Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
02 Mar 2015 10:31 #157529 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
Συμφωνώ με τον καθηγητή από πάνω. 6GB πλέον είναι πολύ λίγα και πιστεύω θα έχεις θέμα. Αν όχι τώρα τώρα θα έχεις στο άμεσο μέλλον.
The following user(s) said Thank You: Αντώνης Δαγκαλίδης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Mar 2015 17:43 #157538 by Αντώνης Δαγκαλίδης

More
02 Mar 2015 17:54 #157540 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης

McCormick wrote: έχει κάποιος να προτείνει κάποια αλλαγή σ αυτό πέρα από το τροφοδοτικό που θα βάλω 750;;;

συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τη ram αν και για να διαθλετεις τέτοιο ποσό για το PC σου, θα σου πρότεινα να βάλεις 32gb ram και να πάρεις gtx 980 γιατί η 970 έχει θέμα με τη ram της( www.pcworld.com/article/2875740/nvidia-explains-geforce-gtx-...ues-admits-error-in-specs.html ), Ενώ λέει 4gb στη πραγματικότητα είναι 3.5gb, ενώ της 980 είναι 4
The following user(s) said Thank You: Αντώνης Δαγκαλίδης

More
03 Mar 2015 01:26 - 03 Mar 2015 01:27 #157560 by Παναγιώτης Τσιάτσος

christos13 wrote: Καλησπερα παιδια.Εχω ενα pc με i7 920,6gb ram και την HD 5770.Θελω να αναβαθμισω την καρτα γραφικων και θα ηθελα να ακουσω μερικες γνωμες.Διαθετω γυρω στα 150 ευρω και παιζω σε αναλυση 1366χ768 και δεν εχω σκοπο αμεσα να αναβαθμισω το monitor

Θα σου προτείνω, αν δεν είναι ήδη αρκετά αργά, σ' αυτά τα χρήματα που αναφέρεις να βάλεις άλλα 19 ευρώ και να προτιμήσεις την R9 270. Για κάτι περισσότερο σήμερα απαιτούνται λίγα χρήματα παραπάνω, αλλά έχε το νου σου σε προσφορές καθώς μπορεί να προκύψει κάτι ακόμη καλύτερο στα ίδια λεφτἀ.
Last edit: 03 Mar 2015 01:27 by Παναγιώτης Τσιάτσος.

More
03 Mar 2015 12:54 #157565 by Αντώνης Δαγκαλίδης

Shallow wrote:

McCormick wrote: έχει κάποιος να προτείνει κάποια αλλαγή σ αυτό πέρα από το τροφοδοτικό που θα βάλω 750;;;

συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τη ram αν και για να διαθλετεις τέτοιο ποσό για το PC σου, θα σου πρότεινα να βάλεις 32gb ram και να πάρεις gtx 980 γιατί η 970 έχει θέμα με τη ram της( www.pcworld.com/article/2875740/nvidia-explains-geforce-gtx-...ues-admits-error-in-specs.html ), Ενώ λέει 4gb στη πραγματικότητα είναι 3.5gb, ενώ της 980 είναι 4

ευχαριστώ πολύ φίλε αλλά αν βάλω 32 gb ram και 980 θα ανεβεί πολύ παραπάνω η τιμή και ήδη είμαι στα οικονομικά όρια. αν φτιάξω αυτό το pc που ανέβασα θα το φτιάξω για να έχω σίγουρα δυνατό pc για τουλάχιστον 5 χρόνια. ακόμα το σκέφτομαι δηλαδή αν θα το πάρω ή όχι :P

More
06 Mar 2015 17:04 #157690 by ΜΠΟΥΜ ΣΑΚΑΛΑΚΑ
γεια σας παιδια να ρωτησω κατι αμα παρω μια μητρικη η οποια εχει PCI X16 2.0 μπορω να συνδεσω μια καρτα γαφικων η οποια ειναι 3.0 αν ναι εχς καποια απωλεια ;;
αυτην ειναι η μητρικη www.skroutz.gr/s/2355442/Asus-SaberTooth-990FX-R2-0.html?fro..._notifications#js_review_48799
ποια η γνωμη σας ; ευχαριστς
υ.γ. δεν ειμαι σιγουρος αν αυτη η μητρικη ειναι 2.0 η 3.0 αν ξερει καποιος σιγουρα ας μου απαντησει

