Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Xbox One: Γενική συζήτηση

More
13 Mar 2014 00:51 #141769 by Alex Filos
Απ' ότι φαίνεται η κυκλοφορία του Xbox One στην Ελλάδα είναι πιο κοντά απ' ότι πιστεύουμε. Το public έχει την έκδοση με το Titanfall για προπαραγγελία στα 555 ευρώ με ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμο τις 18/3/2014.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Mar 2014 00:52 #141770 by Κώστας Λάβαρης
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μόνο αυτήν την έκδοση έχουν; Ή θα έχουν και σκέτη τη κονσόλα ή με κάποιο άλλο παιχνίδι;

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
13 Mar 2014 01:04 #141771 by Alex Filos
Στο site φαίνεται να έχουν και σκέτη την κονσόλα αλλά δε λέει ημερομηνία. Επίσης ψάχνοντας για XBOX One δεν έχει καν την προσφορά που λέω στη λίστα αλλά υπάρχει στο site:
www.public.gr/product/gaming/pre ... 8-21965521

More
13 Mar 2014 06:24 #141777 by Γιώργος Λόλας
Μάλλον έφεραν κομμάτια με το bundle λόγω της κυκλοφορίας του Titanfall. Πολύ έξυπνη κίνηση :)

More
13 Mar 2014 10:08 #141779 by Jester

geololj wrote: Μάλλον έφεραν κομμάτια με το bundle λόγω της κυκλοφορίας του Titanfall. Πολύ έξυπνη κίνηση :)

Η τιμή όμως καθόλου έξυπνη. Στο εξωτερικό το Titanfall Bundle πωλείται στην ίδια τιμή με το Xbox One "σκέτο", όπως launchαρε δηλαδή το Νοέμβρη. Τα Public απ' ότι φαίνεται έβαλαν την τιμή του παιχνιδιού "καπέλο". Αν περιμένουν να πουλήσουν με τέτοιες λογικές...

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

More
13 Mar 2014 12:27 #141784 by tony g
είμαστε tier 3 country οπότε δε τη πολύ νοιάζει.

More
13 Mar 2014 13:13 #141788 by Jester

tzoymtzoym wrote: είμαστε tier 3 country οπότε δε τη πολύ νοιάζει.

Συμφωνώ, άλλωστε στην ελλάδα το xbox brand πωλείται μεταξύ συγγενών και φίλων. Τη λογική των καταστημάτων δεν καταλαβαίνω...Δε θα είχα πρόβλημα να επέλεγαν να μην πουλήσουν καθόλου την κονσόλα αν "δεν τους βγαίνει" οικονομοτεχνικά. Αλλά να την διαθέτουν σε μια τιμή η οποία αυτομάτως βάζει στον ανταγωνισμό και όλους τους retailers του εξωτερικού (ζούμε στην ψηφιακή εποχή, μπορούμε να ψωνίσουμε από Αγγλία) είναι, με τα δικά μου μέτρα, απλά ανόητο.

More
13 Mar 2014 13:20 #141790 by tony g
Συμφωνώ απολύτως. Σου έχει τύχει ποτέ να μπεις σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρονικών με σκοπό να αγοράσεις ένα παιχνίδι και εκεί που το price tag αναγράφει χ τιμή το δίπλα ακριβώς αντίτυπο να είναι άνευ λόγου 20% ακριβότερο ή φθηνότερο; Η ακόμα η game of the year edition με όλα τα dlc να είναι πιο φθηνή από τη vanilla; Δεν κατάλαβα ποτέ τη λογική των ελληνικών retailers.

More
17 Mar 2014 17:37 #141964 by Παντελής Δασκαλέλος
Παιδιά σχετικά με το θέμα τιμής που αναφέρθηκε για τους ελληνικούς retailers. Έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις. Καταρχήν εγώ αγόρασα την απλή έκδοση της κονσόλας σήμερα, την οποία την είχα προπαραγγείλει στις αρχές της χρονιάς. Πρώτον, από την στιγμή που εισάγει το κατάστημα από την Αγγλία είναι λογικό να υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και δεύτερον τα καταστήματα Public προσφέρουν εγγύηση. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει να αγοράσει από την Αγγλία, άμα σου κάτσει DOA τι κάνεις όμως; Το πρόβλημα δεν είναι τα ελληνικά καταστήματα, αλλά η Microsoft.

