Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
26 Jun 2017 00:29 - 26 Jun 2017 01:01 #200474 by Μάνος Γρυπάρης

Απεργία οδοκαθαριστών - Βουνά από σκουπίδια στην Ελλάδα

Στο τραπέζι αφήνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης την πρόταση για ρύθμιση των συμβασιούχων, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ συνεχίζουν την απεργία ως την Πέμπτη και απορρίπτουν τη νομοθετική πρωτοβουλία.

Παραμένουν βουνά τα σκουπίδια στους δρόμους
Η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα σε αορίστου χρόνου δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όπως διαμήνυσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο Live News με το Δημήτρη Χατζηνικόλα ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Πώς σχολίασε τη στάση των εργαζομένων στην ΠΟΕ - ΟΤΑ να συνεχιστεί η απεργία και τι δήλωσε για την απόφαση Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτες τον καθαρισμό των δρόμων τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η πρόταση του υπουργείου κινείται στα πλαίσια του Συντάγματος, εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και εξασφαλίζει την απασχόληση των συμβασιούχων έως ότου διενεργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόφαση της ΠΟΠ - ΟΤΑ να αναστείλει την απεργία και τόνισε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ρύθμιση του ζητήματος, οι δήμοι θα πρέπει έως το τέλος του μήνα και βάσει της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έπειτα από συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής κατέληξαν στην απόφαση πως η ρύθμιση Σκουρλέτη δεν τους καλύπτει και ως εκ τούτου συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίηση όπως προβλεπόταν ως την ερχόμενη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε προκήρυξη ανάθεσης αποκομιδής των σκουπιδιών για τις ημέρες της απεργίας σε ιδιώτη. Σχολιάζοντας την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι οι συνδικαλιστές με τη στάση τους άθελά τους οδηγούν στο να διευκολυνθούν τέτοιες επιλογές.

O Πάνος Σκουρλέτης ωστόσο, επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο προς τις ιδιωτικές εταιρείες στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η οικογένεια του Will Smith μάζεψε σκουπίδια στους Αντίπαξους!
ιακοπές στην Ελλάδα κάνουν εδώ και λίγες ημέρες ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Will Smith και η οικογένειά του. Αρχικά επισκέφθηκαν την Κέρκυρα με μία πολυτελέστατη θαλαμηγό, ενώ πλέον συνεχίζουν στο Ιόνιο, επισκεπτόμενοι Παξούς και Αντίπαξους.

Μέσα από τα social media βλέπουμε πώς περνά τόσο ο γνωστός ο ηθοποιός όσο και η σύζυγός του Jada Pinkett αλλά και η 17χρονη Willow.

Και μπορεί να βλέπουμε όμορφες εικόνες από την κόρη του Smith με φόντο τα τιρκουάζ νερά, πριν λίγες ώρες είδαμε και μία φωτογραφία που μάλλον μας ντροπιάζει ως λαό. Η Willow ανέβασε ένα στιγμιότυπο από μία πράξη σημαντικής ευσυνειδησίας από την ίδια και τη μητέρα της. Συγκεκριμένα, βλέπουμε μαμά και κόρη να μαζεύουν σε σακούλες σκουπιδιών απορρίμματα από τις παραλίες των Αντίπαξων.

Την φωτογραφία αυτή, τη συνόδευσε με το εξής κείμενο:
«Όντας τόσο μακριά από αυτό που αντιλαμβάνομαι ως μολυσμένες μητροπόλεις, δεν μπόρεσα να αντέξω να βλέπω αυτές τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας γεμάτες με σκουπίδια. Είδα γλάρους πνιγμένους από πλαστικά. Κάποιοι πέθαναν επειδή έφαγαν ψάρια που είχαν φάει αυτά τα πλαστικά. Τέσσερις πανέμορφοι άνθρωποι συνόδεψαν τη μητέρα μου και εμένα και μαζέψαμε 22 γεμάτες σακούλες σκουπιδιών από τρεις παραλίες στους Αντίπαξους.

Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες στην τηλεόραση ή στο κινητό, μας φαίνονται πολύ μακρινές. Όταν όμως τις βλέπεις μπροστά σου, νιώθω ότι είναι ανθρώπινη ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό (άμεσα και έμμεσα), όσο μικρή και αν είναι η πράξη αυτή. Αν ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, θα καταφέρουμε να κάνουμε την διαφορά. Ελπίζω σήμερα να καταφέραμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής».

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:
Last edit: 26 Jun 2017 01:01 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Jun 2017 13:48 #200503 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Nέα αδέσποτη σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι κοριτσιού

Κατέληξε και καρφώθηκε σε τοίχο μπαλκονιού...

