Neil Druckmann: "Η ημέρα των spoilers του The Last of Us 2 ήταν η χειρότερη της ζωής μου"
Ο αντιπρόεδρος της Naughty Dog εξηγεί.
Ο Neil Druckmann δήλωσε ότι "Την ημέρα που είδα να διαρρέουν τα spoilers και η αντίδραση του κόσμου ήταν η χειρότερη της ζωής μου".
Τα spoilers διέρρευσαν παντού, ακόμα και μέσω των social media, όπως ένα Twitter account, που είχε την φάτσα του Joker. Ο Druckmann είπε: "Ήταν μία από τις χειρότερες ημέρες της ζωής μου, όταν έγινε το leak. Το είδα να συμβαίνει εκείνη την στιγμή. Το είδα και στο YouTube. Στην εταιρεία ήμασταν όλοι πανικόβλητοι και ζητούσαμε από τον κόσμο να κατεβάσει τα leaks. Υπήρχε καθυστέρηση στην ανταπόκριση και θέλει ώρα για να γίνει κάτι τέτοιο και μέχρι να κατέβουν τα spoilers είχαν ήδη χιλιάδες προβολές. Μετά νιώθεις αυτό το σφίξιμο στην καρδιά του τι μπορεί να συμβεί, ώσπου λίγες ώρες μετά αρχίζει να έρχεται hate σε όλα τα social media που έχουμε και που σύντομα μετουσιώθηκε σε απειλές, αντισημιτικές παρατηρήσεις και γενικά μια τρέλα που δεν μπορούσα να προβλέψω. Δεν μπορώ να περιγράψω τι σκεφτόταν ο κόσμος. Είχε εκνευριστεί μαζί μας;".
Ο Druckmann πρόσθεσε ότι "Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε γιατί κάποιοι άνθρωποι στρουθοκαμηλίζουν παίρνοντας θέσεις όπως "Μισώ ήδη αυτό το παιχνίδι και δεν θα μου αλλάξει κανείς άποψη. Κάναμε πάντως ότι μπορούμε για να προστατέψουμε την ιστορία του".