Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάρτες γραφικών: Νέα, Ερωτήσεις και Αγορές

More
17 May 2016 17:01 - 17 May 2016 18:20 #181446 by Myrmidon
Με τον περιορισμό της nVidia να έχει λήξει, όσων αφορά τα επίσημα benchmarks, σχετικά με τις επιδόσεις της GTX1080 αρχίζουν σιγά σιγά τα πρώτα συγκριτικά να κάνουν την εμφάνισή τους. TLDR= GTX 1080's GP104 GPU αποδίδει 30% περισσότερο gaming performance , για λιγότερο κατά 28% TDP καταναλώνοντας 16% λιγότερο ρεύμα σε peak load, στην πράξη. :woohoo:

Ξέρω ότι σας τα είχα πρήξει εδώ και εννιά μήνες περίπου παροτρύνοντας όσους ήταν σε δίλημμα για αγορά κάρτας γραφικών, να περιμένουν τις Pascal. Διαβάζοντας προσεκτικά κάθε πληροφορία που έπεφτε στην αντίληψή μου, με προσωπικό ενδιαφέρον λόγο ειδικότητας (Τεχνικός Η/Υ) και λόγο χόμπι (gaming), προσπαθούσα να δώσω από τη μεριά μου όσο το δυνατόν ποιο σωστές συμβουλές, και να ρίξω φως στις διάφορες απορίες που κατά καιρούς διάβαζα εδώ στο forum. Όσοι με ακούσατε/διαβάσατε ήρθε η ώρα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας σχετικά με το καυτό θέμα αναβάθμισης GPU.

Σίγουρα στο Gameworld.gr τα παιδιά δεν θα κάνουν κάποιο συγκριτικό. Αν και είναι κρίμα ξέρω πως θα το ήθελαν αλλά δεν μπορούν. Μα την πίστη μου αν είχα τις κάρτες θα το έκανα εγώ ο ίδιος και θα έγραφα τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματά μου, για να τα διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται. Είμαι όμως στην ίδια περίπου μοίρα. Για το λόγο αυτό θα αρκεστούμε σε συγκριτικά που έρχονται από έξω. Φτιάξτε καφέ ή ποτό , ανάλογα με την ώρα που θα διαβάζετε αράξτε και ξεκινάμε αμέσως. Τα πάντα είναι σε ULTRA.....

Στη δημοφιλέστερη ανάλυση 1080p έχουμε

Συνεχίζουμε με την ενδιάμεση 1440p την οποία αρκετοί με οθόνη 1080p μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για αξιοπρεπές DSR

Η δεύτερη δημοφιλής κορυφή τα 4Κ παίρνουν τη σκυτάλη και η GTX1080 δίνει

Στο DX12 αν και δεν έχουμε αρκετά παιχνίδι άξια για benchmarks καρτών γραφικών, οι παρακάτω "εκπρόσωποι" αρκούν για την ώρα, να δώσουν μια εικόνα

Τέλος όσων αφορά την κατανάλωση τα δείγματα είναι παραπάνω από ενθουσιώδη στην πράξη. Οι παρακάτω μετρήσεις είναι ολόκληρου του συστήματος σε μέγιστο φόρτο.

Last edit: 17 May 2016 18:20 by Myrmidon.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 May 2016 22:44 #181456 by ΣΤ
Με έχει ενθουσιάσει απίστευτα η 1080 και με περιμένω με ανυπομονησία να δω και περισσότερα για την 1070. Ευελπιστώ πως αν όλα πάνε καλά θα προχωρήσω σε αναβάθμιση μετά το καλοκαίρι.

More
18 May 2016 22:55 #181490 by Myrmidon

Verbal wrote: Με έχει ενθουσιάσει απίστευτα η 1080 και με περιμένω με ανυπομονησία να δω και περισσότερα για την 1070. Ευελπιστώ πως αν όλα πάνε καλά θα προχωρήσω σε αναβάθμιση μετά το καλοκαίρι.

Τώρα που έληξε το "εμπάργκο" από την nVidia βγήκαν, πέρα από τα reviews της 1080, και τα specs της 1070 GEFORCE GTX 1070 Founders Edition

Attachments:

More
18 May 2016 23:59 #181493 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Ωραία μου ακούγονται όλα αυτά αλλά δεν βλέπω κανένα σχετικό συγκριτικό με δείκτη απόδοσης/τιμή. Γιατί μπορεί κάποιοι, με τα συγχωρήσεως, να το φυσάνε το παραδάκι αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι, ειδικά στους αβέβαιους καιρούς της κρίσης που ζούμε σήμερα δύσκολα θα επιλέξουν μια τόσο ακριβή κάρτα.
Οπότε, για να σας την "σπάσω" λιγάκι, καλά όλα αυτά τα specs και οι επιδόσεις των μεγαθήριων αλλά εγώ που θέλω να πάρω μια πολύ πιο φθηνή κάρτα που θα στραφώ; Και αν επειδή τελευταία ψήνομαι μόνο για nVidia για διάφορους λόγους μπορώ να δώσω το πολύ 200€ βλέπω μονόδρομο την 960;

More
19 May 2016 00:18 - 19 May 2016 00:20 #181495 by Myrmidon

Aliengoa wrote: Ωραία μου ακούγονται όλα αυτά αλλά δεν βλέπω κανένα σχετικό συγκριτικό με δείκτη απόδοσης/τιμή. Γιατί μπορεί κάποιοι, με τα συγχωρήσεως, να το φυσάνε το παραδάκι αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι, ειδικά στους αβέβαιους καιρούς της κρίσης που ζούμε σήμερα δύσκολα θα επιλέξουν μια τόσο ακριβή κάρτα.
Οπότε, για να σας την "σπάσω" λιγάκι, καλά όλα αυτά τα specs και οι επιδόσεις των μεγαθήριων αλλά εγώ που θέλω να πάρω μια πολύ πιο φθηνή κάρτα που θα στραφώ; Και αν επειδή τελευταία ψήνομαι μόνο για nVidia για διάφορους λόγους μπορώ να δώσω το πολύ 200€ βλέπω μονόδρομο την 960;

