Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Blogs

More
27 Feb 2007 01:19 - 27 Feb 2007 02:19 #28059 by Tasos Ploumis
Blogs was created by Tasos Ploumis
Σε αυτο το topic θα συζηταμε για blog, με αναλυτικες παρουσιασεις, προτασεις,αφιερωματα σε γνωστους bloggers, παντα παρακολουθωντας τις δραστηριοτητες της παγκοσμιας αυτης κοινοτητας, και φυσικα παντα με τις δικες σας προτασεις και κριτικη στο επικεντρο...

Τo blog είναι ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο, ένα ημερολόγιο του οποίου τα στοιχεία εκτίθενται στο διαδίκτυο και μπορεί να τα δει ο κάθε άγνωστος. Σύμφωνα με τις γνωστες στατιστικες τα blogs έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο παγκοσμίως και αυξανονται καθημερινα, πραγμα εντυπωσιακο αν αναλογιστει κανεις οτι το 1999 υπηρχαν μολις 100 blogs σε ολο το Internet... Μοδα? Αναγκη? Όπως και να εχει, το φαινομενο βασιζεται στο προφανες, οτι η θεματολογία των weblogs είναι ανεξάντλητη, από τη στιγμή που κάθε ένας από μας έχει όχι μόνο ξεχωριστά ενδιαφέροντα, αλλά και το δικό του, προσωπικό τρόπο να γράφει και να σκέφτεται, και το θεμα αποκτα ενδιαφερον απο τη στιγμη που ο συντακτης εκτιθεται σε εκατομμυρια αναγνωστες-συντακτες με τη σειρα τους... Η δυναμη του διαδικτυου?

Βασικο ρολο επαιξε το Google με τη δυνατοτητα που εδωσε μεσω του Blogger (το γνωστο μας blogspot) να εχει τη δυνατοτητα ο καθενας, αρχαριος και μη να στησει ενα blog. Δεκαδες αλλες υπηρεσιες αναπτυχθηκαν για να δινουν αυτη τη δυνατοτητα, κανοντας το blogging τη σημαντικοτερη δραστηριοτητα που συνδεει την πραγματικοτητα με τον κοσμο του διαδικτυου....

Για οσους ενδιαφερονται να στησουν το δικο τους blog τα παρακατω sites δινουν αυτη τη δυνατοτητα...Καλη αρχη...

Για να δημιουργήσετε ένα Blog...
www.blogger.com
www.wordpress.com

Σε ποια sites μπορείτε να το διαφημίσετε...
www.blogspace.gr
www.greekbloggers.com
blogs.sync.gr
www.mindblog.gr
e-parea2.blogspot.com
www.webz.gr
Last edit: 27 Feb 2007 02:19 by Tasos Ploumis.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Feb 2007 02:04 - 12 Dec 2014 17:41 #28060 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic Blogs
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο όρος "Weblog" προήλθε από τον Jorn Barger τον Δεκέμβριο του 1997 ενώ τελικά κατέληξε εν συντομία να λέγεται "Blog" από τον Peter Merholz (τον Απρίλιο του 1999).

Στις εφημερίδες, οι μόνιμες στήλες ξεκίνησαν από την εφημερίδα "Το Θέμα" και αργότερα επεκτάθηκαν (στο 90% της ύλης) από την εφημερίδα "Το Άρθρο" η οποία διαθέτει και ένθετο για blogs.

Τo site που έκανε την αρχή και που έχει την μεγαλύτερη κίνηση είναι το www.blogger.com . Εξίσου πολύ καλό είναι και το www.wordpress.com το οποίο προσωπικά με βολεύει περισσότερο.

