Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ζωή μετά το θάνατο: Μετεμψύχωση, ανάληψη ψυχών κλπ.

More
10 Jan 2016 18:50 #175134 by Aνέστης Αδαμίδης
Καλησπέρα.

Είδα πρόσφατα μια είδηση για ένα παιδί που ήταν σε κώμα εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε στα 6 χρόνια του. Αφού ξύπνησε μετά από 3 χρόνια, οι γονείς του ανέφεραν ότι έκανε πολλές αναφορές στην Αποκάλυψη, μιλούσε για στοιχεία τα οποία ισχυριζόταν ότι συμβαίνουν σε όσους πεθαίνουν και παραμιλούσε στον ύπνο του, θέτοντας ερωτήσεις σε κάποιον άγνωστο συνομιλητή, τον οποίο έλεγε στους γονείς του ότι ήταν ο φύλακας-άγγελός του.

Θα παρέθετα εδώ και την πηγή μου, αλλά κι εγώ το διάβασα σε ένα φόρουμ σχετικά με μηχανολογικά (έχω μια τρέλα να μαθαίνω πως λειτουργούν διάφοροι μηχανισμοί) και για να το δείτε πρέπει να γίνετε μέλη. Το άτομο που δημοσίευσε το εν λόγω ποστ ήταν ένας μηχανικός ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το ατύχημα συνέβη σε ένα πάρκο της Disney. Σε κάθε περίπτωση, το όλο θέμα στοχεύει στο να μας πείτε κι εσείς ως αναγνώστες τι πιστεύτε για το θέμα της μεταθανάτιας ζωής. Πιστεύετε στις μετεμψυχώσεις, όπως οι Ινδοί και οι βουδιστές; Θεωρείτε πιο πιθανό το ενδεχόμενο ενός σεναρίου Παραδείσου-Κόλασης; Έχετε κάποια άλλη άποψη;

Εγώ προσωπικά κρατάω τις αποστάσεις μου από αυτό το θέμα, καθώς είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχουν πληροφορίες. Αν λάβουμε ως αξιόπιστες πηγές τις Γραφές και άλλα ιερά κείμενα, οποιασδήποτε θρησκείας, εγώ πάλι δεν πείθομαι για κάτι το οποίο δεν μπορώ να μελετήσω ιδίοις όμασι ή τουλάχιστον να βρω πηγές που να έχουν κάποια πρακτική αξία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Jan 2016 19:07 #175135 by Χριστίνα Χριστοδουλίδη
Δεν πιστευω στην κολαση και στον παραδεισο μου φαινονται σαχλαμαρες αυτα αλλα πιστευω στην μεταθανατια ζωη :silly: Οπως και στο οτι πριν απο αυτη τη ζωη ζουσαμε καποια αλλη,αυτο συμβαινει διοτι ο ανθρωπος εξελισεται και θα εξελισεται ξανα και ξανα σε πολλες ζωες ακομα. Οταν πεθανω ισως μαθω εστω αν υπαρχει κολαση η παραδεισος..αν υπαρχει στη κλαση θα σαπισω B) btw ενδιαφερον θεμα!! ;)

More
10 Jan 2016 19:22 - 10 Jan 2016 19:23 #175138 by Blood Prince
Εγώ πιστεύω πως μετά-θάνατον δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

Οι διάφορες μεταθανάτιες εμπειρίες εφόσον έχουν συμβεί στα αλήθεια στον ασθενή και δεν τις εκφράζει για την δημοσιότητα και την εξαπάτηση ορισμένων θρήσκων ας πούμε είναι λόγω των παραισθήσεων που προκαλεί ο εγκέφαλος όταν βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 10 Jan 2016 19:23 by Blood Prince.

