Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Graffiti: Βανδαλισμός ή Τέχνη;

Poll: Πως θα χαρακτηρίζατε το Graffiti: (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Βανδαλισμός
3 20%
Τέχνη
6 40%
Αλητεία, Μαγκιά και Τέχνη
3 20%
Άλλο
3 20%
Total number of voters: 1
Only registered users can participate to this poll
More
07 Aug 2010 15:46 #76454 by Ιβάν
Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να φτιάξω ένα Poll για το Graffiti, αλλά πάντα μου ξέφευγε από το μυαλό, έτσι σήμερα βρήκα την ευκαιρία να το κάνω διότι είχα ελεύθερο χρόνο.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Πως θα χαρακτηρίζατε το Graffiti, βανδαλισμό ή τέχνη; Δεν είναι τυχαίο που άνοιξα αυτό το Topic, ασχολούμαι με αυτό όχι για να "πουλάω μούρη" αλλά γιατί μου αρέσει αυτό που κάνω. Προσωπικά για μένα είναι και τα δύο, με δικές μου λέξεις αλητεία, μαγκιά κλπ. Όμως θα το χαρακτήριζα και τέχνη ή καλύτερα ελεύθερη τέχνη διότι αφήνεις την φαντασία σου και τα συναισθήματά σου να βγουν έξω και κατά κάποιον τρόπο ηρεμείς. Εμείς οι writers δεν καταστρέφουμε την δημόσια περιουσία αλλά της δίνουμε χρώμα και ζωή στα παλιά κτίρια. Για αυτό εδώ και πολύ καιρό κάθε χρόνο διοργανώνετε ένα Graffiti Festival με writers και από εξωτερικό.

Επίσης είναι ωραίο γιατί υπάρχει η αίσθηση του illegal (παράνομου). Αυτό "ανεβάζει" την αδρεναλίνη, ειδικά όταν σε παίρνει την νύχτα η αστυνομία από πίσω, αλλά αυτές είναι οι στιγμές που μένουν.

Τώρα θα ήθελα να ακούσω και την άποψή σας. Αν υπάρχει κάτι άλλο που πιστεύεται για το Graffiti γράψτε το.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2010 15:49 #76455 by Lalo007
Αν και δεν ασχολουμε με το graffity,το θεωρω καθαρα τεχνη.Δεν εχω τιποτα αλλο να πω.

More
07 Aug 2010 16:36 #76456 by Νικολής Ασημάκης
Εμένα είναι συνδιασμός. Αν κάτσεις και κάνεις graffiti ΣΠΙΤΙ σου είναι τέχνη. Αν το κάνεις σε ξένα σπίτια (έχω δει), σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλπ είναι βανδαλισμός. Και αν το κάνεις σε παλιά, εγκαταλελειμένα σπίτια πάλι βανδαλισμός είναι. Είχα διαβάσει ένα άρθρο που λέει πως γίνεται μια κίνηση να "δωθούν" κάποιοι τοίχοι για να γίνουν graffiti. Αυτό ντάξει. Αλλά τώρα να πάω βόλτα στο κέντρο και να βλέπω σε καταστήματα, παλιά σπίτια κλπ graffiti, μου φαίνεται το λιγότερο άσχημο και κακόγουστο.

More
07 Aug 2010 16:41 #76458 by Lalo007
Αναλογα και με το τι ειδους graffity θα δεις.Αμα ειναι απλος 2 ταγκιες χωρις νοημα,με βρυσιες κτλ τοτε οντως ειναι πολυ ασχημο.Αν ομως ειναι ομορφο σαν εικονα γιατι οχι?Αν και ειναι βανδαλισμος... :? Στη Λαρισα που μενω υπαρχουν ειδικοι τοιχη κοντα στον Πηνειο,στος αλσος του Αλκαζαρ για graffity.Εκει η εικονα ειναι μαγευτικη με απιστευτα ομοφρες ζωγραφιες κτλ.Σε βαζει αμεσως στο κλιμα να βλεπεις νεα παιδια με σπρει,μασκες να ασκουν ουσιαστικα την τεχνη τους ελευθερα.

More
07 Aug 2010 16:57 #76460 by Νικολής Ασημάκης
Έχω δει και εγώ ωραία graffiti, αλλά μου τη σπάει η "άποψη" που έχουν διάφοροι τύποι που κάνουν graffiti. Δηλαδή αν έρθει κάποιος και με το έτσι θέλω το βράδυ που κοιμάμαι κάνει graffiti στον τοίχο του σπιτιού μου, και δεν πα να είναι και η πιο γαμάτη εικόνα που έχω δει ποτέ, αλλά μετά εγώ την πληρώσω και πρέπει να κάτσω να ξαναβάψω τον τοίχο; Ή το άλλο, να κάνουν βράδυ graffiti στο σχολείο και μετά να αναγκάζουν τη φύλακα να βάψει τον τοίχο. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως κάθε πράξη μας μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για κάποιους άλλους.

More
07 Aug 2010 17:00 - 07 Aug 2010 17:06 #76461 by Ιβάν

Nikolis wrote: Αλλά τώρα να πάω βόλτα στο κέντρο και να βλέπω σε καταστήματα, παλιά σπίτια κλπ graffiti, μου φαίνεται το λιγότερο άσχημο και κακόγουστο.

