Το Uncharted 4: A Thief's End της Naughty Dog κυκλοφόρησε στις 10 Μαΐου του 2016, συμπληρώνοντας σήμερα τα πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του.
Η Naughty Dog για να γιορτάσει αυτήν την επέτειο
δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία
και δηλώσεις από developers που εργάστηκαν στο παιχνίδι. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το Uncharted 4: A Thief's End έφτασε τους 37 εκατομμύρια παίκτες. Αυτό το νούμερο δεν ταυτίζεται με τον αριθμό πωλήσεων, καθώς το παιχνίδι ήταν διαθέσιμο δωρεάν στο PlayStation Plus για μία χρονική περίοδο, όμως παραμένει μία πολύ μεγάλη επιτυχία.
Από αυτούς τους 37 εκατομμύρια οι 13,3 έχουν δοκιμάσει έστω μία φορά το multiplayer mode, ενώ 9,5 εκατομμύρια χρησιμοποίησαν έστω μία από τις δυνατότητες προσβασιμότητας. 12 εκατομμύρια χτύπησαν όλους τους στόχους με το ψεύτικο πιστόλι σε ένα από τα πρώτα missions του Uncharted 4: A Thief's End, ενώ 2 εκατομμύρια έβγαλαν φωτογραφία τον Sully χρησιμοποιώντας το Photo Mode.
O Kurt Marngenau, co-game director του Uncharted 4: A Thief's End, μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις του σχετικά με την επέτειο των πέντε χρόνων: “Πέντε χρόνια πριν κυκλοφορήσαμε το Uncharted 4. Ακόμα είμαι τόσο περήφανος για αυτό το παιχνίδι. Το κυνήγι, το σκοινί, το τζιπ, η συντριβή, το τέλος... τόσες στιγμές που δεν μπορούσα να περιμένω να δω τον κόσμο να τις βιώνει”.
Ο Troy Baker, voice actor του αδελφού του Nathan Drake Sam, ανέβασε στο Twitter την εξής δήλωση: “Αυτό το παιχνίδι σημαίνει τόσα πολλά για εμένα. Όχι μόνο ως ηθοποιός, αλλά και ως fan. Αυτό το franchise ταυτόχρονα με διασκέδαζε και μου έδειχνε ένα αστέρι στον ορίζοντα το οποίο μπορούσα να δείχνω και να λέω ‘Εκεί. Εκεί θέλω να πάω.’”. Το Uncharted 4 ήταν το πρώτο video game της Naughty Dog φτιαγμένο εξ’ αρχής αποκλειστικά για το PS4 και το πρώτο video game της εταιρείας που χρησιμοποίησε facial capture στα πλαίσια του motion capture.
Η Marianne Hayden, cinematics animator του Uncharted 4: A Thief's End, έκανε
μία δήλωση στο blog της Naughty Dog
σχετικά με αυτό: “Ήταν το πρώτο project στο οποίο χρησιμοποιήσαμε facial capture, οπότε ήταν μία αλλαγή για την ομάδα μας επειδή είχαμε συνηθίσει να το κάνουμε με το χέρι. Τώρα είχαμε όχι μόνο δεδομένα για ολόκληρο το σώμα που έπρεπε να μάθουμε πως να χρησιμοποιούμε στο νέο σύστημα, αλλά έπρεπε να βρούμε και πως να το κάνουμε να φαίνεται πολύ καλό”.
Η Naughty Dog έχει αναφέρει πως δεν θα δουλέψει σε καινούριο παιχνίδι της σειράς Uncharted και έχει επικεντρωθεί σε ένα “καινούριο δικό της παιχνίδι”. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Naughty Dog Neil Druckmann, αυτό θα μπορούσε να είναι το The Last of Us Part III, ένα καινούριο franchise, ή κάτι τελείως άλλο. Η ιστορία του Nathan Drake έχει ολοκληρωθεί. Η Naughty Dog όμως ανέφερε πως η σειρά θα μπορούσε ίσως να συνεχιστεί από μία νέα εταιρεία ανάπτυξης με έναν νέο πρωταγωνιστή.