Θυμίζουμε και το blog του Games Radio -> gamesradio.wordpress.com
Το οποίο κάποια στιγμή θα έχει πιο σύντομο link. (υπάρχει και το www.gamesradio.tk αλλά πρόσφατα οι κύριοι στους νήσους Tokelau μας επέβαλαν και πάλι ενοχλητικά banners)

Αρκετοί παραγωγοί του Games Radio έχουν ήδη και προσωπικό blog.
- Αντώνης Παπαθανασίου (akpe): akpe.blogspot.com
- Κώστας Παραδιάς (Atrelegis): gonitsa.blogspot.com
- Δημήτρης Κουτσομιχάλης (Balidor): xiliakommatia.blogspot.com
- Παναγιώτης Κουτελιδάκης (RaspkFog): raspk.blogspot.com

Το ίδιο και επώνυμοι πολιτικοί όπου εκεί πραγματικά γίνεται της κακομοίρας από comments!
- Ευάγγελος Βενιζέλος -> evenizelos.blogspot.com
- Μίμης Ανδρουλάκης -> mimisandroulakis.blogspot.com

Σε γενικές γραμμές πέφτει πολύ blogspot ρε αδερφέ. Ίσως να φταίει το ότι το blogspot έχει διαδοθεί περισσότερο? Οτι μερικοί μπερδευουν το wordpress με το worldpress? Anyway και το livejournal.com έχω ακούσει ότι είναι καλούτσικο ενώ και το myspace.com σας επιτρέπει να δημιουργήσετε blog.

Α, κάτι ακόμη. Κατά την γνώμη μου, κι όπως είπα σήμερα με τον Αντώνη στην εκπομπή, σε λίγα χρόνια η μόδα των blogs πιστεύω ότι θα έχει εκλείψει. Αυτή την αίσθηση έχω. Δεν ξέρω γιατί αλλά το 80% των όσων γράφονται πιστεύω ότι είναι σκουπίδια. Η γνώμη μου είναι ότι όσο λιγότερο "Εγώ" τόσο το καλύτερο. Εκτός πια κι αν το blog είναι επωνύμου οπότε έχεις την φαγούρα να δεις την άποψή του και τι γίνεται στην ζωή του.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 12 Dec 2014 17:41 by Μάνος Γρυπάρης.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
27 Feb 2007 02:40 #28062 by a Guest
Replied by a Guest on topic Blogs
Το blogger είναι πολύ καλό για όσους γράφουν ημερολόγιο, αλλά δεν επιτρέπει ομαδοποιήσεις άρθρων ή το ανέβασμα αρχείων. Είναι όμως το πιο διαδεδομένο. Το blog είναι μια καλή λύση για να έχεις προσωπική σελίδα και να μοιραστείς ορισμένα πράγματα. Τώρα σε ότι αφορά τα σκουπίδια που γράφονται, δεν θα διαφωνήσω αλλά δεν είναι κάτι καινούριο. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες και συνέχισε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Απλά η διαφορά με το blog είναι οτι ο καθένας βρήκε το βήμα να μεταφέρει αυτά τα σκουπίδια και φυσικά αυτό είναι ένδειξη δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του Ιραν έχει και αυτός το δικό του blog....

More
27 Feb 2007 04:27 #28064 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic Blogs
Ο πρόεδρος του Ιράν, Mahmood Ahmadinejad : www.ahmadinejad.ir

Εδώ έχει ψωμί...
Γιώργος Παπανδρέου. Προσωπικό ημερολόγιο: cp2004.livejournal.com (έχει και Διεθνές bog: blog.papandreou.gr/si )
To blog του Χάρρη Κλυν: harryklynn.e-kalamaria.gr
Τάκης Φωτίου (ραδιοφωνικός παραγωγός): takisfotioy.blogspot.com
Ο Αλέξανδρος Πέτρακας τα γράφει στο www.petrakas.gr
Μανώλης Ρασούλης (επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός): rasoulis.blogspot.com

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
27 Feb 2007 14:18 #28068 by Chris Zotos
Replied by Chris Zotos on topic Blogs
Έλα ρε έχει και ο Μανώλης ο Ρασούλης Blog ???
Όλα τα λεφτά είναι ο άνθρωπος !!! Ευχαριστούμε για την ανάλυση !!!

More
27 Feb 2007 14:22 #28070 by Δημητρης
Replied by Δημητρης on topic Blogs
Τα μπλόγκς είναι πάθος...
σου χαρίζουν επικοινωνία, διαβάζεις μαθαίνεις
εκφράζεσαι...
θέλεις κάτι άλλο;

Μπορείτε να βρείτε πολλά ,μαζεμένα καλα πραματάκια στα καπέλα στα φώτα...
Γιατι άμα προσέξετε τα καπέλα θα σας δώσουν κι εκείνα προσοχή, και ίσως να σας διαφωτίσουν kapelastafwta.blogspot.com/ !

