Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Graffiti: Βανδαλισμός ή Τέχνη;

Poll: Πως θα χαρακτηρίζατε το Graffiti: (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Βανδαλισμός
3 20%
Τέχνη
6 40%
Αλητεία, Μαγκιά και Τέχνη
3 20%
Άλλο
3 20%
Total number of voters: 1
Only registered users can participate to this poll
More
07 Aug 2010 17:36 #76467 by Lalo007
Ναι Alcatraz οι εικονες που εβαλλες ουτε εμενα μου αρεσαν. :-k Σωστος ο Νικολης για τους δημοσιους χωρους παντως.... :wink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2010 18:06 #76468 by Νικολής Ασημάκης

Alcatraz wrote: Νικολή δεν χρειάζεται να την σβήσεις εφόσον είναι όμορφη, αντιθέτως πρέπει να την αφήσεις, γιατί πολύ απλά κάνει τον τοίχο του σπιτιού σου να διαφέρει από άλλα. Δεν είναι ωραίο να υπάρχει ξέρω εγώ ένας άσπρος τοίχος. Όμορφο σου φαίνεται άμα είναι μονότονος;

Έστω ότι εσύ θεώρησες μαγκιά, αλητεία, ήθελες να κάνεις τη διαφορά και δεν ξέρω εγώ τι και έβαψες έναν εξωτερικό τοίχο του σπιτιού σου με γκράφιτι. Αν ερχόταν το βράδυ ο γερο-παράξενος, μαμούχαλος, συντηριτηκούρας, πες τον όπως θες, γείτονας και σου έβαφε άσπρο τον τοίχο με το graffiti γιατί, δεν του άρεσε, τον ενοχλούσε, το θεωρούσε καλύτερο κλπ, εσένα το άλλο πρωί δεν θα σε ενοχλούσε πολύ; Όσο ΔΕΝ έχει δικαίωμα αυτός ο υποθετικός γείτονας να έρθει και να κάνει πραγματικότητα αυτό το υποθετικό σενάριο, έτσι ΔΕΝ έχεις και εσύ, και ο κάθε "εσύ" το δικαίωμα να έρθετε σπίτι μου και να κάνετε graffiti, ακόμα και αν παραδεχτώ πως ήταν γαμάτο, στον άσπρο τοίχο του σπιτιού μου, γιατί για κάποιο λόγο νομίζω είναι άσπρος. Αν ήθελα graffiti, θα το έκανα μόνος μου (όχι, δεν ασχολούμαι με graffiti) ή, πιο πιθανό, θα έβαζα κάποιον που ασχολείται να μου κάνει.

More
07 Aug 2010 18:11 #76469 by Ιβάν
Δηλαδή Νικολή δεν θέλεις να βλέπεις κάτι τέτοιο;

[youtube:3r95d90x]
[/youtube:3r95d90x]

Το ξέρω ότι τα κομμάτια μου που σας έδειξα δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν θελήσω μπορώ να κάνω όμως κάτι το υπερβολικά τέλειο.

More
07 Aug 2010 18:26 #76470 by Νικολής Ασημάκης
Το συγκεκριμένο που δείχνει στο video, όχι, δεν μου αρέσει. Έχω δει καλύτερα, πολύ καλύτερα. Γενικά δεν μου αρέσει που κάνουν κάτι σαν "προσωπική υπογραφή". Στο συγκεκριμένο υποθέτω είχε δωθεί άδεια για να γίνει το graffiti, οπότε δεν έχω δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ, αυτό θέλατε, αυτό κάνατε, δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να μου αρέσει. Δυστυχώς τα σχέδια που μου αρέσουν εμένα δεν γίνονται σε graffiti, καθώς αυτοί που ασχολούνται με το θέμα κάνουν διαφορετικά πράγματα. Αλλά παραμένω σταθερός στην άποψή μου περί παράβασης προσωπικού χώρου.

More
07 Aug 2010 18:31 #76471 by Lalo007
Ο Νικολης αποτι καταλαβα δεν εχει κατι με το graffity,απλα δεν θελει να ερχεται οποιοσδηποτε και να κανει graffity στο σπιτι του και σε δημοσιους χωρους.Και πολυ λογικο το βρισκω.Σε εσενα αρεσει,στον αλλον οχι.Να ερθω εγω να ζωγραφισω τον τειχο οποιουδηποτε με συνθηματα,ζωγραφιες κτλ?Οκ εμενα μου αρεσει,το γουσταρω αυτο που κανω,αλλα τον αλλον τον ρωτησες?Και το θεμα δεν ειναι το ποσο καλο ειναι αυτο που κανεις,οσο η ιδια η πραξη.Να σου φερω ενα αλλο παραδειγμα πολυ ακραιο.Πηγαινω εγω στον τειχο του γειτονα και τον χαραζω(με δεν ξερω και εγω τι)γραφοντας ολυμπιακος ολε.Εμενα μου αρεσει πολυ αυτο που εκανα οπως και στους υπολοιπους οπαδους.Τον αλλον τον ρωτησες αν θελει τον τειχο του χαραγμενο?Δεν εχει σημασια με τι και πως,ή τι γραφει.Σημασια εχει οτι θελει εναν τοιχο ασπρο,κιτρινο,μπλε,τελος παντων οτι του αρεσει αυτουνου.Για αυτον με το graffity ουσιαστικα "χαραζεις" τον τοιχο.

