Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Graffiti: Βανδαλισμός ή Τέχνη;

Poll: Πως θα χαρακτηρίζατε το Graffiti: (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Βανδαλισμός
3 20%
Τέχνη
6 40%
Αλητεία, Μαγκιά και Τέχνη
3 20%
Άλλο
3 20%
Total number of voters: 1
Only registered users can participate to this poll
More
07 Aug 2010 20:02 #76480 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε αυτά που είπε ο Νικολής. Συμφωνω απόλυτα. Αν θελετε να χαλάσετε κατι, να χαλασετε το σπίτι σας. Ομως μετα οταν θα σας φωναζουν οι γονεις σας να δω τι θα τους πειτε.

Edit: Όσο για τον υποθετικό γειτονα που βάφει τους τοιχους ασπρους. Το εχω κανει πολλες φορες..!

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2010 21:47 #76481 by Νικολής Ασημάκης

BigBoss wrote: Edit: Όσο για τον υποθετικό γειτονα που βάφει τους τοιχους ασπρους. Το εχω κανει πολλες φορες..!

Σε φαντάζομαι με στολή Solid Snake να τρέχεις γύρω γύρω στη γειτονιά με ένα όπλο paintball με άσπρες μπογιές και να έχεις για στόχο τοίχους. Α, ξέχασα και το walkie-talkie (που λεφτά για την τεχνολογία του Snake) με τον Thunderhawk από μέσα να φωνάζει: "Snake? SNAAAAAAAAAKE" Επίσης, ξέχασα να πω πως το κωδικό σου όνομα θα είναι Painting Snake, ε; :P

More
08 Aug 2010 01:28 #76485 by lavezzi7
Graffiti = Τέχνη και μόνο.Ούτε μαγκιά,ούτε αλητεία,ούτε τίποτα άλλο.

Δυστυχώς η έννοια του στην Ελλάδα χάνει το νόημά της.Στο εξωτερικό επικρατεί τελείως διαφορετική αντίληψη για το θέμα και φυσικά όχι μόνο για το συγκεκριμένο.

More
08 Aug 2010 02:44 #76488 by Frank
Συμφωνω και εγω με ολα τα post του Νικολη. Δεν εχω προβλημα με το graffiti, αλλα με το που το κανετε. Ειναι απαραδεκτο να ξυπνας και να βλεπεις το σπιτι σου, τον τοιχο απο ενα δημοσιο/ιδιωτικο τοιχο μουτσουρωμενο. Επισης διαφωνω με οσα λες για να υποστηριξεις αυτο που κανεις Alcatraz, η ελευθερια του ενος σταματα εκει που ξεκινα η ελευθερια του αλλου.

Τεχνη ειναι και η γλυπτικη, η ξυλουργικη, η αρχιτεκτονικη κλπ αν ερχοταν ενας και σου εσκαβε τον τοιχο του σπιτιου σου φτιαχνοντας κατι πολυ γαματο γι αυτον πια θα ηταν η αντιδαση σου μολις το εβλεπες ? και αν αποτυγχανε φυσικα και δεν το εκανε το γαματο που σκεφτοταν και τον αφηνε ετσι τον τοιχο του, θα ησουν υπερηφανος που εχεις τετοιον τοιχο ?

ειναι τεχνη λοιπον αλλα για το σπιτι σου, για καποιον τοιχο που σου εχει πει ο αλλος ειναι δικος μου τοιχος και ελα βαφτον, οχι ομως για οπου γουσταρεις εσυ.

μιλωντας στον ενικο απευθυνομαι στον ελληνα writer που εχει κανει την Αθηνα σαν τα μουτρα του.

επισης δεν νομιζω οτι ο ελληνας writer εχει κανει την παρακατω σκεψη: θα ειμαι υπερηφανος για τις πραξεις μου σε 30-40-50+ χρονια ? επειδη οι ελληνες writers ειναι μεταξυ 13-15/16 γι αυτο το λεω, γιατι στο λυκειο και στο πανεπιστημιο (που οριμαζει ο ανθρωπος και βλεπει αλλιως τον κοσμο) δεν συναντησα κανενα που να δηλωνε writer, ισως να υπηρχε αλλα να ντρεποταν ...

