Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ποιο είναι το καλύτερο FPS όλων των εποχών?

More
21 Jul 2013 15:56 #128838 by Alex Filos
Bioshock: Infinite. Μετρώντας όμως καθαρά FPS και όχι RPG-hybrids. Αλλιώς υπάρχει System Shock 2 και άλλα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Jul 2013 20:17 #129247 by Giorgos Wolverine
Για μένα είναι το Counter-Strike : Global Offensive επείδη μαραίσει το competitive του

More
04 Sep 2013 01:48 #131613 by akanthithos

More
09 Oct 2013 17:10 #133565 by Σουλ
CoD2 gia pro scene.
CS gia plaka me tous filous!

More
09 Oct 2013 17:13 #133570 by Angelos Policymaker
Half Life 2 όσον αφορά single player εμπειρία, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Για coop πάμε σε άλλα πράγματα, px halo/perfect dark

More
09 Oct 2013 18:43 #133637 by Israel Ortega

More
15 Oct 2013 17:17 #133898 by Θεόδωρος Βασιλειάδης

More
15 Oct 2013 17:36 #133907 by Petros
Προσωπικά θεωρώ δεν μπορείς να πεις ότι ένα παιχνίδι είναι το καλύτερο όλων των εποχών , γιατί κάποιο παιχνίδι είναι καλό σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα. Η σειρά Half life ήταν καλή για το καταπληκτικό AI και Single player. Όπως και το 2. το Halo ήταν ο πατέρας των FPS όσων αφορά στο σύστημά να έχεις 2 όπλα μόνο και αντι για ζωή να έχεις μια ασπίδα. Το Battlefield έφερε απίθανες μάχες πωλών παικτών ταυτόχρονα και μάχες όχι μόνο σε στεριά αλλα και θάλασσα και αέρα. Το Unreal και το Quake που για την εποχή τους ήταν τα καλύτερα Competitive παιχνίδια λόγο ότι ήταν Fast κατι που λείπει στα σημερινά παιχνίδια.
Προσοπικά το Counter Strike δεν ήταν και κάτι το τρομερό αλλά όταν κυκλοφόρησε έφερε κάτι διαφορετικό στο Genre. Το COD2 καινοτόμησε όσον αφορά στο competitive παιχνιδιών 2 Παγκόσμιου που έφερε μια νεα πνοή στο είδος κατί που έχει κάπως χαθεί. Υπάρχουν και παιχνίδια όπως το Bioshock , Metro , S.T.A.L.K.E.R που έφεραν κάτι διαφορετικό και αξίζουν και αυτά με τη σειρά τους να θεωρηθούν τα καλύτερα.

Για να μην κουράζω άλλο απλά θέλω να πω ότι το κάθε παιχνίδι είναι κορυφαίο στο τομέα του. Αν είναι να ψηφίζουμε ότι εμας προσωπικά μας αρέσει εγώ θα πω το S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl.

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
02 Feb 2014 14:26 #139951 by Κώστας Κορτζής
Για μένα τα Call of Duty. Ενα προς ένα είναι όλα πολύ απολαυστικά, με την όμορφη ιστορία κλπ. Το half-life είχε πολύ καλή ιστορία, αλλά δε με εντυπωσίασε ιδιαίτερα το gameplay και αυτός είναι και ο λόγος που δε δίνω ψήφο και στα CounterStrike.

More
15 Feb 2014 09:38 #140576 by Σταύρος Δήμου
Το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα.
Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που ξεχωρίζω από άλλα,αλλά παίζει μεγάλο θέμα και ο παράγωντας γούστου.

Αντί να πω ένα παιχνίδι που θεωρώ κορυφαίο,θα πω μερικά διάφορα ονόματα παιχνιδιών που θεωρώ από τα καλύτερα,και μαζί και μια μικρή περιγραφή για το γιατί.