Νέο περιστατικό τρόμου στο Μενίδι, όταν αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε σε τοίχο μπαλκονιού, σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρισκόταν ένα 14χρονο κορίτσι.

Ήταν περίπου 17:30 το απόγεμα της Κυριακής όταν το 14χρονο κορίτσι μαζί με τη γιαγιά και τη θεία του βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους στην οδό Θεοφυλάκτου, όταν είδαν την σφαίρα να καρφώνεται στον τοίχο.

Οι γονείς του παιδιού, που ήταν μέσα στο σπίτι, ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία.

Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. που έρευνα το περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι στις 9 Ιουνίου είχε χάσει τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα 11χρονος, μαθητής στο 6ο δημοτικό σχολείο στο Μενίδι.

Πηγή: protothema.gr
Attachments:

More
27 Jun 2017 10:35 #200547 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Διαβεβαιώσεις ΔΕΗ για ηλεκτρική επάρκεια ενόψει καύσωνα

Κύμα καύσωνα είναι προ των πυλών, σύμφωνα με την ΕΜΥ, με την ΔΕΗ να διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτρική επάρκεια.

Η Εταιρεία εμφανίζεται καθησυχαστική για τα επίπεδα ηλεκτρικής επάρκειας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Το απόθεμα είναι αρκετό και καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών και πέρα από τις ημέρες του καύσωνα.

Αν η ζήτηση, ωστόσο, φτάσει στα ύψη, λόγω της ταυτόχρονης χρήσης κλιματιστικών στις ώρες αιχμής, υπάρχει και το Αμύνατιο το οποίο έχει λιγνίτη για 25 ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr
Attachments:

More
28 Jun 2017 11:47 #200603 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Τέλος στα απουσιολόγια - Ενημέρωση με sms στους γονείς

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», μεταξύ των αλλαγών που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι και η ηλεκτρονικού τύπου καταγραφή των απουσιών των μαθητών, με αντίστοιχη ενημέρωση των γονέων μέσω sms ή e-mail .

Με βάση τα όσα φέρεται να προβλέπει σχετική ρύθμιση, ο γονιός θα λαμβάνει κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα με ηλεκτρονικό τρόπο ενημέρωση για τις απουσίες του παιδιού.

Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης των δικαιολογημένων απουσιών, ιδιαίτερα στην Γ' Λυκείου.

Πάντως, ζητούμενο παραμένει βέβαια το πώς θα αποπληρώνεται το κόστος των μηνυμάτων προς χιλιάδες γονείς μηνιαίως και το εάν θα υπάρξει νέο όριο απουσιών στα Λύκεια, καθώς το σημερινό όριο δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών φτάνει συνολικά τις 114.

Αναφορικά με το Γυμνάσιο, στο υπουργείο Παιδείας φέρεται να υπάρχει προβληματισμός για το εάν πρέπει να καταργηθούν οι δικαιολογημένες απουσίες.

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr
Attachments:

More
29 Jun 2017 10:32 #200659 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Εξαγγελία της κυβέρνησης: Χωρίς εξετάσεις σε ΤΕΙ οι Ρομά

Μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας - Μείωση του αριθμού μαθητών από 25 σε 15 ανά τάξη

Μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου συναρμόδιων υπουργών στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Υπάρχει, δυστυχώς, μια αίσθηση ότι μόνο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα φέρνουν αλλαγές, όμως ειδικά για τα θέματα εκπαίδευσης θα πρέπει όλοι μαζί να πείσουμε και την τοπική κοινωνία ότι χρειάζονται ενίσχυση και αποδοχή γιατί μακροπρόθεσμα η έκβαση αυτών των μέτρων θα είναι πολύ θετική. Μέτρα των οποίων την εφαρμογή θα επιταχύνουμε κυρίως μετά και τις χθεσινοβραδινές θετικές εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις.

Τα μέτρα που θα σας πω είναι μεν ενταγμένα στον τριετή προγραμματισμό μας, αλλά προφανώς έχουν ένα κόστος, όχι τεράστιο, αλλά ένα σχετικό κόστος.

Πρώτον, στα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών από 25 σε 15.

Το δεύτερο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα σχολεία στα οποία φοιτούν μαθητές Ρομά και ελπίζουμε να το αρχίσουμε στη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους και να το ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος του σχολικού έτους: θα τοποθετηθεί ένας κοινωνικός λειτουργός που, όμως, ο αποκλειστικός ρόλος του εκπαιδευτικού θα είναι η διαμεσολάβηση ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια. Η μεγάλη μας αδυναμία στο θέμα της εκπαίδευσης, μέχρι τώρα, ήταν η εμπλοκή των οικογενειών. Άρα θα υπάρχει ένας διαμεσολαβητής ο οποίος θα επικοινωνεί καθημερινά με τις οικογένειες των μαθητών Ρομά.

