Uncharted 4 review
Όπως διαβάσατε και στο σχετικό review όπου έγραψα την αναλυτική άποψή μου για το Uncharted 4, αναμενόμενα παίζοντάς το την μία εβδομάδα που το έχω στα χέρια μου, θεωρώ ότι πρόκειται δικαίως για το πολυαναμενόμενο PS4 exclusive. Ένα console seller που θα δώσει μάχη για το Game of the Year μαζί με άλλα games. Η Naughty Dog έβγαλε την Sony ασπροπρόσωπη.
Το gameplay ακολουθεί την πεπατημένη της σειράς, με την προσθήκη περισσότερου stealth (μπορείτε να βγάλετε τις μάχες μόνο με stealth), την συστηματική προσθήκη του γάντζου στην αναρρίχηση και την επιλογή διαλόγων που δεν έχουν καμία αλλαγή ως προς το σενάριο. Ένα φινάλε και αυτό είναι όλο.
Τα γραφικά του είναι εξαιρετικά. Δεν τα χαρακτηρίζω τέλεια και δεν τους έβαλα 10 γιατί σε πολλά σημεία του περιβάλλοντος τόσο τα textures στα κτίρια, όσο και η βλάστηση δεν δικαιολογούν παιχνίδι του 2016, τουλάχιστον όσο το φανταζόμουνα. Δηλαδή έχουμε 30 frames αντί για 60 αλλά από την άλλη η θυσία αυτή δεν αρκεί καθώς δεν έχουμε τέλεια textures. Ειδικά σε αποστολές που έχουν πιο ανοικτή εξερεύνηση, όπως εκείνες με όχημα.
Συνάντησα κάνα δυο μικρά bugs που αναφέρω και μέσα στο review. Πιθανόν θα διορθωθούν μέσω patch. Δεν τα θεωρώ gamebreaking. Κατά τα άλλα το σενάριο και το voice acting είναι τέλεια. Σκηνοθετική παρουσίαση, κορυφαία δουλειά από την Naughty Dog.
tonyler wrote: Το gunplay μου φαίνεται πολύ μέτριο( δε μπορώ καν να το συγκρίνω με το Shooting άλλων third-person όπως tomb raider 2013 , watch dogs , gears of war , the division κ.ά) Δεν ξέρω ακριβώς γιατί , αλλά αυτός είναι ένας λόγος που δεν δηλώνω φαν της σειράς ( πιθανόν παραξενιά δικιά μου και άλλων ελάχιστων).
Επειδή πρόκειται σίγουρα στο μέλλον να πάρω και ps4 ( όταν λήξει αυτή η γενιά και η τιμή του θα είναι 150 ευρώ - κάτι που βλέπω να συμβαίνει σε 4 χρόνια λόγω του Hardware) , θα΄θελα να ξέρω αν το shooting με κάποιο τρόπο έχει αλλάξει.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνει κανείς.
Το gunplay δεν είναι άριστο όπως σε άλλα Shooters αλλά για μένα είναι καλό. Απλά ο Nathan Drake σηκώνεται λίγο απότομα από το σημείο κάλυψης για να πυροβολήσει. Αυτό ίσως δεν βολεύει κάποιους. Εγώ δεν είχα ποτέ θέμα πάντως.