Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
30 Jun 2015 20:14 #163621 by Vasilis96
Ενα τεραστιο ΟΧΙ και απο μενα...αι στα διαλα...
The following user(s) said Thank You: Γιώργος Ζαχαριουδάκης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jun 2015 20:27 - 02 Jul 2015 21:27 #163623 by Μάνος Γρυπάρης
Τα προβλήματα και οι πιθανές λύσεις
Κατά την άποψή μου το πρόβλημα στη χώρα είναι πολύ σύνθετο και έχουμε φτάσει έως εδώ πολύ απλά γιατί έχουμε πολλά προβλήματα μαζεμένα. Και εξηγούμαι.

Στόχος κάθε χώρας είναι να παράγει, να υπερκαλύπτει την παραγωγή της και να φτάνει στο σημείο να εξάγει στο εξωτερικό ώστε να έχει έσοδα. Στη φάση που είμαστε ως χώρα εισάγουμε πολύ περισσότερα από όσα παράγουμε. Οπότε αν πάμε στη δραχμή το νόμισμα θα υποτιμηθεί.

Ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν?
Μπορεί να μην είμαι πολιτικός ούτε καν πολιτικός αναλυτής αλλά θα γράψω ορισμένα πράγματα που αποτελούν τροφή για σκέψη και που θα έπρεπε να γίνουν δεκαετίες τώρα.

- Να φτιαχτεί ένα δημόσιο όπου οι εργαζόμενοι θα ΠΑΡΑΓΟΥΝ. Βαριά βιομηχανία, τρόφιμα, πετρέλαιο, τα πάντα. Όπου έχει η χώρα έλλειψη. Όποιος εργαζόμενος δεν παράγει ή είναι ανίκανος/αμόρφωτος γιατί ξέμεινε από τους παλιούς διορισμένους ας πάει σπίτι του. Είναι αδιανόητο να γεμίζουμε γραφιάδες που δεν παράγουν τίποτα.

- Φοροδιαφυγή: Πέρα απο την γραμμή καταναλωτών, θα έπρεπε να προσληφθούν πολλά άτομα σε διάφορες υπηρεσίες για να καταπολεμούν την φοροδιαφυγή αλλά και άλλες απάτες, όπως π.χ. το spam όπου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA.gr) παίζει να μου έχει στείλει πάνω από 100 emails όπου αναφέρει ότι έχει ελλειπή στελέχωση.

- Αναγκαία επαγγέλματα: Για ποιο λόγο δεν κατάλαβα όλες αυτές τις δεκαετίες γιατί κάθε κυβέρνηση που έβγαινε δεν αναρτούσε κάπου τα επαγγέλματα που έχει ανάγκη η χώρα. Π.χ. έφυγε η Φάγε στο εξωτερικό άρα χρειαζόμαστε άτομα στη γαλακτοκομία? Ας υπάρχουν μονίμως αναρτημένα στα υπουργεία οι θέσεις όπου πρέπει να καλυφθούν ώστε η χώρα να ΜΗΝ εξάγει! Δεν είναι τόσο καλό που έχουμε εταιρείες όπως η MLS που κατασκευάζουν κινητά και tablet με 100κάτι ευρώ? Ακόμα κι αν χάσουμε το ευρώ, ξέρουμε τουλάχιστον τι θα μπορούμε να βρούμε σε αντίστοιχη τιμή μετά. Για φανταστείτε όμως τι έχει να γίνει με τους υπολογιστές, τα αυτοκίνητα, τις μηχανές ή για να μην το πάω μακριά, με τα αγαπημένα μας games? Θα τα χρυσοπληρώνουμε όλα. Σκεφτείτε ότι έχουμε ικανότατους επιστήμονες που δεν αξίζει να φεύγουν στο εξωτερικό.

