Ο Hideo Kojima ξεκαθαρίζει την πολιτική του στο νέο developer diary
"Το Death Stranding είναι εμπνευσμένο απο τα πολιτικά δρώμενα".
O Hideo Kojima κάνει ξεκάθαρη την πολιτική που ακολουθεί, σε ένα νέο developer diary, λέγοντας πως η πρώτη κυκλοφορία της Kojima Productions, δηλαδή το Death Stranding, είναι εμπνευσμένο από πρόσφατα γεγονότα και καταστάσεις της πολιτικής σκηνής.
O Hideo Kojima μίλησε στο BBC Radio 1 Newsbeat για το τρέχον πολιτικό κλίμα, αναφερόμενος στον πρόεδρο Donald Trump και το Brexit, ως έμπνευση για την θεματική του Death Stranding. Συγκεκριμένα είπε, “Ο Trump χτίζει ένα τείχος και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς in game χτίζουμε γέφυρες για να ενώσουμε πράγματα. Αν όμως καταστραφούν οι γέφυρες, αυτομάτως μετατρέπονται σε τείχη. Συνεπώς τείχη και γέφυρες είναι σχεδόν συνώνυμα και αυτό είναι κάτι που θέλω οι παίκτες να έχουν στο μυαλό τους καθώς παίζουν”.
Ανέφερε επίσης ότι “Είναι η εποχή της ατομικότητας” , χρησιμοποιώντας την φράση για να περιγράψει την μοναξιά που διέπει όλο και περισσότερο τον πλέον συνδεδεμένο κόσμο μας. “Η επιθετικότητα και η βία που προβάλλονται τις μέρες μας στο διαδίκτυο βρίσκονται εκτός ελέγχου. Αυτός είναι ο λόγος που σχεδίασα το Death Stranding με τρόπο που να ξανά διδάσκει την ενότητα και μέσω αυτής το πώς να φέρεσαι όμορφα στους ανθρώπους. Αφού αφιερώσει κάποιος ώρες μέσα στο παιχνίδι, σύντομα θα επιστρέψει στην πραγματικότητα. Όταν λοιπόν επιστρέψει θέλω να μπορεί να χρησιμοποιήσει ότι έμαθε παίζοντας. Η ενότητα είναι ένα από αυτά τα πράγματα.”
Αναφέρθηκε επίσης ανοιχτά στις δικές του μάχες με την μοναξιά και μοιράστηκε την ελπίδα του να ταυτιστεί ο κόσμος με το μήνυμα πίσω από το Death Stranding. “Είμαι ευάλωτος στην μοναξιά και πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν το ίδιο με εμένα ανά τον κόσμο, ειδικά οι gamers. Ακόμη και να περνούν όμορφα έξω με κόσμο, όταν επιστρέφουν στο σαλόνι τους και βάζουν να παίξουν ένα video game, νιώθουν ότι δεν τους χωράει αυτή η κοινωνία. Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι παίξουν το Death Stranding, θα συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι σαν και αυτούς. Παρότι νιώθω μοναξιά, το να γνωρίζω ότι κι άλλοι νιώθουν το ίδιο, με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα, είναι σαν αυτή η σκέψη να απαλύνει το συναίσθημα.”