Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βιβλία: Γενική συζήτηση

More
30 Jul 2016 10:31 #185574 by Παναγιώτης Πολυδεύκης

aims wrote: Ωραια τα metro(ειδικα για εμας που εχουμε λατρεψει και τα παιχνιδια) και αναμενω το 2035..
Βεβαια οφειλουμε να ομολογησουμε πως σε καποια σημεια τα βιβλια αυτα ειναι κουραστικα και κανουν κοιλια.

Δεν συμφωνώ για το πρώτο, το 2033. Μπορεί να μην έχει συνέχεια δράση, αλλά η επιβλητική του ατμόσφαιρα και το μυστήριο σε κρατάνε πάνω από τις σελίδες. Το 2ο, το 2034 ήταν κάπως κουραστικό σε κάποια σημεία αλλά όχι όσο άλλα βιβλία που έχω διαβάσει πχ το Limit ή ακόμα και κάποια σημεία του A Song of Ice and Fire(στα κεφάλαια της Νταινέρυς πχ). Είναι ανάλογα και τον καθένα βέβαια αυτό, κάποιοι μπορεί να μην έχουν θέμα ενώ άλλοι μπορεί να βαριούνται πιο εύκολα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Dec 2016 20:21 #191713 by Marios Ntallaris
Για όποιον ενδιαφέρεται κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στα ελληνικά το 2ο βιβλίο του The Witcher με όνομα "Το σπαθί του πεπρωμένου". Το έχω διαβάσει και από την αγγλική μετάφραση και πρόκειται για πολύ ωραίο βιβλίο. Πολύ καλό το γεγονός πως ήδη έχουν μεταφραστει τα 2 πρώτα, λογικά σιγά σιγά θα κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα 6.

Attachments:
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
28 Dec 2016 20:26 #191715 by Αγγελική Γοργορίνη

Mario07 wrote: Για όποιον ενδιαφέρεται κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στα ελληνικά το 2ο βιβλίο του The Witcher με όνομα "Το σπαθί του πεπρωμένου". Το έχω διαβάσει και από την αγγλική μετάφραση και πρόκειται για πολύ ωραίο βιβλίο. Πολύ καλό το γεγονός πως ήδη έχουν μεταφραστει τα 2 πρώτα, λογικά σιγά σιγά θα κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα 6.

Επιτέλους! Αν και δεν έχω διαβάσει ακόμα το πρώτο, αλλά είχα ξενερώσει λίγο που είχαν μεταφράσει μόνο το πρώτο της σειράς. Άντε να τα μεταφράσουν όλα...

“What do you fear, lady?" [Aragorn] asked.
"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”

More
28 Dec 2016 20:36 - 28 Dec 2016 20:38 #191716 by Marios Ntallaris
Και εγώ είχα αρχήσει να απογοητεύμαι, γιατί πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια από τότε που βγήκε το πρώτο και πίστευα ότι τα παράτησαν. Αλλά να που τελικά βγήκε και το δεύτερο. Στις αγγλικές μεταφράσεις το συγκεκριμένο το είχαν παραλείψει και πήγαν κατευθείαν στο 3ο (κανείς δεν ξέρει γιατί :P ) Άντε να δούμε... Το ενδιαφέρον είναι ότι είχε τύχη να μιλήσω με έναν από τους εκδότες. Μου είχε πει (και επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το βιβλίο) πως ο μεταφραστής ξέρει πολωνικά και μεταφράζει το βιβλίο κατευθείαν απο το original. Επίσης μου είπε πως οι αγγλικές μεταφράσεις καθυστέρησαν τόσα χρόνια επειδή δεν άρεσε το αποτέλεσμα στον ίδιο τον Sapkowski, ενώ στα ελληνικά κάνουν καλύτερη δουλειά. Γενικώς μου είχε δώσει την εντύπωση ότι τα δουλεύουν πολύ πριν τα βγάλουν κάτι που είναι πολύ καλό. Α και μετά από την πολυλογία θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το πρώτο είναι πολύ καλό :P .
Last edit: 28 Dec 2016 20:38 by Marios Ntallaris.

More
28 Dec 2016 20:47 #191718 by Αγγελική Γοργορίνη

Mario07 wrote: Και εγώ είχα αρχήσει να απογοητεύμαι, γιατί πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια από τότε που βγήκε το πρώτο και πίστευα ότι τα παράτησαν. Αλλά να που τελικά βγήκε και το δεύτερο. Στις αγγλικές μεταφράσεις το συγκεκριμένο το είχαν παραλείψει και πήγαν κατευθείαν στο 3ο (κανείς δεν ξέρει γιατί :P ) Άντε να δούμε... Το ενδιαφέρον είναι ότι είχε τύχη να μιλήσω με έναν από τους εκδότες. Μου είχε πει (και επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το βιβλίο) πως ο μεταφραστής ξέρει πολωνικά και μεταφράζει το βιβλίο κατευθείαν απο το original. Επίσης μου είπε πως οι αγγλικές μεταφράσεις καθυστέρησαν τόσα χρόνια επειδή δεν άρεσε το αποτέλεσμα στον ίδιο τον Sapkowski, ενώ στα ελληνικά κάνουν καλύτερη δουλειά. Γενικώς μου είχε δώσει την εντύπωση ότι τα δουλεύουν πολύ πριν τα βγάλουν κάτι που είναι πολύ καλό. Α και μετά από την πολυλογία θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το πρώτο είναι πολύ καλό :P .

Χαχα ναι σίγουρα θα το διαβάσω, το είχα στα υπόψη μου για κάποια στιγμή στο μέλλον. Τι να πω, μακάρι η μακροχρόνια καθυστέρηση να οφείλεται στη δουλειά που έριξαν προκειμένου να το μεταφράσουν πιστά και εκδόσουν.
Προς το παρόν, από βιβλία που βασίζονται σε video games είμαι ακόμα στα Assassin's Creed, θέλω να τα τελειώσω πρώτα και μετά θα μπω στα του Witcher.

"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”

More
29 Dec 2016 03:58 - 29 Dec 2016 04:02 #191726 by 001
Δε γνωρίζω αν έχει ήδη αναφερθεί ή όχι αλλά σε κάθε περίπτωση κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και τσεκάρετε οτιδήποτε έχει γράψει ο Jo Nesbo.

Επίσης ο Ηγεμόνας του Μακιαβέλλι διώχνει εύκολα τη βαρεμάρα στο μετρό (διαβάζεται πολύ εύκολα και είναι μικρό σε μέγεθος = καλή τιμή).

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)
Last edit: 29 Dec 2016 04:02 by 001. Reason: asdf

More
29 Dec 2016 09:01 #191727 by Παναγιώτης Πολυδεύκης

Domine Non Es Dignus wrote: Δε γνωρίζω αν έχει ήδη αναφερθεί ή όχι αλλά σε κάθε περίπτωση κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και τσεκάρετε οτιδήποτε έχει γράψει ο Jo Nesbo.

Επίσης ο Ηγεμόνας του Μακιαβέλλι διώχνει εύκολα τη βαρεμάρα στο μετρό (διαβάζεται πολύ εύκολα και είναι μικρό σε μέγεθος = καλή τιμή).

Έχω το Nemesis του Nesbo, πολύ καλό βιβλίο και μου αρέσει το στυλ του. Έχω επίσης σταμπάρει από τον ίδιο το "Ο Κοκκινολαίμης" και το "Οι κατσαρίδες" για να πάρω.

More
29 Dec 2016 11:07 #191739 by Αγγελική Γοργορίνη

Domine Non Es Dignus wrote: Δε γνωρίζω αν έχει ήδη αναφερθεί ή όχι αλλά σε κάθε περίπτωση κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και τσεκάρετε οτιδήποτε έχει γράψει ο Jo Nesbo.

Ο αδερφός μου είναι μεγάλος φαν του Νέσμπο, τα έχει διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία του με πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε. Εγώ είχα διαβάσει μόνο τους Κυνηγούς Κεφαλών και είχα ενθουσιαστεί σε μεγάλο βαθμό. Για σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνεία ήταν πολύ καλό, με ωραίες ανατροπές. Αλλά ως λάτρης των παλιών αστυνομικών βιβλίων, έμεινα σ' αυτό.