Ένα φιλικό μπλόγκ που έχει ξεκινήσει σχετικά με games είναι του batraxos.blogspot.com/ Βατράχου ....

Αυτά !

More
27 Feb 2007 14:50 #28072 by Chris Zotos
Replied by Chris Zotos on topic Blogs
Το δικό σου γιατί δεν το postάρεις ρε να υπάρχει ???

More
27 Feb 2007 21:49 #28095 by Tasos Ploumis
Replied by Tasos Ploumis on topic Blogs
Εγω βασικα δεν πιστευω οτι θα εξαφανιστει το blogging, ειναι σαν να λες οτι θα σταματουσε ο κοσμος να γραφει γραμματα οταν δεν υπηρχαν τα τηλεφωνα... Οταν περνας απειρες ωρες πλεον μπροστα στην οθονη, ειτε λογω καψιματος, ειτε λογω δουλειας, και εχεις ξεχασει τι θα πει μολυβι, ειναι ενας τροπος να επικοινωνησεις, οπως και να το κανεις... Αναπηρος μεν, αλλα στην τελικη θα εγραφες ενα ημερολογιο και θα το καταχωνιαζες, τωρα υπαρχει και αναδραση (feedback, η παιδεια μου ως ηλεκτρονικος πως φαινεται)
Συμφωνω βεβαια, οτι τουλαχιστον στον ελληνικο χωρο τα περισσοτερα blogs ειναι σαν χρονογραφηματα γκουρου αμπελοφιλοσοφων, ξερετε, μιζερια, σκεψη, και προβληματισμος, και πολυ λιγα εχουν μια πρακτικη χρησιμοτητα για τον surfer-αναγνωστη... Μαλλον η φιλοσοφικη μας φλεβα χτυπησε ξανα και στο διαδικτυο, ΕΛ τι μας εχετε κανει.... Οπως και να χει παντως, δεν το βλεπω να πεθαινει, εδω πλεον εχουν βγαλει τα εξωφυλλα των εφημεριδων στο internet... Παει και η κλασσικη βολτα-κραξιμο-μαχη στον ψιλικατζη...Αντισταθειτε!!!!

Μεχρι τοτε βεβαια επισκεφτειτε και τα παρακατω blogs...

blog.myspace.com/hybridgr (Ελληνικη μεταλ μπαντα, με αποψη...)
videre-videnda.blogspot.com ( να μην παινεψω το σπιτι μου?? υπο κατασκευη ακομα, υπομονη...)
imerologiokatastromatos.blogspot.com (η τυπισσα ειναι η ιντερνετικη συμπαθεια μου)
funel.blogspot.com (Εναντια στον προφητη και τον γεροντα)
www.dirtygreek.org (χμμμμμ)
el.porcupine.gr/?p=64 (τα λεει καλα..)

More
27 Feb 2007 22:13 #28099 by Νικολής Ασημάκης

_Defender_\ wrote: Αντισταθειτε!!!!

Μη μένετε στο PC!!!!!!!!! :P

More
03 Mar 2007 16:49 #28408 by Δημητρης
Replied by Δημητρης on topic Blogs

_Defender_\ wrote: Συμφωνω βεβαια, οτι τουλαχιστον στον ελληνικο χωρο τα περισσοτερα blogs ειναι σαν χρονογραφηματα γκουρου αμπελοφιλοσοφων, ξερετε, μιζερια, σκεψη, και προβληματισμος, και πολυ λιγα εχουν μια πρακτικη χρησιμοτητα για τον surfer-αναγνωστη... Μαλλον η φιλοσοφικη μας φλεβα χτυπησε ξανα και στο διαδικτυο, ΕΛ τι μας εχετε κανει.... Οπως και να χει παντως, δεν το βλεπω να πεθαινει, εδω πλεον εχουν βγαλει τα εξωφυλλα των εφημεριδων στο internet... Παει και η κλασσικη βολτα-κραξιμο-μαχη στον ψιλικατζη...Αντισταθειτε!!!!

Δεν είναι μόνο αυτό ....
είναι οι απόψεις σχετικά με την καθημερινότητα, κράξιμο (ηλεκτρονικό)