More
07 Aug 2010 18:48 #76472 by Νικολής Ασημάκης
Ακριβώς όπως το λέει ο Λάζαρος. (σωστά θυμάμαι το όνομα; :lol: ) Ο καθένας κουμάντο στο κρεβάτι του.

More
07 Aug 2010 19:07 #76473 by Lalo007
Ναι σωστα θυμασε.Ο καθενας κουμαντο στο κρεβατι.....και στο pc του. :mrgreen:

More
07 Aug 2010 19:08 #76474 by Ιβάν

Nikolis wrote: Το συγκεκριμένο που δείχνει στο video, όχι, δεν μου αρέσει. Έχω δει καλύτερα, πολύ καλύτερα. Γενικά δεν μου αρέσει που κάνουν κάτι σαν "προσωπική υπογραφή". Στο συγκεκριμένο υποθέτω είχε δωθεί άδεια για να γίνει το graffiti, οπότε δεν έχω δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ, αυτό θέλατε, αυτό κάνατε, δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να μου αρέσει. Δυστυχώς τα σχέδια που μου αρέσουν εμένα δεν γίνονται σε graffiti, καθώς αυτοί που ασχολούνται με το θέμα κάνουν διαφορετικά πράγματα. Αλλά παραμένω σταθερός στην άποψή μου περί παράβασης προσωπικού χώρου.

Κοίτα Νικολή, δεν λέω οτι δεν έχεις δίκιο. Απλά και εμείς πρέπει να κάνουμε κάπου.

2ον: Όταν βλέπεις έναν πίνακα κάτω κάτω δεν βάζει ο καλλιτέχνης την υπογραφή του; Έτσι και εμείς, μόνο που δεν είμαστε καλλιτέχνες είμαστε writers.

3ον: Στο συγκεκριμένο βίντεο έχω δοθεί άδεια και κάθε χρόνο αυτό γίνετε στην Θεσσαλονίκη. Αν πας και στον σταθμό Αττική θα δεις και εκεί κάτι παρόμοιο.

Και κοίτα μια αυτήν εδώ την φωτογραφία και πες μου την άποψή σου:

Δεν θα σου άρεσε να βλέπεις κάθε μέρα ένα τέτοιο λεωφορείο;

More
07 Aug 2010 19:11 #76475 by Νικολής Ασημάκης
Η δεύτερη εικόνα είναι ωραία. Η τρίτη ενώ πάει κάτι να κάνει με ψιλοχαλάει. Η πρώτη με το λεωφορείο δεν μου αρέσει καθόλου. Πολύ παρδαλό για τα γούστα μου.

(edit) Όσον αφορά την υπογραφή, η υπογραφή στους πίνακες είναι συνήθως κάτι μικρό σε μια γωνία, όχι ένα graffiti μόνο του.

More
07 Aug 2010 19:15 #76476 by Lalo007
Φιλε Alcatraz το θεμα ειναι να καταλαβεις το οτι αν μου αρεσει κατι ή οχι,ειναι καθαρα υποκειμενικη αποψη του καθενα.Εμεις εδω γουσταρουμε τα παιχνιδια.Μπορεις να αναγκασεις καποιον να παιζει επειδη σου αρεσει εσενα?Εγω ακουω Hip hop.Μπορω να σε αναγκασω να ακους αυτο το ειδος,αντι για rock για παραδειγμα?Εγω θελω να ζω σε καλυβα και ειμαι ασκητης.Μπορω να αναγκασω τον νικολη να κανει το ιδιο?Δεν χανω εκπομπη users.Μπορω να αναγκασω καποιον αλλον να ακουει επειδη μου αρεσει εμενα?Ολα αυτα ειναι υποκειμενικα γουστα.Αν θες σου δινω εκατονταδες παρομοια παραδειγματα.

ΥΠ:Τα ονοματα ειναι εντελως τυχαια.Ο καθενας θα μπορουσε να ειναι στη θεση οποιουδηποτε.