Αφήνοντας το θέμα αυτό οι πρώτες μου εντυπώσεις από την κονσόλα είναι θετικότατες, παρόλα αυτά θέλω να δω όλα τα games πρώτα για να βγάλω άποψη. Σε πρώτη φάση να αναφέρω ότι η μεταφορά του account από το Xbox 360 γίνεται χωρίς προβλήματα. Μετά ξεκινά η αναγνώριση από το Kinect και εδώ ξεκινούν μερικά ενδιαφέροντα gimmicks από την Microsoft όπως το αυτόματο sign-in όποτε αναγνωρίσει το πρόσωπό σας το Kinect, το scanάρισμα των QR Codes κ.ο.κ. Δεν είχα στην κατοχή μου το πρώτο Kinect για να κρίνω μία ενδεχόμενη διαφορά στην ακρίβεια παρόλα αυτά το Kinect του Xbox One ανταποκρίνεται θετικά.

Οι φωνητικές εντολές σε κάποιες περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά. Για παράδειγμα λέγοντας Xbox Bing, άρχισα να κάνω search διάφορους τίτλους όπως Crimson Dragon, Dead Rising 3, Ryze και Killer Instinct. Για κάποιο λόγο μηχάνημα δεν ένιωθε, καθώς δεν αναγνώριζε το Killer με τίποτα, ενώ στα υπόλοιπα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Από games έπαιξα λίγο Killer Instinct για το οποίο θα επεκταθώ στο σχετικό thread του forum. Αυτό που θέλω να δω γενικότερα είναι τα multiplatform games και γενικά κατά πόσο το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται την διαφορά μεταξύ native 900p και 1080p, γιατί τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλος ντόρος στο ζήτημα αυτό και θέλω να κάνω τις συγκρίσεις με το PS4.

Το μεγάλο μου δράμα είναι με το gamepad, το οποίο το περίμενα καλύτερο από αυτό του Xbox 360 και μου βγήκε...φόλα (καθαρά κατά την προσωπική μου άποψη). Τα triggers δεν κάνουν "κλικ" και έχουν πλέον καμπύλες, που τουλάχιστον στα χέρια μου μόνο εργονομικές δεν είναι. Επίσης το d-pad είναι και πάλι απογοητευτικό, για τον πολύ απλό λόγο ότι η βάση του δεν εφάπτεται στην επιφάνεια του χειριστηρίου, αλλά ουσιαστικά βρίσκεται σε ένα "βαθούλωμα" μέσα του. Πρακτικά θα έλεγα ότι το Killer Instinct είναι unplayable με το d-pad αυτό.

More
18 Mar 2014 18:51 #141999 by Jester
Γνωστοποιήθηκε πλέον η οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας του Xbox One στις χώρες του tier 3 στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Στις 26 Σεπτεμβρίου λοιπόν η κονσόλα της Microsoft θα βρίσκεται επισήμως στα Ελληνικά καταστήματα και θα μπορούμε να την αποκτήσουμε χωρίς παραγγελείες κλπ. περιπέτειες.
Συνεχίζοντας και την συζήτηση που ήδη τρέχει, νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η τιμή διάθεσης του Xbox One στην αγορά μας, αφού οι μέχρι τώρα προτάσεις έρχονται με "καπέλα" λόγω της "ανεπίσημης" εισαγωγής από το εξωτερικό και είναι, κατά τη γνώμη μου, μη ανταγωνιστικές. Επίσης, η κυκλοφορία της κονσόλας συμπίπτει με μία ιδιαίτερα δραστήρια περίοδο για το gaming. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξουν bundles με τους τίτλους κράχτες του Σεπτεμβρίου, όπως π.χ. το Destiny.

Όσο για τα θέματα που βάζει ο Παντελής, αναρώτιέμαι εάν παραγγείλει κανείς και αγοράσει Xbox One από το εξωτερικό, η Microsoft Ελλάδος δεν τον καλύπτει με εγγύηση για την περίπτωση που το μηχάνημα είναι DOA; Για το Kinect και τις φωνητικές εντολές, είχα διαβάσει ότι χρειάζεται να έχεις μια κάπως "ρομποτική" χροιά στη φωνή σου για να "ακούει" χωρίς προβλήματα όλες τις λέξεις. Για δοκίμασε κι αυτό με τη λέξη killer να δούμε αν αληθεύει...Για το χειριστήριο δεν έχω ακόμα άποψη δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Ομολογώ ότι fighting δεν παίζω πολύ, οπότε με ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα των thumbsticks (οι θέσεις τους στα χειριστήρια της microsoft πάντα με βόλευαν περισσότερο από τη διάταξη που επιλέγει η Sony). Γκρίνια έχω διαβάσει για τις μπαταρίες, όχι τόσο για το γεγονός ότι υπάρχουν, αλλά γιατί η νέα θέση τους δεν επιτρέπει την εύκολη αλλαγή τους οπότε, εάν π.χ. σου τελειώσουν στη μέση ενός multiplayer match τρως περισσότερο ξύλο μέχρι να "ξαναζωντανέψεις" το controller σου. Ισχύει φίλε Παντελή; Δώσε μας τροφή... :D