Τρίτον, στα σχολεία που φοιτούν μαθητές Ρομά θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου. Έχουμε ένα πρόβλημα πλημμελούς παρακολούθησης από τους μαθητές Ρομά. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά νομίζουμε ότι το να συνεχίζουν οι μαθητές μετά τη 1:15 έως τις 4 το απόγευμα, όπου υπάρχουν πολύμορφες δραστηριότητες στα σχολεία, θα παίξει επίσης ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Το τέταρτο το έχουμε μελετήσει και θα το αρχίσουμε πειραματικά από φέτος. Στα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές Ρομά θα θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική λειτουργία Σχολής Γονέων. Σύνθετο το εγχείρημα, αλλά υπάρχει ευρωπαϊκή εμπειρία και θα το αρχίσουμε πειραματικά από φέτος.

Μαζί με τον κ. Τόσκα μελετάμε το νομικό καθεστώς ως προς την δυνατότητα όποιοι μαθητές Ρομά παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να μπορούν να εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε ορισμένα Τμήματα των ΤΕΙ. Παραδείγματος χάριν, τμήματα ΤΕΙ Κοινωνικών Λειτουργών και παιδαγωγικά τμήματα, ώστε να ενισχυθεί ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών ανάμεσα στους Ρομά. Θα μας πει και ο κ. Τόσκας για την αντίστοιχη δυνατότητα που υπάρχει στις Σχολές της Αστυνομίας. Υπάρχουν ορισμένες νομικές δυσκολίες, αλλά θα κάνουμε το παν να τις ξεπεράσουμε. Νομίζουμε ότι αυτό είναι ένα πακέτο μέτρων που μακροπρόθεσμα θα μας πάει σίγουρα πολλά βήματα μπροστά και καλούμε και την τοπική κοινωνία να τα ενισχύσει προφανώς, να τα υπερασπιστεί και να τα υιοθετήσει. Εμείς εντός του μήνα προγραμματίζουμε και συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, ώστε να τους αναλύσουμε αυτά τα μέτρα και προφανώς να ακούσουμε και τις απόψεις τους».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Προσωπικό σχόλιο: Καληνύχτα Ελλάδα...
Attachments:

More
29 Jun 2017 12:49 #200682 by Aνέστης Αδαμίδης
Τέλος, εγώ πάω να φύγω από εδώ και μετά κάψτε το μέρος. Όλοι οι άλλοι μαλάκες είναι και θα λιώνουν τα παντελόνια τους στα θρανία και οι γύφτοι θα μπαίνουν έτσι σε ΤΕΙ, μόνο και μόνο επειδή έχουν απολυτήριο Λυκείου!

Ύστερα μου λένε ότι δεν έχω δικαίωμα να σχολιάζω επειδή δεν πάω να ψηφίσω... Βλέπω και όλους τους άλλους που πάνε και ψηφίζουν τι καταφέρνουν!
The following user(s) said Thank You: Blood Prince, Παναγιώτης Πολυδεύκης

More
29 Jun 2017 12:55 #200683 by Παναγιώτης Πολυδεύκης

TheReaper wrote: Τέλος, εγώ πάω να φύγω από εδώ και μετά κάψτε το μέρος. Όλοι οι άλλοι μαλάκες είναι και θα λιώνουν τα παντελόνια τους στα θρανία και οι γύφτοι θα μπαίνουν έτσι σε ΤΕΙ, μόνο και μόνο επειδή έχουν απολυτήριο Λυκείου!

Ύστερα μου λένε ότι δεν έχω δικαίωμα να σχολιάζω επειδή δεν πάω να ψηφίσω... Βλέπω και όλους τους άλλους που πάνε και ψηφίζουν τι καταφέρνουν!

Πρόκειται για απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Αυτοί οι...άνθρωποι είναι πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου, δεν θέλουν να ζήσουν κανονικά και από επιλογή ζούνε έτσι. Μόνο προβλήματα προκαλούν και τα παραδείγματα δεκάδες. Κερατσίνι μένω, αν κάτσω και γράφω το τι γίνεται με αυτούς δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Φαντάσου σε άλλες περιοχές όπως Μενίδι(βλέπουμε τι γίνεται) και Ασπρόπυργο.
The following user(s) said Thank You: Aνέστης Αδαμίδης

More
29 Jun 2017 13:28 #200687 by Βασίλης
Σκανδαλωδης αποφαση..Τραγικα πραγματα βρε παιδια!
Εχω γυρισει ολο τον κοσμο,αυτα που γινονται στην Ελλαδα(οχι μονο στην Παιδεια αλλα παντου)ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ..
Ο Θεος να μας λυπηθει,τι να πω!