More
06 Mar 2015 18:21 - 06 Mar 2015 18:55 #157693 by Γιώργος Λόλας

sideone13 wrote: γεια σας παιδια να ρωτησω κατι αμα παρω μια μητρικη η οποια εχει PCI X16 2.0 μπορω να συνδεσω μια καρτα γαφικων η οποια ειναι 3.0 αν ναι εχς καποια απωλεια ;;
αυτην ειναι η μητρικη www.skroutz.gr/s/2355442/Asus-SaberTooth-990FX-R2-0.html?fro..._notifications#js_review_48799
ποια η γνωμη σας ; ευχαριστς
υ.γ. δεν ειμαι σιγουρος αν αυτη η μητρικη ειναι 2.0 η 3.0 αν ξερει καποιος σιγουρα ας μου απαντησει

Η μητρική που επέλεξες έχει PCI Express 2.0 δίαυλο, αλλά δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα αν χρησιμοποιήσεις κάρτα γραφικών PCI Express 3.0. Κι εγώ το ίδιο έχω κάνει, υπάρχει κανονικά συμβατότητα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, δε θα δεις καμία διαφορά :)

Αν μπορείς, πες μου τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή σου μήπως σου προτείνω κάποια φθηνότερη ποιοτική μητρική. Για μένα τα 180+ ευρώ είναι πολλά για μια motherboard, ειδικά αν δεν σκοπεύεις να κάνεις overclock και τα σχετικά. Η Sabertooth που έχεις επιλέξει για παράδειγμα, δέχεται έως και τρεις κάρτες γραφικών, στοιχείο που ανεβάζει την τιμή της. Αν δεν βάλεις περισσότερες από μια GPU, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις τόσα χρήματα.

Ανέφερε:
- CPU
- Κάρτα γραφικών
- Μνήμη RAM
- Υπόλοιπα υποσυστήματα που έχεις ή σκοπεύεις να πάρεις

McCormick wrote: Ευχαριστώ πολύ φίλε αλλά αν βάλω 32 gb ram και 980 θα ανεβεί πολύ παραπάνω η τιμή και ήδη είμαι στα οικονομικά όρια. αν φτιάξω αυτό το pc που ανέβασα θα το φτιάξω για να έχω σίγουρα δυνατό pc για τουλάχιστον 5 χρόνια. ακόμα το σκέφτομαι δηλαδή αν θα το πάρω ή όχι :P

Με μια πρώτη ματιά, θα σου πρότεινα δύο αλλαγές. Πρώτον, όσον αφορά τον επεξεργαστή, αν δεν ασχοληθείς με overclocking, τότε δε χρειάζεται να αγοράσεις τον "Κ". Καλύτερα να πας στον "απλό" 4790, με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσεις 40+ ευρώ και δε θα έχεις καμία διαφορά στις επιδόσεις (προς τα κάτω).

Δεύτερον, θα σου πρότεινα σε GPU μια R9 290X που ξεκινάνε από τα 350 ευρώ. Έχει τις ίδιες σχεδόν επιδόσεις με την 970 και κοστίζει 80 ευρώ λιγότερα αυτή την στιγμή, ενώ αν ψάξεις σε bestprice.gr μπορεί να την βρεις και φθηνότερα. Οι επιδόσεις τους είναι παραπλήσιες. Σε άλλα games είναι πιο πάνω η 290X και σε άλλα η 970 με την διαφορά να είναι μικρή και στις δύο περιπτώσεις.

Εκεί που θα δεις πάντως σχετικά μεγάλη διαφορά υπέρ της 290Χ είναι στα games που χρησιμοποιούν Mantle API (αντί για DirectX) όπως τα Battlefield. Εκεί οι διαφορές είναι σημαντικές. Όσον αφορά την RAM τώρα, αν θα παίζεις αποκλειστικά games, τα 8GB είναι αρκετά, αλλά με τα λεφτά που θα γλυτώσεις από τις προτάσεις που σου κάνω παραπάνω, θα σου έλεγα να βάλεις 16GB, ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις capture/streaming ταυτόχρονα. Όσον αφορά τα δύο τελευταία, η Nvidia διαθέτει το GeForce Experience και η AMD/ATI το AMD Gaming Evolved για να κάνεις (μεταξύ άλλων) καταγραφή βίντεο χωρίς να πέφτουν τα frames.
Last edit: 06 Mar 2015 18:55 by Γιώργος Λόλας.
The following user(s) said Thank You: Αντώνης Δαγκαλίδης, ΜΠΟΥΜ ΣΑΚΑΛΑΚΑ