Ακόμα και στη Δικαιοσύνη χρειάζονται άτομα. Όταν έχουμε υποθέσεις εργατικής διαφοράς, είναι δυνατόν εταιρείες να μας χρωστούν 6, 7 και 8 μισθούς και να περιμένουμε...ένα χρόνο να δικαστούν οι υποθέσεις από την επιθεώρηση εργασίας και να βάλουμε δικηγόρο για να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω με αγωγή? Μη μου πει κανείς ότι "Το κράτος δεν θέλει να κλείσει η επιχείρηση γιατί θα πάρει την εισφορά του ΙΚΑ" γιατί ΧΡΟΝΙΑ τώρα ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ τα ίδια γινόντουσαν με τα δικαστήρια! Προστατεύονται οι "μεγάλοι" και οι μικροί είναι στη φάπα. Ναι, αλλά αν δώσεις χρήμα στον μικρομεσαίο, θα ανοίξει κι αυτός επιχείρηση, θα το ξοδέψει στην αγορά κτλ. Αν βάλεις το μαχαίρι στο λαιμό του μεγάλου και δει ότι τέτοιες υποθέσεις δικάζονται σε 1-2 μήνες και ο υπάλληλος παίρνει τα χρήματά του πίσω χωρίς δικηγόρο, δεν θα έκανε ποτέ μαγκιές. Θα διόριζε και θα επένδυε μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη του! Δεν θα έπαιρνε δάνεια για να νοικιάζει/αγοράζει υπερπολυτελή κτίρια για να πουλάει μούρη σε κορόιδα-επενδυτές. Κι όλα αυτά ενώ οι υπάλληλοί του θα πεινάνε.

- Διορισμός που θα βασίζεται σε ικανότητα και όχι σε ρουσφέτια: Όλα τα κόμματα έχουν τους "στρατούς" τους. Καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Μετά αν δεν διορίσεις όποιον ήρθε και σου ζήτησε ρουσφέτι δεν τον ξαναψηφίζεις. ΟΚ, κάποιοι από όσους ζήτησαν πρόσληψη μπορεί να έχουν πτυχιάρες. Αυτούς πάρτους. Αλλά μην μου διορίζεις τον κάθε ανίκανο και άσχετο. Εδώ έχω τύχει σε άτομο σε δημόσια υπηρεσία που έπρεπε να μου στείλει email και το έστειλε σε λάθος διεύθυνση! Κι όλα αυτά όταν λαμβάνω emails από εκατοντάδες επιχειρήσεις. Δεν βρέθηκε ένας να κάνει λάθος. Στο δημόσιο έχουμε 1/1 και η κοψιά της έκανε μπαμ ότι πρόκειται περί άσχετης υπαλλήλου.

- Ορυκτός πλούτος, φυσικό αέριο, χρυσός κτλ.: Όλα στο κράτος. 100%. Ας ζητήσουμε από τους δανειστές επιδότηση για να τα εξορύξουμε, σε προνομιακές τιμές για την Ευρώπη. Θέλουν το ευρώ να γίνει πιο δυνατό? Ωραία. Ας μας βοηθήσουν. Δεν θα πάρουν ποσοστό από την εξόρυξη αλλά όταν θα πάρουν μετά από μήνες/χρόνια πετρέλαιο και φυσικό αέριο π.χ. 25% πιο φθηνά από Αμερική για παράδειγμα, εκεί να δω κατά πόσο θα τους συμφέρει. Στην τελική αν μπει κάποιος στις γεωτρήσεις να πάρει ένα 10-20% να είναι μία μόνο χώρα που θα αναλάβει και κόστος εξόρυξης. Όσο κι αν σκίζεται η Τουρκία, στην Κύπρο δεν έκανε τίποτα. Οι Κύπριοι είναι πιο μάγκες από εμάς?

- Μισθοί υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων. Μέχρι 3.000 μισθός βουλευτών. Μέχρι 2.000 ο μισθός των υψηλόβαθμων. Περικοπές "μαχαίρι" που λέμε αλλά σε αυτούς που έχουν, όχι στις χαμηλές βαθμίδες. Όσο δουλεύουν τόσο θα παράγουν. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς.

- Συντάξεις: Κατάργηση όλων των βουλευτικών συντάξεων. Δεν τις χρειάζονται. Έχουν ήδη μαζέψει τα λεφτά της ζωής τους. Ας ζήσουν από τους τόκους.

Αυτά ξαναλέω, τροφή για σκέψη.

Το βασικότερο είναι να υπάρχει κόμμα το οποίο θα έχει τα άντερα να το κάνει και κυρίως πολιτικούς ηγέτες. Δεν υπήρχε κανένας σοβαρός ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία μας. Όλοι μπήκαν για να κλέψουν. Ακόμα κι αν υπάρχουν 4-5 αξιόλογοι από τους 300 της Βουλής σήμερα, δυστυχώς χάνονται μέσα σε ένα κοντέινερ συμφερόντων.

