Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
29 Mar 2010 13:49 #69888 by Aνέστης Αδαμίδης
Παιδιά εγώ δεν έχω δίλλημα μόνο για το τι Hardware να αγοράσω. Έχω ένα Desktop από το 2003-2004, δεν θυμάμαι ακριβώς. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, να αρχίσω τις αναβαθμίσεις ή να πάρω καινούριο PC; Ποιο θα μου βγει πιο φθηνά; Ήθελα να κάνω ένα format εδώ και καιρό, αλλά νομίζω πως έχω χάσει μερικά από τα CD και αυτό που πραγματικά θέλω είναι να περάσω πάλι XP στο Desktop που θα έχω. Δεν ήμουν μπροστά όταν είχε έρθει ο τεχνικός για να κάνει την εγκατάσταση λογισμικού και γι' αυτό δεν ξέρω που και αν υπάρχουν τα CD για να κάνω format.

ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ?

Μπορείτε να μου απαντήσετε και με προσωπικό μήνυμα.(προτείνεται)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Mar 2010 20:45 #69899 by Alex
Καινούριο PCακι... Αναβάθμιση δε γίνεται σε τοσο παλιο pc... Και λειτουργικο W7. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
30 Mar 2010 14:21 #69917 by Νίκος Παπαγεωργίου
Προ πενταετιας αγορασα απο το Πλαισιο ενα PC φτιαχνοντας το κομματι-κομματι, αφου πρωτα το ειχα ψαξει καλα το θεμα και ειχα ρωτησει ολους τους καμμενους κομπιουτεραδες στη σχολη. Παρολα αυτα, απο την 1η μερα ειχα προβληματα, ειδικα στο cd writer. Μια φιλη μου που επισης αγορασε PC κομματι-κομματι απο το Πλαισιο, ειχε επισης προβληματα. 1η και τελευταια φορα που δεν πηρα ετοιμο υπολογιστη, και ειδικα απο το Πλαισιο. Για να μην αναφερω το αθλιο service, που ανταγωνιζεται αυτο του Γερμανου. Θυμαστε τη διαφημιση με το κινητο και την τσιχλα? Φραουλιτσα!

More
30 Mar 2010 20:58 #69937 by Alex
Ναι επειδή λοιπόν είχες εσύ πρόβλημα με κομμάτι-κομμάτι, είχαν έχουν και θα έχουν όλοι... Αν δεν ξέρεις δεν παίρνεις κομμάτι κομμάτι... Πάιρνει PC "γουρόύνι στο σακί" και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... Εγώ έπιρνα πάντα κομμάτι κομμάτι και δεν είχα ποτέ πρόβλημα...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
30 Mar 2010 22:01 #69942 by Νίκος Παπαγεωργίου
Μαλλον δεν διαβασες το post μου...

Χωρις να εχεις ιδεα τι εχει παιχτει, πετας ενα "αν δεν ξερεις μην παιρνεις". Αν ειχες διαβασει τι εγραψα, θα εβλεπες οτι ειχα ψαξει αρκετα πρωτου αγορασω και οτι ρωτησα καποιους πιο ψαγμενους απο μενα, ακριβως επειδη δεν ειμαι ξερολας. Δεν ηταν προβλημα συμβατοτητας αλλα στο hardware. Τους το πηγα 3 φορες για να δουν τι εχει και ολο μου το επεστρεφαν πισω λεγοντας μου "ολα οκ". Για εκεινους δεν υπηρχε προβλημα στο hardware...

Ας υποθεσουμε λοιπον οτι ειμαι ασχετος απο υπολογιστες, και υπηρχαν οντως προβληματα συμβατοτητας μεταξυ των κομματιων. Οταν επελεγα τα "κομματια" του υπολογιστη, με βοηθουσε (υποτιθεται) καποιος πωλητης που ειναι ειδικος στους υπολογιστες (υποτιθεται),και αν οντως υπηρχε προβλημα συμβατοτητας θα μου το ειχε πει. Η φιλη μου για παραδειγμα, που δεν ηξερε πολλα για το αντικειμενο και δεν γνωριζε κοσμο για να ρωτησει, εκανε την αγορα της βοηθουμενη απο τον "ειδικο".

Αν παρω ξανα υπολογιστη κομματι-κομματι, σιγουρα δε θα τον αγορασω απο το Πλαισιο. Τωρα αν εσυ αγορασες απο τη συγκεκριμενη εταιρια και δεν αντιμετωπισες προβλημα, δεν σημαινει οτι δεν αντιμετωπισε κανεις, ουτε οτι αυτοι που εχουν προβληματα ειναι ασχετοι, ουτε οτι οποιος ειναι ασχετος δεν εχει δικαιωμα να αγορασει ξεχωριστα τη motherboard, την καρτα γραφικων κλπ.