More
29 Jun 2017 13:32 #200688 by Aνέστης Αδαμίδης

Shikabane_Hime7 wrote:

TheReaper wrote: Τέλος, εγώ πάω να φύγω από εδώ και μετά κάψτε το μέρος. Όλοι οι άλλοι μαλάκες είναι και θα λιώνουν τα παντελόνια τους στα θρανία και οι γύφτοι θα μπαίνουν έτσι σε ΤΕΙ, μόνο και μόνο επειδή έχουν απολυτήριο Λυκείου!

Πρόκειται για απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Αυτοί οι...άνθρωποι είναι πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου, δεν θέλουν να ζήσουν κανονικά και από επιλογή ζούνε έτσι. Μόνο προβλήματα προκαλούν και τα παραδείγματα δεκάδες. Κερατσίνι μένω, αν κάτσω και γράφω το τι γίνεται με αυτούς δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Φαντάσου σε άλλες περιοχές όπως Μενίδι(βλέπουμε τι γίνεται) και Ασπρόπυργο.

Και λίγα λες. Εγώ Μενίδι είμαι και διστάζω να βγω έξω τώρα ειδικά, γιατί αν γίνει κάτι όσο έχω στρατιωτική ταυτότητα, περνάω ΕΔΕ και στρατοδικείο. Και μπορεί να βγω και φταίχτης (αν είμαι ζωντανός, εννοείται).

Αλλά τι να περιμένεις από άνθρωπο του οποίου το δέρμα είναι ξεθωριασμένο γυφτέ... Πείτε με ρατσιστή, πείτε με ότι θέλετε, αλλά με αυτά που έχω δει όσα χρόνια γυρνάω εδώ, έχω κάθε δικαίωμα και ρατσιστής να είμαι και να θέλω το κακό τους. Τους βλέπεις ότι υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μιας περιοχής, ότι διαβρώνουν σταθερά την κοινωνία και το καλύτερο που έχεις να κάνεις αντί να τους παραδειγματίσεις, είναι να τους εκπαιδεύσεις...

Αλήθεια, δεν είναι κακή ιδέα το να μορφώσεις τον κόσμο, αλλά εκείνους τους ρώτησε κανείς εάν πρόκειται να ακολουθήσουν τις οδηγίες αυτές; Ρώτησε κανείς εάν θα έχουν την όρεξη να πάνε σχολείο; Δε σου λέω για ΤΕΙ, σε απλό ημερήσιο σχολείο. Θυμάμαι τους καθηγητές μου να μην ασχολούνται με τα άτομα που ήξεραν ότι δεν διάβαζαν στην τάξη, με αυτούς ποιος θα ασχοληθεί; Ειδικά αυτούς που ξέρουν ότι και τα βιβλία πεταμένα λεφτά είναι...

More
29 Jun 2017 13:47 #200690 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Καλά δεν παίζει ρόλο το δέρμα σε καμία περίπτωση. Απλά αυτή η πάστα ανθρώπων το έχει μέσα τους, έτσι είναι εδώ και δεκάδες χρόνια από όταν εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη και στον κόσμο. Έτσι έχουν επιλέξει να ζουν και δεν αλλάζουν. Δεν γίνεται να υπάρξει κανένας συμβιβασμός μαζί τους, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να ενταχθούν στην κοινωνία. Πραγματικά τα περιστατικά είναι δεκάδες...

Και εγώ υπηρέτησα ένα διάστημα στο Μενίδι, στο 725. Είχαν γίνει διάφορα συμβάντα, ένα βράδυ είχαν μπουκάρει να κλέψουν τις μπαταρίες από οχήματα.

Το να μορφώσεις κόσμο και να δώσεις ευκαιρία σε άτομα να ζήσουν καλύτερα και να γίνουν μέρος της κοινωνίας(με όσα προβλήματα μπορεί να έχει ήδη αυτή) είναι εννοείται καλό. Αυτοί όμως δεν θέλουν, ζουν από επιλογή έτσι και έχουν δημιουργήσει κράτος παρανομίας με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, εμπόριο ανθρώπων, κατοικιδίων και ένα σωρό άλλα τα οποία δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα καλύπτει το κράτος.....