Κάπου αρχίζω να καταλαβαίνω και τους απολιτίκ με όλα αυτά που γίνονται. Ναι μεν αφήνουν τους άλλους να ψηφίζουν για αυτούς, αλλά απ' την άλλη όταν βλέπεις ότι κάθε κόμμα έχει 2-3 αρνητικά, ε πως θα πας μετά να το ψηφίσεις χωρίς να είσαι 100% σίγουρος?

Την ημέρα που θα μπει στη Βουλή κόμμα που δεν θα έχει ούτε έναν βουλευτή με off-shore, ούτε ένα λαμόγιο που έκλεψε, ούτε ένα λαμόγιο που ψήφισε μνημόνιο, ούτε έναν που να έχει αδήλωτη περιουσία ή ακίνητα, όταν και ΑΝ φτάσει ποτέ να γίνει αυτό, τότε ΜΠΟΡΕΙ να είναι άξιο εμπιστοσύνης. Προς το παρόν το σύστημα είναι τέτοιο και τόσο βρώμικο που όποιος σοβαρός άνθρωπος πάει να ασχοληθεί θα εκτοπιστεί από μόνος του ή θα γίνει μέρος του συστήματος και θα "χαλάσει" στην πορεία.

Ναι ή Όχι?
Δεν έχω πάρει απόφαση για το τι θα ψηφίσω την Κυριακή. Ένα πράγμα ξέρω όμως. Ότι ούτε το να κλείνουν οι τράπεζες είναι σωστό (από πλευράς δανειστών αλλά και κυβέρνησης που έπρεπε να το προβλέψει), ούτε το να τρομοκρατεί το lobby των ψευτών ότι η Ελλάδα "Θα βγει εκτός Ευρώπης". Και βάσω μέσα και τον ίδιο τον Γιούνκερ.

Δεν υπάρχει καμία συνθήκη που να πετάει χώρα εκτός Ευρώπης κι όποιος το αναφέρει καταντάει γελοίος. Απ' την άλλη αν τώρα πάμε στη δραχμή θα υπάρξει υποτίμηση. Εκ των προτέρων ίσως να μην ήταν σωστή κίνηση να μπούμε στο ευρώ ή ακόμα κι αφού μπήκαμε ας μην κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες και δημόσια έργα με δανεικά αντί να τα χτίσει μόνο του το κράτος κούτσα-κούτσα χωρίς μεγαλοεργολάβους.

Ψηφίστε λοιπόν με σοβαρότητα την Κυριακή και σκεφτείτε το πολύ καλά.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 02 Jul 2015 21:27 by Μάνος Γρυπάρης.

More
30 Jun 2015 22:18 - 30 Jun 2015 22:25 #163627 by Βασιλης Γαλανος
Η μαυρη αληθεια ειναι οτι και οχι να ψηφισουμε και παλι ο συριζα θα το χρεισιμοποιησει για να κανει μια ελαφροτερη συμφωνια,που συνεπαγεται με νεο μνημονιο.Σε καμια περιπτωση δεν λεω να ψηφισουμε ναι.Ποτε.Αλλα ας βλεπουμε και την μεγαλυτερη εικονα και να μην λεμε απο που μας ηρθε το νεο μνημονιο εκει που δεν το περιμεναμε.
Και 2 παρατηρησεις:
1)Δεν ειναι ολα τα κομματα ιδια.Κανενα δεν ειναι τελειο,αλλα αλλοι ηταν αυτοι που κυβερνουσαν και διοριζαν και αλλοι τους εκραζαν.
2)Ο στοχος δεν ειναι μια Ευρωπη των εθνων.Το να διαχωριζεις τους λαους σε στρατοπεδα λες και εχουν κατι να χωρισουν ειναι αρχη φασισμου.Και το τελευταιο που χρειαζετε η ευρωπη και η καθε ευρωπη ειναι ενας νεος Hitler.Δεν λεω ο καθενας να μην εχει θρησκευμα,πρωτημησεις και οτι αλλο θελει.Αλλα οτι θελει ο καθενας να ειναι επιλογη δικη του και ουτε του κρατους που του διαμορφωνει το μυαλο,το θρησκευμα και το φρονιμα.Λες και αμα ενας χρηστιανος ορθωδοξος γεννιοταν στην Ινδια π.χ. δεν θα ηταν ινδουιστης αλλα και παλι χριστιανος....Η κοινωνια διαμορφωνει με τα πρωτυπα και τις αρχες που υοθετει χαρακτηριστικα οπως το θρησκευμα,το φρονιμα και καλα κανει για να μην καταντησει το παιδι ουτε πρεζονι,ουτε εγκληματιας αλλα ως εναν βαθμο.Ο καθενας πρεπει να ειναι ελευθερος και να εχει αλλη ιδεολογια απο την κυριαρχη και αλλο θρησκευμα αν θελει ή να μην εχει καν αν το επιθυμει.