Duke Nukem 3D: Αυτό το παιχνίδι είναι από τα fps που είχαν τον πιο interactive κόσμο που έχω δει,και για την εποχή του πρόσφερε τεράστιο immersion. Το να πυροβολάς π.χ. σωλήνες φυσικού αερίου και να βλέπεις να τρυπάν και να βγαίνει το αέριο,να πυροβολάς τουαλέτες και να σπαν οι σωληνώσεις βλέποντας να πετάγεται νερό,να μπορείς να πατήσεις τον διακόπτη των φωτών ενός δωματίου και να ανοίξεις ή κλείσεις...
Πράγματα σαν και αυτά έκαναν την αίσθηση ρεαλισμού πολύ δυνατή και μοναδική,άσχετα από τα χοντροκομμένα γραφικά και το καρτουνιστικό στυλ τους. Απλά ο κόσμος αντιδρούσε σε αυτά τα 'κουλά' που θα έκανε ο παίχτης όπως θα περίμενες να αντιδράσει,και αυτό ήταν κάτι μοναδικό.

Perfect Dark: Αυτό το παιχνίδι με είχε εντυπωσιάσει τότε για πολλούς λόγους. Για την εποχή του ήταν από τα λίγα console games που ήταν full σε voice overs,είχε cinematic cutscenes,κάτι άλλο σπάνιο για τα console FPS της εποχής,και τέλος ήταν ίσως και το πιο πλήρες παιχνίδι από άποψης modes/unlockables που έχω παίξει. Πάρα πολλά πράγματα να ξεκλειδώσεις,πολλά customization options,απλά πολύ από οτιδήποτε.

Quake 3 Arena: Από τους βασιλιάδες του online για εμένα. Και αυτό γιατί κατάφερε να βρει ένα balance που δεν έχω ξαναβρεί σε άλλο online FPS.Υπέρ-απλό και εύκολο στο να κατανοήσεις τις βασικές λειτουργείες και να αρχίσεις να παίζεις,ανοίγει δηλαδή πολύ ρηχά,για να μπορούν να κάνουν πλατσουρίσματα και παιδάκια που φοράν μπρατσάκια,αλλά στη συνέχεια μεγαλώνει πολύ και το βάθος γίνεται άβυσσος αν θέλεις να μάθεις πως να εκτελείς τέλεια τις εξειδικευμένες τεχνικές όπως rocket jumping,strafe walking κτλπ. Στα περισσότερα παιχνίδια είτε βομβαρδίζεσαι από πληροφορίες πολύ νωρίς όταν αρχίζεις να το παίζεις και μπουχτίζεις,είτε είναι τόσο απλά καθ' όλη τη διάρκεια που γρήγορα νιώθεις πως δεν υπάρχει κάτι νέο να μάθεις,και χάνεις ένα κομμάτι του challenge. Το Quake 3 arena αξίζει να αναφερθεί απλά και μόνο επειδή πέτυχε αυτό το κομμάτι σωστά: Με τη πρώτη ματιά είναι πολύ απλό και άρα εύκολο να ξεκινήσεις να το παίζεις,αλλά στη πορεία ανακαλύπτεις ότι έχεις πολλά να μάθεις.

Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory: Ίσως το FPS στο οποίο έχω σπαταλήσει τις περισσότερες online ώρες μου. Από το 2003 που βγήκε εως το 2009 το έπαιζα φανατικά.
Πριν βγει το battlefield,το rtcw:et ήταν το πρώτο που είχε φέρει το gameplay με κλάσσεις και experience points,και levels στα FPS,και για την εποχή του ήταν μοναδικό. Τα modding tools της id Software έδωσαν έξτρα ζωή στο παιχνίδι καθώς υπήρχε μια συνεχή ροή από maps,και ίσως να υπάρχει ακόμα. Από τα ελάχιστα FPS που ξέρεις ότι όποτε και να ασχοληθείς μαζί του θα βρεις κάτι καινούριο.

Halo 1: Απλά φοβερό.