More
31 Mar 2010 00:33 #69953 by Alex
Το πρώτο πράγμα που γνωρίζεις όταν έχεις δει κάποια πράγματα είναι να μην εμπιστεύεσαι κανέναν πωλητή ή "ειδικό"... Επειδή πολύ απλά μπορεί να πέσεις σε κάποιον που όντως ξερει ή σε κάποιον που δεν ξέρει.Μπορεία πολύ απλά να πεσεις σε κάποιον που ξέρει και να μην έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα ξανα. Αλλά το θέμα είναι ότι ξέρει δεν ξέρει εσύ στηρίζεσαι σε αυτόν.
Γι αυτό πρέπει να ξέρεις εσύ ο ίδιος και να το ψάξεις ή να το αφήσεις εξ'ολοκλήρου σε κάποιον που ξέρει να το ψάξει.
Διάβασα τι έγραψες. Απλά δεν είναι σωστό να τα ισοπεδώνεις όλα. Δεν μας λες τι είχε παρ'όλα αυτά...
Πρέπει να ξέρεις οτι και ο τεχνικός δε θα δώσει καμιά φοβερή προσοχή στο πρόβλημά σου. Θα τρέξει μερικά τεστάκια αν πανε καλα σου λέει οκ. Αν έχεις πρόβλημα που θέλει καποιο ψάξιμο την έκατσες... Όχι μόνο στο Πλαίσιο στο κάθε Πλαίσιο.
Όπως εσύ λες ότι υπάρχουν πολλοί που είχαν πρόβλημα, υπάρχουν και άλλοι πολλοί που δεν είχαν πρόβλημα... Σε όλες τις εταιρείες υπάρχουν κάποιοι που είχαν πρόβλήματα και κάποιοι που δεν είχαν...
Κι πάντως εγώ έχω δικαίωμα να αγοράσω υλικά για να πετύχω το τέλειο παστίτσιο... Δε σημαίνει οτι αυτό που θα φτιάξω θα είναι όμως...

EIZO S2401W 24'' TFT

More
31 Mar 2010 02:28 #69958 by Νίκος Παπαγεωργίου
Παρε βαθια ανασα και διαβασε :mrgreen:

Το προβλημα το παρουσιασε το Plextor CD-R. Κατ'αρχας, οσα cd καταφερα να γραψω, ειχαν errors. Κατα δευτερον, ο υπολογιστης δεν το εβλεπε παντα, ουτε το Bios. Οταν εκανα επανεκκινηση, το εβλεπαν κανονικα. Σκεφτηκα οτι ισως ηθελε update το Bios, η οτι καποια συνδεση με το τροφοδοτικο ισως δεν ειχε γινει σωστα. Ισως παλι να μην ηταν συμβατο με τη motherboard. Επειδη δεν ειμαι τεχνικος, το εδωσα στους ειδικους για να το ελεγξουν, και μου το επεστρεψαν λεγοντας μου οτι λειτουργει κανονικα. Εγινε μια, δυο φορες, και δεν ξαναπηγα. Το μονο μου λαθος ηταν οτι δεν εκανα φασαρια για να αναγκαστουν να κανουν να λειτουργησει κατι για το οποιο ειχα ξοδεψει 1500 ευρω. Αλλα εβαλα μυαλο απο τοτε...

Οσο για αυτο που ειπες να μην στηριζομαι στους ειδικους γιατι μπορει να ξερουν αλλα και μπορει να μην ξερουν, θα επιμεινω οτι αφου ειναι στη συγκεκριμενη θεση ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν, και θα σου εξιστορησω το εξης συμβαν:

Πριν απο σχεδον μισο χρονο, αγορασα ενα laptop HP Pavilion, ωστε να μπορω να το παιρνω μαζι μου επειδη ταξιδευω συχνα. Ολα καλα, εκτος απο ενα προβλημα: Τα 2 GB RAM δεν μου αρκουσαν, οποτε αποφασισα να βαλω αλλα 2. Απο το καταστημα που το αγορασα, μου ειπαν οτι επρεπε να στειλουν το μηχανημα στην HP για να μου βαλει μνημη, κατι που θα κοστιζε τα λεφτα της μνημης + εργασια, χωρια οι μερικες εβδομαδες αναμονης. Ανυπομονος οπως ημουν και γνωριζοντας οτι η εγγυηση του laptop θα επαυε να ισχυει, πηγα στα e-shop για να αγορασω μια μνημη. Μιλησα με το παλικαρι που με εξυπηρετησε, μου προτεινε μια μνημη λεγοντας μου οτι ειναι συμβατη με το laptop μου, και τον ρωτησα σε περιπτωση που δεν ειναι συμβατη αν μπορω να την αλλαξω. Μου απαντησε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι συμβατη και οτι αν δε λειτουργει καλα, μπορω να την αλλαξω. Εφυγα ησυχος.