''Stand fast. Stand Strong. Stand together. Hackett out."
Last edit: 30 Jun 2015 22:25 by Βασιλης Γαλανος.

More
30 Jun 2015 23:04 #163634 by Γιώργος Ζαχαριουδάκης
Κοπέλια όλα αυτά που λέμε τώρα εδώ είναι εντάξει, αλλά το όλο θέμα είναι να τηρούνται οι νόμοι, έχουμε νόμους και πολύ σωστούς μάλιστα, αλλά δεν τους τηρεί κανένας μας, γιατί; Γιατί πολύ απλά, ο καθένας μας έχει το βύσμα του, κάποιος άλλος θα έχει το χρήμα και πάει λέγοντας. Έτσι όμως δεν γίνεται τίποτα, αν όμως ίσχυε ο νόμος της Αρχαίας Ελλάδας, κατά το ήμισυ βέβαια ''που για να γίνει κάποιος πολιτικός, δεν έπρεπε να έχει απολύτως τίποτα στο όνομα του'' δηλ. να είχε ο πολιτικός, αλλά και τα μέλη της οικογένειας του, μέχρι ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στο λογαριασμό τους ΚΑΙ οι ο λογαριασμός που θα είχαν θα ήταν ΜΟΝΟ στην Ελλάδα, τα πράματα θα ήταν καλύτερα. Βέβαια όπως και να το κάνουμε, ότι και να λέμε εμείς εδώ, όσο και να διαφωνούμε ή συμφωνούμε, τα πράματα έχουν πάρει ήδη την ροή τους . Γιαυτό αν δεν ισχύουν οι κανόνες όπως πρέπει, τότε άστα να πάνε.

More
01 Jul 2015 01:10 #163644 by Georgios Manolis
@Manos Συμφωνώ σε όλα και τα έχουμε πει 100 φορές αλλά με το να τα λέμε δε κάνουμε τίποτα.
Ο πιο καθαρός πολιτικός που τον βλέπεις στα μάτια και ξέρεις οτι σου λέει αλήθεια είναι ο Λεβέντης.Και το πιο καθαρό κόμμα είναι η Ένωση Κεντρώων.Επειδή έχω δει πολλές εκπομπές του προέδρου,κάθε φορά που μιλάει ξέρω μέσα μου οτι αυτά που λέει είναι αληθινά,τα πιστεύει και τα κυνηγάει 25 περίπου χρόνια τώρα.
Αλήθεια,δικαιοσύνη,δημοκρατία γι αυτά πολεμάει.Τόσα χρόνια του έχει κολήσει η ρετσινιά οτι είναι τρελός και εκτός εποχής.Οκ.Αφού είναι τρελός γιατί είναι ο μόνος πολιτικός που έχει πρόγραμμα εξόδου απο τη κρίση,αληθινό πρόγραμμα!
Όμως είμαστε τόσο εξαρτημένοι απο τη τρέλα και το ψέμα που δεν θέλουμε να δεχτούμε την αλήθεια και τη λογική.

Δείτε πιο κάτω την πιο πρόσφατη εκπομπή και ακούστε τι έχει να πει έκτός απο τις προφητείες του. ;)

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
01 Jul 2015 02:40 #163647 by Γιώργος Ζαχαριουδάκης
Να και τα 147 δελφικά παραγγέλματα σε βίντεο, που έχουν κάνει αντιγραφή της 10 εντολές.

