Ναι και εμένα η άποψή μου είναι να μπορεί ο καθένας να διαλέξει ένα επίπεδο δυσκολίας και όταν το τερματίσει να ξεκλειδώσει κάτι σαν insane mode. Anyways, σχεδόν τερματίζω το The Last of Us και έχω μερικά πράγματα να πω. Κατ αρχάς, η ατμόσφαιρα που υπάρχει είναι τρομερή, ειδικά στα πρώτα 10 λεπτά!! Στην συνέχεια, χάνεται αυτό το αίσθημα λίγο αλλά δεν πειράζει γιατί θα έχετε το μυαλό σας στους infected και στο πως να επιβιώσετε.
Το ότι δεν έχει χάρτη μπορεί να σας φανεί κάπως στην αρχή αλλά εμένα μου άρεσε για δύο λόγους. 1)Γιατί μπορεί κανείς να ψάξει τον χώρο μόνος του για να βρει τον δρόμο και να μαζέψει χρήσιμα αντικείμενα. Αν υπήρχε χάρτης είμαι σίγουρη ότι κανείς δεν θα έψαχνε κάθε δωμάτιο ένα ένα στο πρώτο run.
2)Ε δεν είναι και τόσο δύσκολο το pathfinding!Όταν είναι να ανοίξετε μια πόρτα, να σπρώξετε μια σκάλα ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο φαίνεται γιατί βγάζει ένα διακριτικό σηματάκι.
Γενικά μου άρεσε το voice acting, ο τρόπος που όπου πας όλο και κάποιος θα σε βοηθήσει (Tess,Bill) και η δυνατότητα να επιλέξουμε στο πως θα επιτεθούμε. Εγώ λόγω άλλων games που έχω παίξει (Splinter Cell) δεν έχω θέμα να πηγαίνω με stealthy τρόπο ο οποίος είναι και ο πιο ασφαλής. Πάντως αν κάποιος το παίξει με στυλ "Βγαίνω και τους πυροβολάω όλους μαζί¨θέλω να μου πει πόσες φορές πέθανε