More
11 Jan 2016 00:07 #175152 by Aνέστης Αδαμίδης

Prince of Persia 30 wrote: Εγώ πιστεύω πως μετά-θάνατον δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

Οι διάφορες μεταθανάτιες εμπειρίες εφόσον έχουν συμβεί στα αλήθεια στον ασθενή και δεν τις εκφράζει για την δημοσιότητα και την εξαπάτηση ορισμένων θρήσκων ας πούμε είναι λόγω των παραισθήσεων που προκαλεί ο εγκέφαλος όταν βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Θα συμφωνήσω μαζί σου στη δεύτερη παράγραφο. Πολλοί φαίνονται να λένε μπαρούφες μετά από near-death καταστάσεις (σταμάτησε η καρδιά για 10 δεύτερα κλπ). Περισσότερο θεωρώ κι εγώ ότι είναι μια χημική αντίδραση του εγκεφάλου. Το είπε άλλωστε και ο House (btw, είναι η δεύτερη φορά που τον επικαλούμαι ως πηγή στο φόρουμ αυτό).

Θυμάμαι μάλιστα μια κοπελιά στο Λύκειο, ωραίο κορίτσι, τη γούσταρα για φάση κι έτσι. Μιλούσαμε μια μέρα που γυρνούσαμε από το φροντηστήριο για το θέμα αυτό, και μου ανέφερε έναν κοινό γνωστό ο οποίος είχε ένα ατύχημα με το μηχανάκι και σταμάτησε η καρδιά του για λίγο, μέχρι να του κάνουν ανάνηψη. Και μου πετάει την επική ατάκα: "Ο Νεκτάριος κάτι παραπάνω θα ξέρει γι' αυτό, αφού έπεσε σε κώμα και τον συνεφέραν. Πέθανε και τον φέρανε ξανά στη ζωή!"

Εκείνη τη στιγμή την κοίταξα και αναρωτήθηκα αν έκανε πλάκα ή όχι. Επίσης σταμάτησα να της μιλάω, γιατί προφανώς η κοπέλα ήταν τόσο έξυπνη, όσο της επέτρεπαν τα βιβλία του σχολείου. Κρίμα, γιατί τον πατέρα της τον είχα 3 χρόνια δάσκαλο στο δημοτικό...

Εκεί που θα διαφωνήσω, είναι το ότι μετά το θάνατο δεν υπάρχει τίποτα. Δεν μπορεί, κάτι θα υπάρχει. Κάτι πρέπει να γίνεται. Απλά δεν έχουμε μαρτυρίες που να θεωρούμε αξιόπιστες. Εξάλλου, ζούμε αυτή τη στιγμή, υπάρχουμε. Δεν μπορεί μια μέρα απλά να... εξαφανιστούμε από την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Ε, δε θα το κάνουμε και NIER Ending D ρε γαμώτο! Κάτι θα υπάρχει. Απλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι.

More
11 Jan 2016 02:54 - 11 Jan 2016 03:02 #175158 by Τάσος Νικολακόπουλος
Εγώ προσωπικά πιστεύω πως μετά τον θάνατο δεν υπάρχει τίποτα, απολύτως τίποτα. Όταν δυστυχώς κάποιος πεθαίνει, παύει να υπάρχει απο το σύμπαν. Αν το πάρουμε καθαρά με βάση την άθεη πλευρά της επιστήμης, τότε όλοι θεωρούμαστε ζώα. Αν λοιπόν έχουμε ζωή μετά τον θάνατο, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως όλα τα ζώα που πεθαίνουν καθημερινά θα ζούν και εκείνα. Εν ολίγοις μου φαίνεται οτι καταλήγουμε σε παράδοξο. Ακόμα και θρησκευτικά να το δούμε όμως, μου φαίνεται πως και πάλι υπάρχει αδιέξοδο στην πίστη της ζωής μετά τον θάνατο... aka, όταν ο Ιησούς ανέστησε τον Λάζαρο, εκείνος μετά δεν άρχισε να λεεί "Ποο παιδιά που να σας λέω τι είδα στον παράδεισο!", τουλάχιστον η Καινή Διαθήκη δεν αναφέρει τίποτα xD Αν υπήρχε μεταθάνατον ζωή δεν θα μίλαγε ο Λάζαρος για την εμπειρία του; Δεν θα το ανέφερε η Καινή Διαθήκη ως απόδειξη της; Just saying... :)
Last edit: 11 Jan 2016 03:02 by Τάσος Νικολακόπουλος.