More
06 Mar 2015 20:33 #157700 by ΜΠΟΥΜ ΣΑΚΑΛΑΚΑ
σου παραθετω φιλε μου το υπόλοιπο συστημα
-AMD FX-8350 Box www.skroutz.gr/s/2524848/AMD-FX-8350-Box.html?from=account_favorites
-Corsair VS Series VS650 80Plus www.skroutz.gr/s/5604285/Corsair-VS-Series-VS650-80Plus.html?from=account_favorites
-2x Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3-1866MHz www.skroutz.gr/s/4719464/Kingston-HyperX-Fury-Blue-8GB-DDR3-...-8.html?from=account_favorites
-Kingston SSDNow V300 120GB www.skroutz.gr/s/2591228/Kingston-SSDNow-V300-120GB.html?from=account_favorites
-Asus SaberTooth 990FX R2.0 www.skroutz.gr/s/2355442/Asus-SaberTooth-990FX-R2-0.html?from=account_favorites
-Corsair Carbide Spec-02 www.skroutz.gr/s/4815848/Corsair-Carbide-Spec-02.html?from=most-popular&keyphrase=spec+02
-CoolerMaster Hyper 212 EVO www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html?from...ase=coolermaster+hyper+212+evo
για καρτα γραφικων δεν εχω αποφασισει ακομα θα ηθελα να μου προτεινεις κατι οχι κατι hardocore ομως
και επισης ναι θα χρειαστο το overclock για αυτο προτιμω αυτον τον επεξεργαστη και αυτην την μητρικη για την οποια εχω ακουσει φανταστικα λογια

More
07 Mar 2015 01:46 #157716 by Αντώνης Δαγκαλίδης

geololj wrote:

McCormick wrote: Ευχαριστώ πολύ φίλε αλλά αν βάλω 32 gb ram και 980 θα ανεβεί πολύ παραπάνω η τιμή και ήδη είμαι στα οικονομικά όρια. αν φτιάξω αυτό το pc που ανέβασα θα το φτιάξω για να έχω σίγουρα δυνατό pc για τουλάχιστον 5 χρόνια. ακόμα το σκέφτομαι δηλαδή αν θα το πάρω ή όχι :P

Με μια πρώτη ματιά, θα σου πρότεινα δύο αλλαγές. Πρώτον, όσον αφορά τον επεξεργαστή, αν δεν ασχοληθείς με overclocking, τότε δε χρειάζεται να αγοράσεις τον "Κ". Καλύτερα να πας στον "απλό" 4790, με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσεις 40+ ευρώ και δε θα έχεις καμία διαφορά στις επιδόσεις (προς τα κάτω).

Δεύτερον, θα σου πρότεινα σε GPU μια R9 290X που ξεκινάνε από τα 350 ευρώ. Έχει τις ίδιες σχεδόν επιδόσεις με την 970 και κοστίζει 80 ευρώ λιγότερα αυτή την στιγμή, ενώ αν ψάξεις σε bestprice.gr μπορεί να την βρεις και φθηνότερα. Οι επιδόσεις τους είναι παραπλήσιες. Σε άλλα games είναι πιο πάνω η 290X και σε άλλα η 970 με την διαφορά να είναι μικρή και στις δύο περιπτώσεις.

Εκεί που θα δεις πάντως σχετικά μεγάλη διαφορά υπέρ της 290Χ είναι στα games που χρησιμοποιούν Mantle API (αντί για DirectX) όπως τα Battlefield. Εκεί οι διαφορές είναι σημαντικές. Όσον αφορά την RAM τώρα, αν θα παίζεις αποκλειστικά games, τα 8GB είναι αρκετά, αλλά με τα λεφτά που θα γλυτώσεις από τις προτάσεις που σου κάνω παραπάνω, θα σου έλεγα να βάλεις 16GB, ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις capture/streaming ταυτόχρονα. Όσον αφορά τα δύο τελευταία, η Nvidia διαθέτει το GeForce Experience και η AMD/ATI το AMD Gaming Evolved για να κάνεις (μεταξύ άλλων) καταγραφή βίντεο χωρίς να πέφτουν τα frames.

χμμ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα το ψάξω γιατί μου φάνηκε καλή η πρότασή σου αν και είμαι παιδί της nvidia :P

More
07 Mar 2015 08:27 #157719 by Πας Παρτού

Shallow wrote: Ενώ λέει 4gb στη πραγματικότητα είναι 3.5gb, ενώ της 980 είναι 4

Πάντως αυτή η κατηγορία αφορά ελάχιστες πραγματικά ακραίες καταστάσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν εμφανίζεται. Για παράδειγμα αν κάποιος χρησιμοποιεί ανάλυση 1080 όσο καταλαβαίνω ποτέ τών ποτών δεν θα πλησιάσει καν το «πρόβλημα». Δεν βλέπω ότι έχει ιδιαίτερη αξία να αναφέρεται καν σαν πρόβλημα (αλλά το πολύ σαν σχεδιαστική λεπτομέρεια)