Εκανα σωστα τη διαδικασια, εβαλα τη μνημη στο laptop, και με φρικη διαπιστωσα οτι το συστημα σερνοταν, παροτι τα Windows εβλεπαν οτι ειχα 4 GB RAM. Τοτε σκεφτηκα οτι η μνημη ηταν ελαττωματικη και πηγα παλι στα e-shop με το laptop και τη μνημη μαζι.

Αφου περιμενα καμποσες ωρες για να κανουν τεστ στη μνημη, μου απαντησαν οτι η μνημη ηταν οκ. Τοτε τους ειπα οτι αφου η μνημη ειναι οκ και το laptop μου ειναι ok τοτε σιγουρα η μνημη δεν ηταν συμβατη. Θυμησα τοτε στον πωλητη οτι ειχα δικαιωμα να αλλαξω τη μνημη και μου ειπε οτι επρεπε να αφησω το laptop και τη μνημη στους τεχνικους τους, ωστε να ελεγξουν αν οντως ειναι συμβατα και να μου απαντησουν σε μερικες εβδομαδες (!) Δηλαδη, για ενα δικο τους λαθος και για να αποφυγουν εργασια λιγων λεπτων, ειχαν την απαιτηση ο πελατης τους να αφησει το (αχρηστο προσωρινα, λογω της ελλατωματικης μνημης) αντικειμενο της δουλειας του στους τεχνικους τους για κανα μηνα! Τους ειπα οτι κατι τετοιο ηταν αδυνατον, αφου χρειαζομαι το laptop για την εργασια μου. Σου θυμιζω τα λογια του πωλητη (που δουλεια του ηταν να βοηθαει τον καθε σχετικο και ασχετο να κανει μια σωστη αγορα), ο οποιος με ωθησε να κανω μια λανθασμενη αγορα και επειτα αρνουταν πεισματικα να με εξυπηρετησει, παροτι ειχα τηλεφωνησει στα κεντρικα του e-shop και μου ειχαν πει να παω στο καταστημα για να μου αλλαξουν τη μνημη.

Μετα απο το παθημα του Πλαισιου ομως, δεν υπηρχε περιπτωση να τους τη χαρισω. Μιλησα με τον προισταμενο, του εξηγησα το προβλημα και οτι το φταιξιμο ηταν του πωλητη, και του απαιτησα να δωσει το laptop και τη μνημη στους τεχνικους ωστε να διαπιστωσουν οτι οντως δεν ηταν συμβατα (κατι που απαιτουσε λιγα λεπτα), .

Προς τιμην του δεχτηκε να με εξυπηρετησει, το εδωσε στο τεχνικο τμημα οπου διαπιστωσαν το αυτονοητο (προβλημα συμβατοτητας). Μου αλλαξαν τη μνημη, πληρωσα τη διαφορα, και ολα οκ (αν εξαιρεσεις την ταλαιπωρια που τραβηξα).

Το συμπερασμα ειναι, οτι δουλεια των πωλητων ειναι να γνωριζουν καλα το αντικειμενο τους. Διαφορετικα, ας το εκαναν super market ωστε να μπαινω εγω και ο καθενας με ενα καλαθι και να κανουμε τη δουλεια μας. Στο κατω κατω, αυτο που διαφημιζουν οι παραπανω εταιριες ειναι η εξειδικευση των υπαλληλων τους. Διαφορετικα, δεν θα ειχα τετοιες απαιτησεις.

Φυσικα η σωστη εξυπηρετηση πελατων ειναι ουτοπια για την Ελλαδα, και συμφωνω μαζι σου οτι ο πωλητης μπορει να ειναι ασχετος και οτι οι τεχνικοι μπορει να σε γραψουν στα @@ τους. Αλλωστε, ειναι γνωστο οτι στη χωρα μας τα δικαιωματα των καταναλωτων εξαπατουνται καθημερινα. Αυτο δε σημαινει ομως οτι δεν μπορουμε να τους κραξουμε, να διεκδικησουμε τα δικαιωματα μας και να επιλεξουμε μια πιο εξυπηρετικη εταιρια την επομενη φορα. Στο κατω κατω δεν μας τα χαριζουν, τα πληρωνουμε.

