- Thank you received: 85
Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
McCormick wrote: έχει κάποιος να προτείνει κάποια αλλαγή σ αυτό πέρα από το τροφοδοτικό που θα βάλω 750;;;
christos13 wrote: Καλησπερα παιδια.Εχω ενα pc με i7 920,6gb ram και την HD 5770.Θελω να αναβαθμισω την καρτα γραφικων και θα ηθελα να ακουσω μερικες γνωμες.Διαθετω γυρω στα 150 ευρω και παιζω σε αναλυση 1366χ768 και δεν εχω σκοπο αμεσα να αναβαθμισω το monitor
Shallow wrote:
McCormick wrote: έχει κάποιος να προτείνει κάποια αλλαγή σ αυτό πέρα από το τροφοδοτικό που θα βάλω 750;;;
συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τη ram αν και για να διαθλετεις τέτοιο ποσό για το PC σου, θα σου πρότεινα να βάλεις 32gb ram και να πάρεις gtx 980 γιατί η 970 έχει θέμα με τη ram της( www.pcworld.com/article/2875740/nvidia-explains-geforce-gtx-...ues-admits-error-in-specs.html ), Ενώ λέει 4gb στη πραγματικότητα είναι 3.5gb, ενώ της 980 είναι 4
sideone13 wrote: γεια σας παιδια να ρωτησω κατι αμα παρω μια μητρικη η οποια εχει PCI X16 2.0 μπορω να συνδεσω μια καρτα γαφικων η οποια ειναι 3.0 αν ναι εχς καποια απωλεια ;;
αυτην ειναι η μητρικη www.skroutz.gr/s/2355442/Asus-SaberTooth-990FX-R2-0.html?fro..._notifications#js_review_48799
ποια η γνωμη σας ; ευχαριστς
υ.γ. δεν ειμαι σιγουρος αν αυτη η μητρικη ειναι 2.0 η 3.0 αν ξερει καποιος σιγουρα ας μου απαντησει
McCormick wrote: Ευχαριστώ πολύ φίλε αλλά αν βάλω 32 gb ram και 980 θα ανεβεί πολύ παραπάνω η τιμή και ήδη είμαι στα οικονομικά όρια. αν φτιάξω αυτό το pc που ανέβασα θα το φτιάξω για να έχω σίγουρα δυνατό pc για τουλάχιστον 5 χρόνια. ακόμα το σκέφτομαι δηλαδή αν θα το πάρω ή όχι
geololj wrote:
McCormick wrote: Ευχαριστώ πολύ φίλε αλλά αν βάλω 32 gb ram και 980 θα ανεβεί πολύ παραπάνω η τιμή και ήδη είμαι στα οικονομικά όρια. αν φτιάξω αυτό το pc που ανέβασα θα το φτιάξω για να έχω σίγουρα δυνατό pc για τουλάχιστον 5 χρόνια. ακόμα το σκέφτομαι δηλαδή αν θα το πάρω ή όχι
Με μια πρώτη ματιά, θα σου πρότεινα δύο αλλαγές. Πρώτον, όσον αφορά τον επεξεργαστή, αν δεν ασχοληθείς με overclocking, τότε δε χρειάζεται να αγοράσεις τον "Κ". Καλύτερα να πας στον "απλό" 4790, με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσεις 40+ ευρώ και δε θα έχεις καμία διαφορά στις επιδόσεις (προς τα κάτω).
Δεύτερον, θα σου πρότεινα σε GPU μια R9 290X που ξεκινάνε από τα 350 ευρώ. Έχει τις ίδιες σχεδόν επιδόσεις με την 970 και κοστίζει 80 ευρώ λιγότερα αυτή την στιγμή, ενώ αν ψάξεις σε bestprice.gr μπορεί να την βρεις και φθηνότερα. Οι επιδόσεις τους είναι παραπλήσιες. Σε άλλα games είναι πιο πάνω η 290X και σε άλλα η 970 με την διαφορά να είναι μικρή και στις δύο περιπτώσεις.
Εκεί που θα δεις πάντως σχετικά μεγάλη διαφορά υπέρ της 290Χ είναι στα games που χρησιμοποιούν Mantle API (αντί για DirectX) όπως τα Battlefield. Εκεί οι διαφορές είναι σημαντικές. Όσον αφορά την RAM τώρα, αν θα παίζεις αποκλειστικά games, τα 8GB είναι αρκετά, αλλά με τα λεφτά που θα γλυτώσεις από τις προτάσεις που σου κάνω παραπάνω, θα σου έλεγα να βάλεις 16GB, ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις capture/streaming ταυτόχρονα. Όσον αφορά τα δύο τελευταία, η Nvidia διαθέτει το GeForce Experience και η AMD/ATI το AMD Gaming Evolved για να κάνεις (μεταξύ άλλων) καταγραφή βίντεο χωρίς να πέφτουν τα frames.
Πάντως αυτή η κατηγορία αφορά ελάχιστες πραγματικά ακραίες καταστάσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν εμφανίζεται. Για παράδειγμα αν κάποιος χρησιμοποιεί ανάλυση 1080 όσο καταλαβαίνω ποτέ τών ποτών δεν θα πλησιάσει καν το «πρόβλημα». Δεν βλέπω ότι έχει ιδιαίτερη αξία να αναφέρεται καν σαν πρόβλημα (αλλά το πολύ σαν σχεδιαστική λεπτομέρεια)Shallow wrote: Ενώ λέει 4gb στη πραγματικότητα είναι 3.5gb, ενώ της 980 είναι 4