More
11 Jan 2016 06:42 #175159 by 001
Αρκετά απίθανό να «υπάρχει κάτι», για τον απλό λόγο πως ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί πλέον. Οπότε πάμε καθαρά στη σφαίρα του μεταφυσικού με 0 αποδείξεις (προφανώς).

Το βασικό ερώτημα είναι: γιατί μας νοιάζει το τι γίνεται μετά? Ό,τι και να γίνεται, νεκροί θα είμαστε, ας κάτσουμε να κάνουμε τώρα κάτι έχοντας την επίγνωση τού θανάτου και ας αφήσουμε τα ερωτήματα αφού πεθάνουμε :^)

Έτσι κι αλλιώς η σύγχρονη επιστήμη παίζει να μας κάνει να ζούμε αρκετά παραπάνω (200-300 χρόνια) οπότε θα έπρεπε να μας απασχολεί ακόμα λιγότερο (το τι γίνεται μετά, όχι ο θάνατος itself).

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)

More
11 Jan 2016 09:29 - 11 Jan 2016 09:30 #175162 by Γιώργος
Δεν έχω δει κάποιον νεκρό να επιστρέφει πίσω. Λίγο δύσκολο να υπάρχει κάτι άλλο. Η Μετεμψύχωση και η ανάληψη ψυχών όλα αυτά είναι θεωρίες κάποιων θρησκειών που "πατούν" πάνω στον φόβο του θανάτου.

Εμένα δεν με πείθουν.

Κάποιους όμως μπορεί, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αλλιώς. Και είναι σεβαστό.
Last edit: 11 Jan 2016 09:30 by Γιώργος .

More
11 Jan 2016 12:41 #175167 by Georgios Manolis
Εγώ δε πιστεύω σε καμία θρησκεία αλλά πιστεύω στη μετεμψύχωση,όχι όπως την βλέπουν οι θρησκείες.
Πως γίνεται να μην υπάρχει τίποτα μετά την ζωή που ζούμε.80 χρόνια πχ. ζωής και μετά τέλος?Αυτό ήταν?Πως μπορεί να είναι η ανυπαρξία?Αιώνιος ύπνος?Χωρίς όνειρα?Για σκεφτείτε το.
Για μένα η ιδέα της ανυπαρξίας είναι χειρότερη απο τον ίδιο το θάνατο.Και έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου.Όχι δε θέλω να πεθάνω,θέλω να ζήσω,να κάνω πράγματα,εκτιμώ τη ζωή τα τελευταία χρόνια περισσότερο απο κάθετι άλλο.Απλά ενοώ οτι δε με φοβίζει πλέον η πιθανότητα αυτή.Αν διαλογίζεσαι συχνά καταλαβαίνεις οτι όλα είναι ενέργειακά πεδία.Απο αυτά που φαίνονται μέχρι αυτά που δε φαίνονται.
Πιστεύω λοιπόν οτι η ψυχή είναι κάποιο σπάνιο είδος ενέργειας και όταν αφήνει ένα σώμα ταξιδεύει μέχρι να βρεί κάποιο άλλο.Κατα τη διάρκεια του ταξιδιού πιστεύω οτι πρέπει να είναι σαν να κοιμάσαι.Για παράδειγμα αν διανύσει η ψυχή 1000 χρόνια μέχρι να βρεί άλλο σώμα και όλο αυτό το καιρό έχει καποιος συνείδηση?Πως θα περάσουν τόσα χρόνια για φανταστείτε το.Η συνείδηση πιστεύω οτι είναι κομμάτι του μυαλού και το μυαλό το αφήνουμε πίσω όταν ταξιδεύουμε,μαζί με τις αναμνήσεις.Για αυτό δε θυμόμαστε τις προηγούμενες ζωές.
Εγώ αυτό πιστεύω,μπορεί να κάνω λάθως.
Παράδεισος και κόλαση είναι κάτι που είχε εφέυρει η εκλησία για να φοβίζει τους πιστούς.Μη κάνεις,αυτό είναι αμαρτία θα πας στη κόλαση.Ζήσε ενάρετα και θα πας στο παράδεισο.
Και τι γινόταν πρίν ο Ιησούς νικήσει το θάνατο όπως μας λένε?Τι απέγιναν τόσε ψυχές,ζώων και ανθρώπων!Αχ κρίμα μωρέ δε προλάβατε να σωθείτε.Αν γενιόσασταν μετά Χριστόν θα είχατε την ευκαιρία να σωθείτε! :huh:

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
11 Jan 2016 15:02 #175173 by Tony

Domine Non Es Dignus wrote: Έτσι κι αλλιώς η σύγχρονη επιστήμη παίζει να μας κάνει να ζούμε αρκετά παραπάνω (200-300 χρόνια) οπότε θα έπρεπε να μας απασχολεί ακόμα λιγότερο (το τι γίνεται μετά, όχι ο θάνατος itself).

Ή είσαι από το μέλλον ή παίρνεις ναρκωτικά :P....
Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να ζει 200-300 χρόνια.. :0

More
11 Jan 2016 15:46 #175175 by G

Flame13Gr wrote: Δεν έχω δει κάποιον νεκρό να επιστρέφει πίσω. Λίγο δύσκολο να υπάρχει κάτι άλλο. Η Μετεμψύχωση και η ανάληψη ψυχών όλα αυτά είναι θεωρίες κάποιων θρησκειών που "πατούν" πάνω στον φόβο του θανάτου.

Εμένα δεν με πείθουν.

Κάποιους όμως μπορεί, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αλλιώς. Και είναι σεβαστό.

Μα ίσα-ίσα οι "θρησκειες" που λένε για μετεμψύχωση δεν πατούν στον φόβο μα στο αντίθετο. Οι μονοθειστικές(Μουσουλμάνοι/Χριστιανοί/Εβραίοι) πατούν στον φόβο του θανάτου και στο δίπολο κόλαση-παράδεισο άρα και την τυφλή υπακοή του ανθρώπου εν ζωή μέσω φόβου ώστε για να καταλήξει στον παράδεισο αλλιώς πας στην κόλαση.

Πάντως πολύ μεγάλο θέμα αυτό που αρχίσατε και πολύ βαρύ. Όταν μιλάμε για μετεμψύχωση(ή μετενσάρκωση) αναφερόμαστε στην ψυχή που φέυγει απο το ένα σώμα και πάει στο επόμενο, άρα, καμία σχέση με τις χριστιανικού τύπου-αμερικανιές και "μεταθανάτιες" εμπειρίες.
Για να εξετάσουμε σωστά ένα θέμα πριν το πιάσουμε πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε και την σημασία της λέξεως για την οποία αναφερόμαστε και μετά βάση αυτού να συνεχίσουμε να το μελετάμε. Γι'αυτό και παραθέτω τον πιο απλοικό ορισμό της λέξης Ψυχή: "Η λέξη «ψυχή» (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή. Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα, ιδίως όσον αφορά στις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με ειδικά το τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες, αλλά ωστόσο ο συνηθέστερος είναι αυτός που ορίζει την ψυχή ως την άυλη ουσία του ανθρώπου η οποία αποτελεί την έδρα της προσωπικότητάς του, επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, όντας η ίδια αθάνατη, και στη συνέχεια μεταβαίνει είτε σε κάποια άλλη κατάσταση, σε άλλο τόπο, είτε σε κάποιο άλλο σώμα. Είναι γεγονός ότι αυτός ο συνήθης ορισμός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πλατωνική ψυχολογία, δηλαδή μελέτη της ψυχής, η οποία, παρά τα κενά της, επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τους στοχαστές, τους φιλοσόφους και τους θεολόγους. Παρ’ όλα αυτά, οι απόψεις που εκτίθενται στα πλατωνικά έργα αποτελούν μια απόπειρα συστηματοποίησης και ανάπτυξης προϋπαρχουσών θεωριών, δεδομένου ότι τα ερωτήματα για τη φύση του ανθρώπου και τον θάνατο είναι πολύ παλαιότερα του Πλάτωνα και έχουν απασχολήσει ίσως όλους τους πολιτισμούς."

Πολύ ωραίο θέμα και όταν βρώ λίγο περισσότερο χρόνο θα γράψω εκτενέστερα.