Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βιβλία: Γενική συζήτηση

More
06 Mar 2017 20:58 #194730 by Αγγελική Γοργορίνη

Zaratoth wrote:

Dovahkiin wrote: Το προηγούμενο διάστημα διάβασα δύο βιβλία του Λάβκραφτ, τα "Όνειρα στο Σπίτι της Μάγισσας" και "Ο Ίσκιος Πάνω από το Ίνσμουθ". Δεν είχε τύχει ποτέ να διαβάσω βιβλία του, αλλά με αφορμή το Bloodborne, αποφάσισα να διαβάσω και να γνωρίσω έναν αντίστοιχο σκοτεινό, μεταφυσικό κόσμο και τι καλύτερο από το να διαβάσω το δάσκαλο του τρόμου και του μεταφυσικού. Με εντυπωσίασαν οι πλούσιες περιγραφές του και η μεγάλη του φαντασία, αλλά... έως εκεί. Είναι λογικό που θεωρείται μετρ του είδους αυτού, προσωπικά όμως δεν είχε να μου προσφέρει κάτι. Είχα αγοράσει άλλο ένα του Λάβκραφτ, αλλά θα το διαβάσω άλλη φορά.

Ο Λαβκραφτ είναι προσωπική λατρεία. Έχει τα θέματά του, όπως όλα τα τόσο παλιά στυλ (μιλάμε για 80 χρόνια από το θάνατό του) και αν έχεις διαβάσει πολύ μετά πιάνεις τα κλισέ του, αλλά είναι στάνταρ ποιότητα και αξία. Και η κοσμοπλασία του είναι τρομερή, μαζί με τον τρόπο που ένωσε νουάρ ιστορίες με οντότητες από άλλες διαστάσεις.

Εγώ αυτή την περίοδο "παλεύω" με το Night Watch του Terry Pratchett. Συγγραφέας πολύ γνωστής τεράστιας σειρά χιουμοριστικών και σατυρικών φάνταζυ βιβλίων στον κόσμο του Discworld. Είναι πολύ καλό, αλλά αυτή την περίοδο έχω τρεξίματα και δεν έχω πολλή ενέργεια να αφιερώσω.

Ναι, θα συμφωνήσω για την κοσμοπλασία του. Επίσης διέκρινα σε ορισμένα διηγήματα την τεχνική τού συμβολισμού, το οποίο εννοείται συγκαταλέγεται στα θετικά του και δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα. Απλά εμένα προσωπικά δεν είναι στο στυλ μου, και τώρα που το δοκίμασα πείστηκα γι' αυτό.

Τι εννοείς έχει τα θέματά του όπως όλα τα τόσο παλιά στυλ? Αν μιλάς για το συγκεκριμένο είδος, δεν έχω άποψη. Αν μιλάς γενικά για παλιά βιβλία, θα ήθελα να μου εξηγήσεις πώς το εννοείς, γιατί πλέον κυρίως διαβάζω πιο παλιά αναγνώσματα όπως κλασική λογοτεχνία, και δεν έχω διακρίνει κάτι το αρνητικό.

“What do you fear, lady?" [Aragorn] asked.
"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Mar 2017 18:32 - 12 Mar 2017 01:48 #195029 by Αγγελική Γοργορίνη
Για όλους τους Nesbomaniacs: Στις αρχές Απριλίου θα βρίσκεται στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων το 11ο βιβλίο της σειράς του Jo Nesbo με πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε, που θα ονομάζεται "Η Δίψα". Στις 7 Απριλίου, λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία τού βιβλίου, όσοι πιστοί μπορείτε να παρευρεθείτε στο γειτονικό σας βιβλιοπωλείο απ' το απόγευμα και μετά, όπου θα μπορείτε να αποκτήσετε το βιβλίο και μαζί ένα αναμνηστικό συλλεκτικό δώρο.

Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό για ένα τριήμερο ταξίδι στο Όσλο (ουάου!), την πόλη του Χάρι Χόλε, για δυο άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες και για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, μπείτε εδώ: jonesbo.gr

"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”
Last edit: 12 Mar 2017 01:48 by Παναγιώτης Πολυδεύκης.

More
22 Mar 2017 12:48 #195681 by Αγγελική Γοργορίνη
Μόλις ανακάλυψα ότι το 2016 είχε βγει βιβλίο για το Elder Scrolls, με τίτλο "Η Ιπτάμενη Πόλη", το οποίο είναι το πρώτο από τα δύο βιβλία που συνεχίζουν την ιστορία του Oblivion.

Για όσους ενδιαφέρονται, το έχουν όλα τα μεγάλα τουλάχιστον βιβλιοπωλεία, όπως Public και Πρωτοπορία στην τιμή των 12,92€.

More
22 Mar 2017 13:41 #195682 by Βασιλης Γαλανος
Το είχα δει και εγώ πριν 1,5-2 μήνες στο Public.Μου έκανε πολύ εντύπωση όχι μόνο ότι υπήρχε, αλλά και το ότι δεν είχα ιδέα πως βγήκε.

''Stand fast. Stand Strong. Stand together. Hackett out."

More
22 Mar 2017 13:44 #195683 by Αγγελική Γοργορίνη

An arrow in the knee wrote: Το είχα δει και εγώ πριν 1,5-2 μήνες στο Public.Μου έκανε πολύ εντύπωση όχι μόνο ότι υπήρχε, αλλά και το ότι δεν είχα ιδέα πως βγήκε.

Ναι κι εμένα με παραξένεψε πώς και δεν το είχε πάρει το μάτι μου ένα χρόνο τώρα. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Γενικά η Διόπτρα βγάζει βιβλία διαμαντάκια όσον αφορά video games. Κάποια στιγμή θα το πάρω.

More
01 May 2017 13:05 #197729 by Γιάννης Πετρόπουλος
Εγώ ψάχνω εδώ και κάποιο καιρό το Dishonored the Coroded Man, αλλα δεν το έχω βρει ακόμα. Θέλω πολύ να το διαβάσω γιατί μου άρεσε το παιχνίδι.

More
03 May 2017 11:31 #197829 by Μάρκος Ασκανιάν
Πλάκα πλάκα, έχω μερικά που αφορούν videogames. Συνήθως βλέπω στα ράφια, πιο πολύ στο public η αλήθεια, βιβλία που αφορούν Halo, Killzone, Hitman και άλλα. Έχω τσιμπήσει μερικά από StarCraft, WarCraft, Gears of War, Assassins Creed, God of War. Τα God of War περιγράφουν ακριβώς ότι έχεις κάνει στο game. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου αρέσουν πολύ. Πολύ καλύτερα από τις ταινίες!

Adododo!!!

More
05 May 2017 17:20 #197941 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Είχα πάρει το Πάσχα όταν ταξίδευα Κρήτη το "Ο Φαντομάς" του Jo Nesbo, το έχω προχωρήσει αρκετά και είναι πολύ καλό.

More
11 May 2017 16:46 #198277 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Για όσους ενδιαφέρονται (greatest love story ever γνώμη μου)

Beren and Lúthien by J. R. R. Tolkien
Attachments:

More
11 May 2017 18:24 #198292 by Αγγελική Γοργορίνη

Shikabane_Hime7 wrote: Για όσους ενδιαφέρονται (greatest love story ever γνώμη μου)

Beren and Lúthien by J. R. R. Tolkien

Υπέροχα νέα! :woohoo: Απ' ό,τι είδα θα κυκλοφορήσει δύο μέρες πριν τα γενέθλιά μου. Νομίζω είναι φως φανάρι ότι αποτελεί το ιδανικό δώρο για μένα. :lol: