Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Σπαζοκεφαλιές...

More
19 Dec 2006 16:03 #24096 by Μάνος Νικολόπουλος
-Ειμαι σε ενα δασος και βλεπω απεναντι σε ενα κλαδι μια κουκουβαγια.
-Αμεσως βγαζω το οπλο μου (το οποιο περιεχει κανονικες σφαιρες και οχι φυσιγγια με σκαγια) και την πυροβολω.(εννοειται οτι ειμαι ασσος στο σημαδι)
-Η κουκουβαγια αντι να τρομαξει και να πεταξει μακρια, με το που ακουει το μπαμ αφηνεται απο το κλαδι και πεφτει κατακορυφα.(απο το βαρος της..Δεν πεταει προς τα κατω)
---Θα πετυχει η σφαιρα τη κουκουβαγια?Θα τη σκοτωσει?---

(Εννοειται πως δεν πυροβολω εξ επαφης αλλα απο αποσταση αρκετη, που της δινει εστω την ευκαιρια να αντιδρασει)

Προσοχη!Σκεφτειτε λιγο πριν απαντησετε...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Dec 2006 16:15 #24099 by Νικολής Ασημάκης
Δεν θα πετύχει την κουκουβάγια, γιατί επειδή πέφτει με το βάρος της, η ταχύτητά της είναι μεγαλύτερη λόγω της βαρήτητας και λόγω των κλειστών φτερών ( δηλαδή λιγότερη αντίσταση στον αέρα ). Τώρα όμως πιστεύω πως θα πεθάνει επειδή δεν θα προλάβει να ανοίξει τα φτερά της για να μαλακώσει την πτώση, οπότε θα "τρακάρει" με το έδαφος και θα πεθάνει. ( προϋπόθεση, βέβαια το κλαδί να είναι λίγα μέτρα, μόνο, πάνω από το έδαφος και όχι πιο ψηλά ).

Αυτή είναι η

More
19 Dec 2006 16:16 #24100 by Δημήτρης Σκιάννης
Αν υποθέσουμε ότι δεν την πετυχαίνεις και ότι σημαδεύεις πιό κάτω από αυτήν (είσαι άσσος στο σημάδι,επίτηδες το κάνεις...),τότε δεν θα την πετύχεις γιατί η σφαίρα θα περάσει πολύ πιό γρήγορα απ'ότι θα πέσει η κουκουβάγια...Απλοϊκή σκέψη αλλά με τα δεδομένα (ίσως να μου ξέφυγε και κάτι) δεν σκέφτηκα κάτι άλλο...

More
19 Dec 2006 16:25 #24101 by Μάνος Νικολόπουλος
Τη στιγμη που πυροβολω, σημαδευω την κουκουβαγια και οχι πιο κατω..με το που παταω τη σκανδαλη τοτε αρχιζει και πεφτει.ειμαι ασσος στο σημαδι αλλα δεν ειμαι και μεντιουμ για να προβλεψω που θα παει η κουκουβαγια...
Επισης η ερωτηση δεν ειναι αν θα πεθανει γενικα η κουκουβαγια,αλλα αν θα την πετυχει η σφαιρα κι αν θα τη σκοτωσει,,και τελος δεν εχει σημασια αν το κλαδι ειναι ψηλα ή χαμηλα...
Καμμια αλλη ιδεα?

More
19 Dec 2006 16:32 #24102 by Νικολής Ασημάκης

Nikolis\ wrote: Δεν θα πετύχει την κουκουβάγια, γιατί επειδή πέφτει με το βάρος της, η ταχύτητά της είναι μεγαλύτερη λόγω της βαρήτητας και λόγω των κλειστών φτερών ( δηλαδή λιγότερη αντίσταση στον αέρα ).

Aπάντησα πως η σφαίρα δεν θα πετύχει την κουκουβάγια.

More
19 Dec 2006 16:37 #24103 by Νικολής Ασημάκης
Άλλαξα γνώμη!!! Μην δώσεις την απάντηση, γιατί θέλω να το σκεφτώ λίγο!

More
19 Dec 2006 16:43 #24104 by Νικολής Ασημάκης
Λοιπόν, ρώτησα τον πατέρα μου, και μου είπε μόνο πως έχει ακούσει, πως η σφαίρα πάει γρηγορότερα από τον ήχο. Άρα, μ'αυτό σαν δεδομένο, η κουκουβάγια δεν άκουσε ποτέ το μπαμ και πέφτει κατακόρυφα, επειδή είναι ήδη νεκρή!

Μήπως είναι αυτή η απάντηση;

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
19 Dec 2006 16:47 #24105 by a Guest
Replied by a Guest on topic Σπαζοκεφαλιές...
Φυσική 1ης λυκείου...
Εξαρτάται από την απόσταση... Δηλαδή απο το βεληνεκές του όπλου... Πάντως εγώ τις κουκουβάγιες τις είχα για σοφά ζώα...

More
19 Dec 2006 16:56 #24106 by Μάνος Νικολόπουλος
ναι αλλα...η σφαιρα δεν πιανει με τη μια την ταχυτητα του ηχου..η κινηση της ειναι επιταχυνομενη..και εξαρταται και απο το οπλο...οποτε δεν ισχυει...
Λοιπον αφηνω την απαντηση λιγο ανοικτη μεχρι το βραδακι που θα επιστρεψω...σκεφτειτε...

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
19 Dec 2006 17:41 #24108 by a Guest
Replied by a Guest on topic Σπαζοκεφαλιές...
Και για να διευκρινίσω....Το πρόβλημα είναι ως εξης:

|
|
|
|