τον Παρθενωνα γιατι δεν τον εχουν μουτζουρωσει ακομα ? παλιο κτηριο ειναι και αυτο και σε καλο σημειο, αντε τρεχατε θα γινεται και γνωστοι σ ολο τον κοσμο ...

εχω δει απιστευτα γαματα graffiti, τα οποια ηταν σε τεραστιους παντα τοιχους σε πολυκατοικιες συνηθως, και ειχαν παρει στους writers τους αρκετες μερες για να τα κανουν, δεν τους σταματησε κανεις, ηταν ΝΟΜΙΜΟΙ, και εκαναν αυτο που εκαναν μερα σε σκαλωσιες κλπ να τους βλεπει ολος ο κοσμος (οχι κυνηγημενοι και με ενα ατομο να φυλαει τσιλιες), αυτοι ναι ... κανουν τεχνη

συχωρεστε το υφος μου αλλα καθημερινα συνανταω στην αθηνα, τοιχους με κακουργηματα, επισης εχω ξυπνησει και εχω δει τον γειτονα μου να προσπαθει να σβησει απο τον τοιχο του μια αποτυχημενη μουτσουρα, τον τοιχο που εργαστηκε εβγαλε καποια χρηματα και τον εβαψε στο χρωμα που ο ιδιος ηθελε. Και ενω εχει 1000 αλλα προβληματα στην ζωη του, ο ελληνας writer του προσθεσε αλλο ενα. Σε αυτη την περιπτωση Βανδαλισμος :wink:

More
08 Aug 2010 09:05 #76490 by Ιβάν

lavezzi7 wrote: Graffiti = Τέχνη και μόνο.Ούτε μαγκιά,ούτε αλητεία,ούτε τίποτα άλλο.

Αν ήταν Τέχνη το Graffiti τότε θα το δίδασκαν. Εγώ αυτό πιστεύω. Όμως δεν το διδάσκουν. Αν θέλει πολύ κάποιος να το μάθει όπως εγώ, επικοινωνεί με τον writer που του αρέσει περισσότερο.

More
08 Aug 2010 17:23 #76497 by Lalo007

Alcatraz wrote:

lavezzi7 wrote: Graffiti = Τέχνη και μόνο.Ούτε μαγκιά,ούτε αλητεία,ούτε τίποτα άλλο.

Αν ήταν Τέχνη το Graffiti τότε θα το δίδασκαν. Εγώ αυτό πιστεύω. Όμως δεν το διδάσκουν. Αν θέλει πολύ κάποιος να το μάθει όπως εγώ, επικοινωνεί με τον writer που του αρέσει περισσότερο.

Αν κρινω απο τα παραπανω τεχνη για σενα ειναι κατι που διδασκεται σωστα?

More
08 Aug 2010 21:56 #76507 by Στέφανος Τρίγγας
Για μένα το Graffiti αποτελεί και τέχνη και βανδαλισμό. Τέχνη το θεωρώ γιατί μπορούν να είναι πανέμορφα και να στολίζουν τον τοίχο και να είναι ωραίο. Βανδαλισμό το θεωρώ γιατί πολλοί ασυνείδητοι πανε και κάνουν Grafitti σε τοίχους καινούργιων κτηρίων και μάλιστα ιδιωτικών. Ρε παιδιά κάντε σε δημόσια κτήρια αφού εμείς τα έχουμε πληρώσει :P

More
08 Aug 2010 21:59 #76508 by Aνέστης Αδαμίδης
Για να είμαι ειλικρηνής, μια απάντηση εδώ είναι πολύ αόριστη. Τι εννοώ; Το graffiti είναι μια μορφή τέχνης, αλλά χαρακτηρίζεται (κατ'εμέ) ανάλογα με το χώρο, τον καλλιτέχνη και τον σκοπό που γίνεται. Δηλαδή αν πάει κάποιος άσχετος σε ένα σχολείο και κάνει μια μουντζούρα γιατί έτσι του κάπνισε, αυτό είναι το λιγότερο μαμακία. Αν όμως πάει κάποιος άσχετος σε ένα σχολείο(με άδεια ή χωρίς) και κάνει ένα ωραίο σχέδιο για να εκφράσει κάτι ο,τιδήποτε ή για να διακοσμήσει τον χώρο τότε ναι, αυτό το θεωρώ από τα καλύτερα graffiti ακόμη κι αν δεν είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν. Κάτι τέτοιο πιστεύω για το graffiti, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.