Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Απαγόρευση των Greeklish

Poll: Θέλετε να απαγορευτούν τα greeklish στο forum του GameWorld? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Ναι
30 65.2%
Όχι
13 28.3%
Μου είναι αδιάφορο
3 6.5%
Total number of voters: 5
Only registered users can participate to this poll
More
04 May 2008 23:42 #42022 by Μάνος Γρυπάρης

sheik\ wrote: O logos pou prosopika den grafw ellinika einai gt den 3erw kai toso kalh orthografia (oxi oti eimai kai dislektikos eleos) alla se forum sta opia exoun apagoreuti ta greeklish uparxoun polla post tou tupou.

θελω να απογορευτουν τα γρεκλισ γιατι δεν μπορω να τα διαβασω.Επισισ δεν με βολευουν.

Den nomizw oti einai wreo to parapano.Kanena teliko ς ola atona kai polla anorthografa.

Τα ελληνικά fonts διαβάζονται πιο εύκολα από τα greeklish ακόμα κι αν η ορθογραφία είναι αισχρή.
Προς Θεού δεν θα παρεξηγήσουμε κανέναν για την ορθογραφία του ούτε θα τον κρίνουμε από αυτήν.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
05 May 2008 00:10 #42025 by a Guest
Replied by a Guest on topic Απαγόρευση των Greeklish
Gia thn orthografia yparxei leksiko ston Firefox... FFS: USE IT! Proswpika ta anorthografa mhnymata me enoxloun ta greeklish oxi.

More
05 May 2008 15:31 #42034 by Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Είμαι κάθετα αντίθετος με τα greeklish... Δηλαδή αν μας ενοχλεί το ορθογραφικό λάθος, επειδή θέλουμε να υπερασπιστούμε την ελληνική γλώσσα, τα greeklish που ουσιαστικά τη "βιάζουν", τι είδους συναισθήματα θα έπρεπε να μας προκαλούν...

Κανείς δεν θα κρίνει τον άνθρωπο που προσπαθεί να γράψει ελληνικά και κάνει λάθη... Όλοι μια μεγάλη παρέα είμαστε εξάλλου, όχι διορθωτές σε Πανελλήνιες (καλη επιτυχια και στα παιδιά που γράφουν)...

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
05 May 2008 15:36 #42035 by a Guest
Replied by a Guest on topic Απαγόρευση των Greeklish
Me mia diafora... sta greeklish den yparxei orthografia. Pantws an yparxei diathesh den exw kamia antirrhsh na efarmostei ypoxrewtika to protypo ELOT 437 gia ta greeklish. Na mhn viazetai h orthografia dhladh. Kai nai gia mena h orthografia einai shmantikh. Ena anorthografo keimeno to diavazw me poly ligoterh prosoxh h endiaferon apo ena orthografhmeno.

More
06 May 2008 17:13 #42086 by ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ
Η γνώμη μου είναι ότι τα greeklish πρέπει να καταργηθούν έτσι ώστε να σταματήσουμε να ξεφτιλίζουμε την ελληνική γλώσσα,το μόνο κατά την άποψη μου γνήσιο στοιχείο του ελληνισμού.Πρέπει να σταματήσει αυτό.Καταλαβαίνω απόλυτα όλους εκείνους που γράφουν σε greeklish διότι και εγώ γράφω και ιδιαίτερα στο msn αλλά δεν πάει άλλο!!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ GREEKLISH

Αυτά είχα να πω και σαφώς είναι η γνώμη μου!!!!

More
06 May 2008 21:12 #42095 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Οι γνόμι μου είναι πος τα Greeklish δεν πρεποι να ιπάρχει.

Η γνώμη μου είναι, πώς τα Greeklish δεν πρέπει να υπάρχουν.

i gnwmi mou ine pws ta greeklish den prepei na yparxoun.

__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

Παρατηρήστε ότι στο μάτι είναι βολικό ακόμα και το ανορθόγραφο κείμενο. Παρόλα αυτά, η ορθογραφία είναι σημαντική! Γι αυτό προτείνω να χρησιμοποιείτε Internet Browsers [παραδείγματος χάρη, ο Mozilla Firefox που χρησιμοποιώ εγώ(και έχει και ωραία θέματα)] που να έχουν την δυνατότητα ορθογραφικού έλεγχου.

Και κάτι ακόμα που διάβασα!! Δεν καταλαβαίνω όταν λέτε οτι λόγω του WLM (Windows live messenger aka MSN) γράφουν με greeklish...;; Δηλαδη wlm και greeklish πάνε μαζί;;

Νομίζω οτι καταλάβατε τι ψήφισα.. ΖΗΤΩ ΤΑ GREEKLISH!! Πλάκα κάνω :cool:

:cool:

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
07 May 2008 11:07 #42107 by Μάνος Αλιμπέρτης

IloveCONSOLES\ wrote:
Και κάτι ακόμα που διάβασα!! Δεν καταλαβαίνω όταν λέτε οτι λόγω του WLM (Windows live messenger aka MSN) γράφουν με greeklish...;; Δηλαδη wlm και greeklish πάνε μαζί;;

:cool:

Αυτο ειναι κάτι που με προβληματίζει και μένα έντονα...Γιατι ειναι απαραίτητο να γράφεις στα greeklish στον Μsn;Πάντως επειδή έχω ακούσει κατα καιρούς θέμα ευκολίας και ταχύτητας, όπως μαθαίνεις να γράφεις γρήγορα στα greeklish έτσι μαθαίνεις να γράφεις γρήγορα και στα ελληνικά. Σου παίρνει σχετικά λίγο καιρο και μετά το κείμενο φεύγει σφαίρα. Επιπλέον μετα δεν ειναι οτι δεν μπορείς να γράψεις αγγλικά, σε μένα η ταχύτητα ειναι λίγο πιο μικρή απο τα ελληνικά.

Παιδιά τα greeklish,ειδικά για όσους ειναι στο σχολειο, κάνουν χοντρή γλωσσολογική ζημια.Ειχα ξεχάσει ορθογραφία και να βάζω τόνους εξαιτίας των greeklish και γι' αυτο τα σταμάτησα. Γραψ' τε ελληνικά, η γλώσσα μας ειναι στο κάτω κάτω (μονο οι γειτονες μας οι Τούρκοι καταργήσαν το αλφαβητο τους και το εχουν γυρίσει σε λατινικο... :roll:  :roll:  :roll: )

Everything that has a beginning has an end...

More
28 Jun 2009 15:01 #55107 by Frank
και εγω ψήφισα ''ναι'' , τα greeklish ειναι απίστευτα σπαστικά γι αυτούς που δεν τα έχουν συνηθίσει, και εντελώς εκνευριστικά στο διάβασμα ενος τοπικ ...

profitis wrote: Παιδιά τα greeklish,ειδικά για όσους ειναι στο σχολειο, κάνουν χοντρή γλωσσολογική ζημια.Ειχα ξεχάσει ορθογραφία και ...

+1 :oops:

More
28 Jun 2009 16:37 #55116 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Εγω εχω προβλημα με τα greeklish, παιδευομαι αρκετα για να βγαλω ακρη, ιδιως αν δεν υπαρχουν παραγραφοι και το κειμενο ειναι μεγαλο.

More
28 Jun 2009 21:05 #55123 by Esperos
Θα με βρείτε και εμένα σύμφωνο να τα βγάλουμε. Σε πιάνει ζαλάδα!