Σκέψου το λογικά ρε Νικολή. Δεν είναι καλύτερα να βλέπεις ζωντάνια τριγύρω σου αντί να βλέπεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια χρώματα; Εμείς οι writers προσπαθούμε να δώσουμε ζωντάνια στον κάθε τοίχο που διαλέγουμε και γενικά στην πολύ.

Κοίτα αυτά εδώ:

Nikolis wrote: Δηλαδή αν έρθει κάποιος και με το έτσι θέλω το βράδυ που κοιμάται κάνει graffiti στον τοίχο του σπιτιού μου, και δεν πα να είναι και η πιο γαμάτη εικόνα που έχω δει ποτέ, αλλά μετά εγώ την πληρώσω και πρέπει να κάτσω να ξαναβάψω τον τοίχο; Ή το άλλο, να κάνουν βράδυ graffiti στο σχολείο και μετά να αναγκάζουν τη φύλακα να βάψει τον τοίχο. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως κάθε πράξη μας μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για κάποιους άλλους.

Νικολή δεν χρειάζεται να την σβήσεις εφόσον είναι όμορφη, αντιθέτως πρέπει να την αφήσεις, γιατί πολύ απλά κάνει τον τοίχο του σπιτιού σου να διαφέρει από άλλα. Δεν είναι ωραίο να υπάρχει ξέρω εγώ ένας άσπρος τοίχος. Όμορφο σου φαίνεται άμα είναι μονότονος;
Last edit: 07 Aug 2010 17:06 by Ιβάν.

More
07 Aug 2010 17:02 #76462 by thanasis
Δεν πιστευω πως το graffiti ειναι βανδαλισμος.Απλως πιστευω πως καποιοι ανθρωποι δεν μπορουν να εκφραστουν αλλιως και εκφραζονται με αυτον τον τροπο.Ειναι ενα ειδος τεχνης και πολυ δυσκολο αλλα οχι και βανδαλισμος.Μπορει μονο να ειναι λιγο παρανομο αν το κανεις σε ξενους τυχους....Αλλα μεχρι εκει.

More
07 Aug 2010 17:04 #76463 by Νικολής Ασημάκης
Αυτά είναι που μου τη σπάνε περισσότερο. Δε βρίσκω κάποια λογική σε αυτά. Και ειδικά τα παλιά κτήρια μια χαρά μου αρέσουν. Μια συντηρισούλα και είναι μούρλια. Τα graffiti τα χαλάνε. Αν θέλετε πολύ να κάνετε graffiti, κάντε στον τοίχο του δωματίου σας.

More
07 Aug 2010 17:14 #76464 by Ιβάν

Nikolis wrote: Αυτά είναι που μου τη σπάνε περισσότερο. Δε βρίσκω κάποια λογική σε αυτά. Και ειδικά τα παλιά κτήρια μια χαρά μου αρέσουν. Μια συντηρισούλα και είναι μούρλια. Τα graffiti τα χαλάνε. Αν θέλετε πολύ να κάνετε graffiti, κάντε στον τοίχο του δωματίου σας.

Αυτό πλέον δεν έχει κανένα νόημα. Ειλικρινά.

Κοίτα αυτά εδώ τα βιντεάκια και θα καταλάβεις:

[youtube:2ogguexk]
[/youtube:2ogguexk]

Και γενικά αν θες να καταλάβεις το τι είναι πραγματικά το Graffiti πάτα εδώ .

More
07 Aug 2010 17:30 #76466 by Νικολής Ασημάκης

8@no$ wrote: Ειναι ενα ειδος τεχνης και πολυ δυσκολο αλλα οχι και βανδαλισμος.Μπορει μονο να ειναι λιγο παρανομο αν το κανεις σε ξενους τυχους....Αλλα μεχρι εκει.

Καλά, δηλαδή αν σου καρφώσει εσένα να πας να κάνεις graffiti στο σπίτι του γείτονά σου, θα περιμένεις το άλλο πρωί να έρθει και να σου πει και ευχαριστώ, πως έκανες ένα έργο τέχνης στο σπίτι του;

Εγώ πάντως συνεχίζω να κατακρίνω τα graffiti σε δημόσιους χώρους. Εμένα δεν μου αρέσουν και δεν πιστεύω πως έχετε το δικαίωμα να μου χαλάτε την εικόνα. Αν σας έρθει η τρέλα και γουστάρετε να κάνετε graffiti σε όλο το σπίτι σας, δικαίωμά σας. Αλλά στα ξένα σπίτια και σε δημόσιους χώρους το βρίσκω το λιγότερο κατακριταίο. Τώρα αν δωθεί το ελεύθερο, όπως προείπα, για κάποιους τοίχους, νομίζω είχε γίνει κάποιο κίνημα γι'αυτό, να δωθούν κάποιοι τοίχοι για ελεύθερο graffiti, κάντε ότι θέλετε, αν και η πλειονότητα των graffiti που έχω δει δεν μου αρέσει καθόλου, όπως κάτι σχέδια σαν αυτά που έδειξε ο Alcatraz ή συνθήματα. Τα 2-3 που έχω δει και μου άρεσαν ήταν εικόνες.