Αν δεν ξερεις απο μαγειρικη, ρωτας τον μαγειρα τι υλικα να παρεις. Εσυ αγοραζεις τα υλικα, αλλα εκεινος μαγειρευει το παστιτσιο. Αν δε δεσει καλα η μπεσαμελ, το φταιξιμο ειναι του μαγειρα.

More
31 Mar 2010 14:00 #69978 by Alex
Μπράβο το μαγείρεμα το κανει ο μάγειρας όχι εσύ... Εγώ δε διαφωνώ στο να αντιδράσεις. Σου λέω τι να περιμένεις.
Για τα cd-r που μου λες. Αν όντως σου έκανε πρόβλημα έπρεπε να επιμείνεις...
Για to λαπτοπ. Θα μπορούσες κάλιστα να πεις ξέρετε παρτε το λάπτοπ και βάλτε μου 2gb μνήμης και σου είπαν πρέπει να πάει στην hp που ξέρουν... Που είναι το περίεργο; Αλλά εσύ είπες όχι. Ένας τεχνικός δεν ξέρει με το πλήθος των μνημων που κηκλοφορεί τι μπορεί να κάνει στο laptop σου. Ακόμα και η ιδια η hp δε μπορεί να ελέγξει ολες τις μνημες για να δει ποιες κάνουν... Φυσικά έπρεπε να αφήσεις το laptop σου... Τελικά αυτό δεν έκανες και το φτιάξανε; Η μνήμη μπορεί να μην είχε πρόβλημα. Πως θα διαπιστώσει λοιπόν ο τεχνικός οτι μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα. Πρέπει να του αφήσεις και το laptop... Που τελικά αυτό έγινε. (αλλά έβαλες 4gb σε 32bit windows? Δε καταλαβαίνω γιατί...)
Βασικά δουλειά των πωλητών δεν είναι να σου πουν με βεβαιότητα οτι όλα θα παινε καλα. Γιατί δεν ξέρουν αν θα παει καλά. Εσύ ήσουν σίγουρος οτι αν σου δίνανε άλλη μνήμη ότι θα έπαιζε; Όχι βέβαια. Γι αυτό το αφήνεις και βλέπουν. Τώρα αυτο μπορει δεν ξέρει πόσο μπορεί να διαρκέσει.
Εγώ όταν έχω πρόβλημα με hardware τους λέω οτι το έλεγξα μόνος μου (ακόμα και φωτογραφία από memtest έχω πάει ή HDregenerator) και τις περισσότερες φορές το αλλάζουν αμέσως. Αλλες φορές όχι. Δεν τους ρίχνω άδικο όμως πρέπει να το δουνε και αυτοί.
Κι εγώ είχα παρει μια καρτούλα γραφικών για ένα φίλο και του πήρα μια 5570 αν θυμάμαι καλα. Αλλά δεν έκανε επειδή το chipset (λογω hybrid crossfire αλλα δε θυμαμαι πιο ακριβώς) δεχόταν απο 4ΧΧΧ και κατω και με την 5570 έκανε βλακιες. Δεν είχα απαίτηση να το ξέρει αυτό ο τεχνικός που μου την έδωσε και του είχα πει και την μητρική. Εγώ έκανα βλακεια που δεν το έψαξα εξ αρχής (γιατί ηταν ψιλά γράμματα). Παρόλ' αυτά τους είπα το πρόβλημα και ότι το έψαξα (και ακόμα οτι η κάρτα δεν είχε πρόβλημα!) και οτι θα ήθελα μια 4550 να κάνω τη δουλειά μου. Μου την δώσανε και πήρα και πιστωτικό... Αν τους έλεγα ξέρετε δεν παίζει, το βρίσκω πολύ λογικό να μου πουν φέρε και το μηχάνημα να δούμε τι γίνεται γιατι πολύ απλά μπορεί να ήθελε μια απλή ρύθμιση. Αλλά εγώ τους εξήγησα οτι ότι και να έκανα στο bios δεν έπαιζε και μου την αλλάξανε χωρίς δεύτερη κουβέντα...
Και οι πωλητές κάνουν ότι τους λένε. Δεν μπορούν να αλλάζουν έτσι απλά τα προιόντα χωρίς να τεστάρουν γιατί εσύ αυτό που επιστρεφεις δεν μπορούν να το πουλήσουν. Δεν είναι θέμα των λίγων λεπτών για να σου το αλλαξουν... Το πιο έυκολο γι αυτούς είναι να σου πουν "ξέρεις πάρε κατι άλλο" παρά να κάτσουν να το ελέγξουν...
Το ξέρω είναι κουραστικό αλλά δυστυχώς έτσι είναι...