GTX1060 Φθινόπωρο και αγοράζεις Χριστούγεννα με καμιά προσφορά.Γιατί τη βλέπω να κάνει 300 στο Ellada. :lol:
Last edit: 19 May 2016 00:20 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Φίλιππος Δαουκόπουλος

More
19 May 2016 02:08 #181497 by Panos Georgiadis

Aliengoa wrote: Και αν επειδή τελευταία ψήνομαι μόνο για nVidia για διάφορους λόγους μπορώ να δώσω το πολύ 200€ βλέπω μονόδρομο την 960;

Λογικά αρκετός κόσμος θα πάει σα αναβάθμιση. Ψάξε σε φορουμς/αγγελείες για καμια μεταχειρισμένη 980 στα 250 Ευρώ ;)

Verbal wrote: Με έχει ενθουσιάσει απίστευτα η 1080 και με περιμένω με ανυπομονησία να δω και περισσότερα για την 1070. Ευελπιστώ πως αν όλα πάνε καλά θα προχωρήσω σε αναβάθμιση μετά το καλοκαίρι.

και εγώ πιστεύω θα την τσιμπήσω μέσα στο καλοκαιράκι. Απλά πρόσεξε να έχεις εξίσου δυνατό επεξεργαστή, γιατί θα ξενερώσεις με το bottleneck. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ο θόρυβος. Θα ήταν καλό αν βλέπαμε περισσότερα συγκριτικά εκεί, γιατί κάτι δεν μ'αρέσει σε όλο το πακέτο. Too good to be true.

More
19 May 2016 05:24 - 19 May 2016 05:53 #181499 by Alexandros Michalas
Σε 2 απο τους 3 Dx12 τίτλους η Fury X είναι στην χειρότερη 10fps-5fps πίσω. Και είναι προηγούμενη γενιάς κάρτα.
Οι πίνακες δεν μας λένε καθόλου τον χρονισμό της κάρτας. Διότι σε άλλα test που είχα δεί την είχαν χρονισμένη στα 2.1Ghz ενώ όταν θα κυκλοφορήσει θα είναι στα 1.6Ghz. Αν αυτά τα αποτελέσματα είναι @ 1.6Ghz τότε καλώς.

Απλά είναι απογοητευτικό να βλέπεις (όπως προανέφερα) μία τόσο πολά υποσχόμενη κάρτα να είναι 10fps-5fps απόσταση απο την προηγούμενης γενίας Fury X, σε DX12 και ανάλυση >= 1440p. Την ίδια στιγμή μάλιστα που αφήνει αδιάβαστο τον πολύ ακριβότερο Titan X. ( zomg :blink: ). Ναί εδώ κάτι μου βρωμάει...

Btw, ας μήν γελιόμαστε, όποιος τα σκάει για Fury/FuryX/1080/Titan X κτλ δεν πάει για μικρότερες αναλύσεις. Επίσεις αρκετοί ΑΑΑ τίτλοι εφεξής θα βγαίνουν σε DX12 οπότε το DX11 performance έχει κατα την γνώμη μου μικρότερη σημασία.

Edit: Εντάξει μάλον ήμουν αρκέτα αυστηρός. (Ετσι πρέπει :evil: :P )
Έκαναν αξιοπρεπή πρόοδο με το DX12 support. Ειδικά αν συγκρίνουμε με τις Maxwell series. Επίσεις πολύ καλή δουλειά και με το Rise of the Tomb Raider. Και μετά είναι και το θέμα των drivers. Συνήθως θέλει 1-2 driver versions μέχρι να έχουν σωστή απόδοση οι καινούργιες consumer κάρτες. Ίσως γι'αυτό να βλέπω να περνάει την Titan X ενώ με την Fury να είναι αρκετά κοντά.
Last edit: 19 May 2016 05:53 by Alexandros Michalas.

More
20 May 2016 21:43 #181571 by Myrmidon
Ραγδαίες εξελίξεις.

Κάτι λείπει. Η nVidia οδηγεί τις 970,980/980Τι σε end of life. Φήμες θέλουν τις τιμές στις εναπομείναντες κάρτες να έχουν πέσει πάρα πολύ εδώ και μερικές ημέρες, στο εξωτερικό, με ότι stock έχει απομείνει να μειώνεται συνεχώς.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: Blood Prince, Κατερίνα Μαρίνου

More
20 May 2016 23:02 - 20 May 2016 23:06 #181572 by Myrmidon
Καλώς την. Η MSI Founders στο Σκρουτζ.gr :woohoo:

Επειδή το gameworld.gr δε γουστάρει αυτή τη στιγμή attachments ορίστε το link

MSI GeForce GTX 1080 Founders Edition
Last edit: 20 May 2016 23:06 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince, Κατερίνα Μαρίνου

More
21 May 2016 19:11 #181605 by Κατερίνα Μαρίνου
Δεν ειναι σε κοκκινο χρωμα αλλα δεν με πειραζει, μια τετοια θα παρω οταν μπορεσω. ;) Ελπιζω μονο να μην την παρασυρουν σε μειωμενες αποδοσεις τα υπολοιπα εξαρτηματα γιατι ειναι συχνο φαινομενο αυτο. ;)