Όσον αφορά τον Ηγεμόνα του Μακιαβέλι, θεωρώ πως δε συγκαταλέγεται στα βιβλία που απλά διαβάζονται για να διώξουν τη βαρεμάρα :P Αλλά σίγουρα είναι θέμα καθαρά προσωπικό το πώς διαβάζεται ένα βιβλίο.

More
06 Mar 2017 16:12 #194721 by Αγγελική Γοργορίνη
Το προηγούμενο διάστημα διάβασα δύο βιβλία του Λάβκραφτ, τα "Όνειρα στο Σπίτι της Μάγισσας" και "Ο Ίσκιος Πάνω από το Ίνσμουθ". Δεν είχε τύχει ποτέ να διαβάσω βιβλία του, αλλά με αφορμή το Bloodborne, αποφάσισα να διαβάσω και να γνωρίσω έναν αντίστοιχο σκοτεινό, μεταφυσικό κόσμο και τι καλύτερο από το να διαβάσω το δάσκαλο του τρόμου και του μεταφυσικού. Με εντυπωσίασαν οι πλούσιες περιγραφές του και η μεγάλη του φαντασία, αλλά... έως εκεί. Είναι λογικό που θεωρείται μετρ του είδους αυτού, προσωπικά όμως δεν είχε να μου προσφέρει κάτι. Είχα αγοράσει άλλο ένα του Λάβκραφτ, αλλά θα το διαβάσω άλλη φορά.

Αυτό το διάστημα διαβάζω το "Βιβλίο της Ανησυχίας" του Φερνάντο Πεσσόα. Βαρύγδουπο βιβλίο, που προσφέρει μεγάλη τροφή για σκέψη. Δυστυχώς όμως το πάω αρκετά αργά. Κάτι το ότι μου "τρώνε" αρκετό χρόνο τα games και μετά είμαι κουρασμένη για να διαβάσω πολύ, κάτι που είναι και βαρύ ανάγνωσμα και δε διαβάζεται με μία ανάσα. Μετά απ' αυτό θα καταφύγω πάλι σε κάτι πιο χαλαρό.

More
06 Mar 2017 16:42 #194727 by Νικολής Ασημάκης

Dovahkiin wrote: Το προηγούμενο διάστημα διάβασα δύο βιβλία του Λάβκραφτ, τα "Όνειρα στο Σπίτι της Μάγισσας" και "Ο Ίσκιος Πάνω από το Ίνσμουθ". Δεν είχε τύχει ποτέ να διαβάσω βιβλία του, αλλά με αφορμή το Bloodborne, αποφάσισα να διαβάσω και να γνωρίσω έναν αντίστοιχο σκοτεινό, μεταφυσικό κόσμο και τι καλύτερο από το να διαβάσω το δάσκαλο του τρόμου και του μεταφυσικού. Με εντυπωσίασαν οι πλούσιες περιγραφές του και η μεγάλη του φαντασία, αλλά... έως εκεί. Είναι λογικό που θεωρείται μετρ του είδους αυτού, προσωπικά όμως δεν είχε να μου προσφέρει κάτι. Είχα αγοράσει άλλο ένα του Λάβκραφτ, αλλά θα το διαβάσω άλλη φορά.

Ο Λαβκραφτ είναι προσωπική λατρεία. Έχει τα θέματά του, όπως όλα τα τόσο παλιά στυλ (μιλάμε για 80 χρόνια από το θάνατό του) και αν έχεις διαβάσει πολύ μετά πιάνεις τα κλισέ του, αλλά είναι στάνταρ ποιότητα και αξία. Και η κοσμοπλασία του είναι τρομερή, μαζί με τον τρόπο που ένωσε νουάρ ιστορίες με οντότητες από άλλες διαστάσεις.

Εγώ αυτή την περίοδο "παλεύω" με το Night Watch του Terry Pratchett. Συγγραφέας πολύ γνωστής τεράστιας σειρά χιουμοριστικών και σατυρικών φάνταζυ βιβλίων στον κόσμο του Discworld. Είναι πολύ καλό, αλλά αυτή την περίοδο έχω τρεξίματα και δεν έχω πολλή ενέργεια να αφιερώσω.