EIZO S2401W 24'' TFT

More
31 Mar 2010 14:34 #69981 by Νίκος Παπαγεωργίου
Ξερω οτι τα 32 bit Vista, δεχονται μεχρι και 3 GB RAM. Το 4ο GB ειναι αχρηστο. Ο λογος που εβαλα αλλα 2 GB, ηταν γιατι ηθελα και οι δυο RAM να εχουν ακριβως την ιδια μνημη, ωστε να αποφυγω προβληματα.

Η αποφαση που πηρα να μη στειλω το μηχανημα στην HP, ηταν αποκλειστικα δικη μου ευθυνη. Το εκανα για να γλυτωσω τα περιττα εξοδα και το χρονο αναμονης, γιατι οπως σου ειπα, ειναι αδυνατο να αποχωριστω το εργαλειο της δουλειας μου.

Το προβλημα μου ηταν, οτι ηθελαν να αφησω το laptop στο e-shop και να το παραλαβω μετα απο βδομαδες, για μια δουλεια που επαιρνε λιγα λεπτα. Ευτυχως, ο προισταμενος με εξυπηρετησε και ελεγξαν το laptop μου επιτοπου. Οποτε, γλυτωσα απο πολυημερη αναμονη και ασκοπα τραβηγματα στο Μενιδι.

Ο καθενας μπορει να κανει λαθος, το ιδιο και οι τεχνικοι. Το θεμα ειναι να βαζουν πανω απ'ολα την εξυπηρετηση του πελατη. Οπως ειπες, σου αλλαξανε την καρτα γραφικων, χωρις αντιρρησεις. Μια χαρα. Αυτο απαιτησα κι εγω απο τα e-shop - γιατι επρεπε να περιμενω καμποσες βδομαδες για να αποδειχτει το προφανες προβλημα συμβατοτητας!?

Οσο για το CD-R, ναι, επρεπε να επιμεινω. Δεν πειραζει ομως, παθηματα μαθηματα.

More
31 Mar 2010 15:22 #69985 by Alex

Ο λογος που εβαλα αλλα 2 GB, ηταν γιατι ηθελα και οι δυο RAM να εχουν ακριβως την ιδια μνημη, ωστε να αποφυγω προβληματα.

Δεν ισχυει κατι τετοιο...

Η αποφαση που πηρα να μη στειλω το μηχανημα στην HP, ηταν αποκλειστικα δικη μου ευθυνη. Το εκανα για να γλυτωσω τα περιττα εξοδα και το χρονο αναμονης, γιατι οπως σου ειπα, ειναι αδυνατο να αποχωριστω το εργαλειο της δουλειας μου.

Τελικά δε γλύτωσες τρεξιμο...

Το προβλημα μου ηταν, οτι ηθελαν να αφησω το laptop στο e-shop και να το παραλαβω μετα απο βδομαδες, για μια δουλεια που επαιρνε λιγα λεπτα. Ευτυχως, ο προισταμενος με εξυπηρετησε και ελεγξαν το laptop μου επιτοπου. Οποτε, γλυτωσα απο πολυημερη αναμονη και ασκοπα τραβηγματα στο Μενιδι.

Απλά έφαγες την θέση αλλων που είχαν αφήσει το μηχάνημά τους στο sevice...

Ο καθενας μπορει να κανει λαθος, το ιδιο και οι τεχνικοι. Το θεμα ειναι να βαζουν πανω απ'ολα την εξυπηρετηση του πελατη. Οπως ειπες, σου αλλαξανε την καρτα γραφικων, χωρις αντιρρησεις. Μια χαρα. Αυτο απαιτησα κι εγω απο τα e-shop - γιατι επρεπε να περιμενω καμποσες βδομαδες για να αποδειχτει το προφανες προβλημα συμβατοτητας!?

Γιατί μάλλον υπήρχαν και άλλοι πριν από σένα... Την κάρτα γραφικών μου την αλλάξανε γιατί πολύ απλά τους εξήγησα ακριβώς τι συμβαίνει...

Οσο για το CD-R, ναι, επρεπε να επιμεινω. Δεν πειραζει ομως, παθηματα μαθηματα.

Έτσι είναι...

EIZO S2401W 24'' TFT