Καλησπέρα φίλε! Όταν μπλέκεις με NAT είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ένα κουμπί που πατάς και κάνεις το NAT Ανοικτό. Το μόνο που μπορώ να σε βοηθήσω είναι να σου πω κάποια πράγματα. Αν θες τα δοκιμάζεις αν θες όχι. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα λυθεί το πρόβλημά σου και θα σε παρακαλέσω
αν δεν είσαι αρκετά εξοικειωμένος με αυτά να μην τα δοκιμάσεις. Στην αρχή είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και κάποιο από αυτά τα βήματα έλυσε το πρόβλημά μου. Έχω το Technicolor TD5136v2 της Nova αλλά απότι έχω δει είναι παρόμοια τα Interface. Για να κάνεις το ΝΑΤ Open μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τα παρακάτω.
-Αρχικά καλό είναι να κάνεις αναβάθμιση του router σου στην τελευταία έκδοση. Τη βρίσκεις
εδώ
και καλό θα ήταν μετά την αναβάθμιση να κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις όπως προτείνει και η ίδια η Nova.
-Θέλεις την υπηρεσία UPnP να είναι ενεργοποιημένη. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χωρίς αυτό το βήμα αποκλείεται να έχεις NAT Type Open. Για να ενεργοποιήσεις το UPnP μπες στην ιστοσελίδα του router http://192.168.1.1 και πήγαινε Toolbox-->Game & Application Sharing-->Configure και εκεί μπορείς να επιλέξεις να ανοίξεις το UPnP κάνοντας κλικ στο UPnP και πατώντας Apply.
-Ακριβώς από κάτω θα δεις μια επιλογή που λέει "Game & Application Sharing". Άνοιξε το Xbox και συνδέσου στο Internet. Μόλις κάνεις αυτό τότε ξαναπάτα Configure, διάλεξε το Xbox σου και κάνε Assign την υπηρεσία Xbox Live. Πάτα Apply. Έτσι ενημερώνεις το router σου ότι η συγκεκριμένη συσκευή κάνει χρήση της υπηρεσίας Xbox Live και ο router κάνει αυτόματα τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
-Ένα τελευταίο στοιχείο που μπορείς να ελέγξεις είναι το Firewall, το οποίο θέλεις να είναι στην επιλογή Standard. Δηλαδή Allow outgoing, block incoming traffic.
Θέλω να πιστεύω πως κάποιο από αυτά ή και όλα θα επιλύσουν το πρόβλημά σου. Σε περίπτωση που δεν γίνει τίποτα, καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με την τεχνική υποστήριξη και να τους πεις να σου ανοίξουν τις θύρες που αναφέρονται
εδώ
. Κανονικά, αν κάνεις το παραπάνω setting με το Xbox Live θα έπρεπε να τις ανοίξει από μόνο του απλά το αναφέρω μπας και μπορούν να το κάνουν χειροκίνητα. (Δυστυχώς στα συγκεκριμένα routerάκια δεν υπάρχει manual επίλογη για port forwarding). Αυτά μπορείς να δοκιμάσεις, όπως σου είπα δεν έχω ακριβώς το ίδιο router οπότε τα κουμπιά μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι αλλά είναι παρόμοια.
Ελπίζω να βοήθησα!