που μπορεί να δείχνουν το αντίθετο. Οπως θα είδες και απο τα παραπάνω σχόλια άλλων συμφορουμιτών έχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα antivirus. Αν ήταν έτσι όπως τα λέει το σαιτ τότε τα περιοδικά και όλα τα site θα έλεγαν βάλτε αυτό που είναι το καλύτερο να τελειώνουμε, χωρίς να σκεφτεί τις διαφορετικές απαιτήσεις του καθενός...
Και είμαι σίγουρος πως πάλι θα πάρω απάντηση που θα πρέπει να απαντήσω :)

More
20 Oct 2013 01:49 #134275 by Petros

aliengoa wrote: Μου αρέσει που το έκανες και παράθεση! Αφού γράφω σε πολλά!!

Ασε τα benchmarks τα φάγαμε στην μάπα τόσα χρόνια που έβγαζαν τον Νορτονα πρώτο και γενικά αυτά που ήθελαν να πουλήσουν. Αν δεν έχεις κριτική σκέψη και βασίζεσαι μόνο στα benchmark ενός site όσο αξιόπιστου και αν είναι, τι να πω....
Προσωπικά, είμαι της γνώμης ότι τα antivirus δεν μπορείς να τα μετρήσεις! Μάλιστα παλαιότερα είχαν διατυπωθεί σε γνωστά περιοδικά του χώρου (Ram, Pc magazine 2003) γιατί δεν είναι εύκολο να μετρήσεις την απόδοση του και γιατί τέτοια τεστ δεν είναι αξιόπιστα πόσο δε για ένα περιβάλλον όπου εμφανίζονται συνέχεια ιοί που δεν έχουν καταγραφεί και βασίζονται στο "δυναμική" αναζήτηση.

Προσωπική άποψη ήταν btw...

ΥΓ. Στο είχα ξαναπεί στην συζήτηση που είχαμε για τα specs των CPU και GPU. Το να παραθέτεις αυτοβούλως κάποια benchmark σε τέτοια πράγματα δεν είναι απόλυτα σωστό μια και υπάρχουν πολλά και διάφορα benchmarks που μπορεί να δείχνουν το αντίθετο. Οπως θα είδες και απο τα παραπάνω σχόλια άλλων συμφορουμιτών έχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα antivirus. Αν ήταν έτσι όπως τα λέει το σαιτ τότε τα περιοδικά και όλα τα site θα έλεγαν βάλτε αυτό που είναι το καλύτερο να τελειώνουμε, χωρίς να σκεφτεί τις διαφορετικές απαιτήσεις του καθενός...
Και είμαι σίγουρος πως πάλι θα πάρω απάντηση που θα πρέπει να απαντήσω :)

Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε Benchmark ούτε τίποτα άλλο. Εχω δοκιμάσει αρκετα Antivirus και με Avast είμαι ευχαριστημένος τα τελευταία χρώνια. Απλα πιστεύω ότι αυτη τη στιγμή το Avast είναι αρκετά αξιοπηστό και Free.

More
20 Oct 2013 12:28 #134285 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Όντως το Avast είναι η πρώτη μου επιλογή αυτό τον καιρό. Απλά το BitDefender που δοκίμασα περίπου 1 μήνα μου φάνηκε βαρύ!

More
22 Nov 2013 11:49 #135487 by Γιάννης Τσαρνάς
Θα συμφωνήσω και ΄γω υπέρ του Avast.
Οι λόγοι είναι κυρίως στην δυνατοτητά του να μην επιβραδύνει τον υπολογιστή(πράγμα που μετράει πολύ σε ελαφριά pc), και στο ότι παράχει λίαν ικανοποιητική προστασία.

The winter IS coming...

More
01 Jan 2014 12:58 #138362 by Petros
Έβαλα για πλάκα το Bit Diffender. να το δοκιμάσω και για κάποιο καιρό καλά ήταν. Βέβαια είχε ένα πολυ μεγάλο πρόβλημα. μου Block το update Server του Minecraft και δεν μπορούσα να το αναβαθμίσω! και δεν είχε καμία επιλογή ... έτσι ξανά γύρισα στο παλιό καλό Avast.Εγγύηση

More
20 Jan 2014 03:55 #139356 by Kostas Thanasoulis