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όλοι οι Έλληνες

More
More
01 Jul 2015 11:09 #163651 by Τάσος Μαραγκός
Εγω την αποφαση μου την εχω παρει και την διατυπωσα παραπανω.
Καποιες παρατηρησεις πανω στα νεα σχολια.
Ειπατε και σωστα ειπε ο φιλος ΖΓ,για να γίνει κάποιος πολιτικός, δεν έπρεπε να έχει απολύτως τίποτα στο όνομα του...Μα αυτο δεν γινεται γιατι ολοι τους ειναι ανακυκλωμενα ειδη ανθρωπων.Δλδ οι ιδιοι και οι ιδιοι.Ειναι πολυ δυσκολο να δεις το μελι και να μην γλυψεις.Δεν τους βαζω ολους στο ιδιο σακι,αλλα κατα 75% ετσι ειναι.
Συμφωνω με οσα διατυπωσε ο Μανος και στην ουσια ειναι εμπρος γκρεμος και πισω ρεμα,αλλα πιστευω οτι 40 χρονια τωρα την μια μερια την εχουμε δει,την εχουμε δοκιμασει,εχουμε δοκιμαστει και μαλιστα κατ'επαναληψη με τραγικες επιπτωσεις και αν δωσουμε ξανα βημα σε αυτους θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
Απο την αλλη δν λεω φυσικα οτι η νεα κυβερνηση με εχει πεισει,αλλα ειναι μολις 5 μηνες.Φυσικα προεκλογικα ειπε και αυτη ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ και ας ηξερε οτι τα περισσοτερα δν μπορει να τα πετυχει με την τωρινη κατασταση.Αλλα ηδη εκανε καποια απο αυτα,100 δοσεις,οχι στο 1 € στις συνταγες που πληρωναν οι ηδη ασφαλισμενοι,εκοψε το 5€ στα νοσοκομεια,ανοιξε την ΕΡΤ που ισως να μην ειναι καλο γι ολους αλλα τουλαχιστον ειδαμε που παιζεται η προπαγανδα με τρανο παραδειγμα Κωνσταντοπουλου-Κοσιωνη.Οχι οτι εγινε κατι τραγικο αλλα στην τσεπη του μεσαιου-φτωχου φαινονται.
Οπως ειπε ο Μανος,η προπαγανδα παει και ερχεται και οντως υπαρχει νομικο πλαισιο οπου δν μπορουν να μας βγαλουν απο την ευρωπη.Η κατασταση που υπαρχει 2 μερες ειναι μια απειλη απο τους θεσμους και η κυβενρηση δεν ειχε επιλογη.Λαθος πους δεν το προεβλεψε.Οσο για το νομισμα,ηδη φαγαμε μια υποτιμηση και αλλαγη νομισματος,ΟΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗ.Μας εβαλαν με φασιστικο τροπο.Τουλαχιστον τωρα βλεπουμε οτι μπορουμε να ψηφισουμε/επιλεξουμε,ασχετα το τι θα βγει ναι/οχι.Βλεπουμε 5 μηνες μια προσπαθεια απο την νεα κυβερνηση για το καλυτερο δυνατο.Τουλαχιστον βλεπουμε οτι το παλευουν και λενε και κανενα οχι και δν πανε με κατεβασμενα παντελονια απο το αεροπλανο σε ηδη αποφασιμενες υπογραφες.
Για το δημοψηφισμα: Η δικη μου γνωμη ειναι οτι βιαστηκε να διατυπωσει το ερωτημα,οχι το ιδιο το δημοψηφισμα.Βιαστικη διατυπωση οπου εδωσε δικαιωμα στους προπαγανδιστες να κανουν μπαλα.Πιστευω οτι σκοπο ειχε να δει που κυμαινεται ο κοσμος και πιστευει οτι ο κοσμος θα πει ενα μεγαλο σε ποσοστο ΟΧΙ και θα ειναι ενα οπλο για νεα διαπραγματευση.
Οπως ειπε και ο Μανος,το βασικοτερο ειναι να υπαρχει κομμα το οποιο θα εχει τα αντερα να το κανει και κυριως πολιτικους ηγετες. Με δεδομενο οτι εχουμε ηδη δει τους προηγουμενους,μηπως πρεπει να δωσουμε μια ευκαιρεια στους τωρινους?
Ισως να ακουστηκα υπερ της νεας κυβερνησης,αλλα επαναλαμβανω ειναι οπως τα βλεπω εγω τωρα που ειμαι 32 χρ με μισθο 820€ καθαρα.
Υπομονη,ψυχραιμια και καλη δυναμη σε ολους.

More
01 Jul 2015 12:50 #163657 by Myrmidon

More
01 Jul 2015 13:57 #163658 by aggelos oiko
Απορώ γιατί έχει μπεί μόνο μια φορά στη βουλή ο λεβέντης και μπαίνουν οι άλλοι οι μ@λ@κες